• No results found

Under 2022- 2026 ser nämnden inte några investeringsbehov.

Bilagor

2021-04-12 16:08

Delårsrapport 1 2021

Överförmyndarnämnden

1

Delårsrapport 1 2021

Status: Påbörjad Rapportperiod: 2021-03-31 Organisation: Överförmyndarnämnden

Innehållsförteckning

Sammanfattning ... 2

Sammanställning av de viktigaste huvudprocesserna ... 2

Status åtaganden ... 2

Förklaring till symboler ... 3

Hållbar utveckling ... 4

Vård och sociala tjänster - övergripande ... 4

Barn och unga ... 4

Vuxna ... 5

Demokrati ... 5

Samhällsskydd och beredskap ... 6

Näringsliv och arbete ... 6

Effektiv organisation ... 8

Processkvalitet... 8

Medarbetare ... 8

Ekonomi ... 10

Internkontrollplan ... 12

2

Sammanfattning

Överförmyndarnämnden omfattas främst av processområdet vård och sociala tjänster och de två huvudprocesserna att ge vård till barn och unga samt vuxna. Genom att utöva tillsyn över

förmyndare, förvaltare och gode män samt säkerställa rekryteringsförfarandet bidrar nämnden till det strategiska målet Tryggt och självständigt liv.

Under 2021 prioriterar Överförmyndarnämnden rättssäkerhet, kvalitetssäkring, samverkan och delaktighet. Genom digitaliseringsinitiativ och riktlinjearbete ska nämnden öka rättssäkerheten samt säkerställa kvalitén i handläggningen. Nytt ärendehanteringssystem införs under året som beräknas inverka positivt på kvalité, effektivitet och möjlighet till en god verksamhetsuppföljning. Samverkan genom IOP-avtalet (Idéburet offentligt partnerskap) med Eskilstuna god man-och förvaltarföreningen fortlöper under 2021 där syftet är att ökad service. På så vis ska nämnden bland annat höja sitt resultat på NKI (Nöjd KundIndex).

Indirekt främjar nämndens verksamhet också processområdet demokrati. I samarbete med Mälardalens Högskola har en förstudie kring huvudmannens upplevelse av ställföreträdarskapet genomförts. Resultatet planeras att publiceras under 2021 och planer på fortsatt forskning kring ämnet finns.

Nämndens ekonomiska utmaning 2021 är de ökade kostnader som bytet av

ärendehanteringssystemet innebär samt en eventuell nationell konferens med Mälardalens

Högskola. Kostnaderna finns inte i den preliminära budgeten för 2021, men nämnden har beslutat att ekonomiskt överskott från 2019-2020 kommer att användas till dessa satsningar. Nämnden

prognosticerar ett ekonomiskt utfall enligt budget.

Sammanställning av de viktigaste huvudprocesserna Hållbar utveckling

Titel Bedömning Trend

Barn och unga Vuxna

Effektiv organisation Effektiv organisation

Titel Bedömning Trend

Processkvalitet Medarbetare Ekonomi

Status åtaganden

Vald organisation:

3 Alla Ej påbörjad Pågår Klart,

avslutat Försenat

Överförmyndarnämnden 10 9 1

Förklaring till symboler

4

Hållbar utveckling

Perspektivet hållbar utveckling visar vad kommunkoncernen ska åstadkomma för invånare, brukare och kunder. Hållbar utveckling består av tre delar och inom dessa skapas sociala, miljömässiga och samhällsekonomiska värden för invånarna.

Överförmyndarnämnden omfattas främst av processområdet vård och sociala tjänster och de två huvudprocesserna att ge vård och stöd till barn och unga samt vuxna. Nämnden bidrar främst till det strategiska målet ett tryggt och självständigt liv.

Vård och sociala tjänster - övergripande

Överförmyndarnämndens prioriteringar under 2021 är rättssäkerhet och kvalitetssäkring. För att bidra till att tillgodose behoven av ställföreträdare ska nämnden också arbeta med

rekryteringsförfarandet av gode män och ställföreträdare.

För att öka kvalitet i nämndens tjänster ska nämnden fortsätta verka för att erbjuda god service och har därför som målsättning att höja resultatet på NKI (Nöjd KundIndex). Nämnden ska även ge ökad service i form av utbildning och stödverksamhet för ställföreträdare med uppdrag i Eskilstuna och Strängnäs genom att IOP-avtal (Idéburet offentligt partnerskap) med Eskilstuna god man- och förvaltarförening fortsätter.

