• No results found

All personal i Företaget skall utföra sina uppgifter på ett sätt som överensstämmer med lagar om skydd av miljön och skydd av människors säkerhet och hälsa från orimliga risker . Företaget har även enligt lag skyldighet att säkerställa att arbetsplatsen är fri från kända faror som kan orsaka fysiska skador .

Som vi alla vet är skyddet av miljön omgivet av en rad bestämmelser och det är Företagets bestämda avsikt att vara omsorgsfulla i detta avseende . Eftersom miljöbestämmelser är komplexa och påföljderna för brott mot dem kan bli allvarliga, krävs att Företagets anställda anstränger sig för att tillgodose miljökraven . Anställda bör upplysa sin arbetsledare eller om nödvändigt efterlevnadschefen om varje möjlig miljö- eller säkerhetsrisk för att möjliggöra omedelbara åtgärder .

Företagets personal måste följa dessa riktlinjer:

• Följa alla gällande miljö-, hälso-, och säkerhetsbestämmelser;

• Hålla alla arbetsplatser fria från miljö- hälso- och säkerhetsrisker;

• Följa Företagets och myndigheters krav på anmälan angående varje händelse eller förhållande som skall anmälas enligt delstaters eller länders lagar eller bestämmelser i samband med olyckor, miljöförorening eller materiella risker för föroreningar .

XII. | ANSTÄLLNINGSRELATERADE RUTINER

Anställning med likvärdiga möjligheter. Företaget erbjuder alla personer likvärdiga anställningsmöjligheter enligt vad lagen kräver . I alla anställningsbeslut inklusive de som gäller rekrytering, anställning, placering, befordran, omplacering, ersättning, utbildning, disciplin eller avsked, tillämpar Företaget likvärdiga möjligheter för alla personer utan hänsyn till ras, hudfärg, religion, kön, sexuell läggning, könsidentitet, nationellt ursprung, ålder, veteranstatus eller annan klassificering som förklaras otillåten enligt lag . Rimliga anpassningar görs för personer med rörelsehinder eller funktionsnedsättning förmåga enligt vad som krävs enligt federal eller gällande nationell lag .

Motverkan av trakasserier. Företaget förbinder sig till principen att alla anställda har rätt till en arbetsmiljö som är fri från alla former av diskriminering och trakasserier inklusive utan begränsning sexuella trakasserier och trakasserier och diskriminering på grund av ras, hudfärg, nationellt ursprung, religion, kön, sexuell läggning, könsidentitet, ålder eller funktionsnedsättning .

Företaget förbinder sig att vidmakthålla en professionell och kollegial arbetsmiljö där alla personer behandlas med respekt och värdighet . Federal lag definierar sexuella trakasserier som ovälkomna sexuella närmanden, förfrågningar om sexuella tjänster och/eller annat verbalt, visat eller fysiskt uppförande av sexuell art där:

• acceptans av sådant uppförande sker antingen uttalat eller underförstått ett villkor eller förhållande i en persons anställning;

• en persons acceptans eller avböjande av sådant uppförande används som grund för anställningsbeslut som påverkar en sådan person eller

• sådant uppförande förekommer med syfte eller resultat att det orimligen påverkar en persons arbetsprestation eller skapar en hotfull, fientlig eller kränkande arbetsmiljö .

Företaget förbinder sig att vidmakthålla en professionell

och kollegial arbetsmiljö där alla personer behandlas

med respekt och värdighet.

All personal i Företaget förbjuds att erbjuda, utfästa eller bevilja priviligierad behandling av någon anställd eller arbetssökande till följd av personens engagemang i eller medgivande av engagemang i sexuella handlingar . Företagets personal förbjuds även att utnyttja en anställds eller arbetssökandes vägran att acceptera sådan handling som grund för anställningsbeslut som påverkar personen . En hotfull, skrämmande eller anstötlig arbetsmiljö kan uppstå genom förhållanden som krav på sexuella aktiviteter, oönskad och onödig fysisk kontakt med en annan anställd, sexuellt utmanande kroppsspråk eller handrörelser, verbala övergrepp av sexuell art, olämpligt utnyttjande av sexuellt vågat språk eller visande av sexuellt utmanande föremål eller bilder på arbetsplatsen .

Trakasserande beteende av Företagets personal är oacceptabelt och förbjudet i alla situationer, inklusive utan begränsning, i företagets lokaler, på tjänsteresor, samröre med kunder, leverantörer eller kunder och verksamhetsrelaterade sociala arrangemang .

Företaget utreder alla anklagelser om

diskriminering och trakasserier utan dröjsmål på ett konfidentiellt sätt efter vad som är

möjligt och vidtar lämpliga korrigerande åtgärder när så krävs.

På liknande sätt kan en rasfientlig arbetsmiljö uppstå genom saker som verbala övergrepp av rasistisk typ, användande av rasnedsättande ord eller visande av rasistiskt präglade föremål eller bilder på

arbetsplatsen . Andra hotfulla arbetsmiljöer kan uppstå genom användning av attribut, skymfer eller nedsättande begrepp baserat på en anställds hudfärg, nationella ursprung, religion, kön eller funktionshinder . Företagets personal förbjuds att skapa någon sådan miljö och uppmuntras att tänka på och vara medvetna om hur vissa beteenden kan tolkas av arbetskamrater, leverantörer, kunder och allmänhet .

Varje anställd som har uppfattningen att han eller hon har utsatts för

diskriminering eller trakasseri i någon form av sin arbetsledare, annan anställd, leverantör eller annan tjänsteleverantör, kund eller anställd eller representant för en kund, eller annan besökare skall anmäla händelsen till sin arbetsledare, Företagets personalavdelning, juridiska avdelning eller jourlinjen för efterlevnad .

