• No results found

6. LOKALSAMHÄLLE OCH REGIONAL UTVECKLING

6.3. Kommunala planer, Götene och Mariestad

Översiktsplaner: Både Götene och Mariestads kommuner har påbörjat arbetet med nya översiktsplaner. Samråd har hållits med kommunerna under samrådshandlingsskedet för att stämma av korridoralternativens utformning mot planerna för kommunernas utveckling.

Mariestads kommun har utpekat ett stort område inom utredningsområdet som ”tyst område”, se karta Friluftsliv och målpunkter bilaga 3. Lugnås pekas även i översiktsplanen ut som porten till Biosfärsområdet.

Längs vägsträckan finns för närvarande följande angränsande detaljplaner och områdesbestämmelser:

Brännebrona detaljplan: Inom Brännebrona tätort finns det totalt fyra gällande detaljplaner där den senaste är från 2008, medan övriga detaljplaner har sitt ursprung från 1960-70-talet, se Figur 12.

Figur 12: Kartbild och information om detaljplaner i Brännebrona samhälle.

Lugnås detaljplan: Lugnås tätort har en detaljplan från 1965. Området som omfattas av detaljplanen kommer sannolikt inte att beröras av utbyggnaden av E20. I den översiktliga planeringen finns ett utpekat område för nya villatomter i Lugnås. Dessa framtida

detaljplaner behöver tas hänsyn till.

26

1.

2008-10-17

Brännebrona motell

1. I de norra delarna av Brännebrona har en detaljplan gjorts 2008 för att vitalisera och aktivera området så att det gynnar tätorten. Omedelbart norr om motellet finns ett markområde som har varit aktuellt för lager-/logistikverksamhet som omfattar cirka 2,6 ha och avgränsas i väster av E20. Götene kommun äger fastigheterna inom det detaljplanerade området. Marken närmast E20 består av blandskog och ligger något högre än marknivån för E20. Omedelbart söder om området finns Brännebrona motell samt en byggnad för handel och verkstad. Området direkt intill E20 kommer fortsättningsvis att bibehållas som vegetations/skyddszon för vägen. Användningen för den nya bebyggelsen är inte klar varför det har getts en generell byggrätt för området, med skyddszoner mot befintlig bebyggelse.

2. Plan omfattande områden för bostäder, småindustri och industriändamål vilket inkluderar industriområdet väster om E20.

3. Området omfattar väster om E20 som i denna byggnadsplan från 1967 har angetts som park eller plantering, vilket är nuvarande användning.

4. Området omfattar det egentliga samhället Brännebrona öster om E20. Huvudsyftet med planen var att ge samhället en ny infartsväg och ett nytt vägnät som är anpassat till den nya infarten.

Leksberg detaljplan: Inom Mariestads tätort väster om E20 finns en detaljplan utformad för utveckling av den aktuella marken som idag består av odlingsmark, se Figur 13. Området betecknas som ”porten till Mariestad” och ligger precis inom utredningsområdet, men utanför vägkorridoren. På området planeras en bränslestation samt en eller flera

restaurangverksamheter att byggas. I direkt anslutning till planområdet finns en trafikplats som kopplar samman E20 med riksväg 26. Mariestad kommun har skissat på en ny

cirkulationsplats intill planområdet samt även en anslutningsväg till planområdet som en parallellväg till nuvarande E20 vilket kan komma att påverkas av utbyggnaden av E20.

Den samordning med kommunen som behövs kommer att göras i den fortsatta planeringsprocessen.

Figur 13: Detaljplan för del av Leksberg, Mariestad där planområdet är markerat med rött.

Områdesbestämmelser för Karleby: Kommunen har upprättat områdesbestämmelser för ett antal värdefulla kulturmiljöer. En av dessa är den riksintressanta byn Karleby som är en av länets bäst bevarade rundbyar både vad gäller bebyggelse och struktur. Byn är belägen strax söder om nuvarande väg E20 och med en liten del inom utredningsområdet. Se mer om kulturmiljö i kap 7.5.