Nämnden ska under 2021 beakta digitaliseringsperspektivet för att bli en mer effektiv och rättssäker organisation. Under 2021 ska ett nytt ärendehanteringssystem införas för att minska

pappersanvändning och säkra flödena.

1-årigt åtagande

Överförmyndranämnden bedriver en effektiv och rättssäker myndighetsutövning och har en effektiv verksamhetsuppföljning. I nya och befintliga arbetssätt beaktas

digitaliseringsperspektivet.

Status Färdiggrad

Senaste kommentar (2021-03-31):

Byte av ärendehanteringssystem är inplanerad till maj 2021 och nämnden arbetar i dagsläget med införandeprocessen. Bytet kommer att inverka på det stöd som handläggare får i

myndighetsutövningen och i beslutsprocesserna på ett positivt sätt. Även verksamhetsuppföljningen påverkas positiv av systembytet och kommer att bli mer adekvat och effektiv.

Enheten har fått kompetenshöjning i form av SKR-utbildning i januari 2021.

Enheten arbetar kontinuerligt med diskussioner kring svårare ärenden för att få till en likabehandling av våra ställföreträdare och huvudmän.

Barn och unga

Bedömning Trend

5

Senaste kommentar (2021-03-31):

Nämnden förordnar god man för ensamkommande barn som anvisats till Eskilstuna och Strängnäs kommuner. Tingsrätten förordnar i vissa falla förmyndare för barn som befinner sig i våra kommuner.

Nämnden bevakar sedan hur gode män och förmyndare förvaltar barnets ekonomiska tillgångar samt hur gode män för ensamkommande barn utför sitt uppdrag som vårdnadshavare och förmyndare.

Under kvartal ett har nämnden inte haft något inflöde av ensamkommande barn.

Vuxna

Bedömning Trend

Senaste kommentar (2021-03-31):

Om en kommuninvånare på grund av sjukdom, psykisk ohälsa, försvagat hälsotillstånd eller liknande behöver hjälp med att bevaka sin rätt, förvalta sin egendom och/eller sörja för sin person kan Tingsrätten besluta att anordna godmanskap eller förvaltarskap. Det är nämnden som sedan utövar tillsyn över ställföreträdarna för att säkerställa att huvudmannens intresse tas tillvara.

Demokrati

Överförmyndarnämndens huvuduppdrag ligger under processområde vård och sociala tjänster men nämndens arbete kommer indirekt att främja processområdet demokrati. Bland annat genom att genomföra en nationell konferens tillsammans med Mälardalens högskola. Syftet med konferensen är att uppmärksamma resultatet av huvudmannens upplevelse av godmanskapet. Konferensen kommer lyfta fram huvudmännens egna röster i synnerhet och överförmyndarskap i allmänhet.

För att ha en effektiv, rättssäker och gemensam informationsförvaltning ska överförmyndarnämnden arbeta i takt med att kommunens hemsida blir en servicewebb som utgår från besökarens behov där det är lätt att hitta aktuell information. Beslut, förändringar och nyheter som invånarna kan bli berörda av ska kommuniceras ut i kommunens kanaler och vi bjuder in media för att få insyn i våra verksamheter och välkomnar granskning. Det är viktigt att alla medarbetare känner till vad

offentlighetsprincipen och meddelarfrihet innehar och vilka rättigheter och skyldigheter de medför.

1-årigt åtagande

I samverkan utveckla en effektiv, rättssäker och gemensam informationsförvaltning som

tillgodoser kommunens och invånarnas behov av insyn och tillgång till information. (KS, AVN, FSN, GSN, GN, KFN, MRN, SBN, SN, VON, ÖFNES, KFAST, EEM)

Status Färdiggrad

Senaste kommentar (2021-03-31):

Byte av ärendehanteringssystem är inplanerad till maj 2021 och nämnden arbetar i dagsläget med införandeprocessen. Bytet kommer att inverka på möjligheterna med tydligare och enklare e-tjänster för kommuninvånarna.

6

Samhällsskydd och beredskap

Nämnden ska bidra till det kommungemensamma arbetet med brottsförebyggande insatser genom att säkerställa att risken för felaktiga beslut som leder till felaktiga utbetalningar minskas.

