• No results found

1. Vilka mobila enheter har du tillgång till? (Smartphones/Surfplattor etc) Smartphone (Intervju 1 - 20 år, kvinna, studerar vid en teknisk utbildning) Smartphone, Surfplattor (Intervju 2 - 22 år, man, studerar till Civilekonom) Smartphone (iPhone) iPad (25 år, man, studerar vid teknisk utbildning)

Smartphone och surfplatta, båda av märket Samsung (Intervju 4 - 56 år, man, bankan-ställd)

iPhone (Intervju 5 - 35 år, man, Systemoperatör)

2. Vilka ‘appar’ använder du ofta? (Mer en en gång i månaden(?)

GOSMS, BlockPuzzle, BubbleBlast, Andoku, Advanced Taskkiller (Intervju 1 - 20 år, kvinna, studerar vid en teknisk utbildning)

Jag personligen använder tv.nu, What’sApp, BlockPuzzle, WallBase och LineRunner väldigt ofta. (Intervju 2 - 22 år, man, studerar till Civilekonom)

hitta.se rumble wordfeud facebook aftonbladet (25 år, man, studerar vid teknisk utbild-ning)

Aldiko (Läsa e-böcker), Avansa (aktieaffärer med mera), SEB (kollar mobilbank) (Intervju 4 - 56 år, man, bankanställd)

hitta.se nyhetsappar facebook (Intervju 5 - 35 år, man, Systemoperatör)

3. Vad skulle du säga att du använder mest, appar för nöje, eller appar för nytta?

(Nöje - wordfeud, nytta - GPS-navigering?

Nöje - spel etc (Intervju 1 - 20 år, kvinna, studerar vid en teknisk utbildning)

Jag tror att de flesta i min ålder använder mest spel, de sakerna jag använder för nytta är tv.nu och What’sApp. Jag tror att de flesta yngre användarna spelar mest spel, medans äldre användare använder mer tjänser mer inriktade på nytta. (Intervju 2 - 22 år, man, studerar till Civilekonom)

Facebook och aktuella spel (25 år, man, studerar vid teknisk utbildning) Nytta (Intervju 4 - 56 år, man, bankanställd)

Socialt-nätverk och läsa olika nyhetsappar(Intervju 5 - 35 år, man, Systemoperatör)

31

4. Har du någon/några appar som du inte skulle klara dig utan idag? (Eller som skulle göra din vardag betydligt svårare/jobbigare)

Ingen (Intervju 1 - 20 år, kvinna, studerar vid en teknisk utbildning)

tv.nu, vill lätt kunna se vilka filmer som kommer på tv. Annars måste man ju hålla på med tidningar eller datorn. (Intervju 2 - 22 år, man, studerar till Civilekonom)

Använder mycket facebook via mobilen då jag inte använder min dator så ofta. Läser även tidningen i min mobila enhet. (25 år, man, studerar vid teknisk utbildning)

E-post i mobilen (Intervju 4 - 56 år, man, bankanställd) Ingen (Intervju 5 - 35 år, man, Systemoperatör)

5. Vilken anser du är den bästa appen i dagens läge?

Antivirus appar, för folk rent allmänt (Intervju 1 - 20 år, kvinna, studerar vid en teknisk utbildning)

What’sApp, fungerar bra, kan skicka bilder och meddelanden gratis. (Intervju 2 - 22 år, man, studerar till Civilekonom)

- (25 år, man, studerar vid teknisk utbildning)

Telia Navigator (GPS-navigering) (Intervju 4 - 56 år, man, bankanställd)

Finns nog ingen direkt bästa app utan den appen som fyller sin funktion för den situat-ionen som man kan tänkas vara i är väl bäst för just det läget. Alltså skulle det finnas en app som man kunde göra allt i skulle den vara bäst annars är det den som just då fyller en funktion. (Intervju 5 - 35 år, man, Systemoperatör)

6. Vad stör du dig på mest med olika appar? Är det att appen är långsam, är den inte anpassad för just din skärm eller fungerar den dåligt på något annat sätt? Vil-ket sätt isåfall?

När appar uppdateras men blir sämre. Exempel: GOSMS blev uppdaterad, men skärm-anpassningen för just min telefon blev sämre. (Intervju 1 - 20 år, kvinna, studerar vid en teknisk utbildning)

Kostar pengar är ett stort minus för mig, men om de fungerar dåligt så är det jävligt irrite-rande med. Om de är laggiga och inte fungerar som de ska till exempel. (Intervju 2 - 22 år, man, studerar till Civilekonom)

Det är alla buggar som de flesta apparna verkar ha och att en del appar ofta hänger sig.

