• No results found

Idrottsbidrag

In document Bidrag från Borgå stad (Page 3-6)

2. Bidragsformer och behandlingssätt för bidragen

2.1 Idrottsbidrag

Hur responsen av bidragsenkäten beaktas/vilka ändringar som föreslås i idrottsbidragen utifrån responsen:

På grund av det anspråkslösa antalet svar (N = 46) beaktas inte responsen. De presenterade förändrings-/utvecklingsbehoven härrör från praktiska observationer.

Ändringar som föreslås för idrottsbidragen av andra skäl: tekniska och preciserande förändringar (se nedan per bidragstyp), användningen av eBorgå kan förhoppningsvis läggas till som sökkanal (utbildningsbidrag och hyresbidrag).

Hur organiseras rådgivning och handledning för sökande? Via föreningsinfon (nyhetsbrev som skickas till föreningar), samt presentation i Föreningsforum (om de kan arrangeras), vid behov personlig handledning.

2.1.1 Allmänt bidrag

Sökfrekvens och tidpunkt: Ansökningstiden för det allmänna bidraget är 1.3–31.3. Om föreningens verksamhetsperiod inte är ett kalenderår och den slutar efter den 1 mars, ansöker föreningen om bidrag utgående från föregående verksamhetsperiod.

Sökkanal: eBorgå

Grunder för beviljande av bidrag: behovsprövat, kriterierna är definierade i Kultur- och fritidstjänsternas bidrag/Grunder för beviljande av bidrag och bidragsanvisningar (i kraft fr.o.m. 1.1.2019). I praktiken retrospektivt, det vill säga utgående från fjolårets verksamhet.

Bidragsbeslutet förbereds av: idrottskoordinatorn och chefen för idrottstjänster Bidragsbeslutet fattas av: Kultur- och fritidsdirektör Anders Lindholm-Ahlefelt Beviljade bidrag 2021: https://www.borga.fi/stadens-bidrag

2.1.2 Projektbidrag: Träningsbidrag

Sökfrekvens och tidpunkt: Tre gånger om året efter avslutad period.

Som grund för bidragets utbetalning godkänns endast idrottstjänsternas träningsdagbok, som hittas på www.borga.fi/idrott --> bidrag. För utbetalning ska varje ledare omsorgsfullt föra en träningsdagbok skilt för varje träningsgrupp för vilken hen ansöker om bidrag.

Träningsbidrag betalas för tre perioder:

1. Perioden 1.1–30.4

2. Perioden 1.5–31.8 3. Perioden 1.9–31.12

Sökkanal: bilagor som skickas per e-post

Träningsdagboken ska lämnas in till idrottstjänsterna för utbetalning inom sex (6) vardagar efter att ifrågavarande period tagit slut. Träningsdagböcker som lämnats in för sent tas ej i beaktande.

Träningsdagböckerna ska skickas till ann-sofi.hedenstam@porvoo.fi.

ÄNDRINGSFÖSLAG för anvisningen: inom fem (5) vardagar.

Grunder för beviljande av bidrag: för handledning av idrottstrupper avsedda för personer under 18 år i enlighet med antalet träningar och instruktörens utbildningsnivå.

Bidragsbeslutet förbereds av: byråsekreteraren och idrottskoordinatorn

Bidragsbeslutet fattas av: Bildningsdirektören beslutar varje år om engångsavgiften i euro för varje utbildningsnivå samt för hur många träningar per vecka bidraget betalas för. Inget separat beslut fattas längre för själva utbildningsdagböckerna/bidragsbeloppen.

Beviljade bidrag 2021: se separat bilaga.

2.1.3 Projektbidrag: Utbildningsbidrag

Sökfrekvens och tidpunkt: årligen, Utbildningsbidraget söks varje år för perioden 1.11–31.10, senast det datum som meddelas i november.

Sökkanal: med word-blankett, per e-post Preciseringar och ändringsförslag:

– ansökan via eBorgå

– precisering av kriterierna: mer detaljerad tilläggsinformation som visar utbildningens andel och omfattning av verksamheten, ska lämnas om utbildningar som äger rum vid normal

handledningsverksamhet eller i samband med läger/tävlingar.

