• No results found

Införande av parkeringsavgifter för bilar och cyklar i anslutning till stationsområde

In document 2020-10-28 1/60 (Page 34-61)

Beslut

Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att

1. anta föreslagen avgiftsmodell för stationsnära parkeringar för bil och cykel i Strängnäs kommun,

2. upphäva beslut KF § 151, 2017-06-19, Avgiftsmodell för parkeringsavgifter vid resecentrum i Strängnäs.

Yrkanden

Maria Nerby (C) yrkar på ändring av att-sats nr 1 till: Anta föreslagen avgiftsmodell för stationsnära parkeringar för bil i Strängnäs kommun. Ingen parkeringsavgift ska gälla för cykelgarage.

Catharina De Geer (KD) yrkar på ändring av att-sats nr 1 till: Att stationsnära utomhusparkeringar för bil i Strängnäs kommun blir avgiftsfria, att stationsnära parkeringar för bil i garage i Strängnäs kommun avgiftsbeläggs med 35 kr per dag eller 400 kr per månad, att stationsnära parkeringar för cykel i låsbart garage i Strängnäs kommun ej avgiftsbeläggs.

Kenneth Larsson (M) yrkar bifall till liggande förslag och avslag till föreslagna ändringsyrkanden.

Beslutsgång

Ordföranden ställer de båda ändringsyrkandena mot liggande förslag och finner att kommunstyrelsen har beslutat i enlighet med liggande förslag.

Beskrivning av ärendet

Intäkterna som Strängnäs kommun har erhållit sedan avgifter infördes har använts för drift och underhåll av hela stationsområdet. För år 2019 uppgick intäkterna till 497 000 kronor. Intäkterna för 2020 kommer att bli betydligt lägre på grund av pandemin Covid -19 och minskat resande, vilket är en följd av folkhälso-myndighetens rekommendation om hemarbete. År 2019 hade garaget en täckningsgrad på cirka 70 %.

Utomhusparkeringarna runt stationen hade en relativt låg beläggning.

Läggesta stationsområde har idag fri parkering. Idag finns ingen regelbunden bevakning, vilket har medfört både skadegörelse och inbrott på parkerade fordon samt cykelstölder.

TFN har tagit beslut att bygga ett cykelgarage vid Läggesta station, det för att motivera kommuninvånare att nyttja de fina gång- och cykelvägar som finns till Läggesta från

och stölder av cyklar parkerade vid stationen, vilket ses som en orsak till det låga antalet resenärer som cyklar till och från stationen. För att cykelgaraget ska fylla sin funktion kommer en avgift att tas ut för att man ska kunna parkera sin cykel i det låsta garaget – endast den som har erlagt betalning kommer att ha tillgång till in- och utpassering.

För att fortsätta stimulera kommuninvånare i en riktning mot allt högre grad fossilfria resor och samtidigt kunna hålla en god standard vid stationsnära parkeringar föreslås en ny avgiftsmodell för stationsnära parkering för bil och cykel i Strängnäs kommun.

Förslag på ny avgiftsmodell för stationsnära parkering för bil och cykel i Strängnäs kommun (alla belopp är inklusive moms):

Parkeringsavgift om 35 kr/dag, 400 kr/månad för parkeringsgarage vid resecentrum i Strängnäs.

Parkeringsavgift om 25 kr/dag, 300 kr/månad för utomhusparkering vid resecentrum i Strängnäs.

Parkeringsavgift om 25 kr/dag, 300 kr/månad för parkering vid Läggesta station.

Parkeringsavgift om 100 kr/månaden för parkering i cykelgarage i anslutning till tågstation.

Ekonomiska konsekvenser för kommunen

Den föreslagna avgiftsmodellen beräknas generera intäkter i storleksordningen 1 miljon kronor. Beräkningen bygger på följande beläggningsgrader; utomhusparkeringen vid resecentrum 10 %, parkeringsgaraget vid resecentrum 70 %, utomhusparkeringen vid Läggesta 50 % samt cykelgaraget vid Läggesta 50 %. Intäkterna kommer att användas för drift och underhåll av båda stationsområdena. För Läggestas del innebär det bland annat en ökad tillsyn från våra stadsvärdar och kameraövervakning samt att kommunen får en större kontroll över parkeringssituationen.

Miljökonsekvenser och folkhälsopåverkan

En avgift för bilparkeringen kan innebära att fler som ska åka med tåg alternativt buss som avgår från Strängnäs resecentrum och Läggesta station väljer att cykla eller gå.