(25 år, man, studerar vid teknisk utbildning)

Det värsta är appar som är långsamma (Intervju 4 - 56 år, man, bankanställd)

32

Det är väl alla buggar som ofta finns när en app är ny. Eller som facebooks app som all-tid har svårt att uppdatera sig i realall-tid, det har visserligen blivit bättre på slutet men den är fortfarande väldigt buggig. (Intervju 5 - 35 år, man, Systemoperatör)

7. Hur viktigt anser du att programmet(appen) flyter / är byggt för mobilens pre-standa.

Väldigt viktigt. Eftersom utbudet är så stort så fixar man bara en ny app om den första är laggig. (Intervju 1 - 20 år, kvinna, studerar vid en teknisk utbildning)

Viktigt! (Intervju 2 - 22 år, man, studerar till Civilekonom)

Om en tjänst innehåller mycket buggar så väljer jag oftast bort den då det i många fall finns andra alternativa tjänster som just täcker de behoven som jag har. Något negativt för mig är alla de buggar som ofta brukar finnas i de nya appar som släpps men även i de flesta nya uppdateringar som kommer. (25 år, man, studerar vid teknisk utbildning) Väldigt viktigt (Intervju 4 - 56 år, man, bankanställd)

Väldigt viktigt. Ingen vill väl använda en app som är seg? Det är viktigt att appen flyter för annars blir den ohållbar att använda. Helt enkelt att den är bygg så att den passar en-hetens prestanda. (Intervju 5 - 35 år, man, Systemoperatör)

8. Om du spelar spel på din smartphone, när gör du detta? När som helst på din fritid? När du väntar på något eller någon? När du inte har något bättre för dig?

Korta stunder när man väntar på något. T.ex. att maten ska bli klar eller liknande. (Inter-vju 1 - 20 år, kvinna, studerar vid en teknisk utbildning)

Om man är borta och inte har något att göra, eller väntar på någonting. Är inte min första prioritet om jag vill roa mig precis. (Intervju 2 - 22 år, man, studerar till Civilekonom) Oftast när man inte har något annat att göra när det är långtråkigt. (25 år, man, studerar vid teknisk utbildning)

Spelar inte spel. (Intervju 4 - 56 år, man, bankanställd)

Bara när jag har långtråkigt. (Intervju 5 - 35 år, man, Systemoperatör)

9. Varför tror du spel som wordfeud, angrybirds, rumble, quizme har blivit så po-pulära? Är det för att flertalet av dessa har funktionen att spela mot en vän?

De har varit mycket reklam runt spelen så många har hittat dom. Inga av spelen är ju egentligen speciellt roliga, men folk tar till sig av vad de hör. Samt lite högre kvalité i spel som AngryBirds. Multiplayer i Wordfeud är det som räddar det spelet. (Intervju 1 - 20 år, kvinna, studerar vid en teknisk utbildning)

För att man kan fuska i dom! Nä, men multiplayern bidrar väldigt mycket. Blir lite socialt tryck samt tävlingsmöjligheten. Många gillar att tävla mot kompisar. (Intervju 2 - 22 år, man, studerar till Civilekonom)

33

Tror att det beror på att man kan spela och tävla mot sina kompisar. Alla personer gillar väl att tävla och vinna och det är roligt att spela mot sina kompisar. (25 år, man, studerar vid teknisk utbildning)

Vet inte ens vilka spel det är. (Intervju 4 - 56 år, man, bankanställd)

Det är nog för att spelen är ganska genomarbetade och att det finns en multiplayerfunkt-ion som gör det roligt att utmana vänner. (Intervju 5 - 35 år, man, Systemoperatör)

10. Använder du check in funktionen ofta? Skulle det vara intressant med mer er-bjudanden på ställen man checkar in på? Man kan kanske ta det ett steg längre att man till exempel checkar in som singel på ett cafe eller liknande.

Nej, använder inte checkin funktionen. Själva funktionen känns som ett slött sätt bara för att slippa skriva själv på facebook. (Intervju 1 - 20 år, kvinna, studerar vid en teknisk ut-bildning)

Använder den aldrig. Utökad funktionalitet skulle kanske kunna vara något intressant, men skulle troligen inte använda det hur som. (Intervju 2 - 22 år, man, studerar till Civile-konom)

Använder den ibland men oftast bara för att man har tråkigt och sitter och fipplar med telefonen. Använder den inte i något seriöst syfte. (25 år, man, studerar vid teknisk ut-bildning)

Ja, den använder jag då och då men jag har inget intresse för att utöka funktinaliteten.