7. Miljöintressen och hälsoaspekter

För att införskaffa mer information om områdets natur-och kulturmiljöer har naturinventeringar och en kulturarvsanalys genomförts. Nuvarande trafikbullernivåer har beräknats och visar hur många bostäder som är bullerstörda i dagsläget. De potentiellt förorenade områdena har provtagits för att se om eventuella höga halter av föroreningar finns i jorden. Detta kapitel redovisar även inhämtad information om exempelvis områdets riksintressen, vattenförekomster,

markavvattningsföretag och jord- och skogsbruk.

7.1. Riksintressen

Riksintressen inom eller i angränsning till utredningsområdet redovisas på karta Riksintressen och skyddade områden i bilaga 3.

Riksintresse för naturvård 3 kap 6 § MB: Holmestadsområdet är riksintresse för naturvård som omfattar 503 ha i Götene kommun, i den sydöstra delen av

utredningsområdet. Områdets värde består av en rullstensås i nord-sydlig riktning med tvärgående de Geer-moräner som utgör ett av landets bäst utvecklade och mest instruktiva exempel på en så kallad estuarietopografi, en speciell landskapsform bildad i en trattformig flod eller isälvsmynning.

Den aktuella vägsträckan passerar nära ett riksintresse för naturvård söder om vägen, Lugnåsbergets platåbergsområde med starkt fossilförande sandstensformation och

övervintringsplats för hotade fladdermöss samt ädellövhagar. Inom detta riksintresse, som ligger utanför utredningsområdet, finns Natura 2000-områden som till större delen omfattas av ett förordnande om landskapsskydd.

Riksintresse för kulturmiljövård 3 kap 6 § MB: Utredningsområdet tangerar två riksintresseområden för kulturmiljövården. Det ena är en rundby med ålderdomlig bebyggelse, Karleby. Det andra avser Lugnåsberget där det finns ett välbevarat odlingslandskap och lämningar efter en omfattande kvarnstensbrytning med rötter i

medeltid. I riksintresset ingår även Lugnås kyrkomiljö. Kvarnstensbrotten är fornlämningar och området med kvarnstensbrott fortsätter en bra bit norr om gränsen för

riksintresseområdet. Gränsen behöver därför justeras mer norrut. Utanför

utredningsområdet nordväst om Lugnås ligger ett till riksintresseområde, Björsäters radby.

Riksintresse för friluftsliv 3 kap 6 § MB: Vänern och dess strandområden är utpekade som riksintresse för rörligt friluftsliv. Området har särskilt goda förutsättningar för

berikande upplevelser i natur- och kulturmiljöer och för vattenanknutna friluftsaktiviteter.

Riksintresset ligger på norra sidan om Kinnekullebanan vid Lugnås utanför utredningsområdet.

Särskilda hushållningsbestämmelser, 4 kap MB: Vänern med öar och

strandområden är med hänsyn till de natur- och kulturvärden som finns där, i sin helhet av riksintresse. Turismens och friluftslivets, främst det rörliga friluftslivets, intressen ska särskilt beaktas vid bedömningen av tillåtligheten av exploateringsföretag eller andra ingrepp i miljön i området.

Riksintresse kommunikation 3 kap 8 § MB: E20 och Kinnekullebanan är

transportleder som är av riksintresse för kommunikation. Dessa områden ska skyddas mot åtgärder som påtagligt kan försvåra tillkomsten eller utnyttjandet av anläggningarna.

Ombyggnad av E20 till fyrfältsväg samt ny trafikplats vid Lugnås är åtgärder som stärker vägarnas funktion avsevärt och innebär att riksintressets syfte uppnås långsiktigt.

Kinnekullebanan är av särskild regional betydelse och används främst för persontrafik. Den förbinder bland annat Mariestad och Lidköping med Västra stambanan respektive

Älvsborgsbanan.