Minskad bilkörning samt en ökning av cykling och gång innebär minskade

Beräkning parkeringsintäkter Strängnäs resecentrum utomhusparkering 300 240 260 10% 74 880 Strängnäs resecentrum parkeringsgarage 400 320 130 70% 349 440 Lägesta station utomhusparkering 300 240 370 50% 532 800

Läggesta cykelgarage 100 80 72 50% 34 560

Summa intäkter 991 680

med kommunens miljöstrategi och folkhälsoplan. Genom byggandet av cykelgarage ökar tryggheten genom minskad risk för att få sin cykel stulen.

Tillgänglighetskonsekvenser

Cykelgaraget är placerat nära spårområdet vilket bidrar till god tillgänglighet, främst ur ett trygghetsperspektiv då området kommer vara väl upplyst, nuvarande växtlighet ses över så inga buskage hindrar sikt eller inbjuder till brottsliga handlingar.

Jämställdhetskonsekvenser

Förslaget om införande av parkeringsavgifter i Läggesta och förändrad taxa vid Strängnäs resecentrum bedöms inte påverka jämställdhet i Strängnäs kommun på ett negativt sätt eller skapa ytterligare orättvisor, utan tvärtom gällande likaprincipen i kommunens alla orter.

Barnkonsekvenser

Förslaget om förändrad taxa bedöms inte påverka barn som grupp på ett direkt negativt sätt. Förhoppningsvis cyklar fler till och från Läggesta station – även föräldrar och barn som då får viktig motion.

Uppfyllelse av mål

Beslutet bidrar till att uppnå teknik- och fritidsnämndens mål som säger:

Teknik- och fritidsnämnden tillhandahåller god infrastruktur och arbetar aktivt med beteende förändringar för en hög trafiksäkerhet, trygghet och tillgänglighet samt en hållbar miljö i alla kommundelar.

Teknik- och fritidsnämnden arbetar för ökad användning av alternativa

energikällor, minskad användning av fossila bränslen, minskat antal transporter och resor.

Teknik- och fritidsnämnden bidrar till att bevara natur- och vattenmiljöer samt arbetar för en god miljö.

Även uppdraget att nämndens verksamheter ska utföras utifrån ett långsiktigt hållbart perspektiv baserat på Agenda 2030 och de globala målen kommer fram i den här åtgärden.

Uppföljning

Taxans storlek ska regelbundet följas upp för att en lämplig nivå ska hållas, utifrån kostnader för parkeringsverksamheten och beläggningsgrad.

Beslutsunderlag

Protokollsutdrag TFN § 81, 2020-09-22.

Protokollsutdrag, KF § 151, 2017-06-19, Avgiftsmodell för parkeringsavgifter vid resecentrum i Strängnäs.

Beslutet skickas till Kommunstyrelsen Kommunfullmäktige För kännedom till:

Kontaktcenter

Kommunikationsavdelningen SFAB

KS § 226 Dnr KS/2020:496-160

Delrapportering av Strängnäs kommuns arbete kring

Coronakrisen

Beslut

Kommunstyrelsen beslutar att

1. godkänna rapporten Delrapport 1, Utvärdering av Strängnäs kommuns arbete under coronakrisen.

Beslutsgång

Ordföranden finner att det bara finns ett förslag till beslut och att detta blir kommunstyrelsens beslut.

Beskrivning av ärendet

Kommunstyrelsen gav den 17 juni 2020 förvaltningen i uppdrag att genomföra en utvärdering av Strängnäs kommuns arbete under krisen som uppstått i samband med pandemin av coronaviruset SARS-CoV-2. Pandemin är i dagsläget ännu inte över, men läget är mer stabilt vid dagens datum än under våren 2020.

Detta är en första delrapportering avseende kommunens hantering av den långvariga kris vars omfattning och längd var svår att ana då den började.

Syftet med rapporten är ta fasta på gjorda erfarenheter inför det fortsatta

krishanteringsarbetet. Även kommunens revisorer har initierat en extern genomlysning av krishanteringen vilken kommer att levereras under hösten 2020. Tillsammans med denna delrapport borde dessa underlag ge en god bild inför utveckling av det fortsatta arbetet.

Sammantaget så har kommunen så här långt in i krisen agerat uthålligt och

handlingskraftigt. Den gängse uppfattningen är att den kommunala organisationen har präglats av ett gott samarbete och en förståelse för den egna verksamhetens roll i helheten. Av vårens samlade erfarenheter är det viktigt att lyfta fram hur

verksamheterna inom äldreomsorgen lyckats med uppgiften att skydda de äldre från smittspridning på kommunens vård och omsorgsboenden.