Grunder för beviljande av bidrag: Utbildningsbidrag kan beviljas till idrottsföreningar för ersättande av kostnaderna för utbildning av ledare och tränare Kriterierna är definierade i Kultur- och fritidstjänsternas bidrag/Grunder för beviljande av bidrag och bidragsanvisningar (i kraft fr.o.m. 1.1.2019).

Bidragsbeslutet förbereds av: idrottskoordinatorn Bidragsbeslutet fattas av: chefen för idrottstjänsterna Beviljade bidrag 2021: se separat bilaga.

2.1.3 Projektbidrag: hyresbidrag

Sökfrekvens och tidpunkt: söks varje år (i efterskott) – bidragsansökan som grundar sig på föregående års hyreskostnader ska lämnas in senast den 31 mars.

Sökkanal: med word-blankett, skickas in per e-post. Ändringsförslag: ansökan via eBorgå.

Grunder för beviljande av bidrag: Beviljas på grundval av faktiska kostnader, som procentuell andel om anslaget inte är tillräckligt för att täcka alla ansökta kostnader. Hyresbidrag kan beviljas en i Borgå

registrerad idrottsförening som själv hyr utrymme för sina regelbundna träningar i andra utrymmen än de

som hyrs av Borgå stads idrottstjänster. Kriterierna är definierade i Kultur- och fritidstjänsternas bidrag/Grunder för beviljande av bidrag och bidragsanvisningar (i kraft fr.o.m. 1.1.2019).

Bidragsbeslutet förbereds av: Idrottskoordinatorn Bidragsbeslutet fattas av: Chefen för idrottstjänsterna Beviljade bidrag 2021: https://www.borga.fi/stadens-bidrag 2.1.4 Årets idrottare/idrottspris

Sökfrekvens och tidpunkt: varje år, ingen ansökan Sökkanal: ingen ansökan

Grunder för beviljande av bidrag: Priset kan erhållas av en idrottare eller ett lag som tävlat framgångsfritt eller en förening, ett lag eller en person som under en lång tid och på ett förtjänstfullt sätt har varit aktiv inom idrott i staden på så sätt att verksamheten varit betydelsefull för idrottskulturen och -utvecklingen i Borgå. Pristagaren ska ha varit skriven i Borgå då prestationen som lett till premiering ägt rum.

Bidragsbeslutet förbereds av: idrottskoordinatorn och chefen för idrottstjänsterna Bidragsbeslutet fattas av: bildningsnämnden.

Beviljade bidrag 2021: 2 000 €/Sara Kuivisto 2.1.5 Olika pris

Sökfrekvens och tidpunkt: varje år, man ber att anmälan om framgångar i tävlingar lämnas in i december (omkring 15.12).

Sökkanal: word-blankett, per e-post till liikunta@porvoo.fi

Grunder för beviljande av bidrag: Behovsprövat. Idrottare eller föreningar som tävlat framgångsrikt kan belönas med pris. Kriterierna är definierade i Kultur- och fritidstjänsternas bidrag/Grunder för beviljande av bidrag och bidragsanvisningar (i kraft fr.o.m. 1.1.2019).

Ändringsförslag till Grunder för beviljande av bidrag och bidragsanvisningar, sid 9, 1.2.5 Olika pris:

Nuvarande text: ”...eller i allmän klass i officiella tävlingar som ordnas av grenförbund som lyder under VALO ry. Man överväger från fall till fall premiering av de idrottare vars grenförbund inte lyder under VALO.”

Ny text: ”...eller i allmän klass i de officiella tävlingar som ordnas av grenförbund som lyder under Finlands olympiska kommitté rf. Man överväger från fall till fall premiering av de idrottare vars grenförbund inte lyder under Finlands olympiska kommitté rf.”

Bidragsbeslutet förbereds av: idrottskoordinatorn Bidragsbeslutet fattas av: chefen för idrottstjänsterna

Beviljade bidrag 2021: 4 100 € (utbetalning i januari 2022, som föregående års kostnad)

In document Bidrag från Borgå stad (Page 3-6)

Related documents