Lärdomar från Covid-19 ska nämnden arbeta med under 2021, det gäller främst att ta fram en beredskapsplan för kontoret för att säkerställa att det finns beredskap gällande

kontinuitetshantering och kommunikation vid en händelse eller kris.

Arbetet med suicidprevention ska utvecklas och verka för att minska antalet omkomna i suicid och förbättra folkhälsan. Utifrån det kommungemensamma arbetet med suicidprevention kommer nämnden arbeta och säkerställa att det finns kompetens och styrande dokument i hur vi agerar vid suicidhot.

1-årigt åtagande

Samlat krafttag för att motverka utanförskap och skapa trygghet genom fler i jobb, stärkta skolresultat, en meningsfull fritid och trivsamma ute- och boendemiljöer, jämlik delaktighet och inflytande samt att det offentliga ökar närvaron i stadsdelarna. För att öka tryggheten ska även det brottsförebyggande arbetet stärkas. (KS, alla nämnder, alla bolag)

Status Färdiggrad

Senaste kommentar (2021-03-31):

Nämnden arbetar för att minska riskerna för felaktiga beslut eller utbetalningar. Tillsynen av ställföreträdare med hjälp granskning av sluträkningar och årsräkningar är ett pågående arbete.

Nämnden har även under januari arbetat med kompetenshöjande insatser för enheten i granskningsmetodik och överförmyndarjuridiken kopplad till dessa.

Minska sårbarheten i kommunens verksamheter, förbättra förmågan i krissituationer samt säkerställa kommunens försörjningsaspekter. Lärdomar från covid -19 ska tas till vara. (KS, alla nämnder, alla bolag)

Status Färdiggrad

Senaste kommentar (2021-03-31):

Ett arbete kring att uppdatera risk och sårbarhetsanalysen för förvaltningen gjordes 2020. Den har visat tydligare på vilka verksamheter som är samhällsviktiga och vilka prioriterade åtaganden som behöver kontinuitetshantering. Arbetet kring kontinuitetsplaner behöver färdigställas och målet är att fortsätta arbetet under 2021.

Näringsliv och arbete 1-årigt åtagande

Nämnder och bolag ska i dialog med Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen möjliggöra att minst 500 språkpraktikplatser och minst 500 platser avseende Extratjänster nås samt ökning till 760 yrkesutbildningsplatser. (AVN, alla nämnder och bolag)

7

Status Färdiggrad

Senaste kommentar (2021-03-31):

Överförmyndarnämnden har inga platser att erbjuda med anledning av verksamhetens art i detta varför åtagandet anses uppfyllt.

8

Effektiv organisation

Perspektivet effektiv organisation är det inåtvända perspektivet och visar hur kommunkoncernen ska genomföra sitt uppdrag för att resultatmålen ska uppnås. Detta görs med hjälp av stödprocesserna processkvalitet, medarbetare och ekonomi.

Processkvalitet

Bedömning Trend

Senaste kommentar (2021-03-31):

Nämndens samverkan med Godemansföreningar fortsätter och möjligheter till digitala utbildningar för ställföreträdarna finns nu. Utbildningsinsatserna för handläggarna innebär ökade kunskaper som påverkar positivt på kvalitén.

1-åriga åtaganden

Ta fram en plan för att utveckla och effektivisera verksamheten med stöd av digitalisering i syfte att säkra välfärden. (KS, alla nämnder och bolag)

Status Färdiggrad

Senaste kommentar (2021-03-31):

Byte av ärendehanteringssystem är inplanerad till maj 2021 och nämnden arbetar i dagsläget med införandeprocessen. Bytet kommer att inverka på effektiviteten som handläggare får i

myndighetsutövningen och i beslutsprocesserna på ett positivt sätt.

Alla nämnder ska öka tillgängligheten och förbättra servicen med stöd av beslutad servicemodell och handlingsplan. (KS, alla nämnder)

Status Färdiggrad

Senaste kommentar (2021-03-31):

Nämnden arbetar kontinuerligt med utökad digital tillgänglighet och förbättrad information för kommuninvånare på externa webben. Enheten arbetar med digital närvaro för att öka möjligheten till informationsspridning i olika forum.

Medarbetare

Kontoret består av enhetschef, teamledare, en administratör och tio handläggare. Medarbetarna har under perioden utökat sina kunskaper om överförmyndarjuridik och myndighetsutövning och arbetat aktivt med att få ett enat och sammanhållet arbetssätt. För att arbeta med ett aktivt

medarbetarskap, få helhetssyn och att alla ska känna sig inkluderande har kontoret arbetsplatsträffar där alla bidrar till agendan.