Mellan den 18 mars och 3 juni var kommunens krisledningsstab aktiverad och man arbetade utifrån en strukturerad krisledningsmetodik utifrån målbilden nedan.

•Uthålligt bedriva kommunens verksamhet utifrån rådande omständigheter och statliga direktiv.

•Skapa lugn och stabilitet för medborgare, brukare/kunder och medarbetare.

Bedömningen är att kommunens verksamheter så här långt har kunnat fullfölja sitt kärnuppdrag under hela krisen. Den generella uppfattningen är också att det funnits ett

Delrapporten visar på den väsentliga aspekten att kommunen behöver fortsätta att utveckla sin krisledningsmetodik för att bättre anpassa den till den olika typer av kriser, även de som är utdragna och långvariga. I slutet på delrapporten finns en

sammanställning över de förslag på utvecklingsinsatser som framkommit ur verksamheternas samlade erfarenheter.

Ekonomiska konsekvenser för kommunen

Beslutet medför inga ekonomiska konsekvenser för kommunen.

Övriga konsekvenser

Beslutet medför inga övriga konsekvenser.

Uppföljning

Ingen uppföljning krävs.

Beslutsunderlag

Tjänsteutlåtande, 2020-09-29.

Protokollsutdrag, kommunstyrelsen § 140, 2020-06-17

Rapport, Delrapport 1. Utvärdering av Strängnäs kommuns arbete under coronakrisen, 2020-09-29

Ekonomiska konsekvenser av coronaläget, 2020-04-03 Beslutet skickas till

Socialnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Teknik- och fritidsnämnden Samhällsbyggnadsnämnden Kulturnämnden

Strängnäs Fastighets AB

KS § 227 Dnr KS/2017:468-251

Exploateringsavtal Strängnäs 3:21 m.fl., del av ”Måsen”

Beslut

Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att

1. godkänna exploateringsavtal avseende Strängnäs 3:21 m.fl., del av ”Måsen”.

Beslutsgång

Ordföranden finner att det endast finns ett förslag till beslut och att detta blir kommunstyrelsens beslut.

Beskrivning av ärendet

Syftet med exploateringsavtalet är att reglera genomförandet av detaljplanen för

Strängnäs 3:21 m.fl, del av ”Måsen”. Detaljplanens avsikt är att skapa nya byggrätter för bostäder, parkeringsanläggning och centrumverksamheter.

Markägandet i detaljplanen är uppdelat mellan kommunen, Kilenkrysset AB samt Kilen 121 Strängnäs AB, som ingår i samma koncern. Kilenkrysset AB svarar för åtagandena enligt exploateringsavtalet. Parterna har tidigare träffat markanvisningsavtal som bl. a.

reglerar villkoren för fastighetsöverlåtelsen mellan parterna, KF § 212, 2017-10-30, diarienummer KS/2017:468-251.

Exploatören överlåter mark, del av Spoven 1 och del av Strängnäs 3:21, som i

detaljplanen anges som allmän platsmark till Kommunens fastighet Strängnäs 3:1 genom fastighetsreglering i samband med att detaljplanen vinner laga kraft. Överlåtelsen sker utan ersättning. Exploatören upplåter utrymme inom kvartersmarken för underjordiska ledningar, teknikhus, transformatorstationer etc samt mark som ska förvaltas

gemensamt utan ersättning.

Kommunen överlåter de markområden, del av fastigheten Strängnäs 3:1, som i detaljplanen anges som kvartersmark till Exploatören genom fastighetsreglering.

Markområdena uppgår till ca 13 668 kvm. Köpeskillingen uppgår till 600 kr/kvm i enlighet med markanvisningsavtalet

Överenskommelse om fastighetsreglering läggs som en särskild bilaga till exploateringsavtalet. Exploatören bekostar nödvändiga lantmäteriförrättningar.

Exploateringsavtalet är en förutsättning för att reglera kostnaderna för genomförandet av detaljplanen.

För att garantera fullgörandet av Exploatörens skyldigheter enligt avtalet, ska säkerheter ställas för de uppskattade kostnaderna inom planområdet. Säkerheten ska utgöras av en moderbolagsborgen om 8 miljoner kronor med koncernmodern Kilen Strängnäs Holding Aktiebolag som part.