(Intervju 4 - 56 år, man, bankanställd)

Man kan kanske ta det ett steg längre att man till exempel checkar in som singel på ett cafe eller liknande. Kul ide att man skall kunna checka in med olika statusar. Men frågan är hur många det är som använder denna funktion seriöst. Känns mest som att det är på skoj personer checkar in sig på fester eller kanske andra konstiga ställen. (Intervju 5 - 35 år, man, Systemoperatör)

11. Vad tycker du om appar som är till för att sprida reklam för olika företag? Tänk dig att t.ex.Intersport i din stad skulle ha en egen app, vars syfte är att förmedla app-användarna om olika rea-erbjudanden de har i butiken vid det tillfället.

Känns som en vettig funktion, så länge alla företag använder samma app, med någon form av filter för typ intresseområden eller butiker. (Intervju 1 - 20 år, kvinna, studerar vid en teknisk utbildning)

Skulle vara intressant, så länge den inte spammar en jättemycket. Om man måste öppna appen för att se erbjudanden till exempel så skulle det fungera. Utöver det så ska man i sådana fall ha alla företag i samma app, så får man välja vilka butiker typ. (Intervju 2 - 22 år, man, studerar till Civilekonom)

Om det skulle vara en universell app där alla erbjudanden sammlas skulle detta vara intressant. Men att ha massa olika appar för dett ändamål skulle bara bli drygt. (25 år, man, studerar vid teknisk utbildning)

34

Använder Prisjakt för detta, Prisjakts app det vill säga. Just speciella erbjudanden är inte intressant för mig. (Intervju 4 - 56 år, man, bankanställd)

Är inte så värst förtjust i reklam. Så länge det inte blir påträngande och man kan välja om man skall få den eller inte så är det väl en bra ide för folk som gillar att få hem olika er-bjudanden. (Intervju 5 - 35 år, man, Systemoperatör)

12. Skulle en app för att synkronisera en kalender vara något som intresserar dig?

Om du tänker dig en app som används som “standard” och som går att synkroni-sera mot de flesta andra system i världen? Tänk dig att när du bokar tid hos din tandläkare till exempel, så när den som tar emot din bokning registrerar den, skickas den automatiskt till din kalender i din Smartphone, med tid, plats och nummer för avbokning etc. Ett system som används av de flesta företag, sjukhus, vårdcentraler, tandvård, arbetsintervjuer, scheman från skolor/arbetsplatser etc.

You name it.

Skulle vara skitsmidigt, speciellt för folk med dåligt minne. Jag skulle själv inte använda något sånt dock. (Intervju 1 - 20 år, kvinna, studerar vid en teknisk utbildning)

Det skulle vara skönt. Behöver man inte göra något själv. Det låter riktigt bra. (Intervju 2 - 22 år, man, studerar till Civilekonom)

Skulle vara extremt bra. Dock ett jävla arbete att fixa detta, men jag är ju bara använ-dare. Det verkar vara en smidig sak för personer med dåligt minne och för att mer prak-tiskt kunna hålla koll på sin vardag. (25 år, man, studerar vid teknisk utbildning)

Mycket intressant (Intervju 4 - 56 år, man, bankanställd)

Låter som en utmärkt ide, helt klart något jag skulle vara intresserad av. (Intervju 5 - 35 år, man, Systemoperatör)

13. Finns det någon app/tjänst som du anser fattas idag?

Använda telefonen för att föra över musik till bilsteroen trådlöst. Det vill säga lagra musi-ken direkt i bilsteroen, från telefonen. Appar för att anpassa layout och färger med mera på telefonerna. Hur menyer fungerar i telefonen etc. Kunna skräddarsy hur man vill. (In-tervju 1 - 20 år, kvinna, studerar vid en teknisk utbildning)

En app som kan ersätta plånboken. (Intervju 2 - 22 år, man, studerar till Civilekonom) - (25 år, man, studerar vid teknisk utbildning)

Jag kan inte komma på någon på rak arm. (Intervju 4 - 56 år, man, bankanställd)

En app för att tex kolla sin status i hemmet. Om man låst dörr, stängt av spisen etc kanske är svårt att genomföra och man behöver andra externa saker som loggar detta men det skulle vara något jag skulle vilja ha. (Intervju 5 - 35 år, man, Systemoperatör) 14. Vad anser du gällande ‘appar’ som kostar pengar? Skulle du kunna tänka dig att betala för en app?