9

Bedömning Trend

Senaste kommentar (2021-03-31):

Enheten har under föregående år genomgått stora förändringar i personalgruppen samt i

ledarskapet. Enheten har arbetat med medarbetarutbildningen under kvartal 1 och arbetar med att skapa en positiv och hållbar arbetsmiljö. Arbetsbelastningen är hög med anledning av inflöde i form av årsräkningar men även komplexa ärenden. Enheten har under kvartal 1 sett över

ärendefördelningen för att kunna säkerställa de anpassningar som behövs för nyare medarbetare men även för att säkerställa viktiga verksamhetsprocesser.

1-årigt åtagande

Arbetet med att införa, fullfölja och efterleva den beslutade policyn och riktlinjerna för medarbetarskap, chef och ledarskap fortsätter. (KS, alla nämnder, alla bolag)

Status Färdiggrad

Senaste kommentar (2021-03-31):

Enheten har genomfört tre av fyra delar av medarbetarutbildningen för att gå igenom policys och riktlinjer för ledarskap och medarbetarskap. Under utbildningen har enheten även kommit överens om vilket bemötande och agerande som enheten har gentemot varandra.

Överförmyndranämnden har ett aktivt och systematiskt arbetsmiljöarbete som följer arbetsmiljöårshjulet.

Status Färdiggrad

Senaste kommentar (2021-03-31):

Arbetsplatsträffar har planerats in för att kontoret ska ha möjlighet att diskutera viktiga

verksamhetsfrågor. Med anledning av årsräkningar ökar arbetsbelastningen och kontoret behöver gemensamt arbeta för att hitta lämpliga åtgärder. Sommarsemestern 2021 är inplanerad och hänsyn har tagits till den återkoppling som kom efter sommarledigheten 2020.

Personalredovisning

Överformyndarkontoret har signalerat om hög arbetsbelastning men kan även se möjligheter med nytt system som kan avhjälpa i handläggningen. Sjukfrånvaron har detta trots varit låg men kontoret har under delår 1 haft en del längre sjukskrivningar.

Måluppfyllelse Trend Utfall 2021 Feb

10 Måluppfyllelse Trend Utfall 2021

Feb R12 Feb Utfall

Sjukfrånvaro, rullande 12 månader Kvinnor Feb

Nämnden prognosticerar ett resultat enligt budget trots byte av system. Föregående års överskott kommer att användas till verksamhetsutvecklingen.

1-årigt åtagande

Utarbeta förslag, initiera och genomföra effektiviseringar och intäktshöjande åtgärder som sammantaget förbättrar kommunkoncernens ekonomi med 300 miljoner kronor till 2023. (KS, alla nämnder, alla bolag)

Status Färdiggrad

Senaste kommentar (2021-03-31):

Nämnden arbetar med att öka avtalstroheten och använda sig av de inköpskanaler som finns i kommunen.

Ekonomisk redovisning

Överförmyndarnämndens resultat för perioden jan mar 2021 är en positiv avvikelse mot budget med 782 tusen kronor inklusive överfört överskott med 175 tusen kronor från tidigare år. Det är budgetanslag för ställföreträdare, driftkontoret och nämnden som redovisar överskott.

Arvoden och ersättningen till gode män och förvaltare Eskilstuna kommun har en positiv budget avvikelse på 98 tusen kronor i jämförelse med periodens budget. Jämfört med samma period förra året har kostnaderna minskat med 900 tusen kronor. Det innebär att granskning av årsredovisningar och arvoderingar har skett i lägre takt än tidigare år, kopplat till sjukfrånvaro på enheten och ökade behov av kompletteringar i de inkomna årsredovisningarna. Utfallet för arvodering förväntas att plana ut och ökar redan i mitten av året och plan för att öka på granskningstakten med hjälp av övertid finns. En extra handläggare finns anställd året ut. Strängnäs kommun redovisar en positiv budgetavvikelse på 22 tusen kronor.

11

Kostnaden för nämnden visar också en positiv budgetavvikelse på 23 tusen kronor.