Ekonomiska konsekvenser för kommunen

Intäkterna i form av exploateringsbidrag ska täcka kostnaderna för iordningställande av allmänna anläggningar. Exploateringsbidraget är rörligt och baseras på de faktiska kostnaderna för kommunens kostnader för projektering, byggledning, utförande, besiktning och kontroll.

Anläggande av nya Va-anläggningar finansieras genom uttag av anslutningsavgifter enligt gällande taxa. Försäljningen av kvartersmark om ca 8,2 mkr blir en intäkt till kommunen.

Övriga konsekvenser

Beslutet medför inga övriga konsekvenser.

Uppföljning

Exploateringsavtalet kommer att följas upp och utvärderas av Mark- och exploateringsenheten.

Beslutsunderlag

Tjänsteutlåtande, 2020-10-07.

Avtal, Exploateringsavtal Strängnäs 3:21, 2020-10-07.

Bilaga 1 till exploateringsavtal, 2020-10-07.

Bilaga 2 Exploateringsavtal, 2020-10-07.

Bilaga 3 (1) Exploateringsavtal, 2020-10-07.

Bilaga 3 (2) Exploateringsavtal, 2020-10-07.

Bilaga 4 Exploateringsavtal, 2020-10-07.

Beslutet skickas till Kommunfullmäktige

Mark- och exploateringsenheten

KS § 228 Dnr KS/2020:543-214

Detaljplan för Strängnäs 3:21 med flera, Måsenområdet

Beslut

Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att

1. anta detaljplanen för Strängnäs 3:21 m.fl., del av, ”Måsen” Strängnäs, Strängnäs kommun.

Yrkanden

Niclas Samuelsson (STRP), Magnus Stuart (M), Maria Nerby (C), Catharina De Geer (KD), Leif Hård (S), Björn Karlsson (SD) och Mikael Lagergren (M) yrkar bifall till liggande förslag.

David Aronsson (V) yrkar på återremiss för att se över och minska tillåtna nockhöjder för flerbostadshusen och parkeringshuset med följande motivering: I flertalet synpunkter i samrådet uttrycks kritik och ifrågasättande av de mycket höga husen som tillåts i

området. Svar till synpunkterna är helt fokuserade på ett bruttoytaperspektiv där ytan på grönområden ställs mot höjden på husen istället för att bruttoytan sänks. Det blir möjligt med mycket stora hus i området.

En höjd som överhuvudtaget saknas bland bostadshus i Strängnäs kommun, med punkthusen (höghusen) på Skogsvägen/Regementsgatan som undantag. Polisens och Spelinspektionens hus är de som är närmast i storlek, men även de förefaller vara mindre än de nu högsta flerbostadshusen (och parkeringshuset) i den nya planen. Jag delar inte alls bedömningen att dessa hus inte kommer att påverka stadsbilden och synen på Strängnäs som den dynamiska idyllen och jag saknar ett utvecklat resonemang då övergången till industriområdet som framförs som argument inte känns underbyggt (och den industribyggnad som används som exempel i granskningshandlingen är väl också lägre nockhöjd och lägre markhöjd).

Beslutsgång

Ordföranden frågar kommunstyrelsen om ärendet ska avgöras idag eller om ärendet ska återremitteras och finner att ärendet ska avgöras idag.

Ordföranden finner sedan att det endast finns ett förslag till beslut och att detta blir kommunstyrelsens beslut.

Beskrivning av ärendet

Syftet med detaljplanen är att ändra befintlig detaljplan för kontor och verksamheter till bostäder inom gamla Måsenområdet i Ulvhäll, Strängnäs stad.

Syftet med detaljplanen är även att skapa ett område där grönskan och närheten till grönområden och parker står i fokus. En del av den tätortsnära grönskan ska ske genom en öppen dagvattenlösning bestående av till exempel träd, växtbäddar, diken och

växtbeklädda tak inom området. I planområdets nordöstra del växer ekar som är en

För att få en blandad stad med höga arkitektoniska värden ska bebyggelsen i området vara varierad i såväl höjd som utformning. Bebyggelsen i området ska kännas mänsklig i skala med en varierad bebyggelse. Våningsantalet ska anpassas till storleken på

omgivande bebyggelse. Bostadshusen ska placeras och utformas så att det bildas en tydlig gatusida och en inramad gårdssida.

Planområdet, kvarteret Måsen, ligger i södra delen av Strängnäs inom stadsdelen Ulvhäll. Området avgränsas i väster av villabebyggelsen längs Orrspelsvägen, i norr av flerbostadshusen längs Finningevägen, i öster av Dammvägen och det öppna landskapet ut mot Ulvhälls herrgård och Mälaren. I söder tar Storängens industriområde vid.