35

Jag skulle betala för en app som har med säkerhet att göra. Digipass till World of Warcraft till exempel, eller ett bra antivirus program. (Intervju 1 - 20 år, kvinna, studerar vid en teknisk utbildning)

Jag gillar inte att betala för appar, men om den är billig, säg 10-20 kr och den är väldigt bra och användbar. Beror helt på vilken app det är, hur bra den fungerar och hur många andra som använder den. (Intervju 2 - 22 år, man, studerar till Civilekonom)

Är det en bra app som fyller mina behov så har jag inga problem att betala vad den är värd. (25 år, man, studerar vid teknisk utbildning)

Appar så som GPS och liknande kommer alltid kosta pengar, men spel och sånt tror jag inte kommer börja kosta pengar. (Intervju 4 - 56 år, man, bankanställd)

Intressant om man skulle få det säkert. Något jag troligen skulle använda mig av. (Inter-vju 5 - 35 år, man, Systemoperatör)

15. Tror du att det kommer bli vanligare med betalappar i framtiden?

Ju populärare det blir med appar, ju större chans är det att de kommer börja kosta pengar. Samtidigt tror jag det är svårt att införa en sån här ändring, och det skulle ta länge att få folk att acceptera en sådan ändring. (Intervju 1 - 20 år, kvinna, studerar vid en teknisk utbildning)

Nej, eftersom gratisappar är så vanligt idag, så tror jag det blir svårt att vänja om alla användare till att man ska behöva betala för apparna. Ett spel som till exempel Wordfeud hade aldrig blivit lika populärt om det kostat pengar att spela. Sen kan det ju finnas extra-saker till som kostar pengar. (Intervju 2 - 22 år, man, studerar till Civilekonom)

Låter intressant, absolut en bra ide! (25 år, man, studerar vid teknisk utbildning)

Appar så som GPS och liknande kommer alltid kosta pengar, men spel och sånt tror jag inte kommer börja kosta pengar. (Intervju 4 - 56 år, man, bankanställd)

16. Vad anser du om vi säger att en smartphone kan komma att ersätta en plånbok och andra saker man alltid har med sig i framtiden? (Pengar, ID, Körtkort, nycklar etc etc) Skulle detta vara en bra ändring?

Nej, för opålitligt. (Intervju 1 - 20 år, kvinna, studerar vid en teknisk utbildning)

Ja, men säkerhet är viktigt här. Speciellt om man tappar telefonen. (Intervju 2 - 22 år, man, studerar till Civilekonom)

Det är en säkerhetsfråga. Hur löser man det om man tex tappar sin mobil och då man snabbt måste kunna spärra sin telefon med id handlingar och pengar på sig. Men finns det en bra lösning på säkerheten skulle det vara bra att ha allt i sin mobil. (25 år, man, studerar vid teknisk utbildning)

Ja (Intervju 4 - 56 år, man, bankanställd)

Om det är säkert nog så ja. (Intervju 5 - 35 år, man, Systemoperatör)

36

17. Skulle du vara intresserad av en tjänst/app som sköter betalningar i affär eller liknande. Tänk visa-kort eller liknande.

Skulle vara smidigt, tills man får slut batteri utan att ha med sig plånboken. Behöver bättre batteri i telefonerna för detta. (Intervju 1 - 20 år, kvinna, studerar vid en teknisk utbildning)

Absolut, skulle jag använda. Men beror ju på hur smidigt det är. (Intervju 2 - 22 år, man, studerar till Civilekonom)

Samma sak här en bra spärrfunktion och det skulle vara intressant. (25 år, man, studerar vid teknisk utbildning)

Ja, absolut (Intervju 4 - 56 år, man, bankanställd)

Fråga om säkerhet (Intervju 5 - 35 år, man, Systemoperatör)

18. Vad tror du om att ha ID och körkort med mera i telefonen?

Nej, för osäkert. (Intervju 1 - 20 år, kvinna, studerar vid en teknisk utbildning)

Ja, bara det är säkert, så det inte läker ut så någon annan kan ta IDn eller liknande. Sä-kerhet är fortfarande viktigt här alltså. Skönt att slippa ha börsen med sig. (Intervju 2 - 22 år, man, studerar till Civilekonom)