Drift för kontoret har en positiv budgetavvikelse på 458 tusen kronor. Del av överskottet (100 tkr ) beror på att Eskilstuna God Man och Förvaltarföreningen har kostat mindre och betatalat tillbaka enligt IOP avtalet. Ett genomgående skäl till minskade kostnader för nämnden är lägre

personalkostnader, beroende på vakanser, sjukfrånvaro och nämnden har fått högre ersättning för sjuklönekostnaden (53 tkr) än vad som var väntat. Rekrytering av en handläggare är klar och pågår året ut.

Arvoden och ersättning till gode män för ensamkommande barn Eskilstuna utan uppehållstillstånd redovisar en negativ budgetavvikelse på 3 tusen kronor. Den negativa budgetavvikelsen beror på förändrade statsbidragsregler. För Strängnäs kommun redovisar en positiv budgetavvikelse på 9 tusen kronor.

De senaste åren har överförmyndarnämnden levererat positiva resultat. Resultaten har varit i linje med de finansiella mål som satts upp för att stärka kommunens ekonomi.

Prognos för helåret är att överförmyndarnämnden har ekonomi i balans.

Resultaträkning

Belopp i miljoner kronor.

Investeringsredovisning

Nämnden har inga inplanerade investeringar under 2021.

12

Internkontrollplan

Överförmyndarnämndens internkontrollplan består av tre risker, två kontrollmoment och en kontrollaktivitet. Nämndens fokus ligger i rättssäkerhet och effektivitet och därför ska nämnden kontrollera att kontoret hanterar ställföreträdare som under pågående uppdrag hamnar i

brottsregister enligt gällande rutin och säkerställa att det finns en gemensam hantering enligt rutin för viten. Kvalitetssäkring av innehåll i utbildning till nya ställföreträdare ska göras under året.

Under perioden har ett kontrollmoment kring efterlevnad av rutin kring ställföreträdares lämplighet genomförts till fullo utan dokumenterade avvikelser. En kontrollaktivitet kring

ställförträdarutbildningens kvalitét har genomförts delvis utan avvikelser.

VÅRDFÖRBUNDET SÖRMLAND

Org nr 222 000 - 0323

2

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

ORDFÖRANDES KOMMENTARER 3

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE 4

Uppdrag och verksamhet 4

Vision 5

Värdegrund 5

Omvärldsanalys 5

Väsentliga händelser under och efter verksamhetsåret 6

Intern kontroll 7

God ekonomisk hushållning 12

Årets resultat

Väsentliga risker och osäkerhetsfaktorer Balanskrav

13 13 14

Upplysning om pensionförpliktelse och ansvarsförbindelse 14

Driftredovisning 15

Noter till resultat- och balansräkning samt kassaflödesrapport 19

Allmänna redovisningsprinciper 22

Sex år i sammandrag 23

REDOVISNING AV VERKSAMHETERNA 24

Förbundsgemensamt - förbundsdirektion och vårdförbundets kansli 24

Uppföljning av finansiella mål 24

Uppföljning av miljömål 25

Vårnäs behandlingshem 25

Kvalitetsutveckling 26

Uppföljning av mål 27

Öppet intag 2018 - utfall/budget - diagram samt mernyttjande 31

Familjerådgivning 33 Utåtriktad verksamhet 33

Uppföljning av mål 34

Gläntans behandlingshem 36

Kvalitetsutveckling 37

Uppföljning av mål 38

Övriga uppdrag 40 l

FÖRKLARINGAR OCH BEGREPP

Vad är ett kommunalförbund Politisk organisation 41

3 ORDFÖRANDES KOMMENTARER

Året 2020 var året som prövade oss på alla sätt, vi kom inte undan Coronans framfart oavsett om man var frisk, stark eller hårt prövad av livet.

Alkoholintaget bland befolkningen ökade under pandemiåret 2020, 8% dricker mer, men 35% av unga mellan 17 och 29 dricker mindre vilket är mycket positivt (källa Systembolaget, Nordstat 2020). Försäljningen på Systembolaget ökat markant, sprit 19% mer, starköl 13% mer och vin 9%

mer. Förklaras delvis att krogdrickandet flyttat hem och införsel från utlandet nästa upphört.

Svensk forskning visar att cirka 50 000 personer har ett alkoholberoende med stor

problemtyngd, 300 000 personer har ett skadligt bruk och 200 000 personer har ett beroende med mindre problemtyngd. Om man tittar på högkonsumenter av alkohol är 13% män och 8%

kvinnor av Sveriges befolkning. Vilket innebär att nästan en miljon svenskar har en riskkonsumtion. Där kommer Vårdförbundet Sörmlands uppdrag in väldigt tydligt.