Planområdet ligger cirka 900 meter sydöst om Strängnäs resecentrum. Området

omfattar fastigheterna Spoven 1, Strängnäs 3:21:1, Ekbacken 2 och del av Strängnäs 3:1.

Planområdet omfattar cirka 6,5 hektar.

Detaljplanen handläggs med utökat planförfarande i enlighet med plan- och bygglagen 2010:900.

Detaljplanen har varit utsänd på samråd och utställd på granskning mellan 2018-12-10 till 2019-01-18 respektive 2020-06-05 till 2020-07-03. Remissinstanser, kända sakägare och närboende har getts möjlighet att lämna synpunkter på planförslaget. Inkomna synpunkter har sammanställts och koncentrerats i en samrådsredogörelse och ett granskningsutlåtande. Planhandlingarna har efter granskningsperiodens yttranden justerats.

Ekonomiska konsekvenser för kommunen

Detaljplanearbetet bekostas av beställaren enligt träffat planavtal.

Övriga konsekvenser

Detaljplanen bedöms medföra positiva sociala konsekvenser, se planbeskrivningen.

Detaljplanen bedöms ha positiva konsekvenser för barn och ungdomars aktivitet i området, se planbeskrivningen. En barnchecklista har genomförts som visar att

planområdet har positiv påverkan på barn och unga inom och runt kvarteret Måsen. En barndialog genomfördes med elevrådet på Europaskolan Rogge i Strängnäs 2019-01-12.

Vid tillfället för barndialogen gavs eleverna möjlighet att uttrycka sina tankar om det aktuella området. Se planbeskrivningen för att ta del av resultatet från barndialogen.

Uppföljning

Lagakraftvunnen detaljplan följs upp i bygglovsskedet.

Beslutsunderlag

Protokollsutdrag MSN § 135, 2020-09-29.

Plankarta med planbestämmelser, antagandehandling, dat. 2020-09-18.

Planbeskrivning, antagandehandling, dat. 2020-09-18 (efter MSN sammanträde har en redaktionell ändring tillförts i planbeskrivningen, en flyghinderanalys, 2020-09-24, har genomförts, som visar att byggnadernas höjder inom planområdet inte påverkar

närliggande flygplatser).

Granskningsutlåtande, antagandehandling, dat. 2020-09-18.

Samrådsredogörelse, antagandehandling, dat. 2020-05-15.

Beslutet skickas till

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.

KS § 229 Dnr KS/2020:544-214

Detaljplan för Strängnäs 2:1, del av, Södra Stadsskogen

Beslut

Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att

1. anta detaljplanen för Strängnäs 2:1, del av, m.fl., ”Södra Stadsskogen”, Strängnäs stad, Strängnäs kommun.

Yrkande

Magnus Stuart (M) yrkar bifall till liggande förslag.

Beslutsgång

Ordföranden finner att det endast finns ett förslag till beslut och att detta blir kommunstyrelsens beslut.

Beskrivning av ärendet

Planens syfte är att möjliggöra bostadsbebyggelse, viss mån av centrumverksamhet samt anslutningar för att koppla samman två idag skilda enklaver av Strängnäs stad. Det finns ett kommunalt behov av särskilt boende för äldre och därför planläggs en del av

planområdet för att tillgodose behovet. Detaljplanen möjliggör ny bebyggelse som ska utgöra ett väl avvägt möte med befintlig bebyggelse i söder. Dessutom finns det ett behov av förskoleplatser i kommunen och därför planläggs en förskola inom detaljplanen.

Planarbetet syftar även till att förbättra tillgängligheten till naturområdet i väst samt förstärka gång- och cykelrörligheten genom området.

Planområdet innefattar också fastigheten Rördrommen 1, för vilken planen syftar till att undersöka möjligheten för ändrad användning från industri till bostadsändamål. Den nya detaljplanen, för Södra Stadsskogen, ersätter detaljplan som gäller för Rördrommen 1 fastställd som stadsplan (04-STS-213) inklusive dess

fastighetsindelningsbestämmelser, ursprungligen fastställda som tomtindelning (0486KI269).

Planarbetet föregås av detaljplaneprogrammet för Norra Finninge godkänt av plan- och byggnämnden (nuvarande Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden) 2007-10-17.