Det har jag redan! (Intervju 4 - 56 år, man, bankanställd)

Om det är säkert nog så ja. (Intervju 5 - 35 år, man, Systemoperatör)

19. Nycklar i telefonen? Något i form av en scanner av något slag.

Nej, med samma teknologi kan man sätta något direkt på dörren, typ ögon-scanner eller liknande. Annars kan man lika gärna behålla nycklarna. Röststyrning(?) Inga nycklar i telefonerna. (Intervju 1 - 20 år, kvinna, studerar vid en teknisk utbildning)

Ja, fortfarande säkerhet som är viktig. Det måste vara lätt att spärra om man tappar mo-bilen till exempel. (Intervju 2 - 22 år, man, studerar till Civilekonom)

Ja, det vore intressant (Intervju 4 - 56 år, man, bankanställd)

Vet inte tror det skulle bli problem med för mycket sånna här saker i mobilen. Men så länge man har de vanliga sätten kvar så varför inte egentligen? (Intervju 5 - 35 år, man, Systemoperatör)

20. Hur mycket tänker du på säkerheten när du använder mobilbank etc?

37

Använder aldrig detta via telefonen. Bara internetbank på datorn. (Intervju 1 - 20 år, kvinna, studerar vid en teknisk utbildning)

Använder inte mobilbank. (Intervju 2 - 22 år, man, studerar till Civilekonom)

Använder det men litar på säkerheten (25 år, man, studerar vid teknisk utbildning) Alldeles för lite (Intervju 4 - 56 år, man, bankanställd)

Kollar mitt saldo via mobilbanken ibland inte mer. Ett smidigt sätt att ha koll på sina pengar. (Intervju 5 - 35 år, man, Systemoperatör)

21. Tror du / förväntar du att inom några år kunna streama HD-film och tv-sändningar med bra upplösning och skärpa på dina mobila enheter.

Självklart. Går antagligen inom ett år redan. Det är inte långt borta. Är dock inget jag själv skulle använda. (Intervju 1 - 20 år, kvinna, studerar vid en teknisk utbildning)

Ja, det kommer nog vara här snart. Vore något jag skulle använda mig av på bussen till exempel. (Intervju 2 - 22 år, man, studerar till Civilekonom)

Det förväntar jag mig absolut att man skall kunna göra (25 år, man, studerar vid teknisk utbildning)

Det kan jag redan via vårt WLAN hemma. Men med 4g borde ju det fungera också. (In-tervju 4 - 56 år, man, bankanställd)

Skulle vara riktigt trevligt för långa resor och även om man kunde spara ner direkta hd program från tex tv4 (Intervju 5 - 35 år, man, Systemoperatör)

22. Förväntar du dig att du skall kunna använda din framtida mobila enhet på ex-akt samma sätt som en dator. Det vill säga att de olika begränsningar som finns i tex mobilbank och när man surfar (java, adobereader etc) elimineras.

Ja, det kommer hända. (Intervju 1 - 20 år, kvinna, studerar vid en teknisk utbildning) Ja, det tycker jag. (Intervju 2 - 22 år, man, studerar till Civilekonom)

Absolut (25 år, man, studerar vid teknisk utbildning) Ja, det tror jag (Intervju 4 - 56 år, man, bankanställd)

Ja det gör jag och det lär inte vara långt kvar innan detta är möjligt. (Intervju 5 - 35 år, man, Systemoperatör)

23. Hur mycket använder du internetbanken idag? Deklarerar du i din telefon?

38

Jag använder inte internetbanken i mobilen, men på datorn. Jag deklarerar inte i min telefon. (Intervju 1 - 20 år, kvinna, studerar vid en teknisk utbildning)

Jag använder internetbanken. Deklarerar på internet med, alltså inte i telefonen. (Intervju 2 - 22 år, man, studerar till Civilekonom)

Deklarerade i år både via mobilen och använder mobilbank frekvent (25 år, man, stude-rar vid teknisk utbildning)

Använder mobilbanken nästan varje dag, då jag kollar aktiekurser och gör aktieaffärer den vägen. Jag deklarerar dock inte i telefonen. Jag skulle kunna göra det, men det är så mycket enklare via datorn. (Intervju 4 - 56 år, man, bankanställd)

Använder både mobil och internetbanken. Deklararerade via internet. (Intervju 5 - 35 år, man, Systemoperatör)

24. Idag kan man göra det flesta tjänster via mobiltelefonen/internet som man tidi-gare blev tvungen att göra “manuellt” så som att deklarera, bankärenden, sköta csn, köpa bussbiljett, hålla koll på scheman och så vidare. Finns det någon “IRL-tjänst” som du skulle vilja se inom en snar framtid.