För Vårdförbundets verksamheter fick vi snabbt ställa om till ett nytt arbetssätt, nya rutiner i verksamheterna samt täta kontakter med Region Sörmlands smittskydd.

För Familjerådgivningens verksamhet, beslutades om avgiftsfrihet för första besöket.

Med ofta påtvingat hemmajobb i samhället på grund av pandemin blir det större chans till konflikter i hemmet, då ska det vara lätt att söka hjälp och vägledning genom

familjerådgivningen. Avgiftsfriheten uppmärksammades i både SVT och P4 Sörmland samt lokalmedia.

HVB hemmet Gläntan avslutade sin verksamhet till sista december 2020.

Vårnäs behandlingshem har ställt om sin behandling efter kontakter och samarbete med smittskyddet på Region Sörmland. Det medförde att samtliga patienter bor i enkelrum under behandlingen. Om behovet av isolering på grund av misstänkt smitta uppstår under

behandlingstiden ska tillgången av enkelrum och följande isolering tillämpas.

Även 12 stegs behandlingen fick anpassas då mindre stegsgrupper skapades.

Vidtagna åtgärder halverade antalet patienter som kan vara i behandling på Vårnäs.

Som följd av smittskyddsåtgärderna skapades långa väntetider till behandlingen, vid årsskiftet uppgick den till en månad.

Vårnäs behandlingshem ligger i startgroparna när så pandemiläget tillåter för snabb tillbakagång av ordinarie verksamhet samt även utökning av behandling platserna.

Anhörigbehandlingens verksamhet har under året varit begränsad, färre utbildningar har genomförts än normalt.

Vårdförbundets utbildnin pandemisituationen.

Direktionen vill speciellt tacka samtlig personal i förbundet som ställt om verksamheterna säkert och tryggt. Detta gäller även Region Sörmlands smittskydd för de kontakter, goda råd och anvisningar samt samarbete som präglat året.

Roger Ljunggren

4 Ordförande

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Uppdrag och verksamhet

Vårdförbundet Sörmland (VfS) är ett kommunalförbund med fem sörmlandskommuner, Eskilstuna, Flen, Katrineholm, Strängnäs och Vingåker som medlemmar.

I förbundsordningens ändamålsparagraf anges förbundets uppdrag som är att svara för gemensam behandlingsverksamhet inom socialtjänstens område omfattande hem för vård och boende (HVB-hem) och/eller öppenvårdsformer, att svara för familjerådgivning.

Därav följer de i förbundsordningen nedanstående formulerade uppgifterna som ligger till grund för verksamheten och eventuella tillkommande verksamheter inom Vårdförbundet Sörmland.

- ansvara för driften av Vårnäs behandlingshem enligt Anonyma Alkoholisters 12-stegsprogram omfattande abstinensbehandling, primärbehandling, förlängd behandling samt individuellt anpassad eftervård

- ansvara för driften av Gläntans behandlingshem med målgruppen unga vuxna.

Behandlingen skall bedrivas enligt Anonyma Alkoholisters 12-stegsprogram med en modifierad behandlingsform anpassad efter den unga målgruppen och med inslag av andra behandlingsmetoder

- verka för att samordna vårdkedjor mellan förbundet och olika aktörer - ansvara för familjerådgivningen.I familjerådgivningen ingår att bearbeta och

förebygga kriser i familjer genom rådgivande insatser i öppna former och genom informations- och utbildningsinsatser

- bevaka omvärldsförändringar som påverkar verksamhetsområdet Vård och omsorg samt ha en öppenhet för att i samverkan med medlemskommunerna uppta nya verksamheter inom förbundet med denna inriktning

Med anledning av tidigare beslut om att upphandlingsverksamheten i Vårdförbundets regi upphörde från och med 2020-01-01 samt beslut om avveckling och nedläggning av Gläntans behandlingshem har direktionen fattat beslut om revidering av förbundsordningen från och med 2020-07-01 under §4 Ändamål och under §7 med anledning av att Landstinget

Med anledning av tidigare beslut om att upphandlingsverksamheten i Vårdförbundets regi upphörde från och med 2020-01-01 samt beslut om avveckling och nedläggning av Gläntans behandlingshem har direktionen fattat beslut om revidering av förbundsordningen från och med 2020-07-01 under §4 Ändamål och under §7 med anledning av att Landstinget

Related documents