Detaljplanen har varit utsänd på samråd och utställd på granskning mellan 2016-09-16 till 2016-10-10 respektive 2018-08-17 till 2018-09-14. Detaljplanen har även varit utsänd på en andra granskning mellan 2020-06-05 till 2020-06-26. Remissinstanser, kända sakägare och närboende har getts möjlighet att lämna synpunkter på planförslaget.

Inkomna synpunkter har sammanställts och koncentrerats i en samrådsredogörelse, ett granskningsutlåtande och i ett granskningsutlåtande nr 2. Planhandlingarna har efter

Ekonomiska konsekvenser för kommunen

Planarbetet finansieras av kommunens mark- och exploateringsenhet.

Övriga konsekvenser Barnkonsekvenser:

Detaljplanen bedöms ha positiva konsekvenser för barn och ungdomar. Planområdet ligger nära strövområden och skogsområden i stadens utkant lämpade för spontan lek och utevistelse. Även om grönområden försvinner i och med planens genomförande kompenseras dessa något genom att nya kvaliteter tillförs. Det kuperade landskapet saknar idag öppna ytor förutom grusplanen intill Tryffelstråket. Genom att möjliggöra sådana ytor skapas möjlighet till spontan idrott och lek inom området utan att de kringliggande rekreativa värdena i Stadsskogen försvinner. Nya gångstråk genom området tillgodoser närboende tillgång till Stadsskogen.

En förskoleverksamhet är planlagd inom detaljplanen och bör bidra med en plats för barn och unga att vistas på för lek enligt Boverkets riktlinjer. Förskolan är planlagd med en placering som ska ha god tillgänglighet till större väg-och gatunät samt närhet till natur.

Uppföljning

Lagakraftvunnen detaljplan följs upp i bygglovsskedet.

Beslutsunderlag

Protokollsutdrag MSN § 136, 2020-09-29.

Plankarta med planbestämmelser, antagandehandling, 2020-09-21.

Planbeskrivning, antagandehandling, 2020-09-21.

Granskningsutlåtande nr 2, antagandehandling, 2020-09-21.

Granskningsutlåtande, antagandehandling, 2020-05-28.

Samrådsredogörelse, antagandehandling, 2018-05-18.

Beslutet skickas till

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

KS § 230 Dnr KS/2019:580-861

500-årsjubiléet år 2023

Beslut

Kommunstyrelsen beslutar att

1. godkänna kartläggningen av förutsättningar för ett 500-årsjubileum i Strängnäs kommun i samband med 6 juni 2023,

2. överlämna kartläggningen till kulturnämnden för vidare hantering av planering och genomförande av 500-årsjubileet.

Yrkanden

Catharina De Geer (KD), Björn Karlsson (SD), Maud Richtoff (SD), Maria Nerby (C), Magnus Brandel (S), Ingrid Fäldt (S) och Kenneth Larsson (M) yrkar bifall till liggande förslag.

Beslutsgång

Ordföranden finner att det endast finns ett förslag till beslut och att detta blir kommunstyrelsens beslut.

Beskrivning av ärendet

Gustav Vasa valdes till kung den 6 juni 1523 i Strängnäs och med det infördes svensk arvsmonarki, som idag ses som grundandet av den moderna nationalstaten Sverige. Den 6 juni 2023 är det 500-årsjubileum.

Skapa ett jubileumsår, med crescendo under 6e juniveckan

I Strängnäs kommun finns många engagerade föreningar, intresserade invånare och företagare som gärna vill vara med och uppmärksamma jubileumsåret 2023. Förslaget är att jubileumsåret fylls med olika evenemang och upplevelser. Även fasta installationer i stadsmiljön och utställningar i lokaler diskuteras. Dessa kan bidra till kunskap och bildning på ett demokratiskt och jämlikt sätt, utanför den traditionella skolvärlden.

Förslaget är att lite extra fokus läggs på 6e juniveckan då själva nationaldagsfirandet planeras.

En genomförd kartläggning

För att få en bild över nuläget har en kartläggning genomförts och avslutas under oktober 2020. Kartläggningen ger en bild av vilka aktörer som vill delta samt vilken insats olika funktioner i den kommunala förvaltningen kommer att kunna ha. I kartläggningen har olika organisationer som känner sig berörda av jubileumsåret haft

För att få en bild över nuläget har en kartläggning genomförts och avslutas under oktober 2020. Kartläggningen ger en bild av vilka aktörer som vill delta samt vilken insats olika funktioner i den kommunala förvaltningen kommer att kunna ha. I kartläggningen har olika organisationer som känner sig berörda av jubileumsåret haft

In document 2020-10-28 1/60 (Page 34-61)

Related documents