Inget jag kommer på. (Intervju 1 - 20 år, kvinna, studerar vid en teknisk utbildning) Nej, inget speciellt. (Intervju 2 - 22 år, man, studerar till Civilekonom)

Tycker det mesta finns idag men det är alltid något som saknas som man inte visste att man saknade. (25 år, man, studerar vid teknisk utbildning)

Sköta betalningar via telefonen, direkt i affärer vore intressant. Tror redan det finns något liknande. (Intervju 4 - 56 år, man, bankanställd)

Kanske att det blev vanligare att boka in tex tid vid en frisör eller andra hantverkare. Men det är då mer komunen som borde färdigställa en app med olika tidbokningar för företag i kommunen. (Intervju 5 - 35 år, man, Systemoperatör)

25. Tror du att mobila enheter kommer att ersätta stationära datorer/laptops för surfande i framtiden? Det vill säga om/när webben mobilanpassas ännu mer?

Kommer inte ersätta datorsurfande. Webben kommer fortsättas att mobilanpassas. (In-tervju 1 - 20 år, kvinna, studerar vid en teknisk utbildning)

Ja, det tror jag faktiskt. Mobilsurf är väldigt vanligt idag. (Intervju 2 - 22 år, man, studerar till Civilekonom)

Just för surfande tror jag att surfplattor är mer lämpade och kanske även tv-apparater i framtiden. Datorer eller spelkonsoler kommer endast användas för tyngre spel i olika former. (25 år, man, studerar vid teknisk utbildning)

Större andel ja, men den kommer inte ta bort datorer. Mobilsurf kommer öka mer och mer. (Intervju 4 - 56 år, man, bankanställd)

39

Tror att det mer och mer kommer att surfas på mobilaenheter men att även datorer kommer vara med ett tag till. När mobilenenheterna har kommit i fatt i teknologin så kanske datorsurfandet mer dör ut. (Intervju 5 - 35 år, man, Systemoperatör)

26. Skulle du kunna tänka dig att i framtiden använda mer tjänster som underlättar i det vardagliga livet som appar/tjänster som är kopplade till tex lampan i ditt rum eller att du kan sätta på diskmaskinen via din mobila enhet.

Det skulle vara lampan på bron till exempel. Om lampan är i samma rum kan jag gott kliva upp och tända den själv. Något som skulle vara intressant är kanske att kunna slå på sprinklern ute i trädgården. Saker som är lite längre bort, typ lampan i garaget eller motorvärmaren till bilen. Om det är inne i huset är det så lätt ändå, och jag bär inte tele-fonen med mig hela tiden när jag är hemma. (Intervju 1 - 20 år, kvinna, studerar vid en teknisk utbildning)

Ja, om det gör livet lättare så är det ju bra. Sätta på kaffebryggaren på morgonen skulle jag gärna ha! (Intervju 2 - 22 år, man, studerar till Civilekonom)

Skulle nog vara behövligt för folk med handikapp men för en vanlig svensson känns det som om folk bara kommer bli mer förslappade. (25 år, man, studerar vid teknisk utbild-ning)

Absolut, styra TV och allt möjligt på ett smidigt sätt. (Intervju 4 - 56 år, man, bankan-ställd)

Vet inte tror att vi skulle bli för bekväma. Kom igen nu, man måste röra sig lite också.

Människan blir bara hela tiden mer och mer bekväm. (Intervju 5 - 35 år, man, Systemo-peratör)

27. Tänk dig att du inte skulle ha några begränsingar tekniskt eller utvecklings-mässigt du får tänka fritt vilken app skulle du då helst vilja se. Tex en app som är kopplad till ditt hjärta som larmar 112 om något skulle hända.

Skulle vara smidigt med en app som skickar koordinater eller liknande till var man är till någon speciellt person (typ mamma/pappa) om man har gått vilse. Om man är i fjällen och är med om en lavin eller bryter ett ben i skogen eller något liknande. Så man kan

Skulle vara smidigt med en app som skickar koordinater eller liknande till var man är till någon speciellt person (typ mamma/pappa) om man har gått vilse. Om man är i fjällen och är med om en lavin eller bryter ett ben i skogen eller något liknande. Så man kan

Related documents