• No results found

Konkretiserat mål 7: Halmstads kommun arbetar för en ekologiskt hållbar utveckling

3.3.1 Verksamhetsmål 3: Öka produktionskapaciteten, vidmakthålla uttagsmöjligheterna i vattentäkterna samt minska vattenförluster

Kommentar

Arbeten rörande produktionskapaciteten omfattar ombyggnad och komplettering av vattenverk i

Skottorp samt utredningsarbete för ny vattentäkt i Brunskog. I Skottorp har labbförsök övergått i pilotförsök för membranfiltrering, medan i Brunskog har en del förberedande arbeten gjort för fältförsöken som dock har försenats pga påträffande av förorenade jordmassor. Arbetet att knyta samman va-systemet med Simlångsdalen har kommit till genomförande eftersom entreprenadarbeten påbörjas. Detta medför inte bara ökad leveranssäkerhet i Simlångsdalen utan ger också förutsättningar att distribuera mer dricksvatten till centralorten.

Den egna verksamheten använder dricksvatten för drift av anläggningar och underhållsarbeten i ledningsnäten samt att vatten försvinner genom läckage. Vi kommer få bättre kunskap om

vattenbalanserna genom att det installeras fler fasta flödesmätare på ledningsnäten och den införskaffade utrustningen för att mäta de egna uttagen.

En viktig del i driften av vår va-infrastruktur är ett modernt drift- och övervakningssystem, där förstudiearbete tillsammans med konsult är på väg att övergå till genomförandearbete i ett samverkansprojekt.

Ett förnyat arbetssätt har införts för att analysera dricksvattensituationen samt att öka framdriften i genomförandet av vattenbesparande åtgärder, genom bildandet av Vattenrådet. Det har lett till en tydligare analys och en bredare förankring av vattenbesparande åtgärder, där arbetet fortgår för att genomföra operativa åtgärder.

I arbetet att revidera skyddsområde för Prästjordens och Fotstads vattentäkter är förslag inlämnat till länsstyrelsen för vidare prövning och fastställande. Det är ett viktigt led i att skydda och vidmakthålla uttagsmöjligheten i de båda vattentäkterna.

Sammantaget bedöms att rätt aktiviteter har genomförts under perioden, men bla kvantifieringen av de odebiterade volymerna måste jobbas vidare med.

Aktiviteter Kommentar

Inrättande av strategiskt vattenråd

Rådet har inrättats och skapat en struktur med olika strategiska projekt för att möta verksamhetsplanens framtida utmaningar.

3.3.2 Verksamhetsmål 4: Smart vattenanvändning ska vara en självklar del i samhällsutvecklingens alla faser

Kommentar

Under förra årets slut togs en förhandskopia av kommungemensamma riktlinjer för dagvattenhantering fram. Dock har detta arbete inte fullföljts, till följd av resursbrist. Vi har behövt fokusera våra resurser på en handfull större dagvattenutredningar för olika orter som prioriteras väldigt högt med hänsyn till exploateringsintresse. På förvaltningschefsnivå har dagvattenfrågan och Vattensmart lyfts och vikten av behovet av att arbeta med frågorna förvaltningsgemensamt på strategisk nivå. Det finns en vilja att lyfta och prioritera perspektiven, men hittills har vi inte nått väsentliga konkreta resultat eller åtgärder under året. Samtidigt finns goda exempel som händer i kommunala verksamheter beroende på våra initiativ, men aktiviteterna måste få större utrymme.

Under hösten har arbetet med va-plan för Halmstad fortsatt, med utkast till va-policy för Halmstad som nu ska sammanvägas med det tidigare resultatet från Laholms arbete. Detta är ett stöd i det fortsatta

dagliga arbetet, vilket förhoppningsvis kan öka framdriften och förståelsen för vattnets värde. Men, det har också tydliggjort att det saknas en förvaltningsgemensam plattform på tjänstepersonsnivå som tidigare funnits, där breda vattenfrågor kan avhandlas och inte lyftas "bara" relaterat till respektive planutredning. Det finns också ett behov av en politisk plattform för vattenfrågorna, eftersom frågorna är spridda mellan flera aktörer både operativt, strategiskt och ansvarsmässigt.

Det krävs mer gemensamt arbete för att få samsyn kring att smart vattenanvändning och hållbar

dagvattenhantering är ett gemensamt ansvar som delas mellan flera parter i kommunerna såväl som med fastighetsägarna, varför det är prioriterat att fokusera på detta arbete.

Aktiviteter Kommentar

Nämnden ska aktivt arbeta för gemensam prioritering av va-utbyggnad på landsbygd

En analys och ett underlag för en utbyggnadsplan finns framtaget och kommer att arbetas in i va-planen under 2020

Nämnden ska aktivt samverka med berörda parter i kommunerna avseende dagvattenhantering och klimatanpassning

Aktiviteten har inte blivit utförd. Frågan har varit uppe men har breddats till att omfatta Vattensmart samt skjuts till nästa års verksamhetsplan.

3.3.3 Verksamhetsmål 5: Klimatpåverkan i Laholmsbuktens VAs verksamheter ska minska

Kommentar

Verksamhetens klimatpåverkan har analyserats enligt en vedertagen modell, som vi får tillgång till genom vårt deltagande i nätverket EMC, Energi- och miljöcentrum. EMC är ett nätverk med säte i Varberg och är en plattform för hållbar affärsutveckling som vänder sig till privata och offentliga verksamheter främst i Halland men också övriga Sverige. Resultatet påvisar att mer än hälften av vår klimatpåverkan härrör från kvävereningsprocesserna och förmodat läckage i slamhanteringen, samt mindre andel från resor och transporter. Resultatet har analyserats och ett tidsatt inriktningsprogram har tagits fram som har

förankrats i ledningsgruppen. Mindre åtgärder går att genomföra relativt snabbt och andra föreslås hanteras via utvecklingsprojekt som kommer att ta längre tid.

Ett arbete har skett inom den utökade ledningsgruppen (ledningsgrupp, gruppledare och

verksamhetsutvecklare) och tillsammans med nämnden för att konkretisera och anta en målbild.

Parallellt har ett informations- och måldokument tagits fram för vad som gäller för vår leverans av Hållbara vattentjänster, HVT, med mer konkretiserade aktiviteter och måltal.

Verksamheten har Kranmärkt sig enligt Svenskt Vattens modell, vilket innebär att inget flaskvatten får konsumeras inom lokalerna, eller på möten och evenemang som vi anordnar.

Sammantaget så har förvaltningen tagit ett samlat grepp i frågan och det finns ett stort engagemang i att bidra till förändringar som också resulterat i att ambitionsnivån har fastlagts och ett åtgärdsprogram har tagits fram, men dock har framdriften i konkreta åtgärder halkat efter. Vi bedömer därför att vi inte helt har uppfyllt vårt mål för året.

3.4 Konkretiserat mål 9: I Halmstad skapas och erbjuds

Related documents