Företaget utreder alla anklagelser om diskriminering och trakasserier utan dröjsmål på ett konfidentiellt sätt efter vad som är möjligt och vidtar lämpliga korrigerande åtgärder när så krävs . Varje person som genom Företagets utredning har fastställts ha varit inblandad i diskriminering eller trakasseri i strid mot Koden eller Företagets policy kommer att utsättas för disciplinära åtgärder, i värsta fall avbrytande av anställningen .

Vedergällning i varje form mot en anställd eller arbetssökande som invänder mot diskriminering eller trakasseri är strängt förbjudet och är i sig självt skäl till lämplig disciplinär åtgärd, i värsta fall uppsägning . Ämnena likvärdiga anställningsmöjligheter, diskriminering och trakasseri beskrivs närmare i policyn om motverkan av trakasseri och diskriminering (gäller från 2012-09-28) vilken tidigare har skickats ut till all personal i Företaget .

Våld och vapen på arbetsplatsen. Med undantag för vad som anges för övrigt nedan eller för vad som krävs enligt lag, är inga vapen av något slag tillåtna vid något tillfälle i Företagets lokaler . Mer information finns i policyn om våld och vapen på arbetsplatsen (gäller från 2014-07-08) . Förbudet innefattar men begränsas inte till alla typer av eldhandvapen, dolda vapen, chockpistoler, stiletter, explosiva anordningar eller andra föremål som bärs för det uppenbara syftet att skada eller skrämma andra, men innefattar inte klubbor, pepparspray eller liknande produkter i mängder och behållare avsedda för personligt försvar, fickknivar, kombinationsverktyg med kniv eller knivar, knivar avsedda för Företagets köksavdelningar eller skäranordningar för utförande av anställdas arbeten . Vapen som bärs av tjänstgörande lagverkställande personer och Företagets auktoriserade säkerhetspersonal är tillåtna i Företagets lokaler . I situationer där det finns kloka skäl till att förbjuda förekomsten av vapen i Företagets lokaler, kan begränsade undantag från det ovanstående godkännas från tid till annan av Hyster-Yales efterlevnadschef . som rimligen kan leda till oro för den fysiska säkerheten för Företagets

Företagets policy är nolltolerans för våld på arbetsplatsen, verbala och icke-verbala hot och andra handlingar som rimligen kan leda till oro för den fysiska säkerheten för Företagets personal, leverantörer, entreprenörer och besökare eller för säkerheten för Företagets fysiska tillgångar . Detta innefattar men är inte begränsat till verbala och fysiska hot, strider, bombhot och falskt brandlarm . Detta innefattar hot som förekommer utanför arbetsplatsen och som påverkar arbetsplatsen .

Invandringslagar. Det är Företagets policy att helt följa lagar och bestämmelser om invandring i de länder där Företaget har anställda . De många lagarna och bestämmelserna rymmer bestämmelser som bland annat kräver att en arbetsgivare upprättar lämplig, specificerad dokumentation för alla ny- eller återanställda personer . Överträdelser kan leda till kriminal- eller straffrättsliga påföljder . Därtill kan lagen, även om lämplig dokumentation presenteras, överträdas om arbetsgivaren vet eller har skäl att känna till att den ny- eller återanställda personen är obehörig . Om några fler frågor finns om dessa juridiska krav eller om någon annan invandringslag eller bestämmelse, hänvisar företaget till sin juridiska avdelning .

XIII. | EFTERLEVNAD OCH ANMÄLAN

All personal i Företaget måste utan dröjsmål via normala kanaler (t .ex . arbetsledare eller annan chef) anmäla varje handling de själva eller annan personal i Företaget varit involverade i som misstänks vara en överträdelse av Koden eller som misstänks vara oetisk, oärlig eller olaglig . När det är möjligt hålls identiteten på varje anställd i Företaget som gör en sådan anmälan strängt konfidentiell, med undantag för vad som krävs enligt lag . Ytterligare information om anmälan av överträdelser och skydd av visselblåsare, inklusive anonym anmälan, finns i Hyster-Yales policy (gäller från 2017-10-15) . Dessa procedurer har utformats för att upprätthålla konfidentialitet . Om du har kännedom om ett brott mot Koden men inte känner dig bekväm med att identifiera dig, kommer dock anmälan att hanteras anonymt .

Efter att antingen (1) ha fullt ha uttömt alla normala möjligheter till anmälningsrutiner eller (2) rimligen ha kommit fram till att fullt utnyttjande av dem inte skulle vara möjligt, skall anställda anmäla sådana handlingar genom att ringa Företagets gemensamma jourlinje för efterlevnad, logga in på jourlinjen på Företagets webbplats eller skicka anmälan skriftligen till efterlevnadschefen eller efterlevnadsdirektören, med kontaktuppgifter på sista sidan i Koden .

Det är ett allvarligt brott mot Koden, och under vissa omständigheter mot gällande lagar, att någon chef i Företaget tar initiativ till eller uppmuntrar hämndåtgärder mot någon av Företagets anställda eller annan person som i god tro anmäler en känd eller misstänkt överträdelse mot Koden .

Dispens. Endast Företagets styrelse eller styrelsens kommitté kan ge dispens från en bestämmelse i Koden för Företagets direktörer och högre chefer, och varje dispens meddelas omedelbart till allmänheten på det sätt och i den omfattning som krävs enligt gällande lag . Dispens från Koden för någon annan anställd kan endast utfärdas av den juridiska avdelningen .

Avsedda larmnummer, larmwebbplatser och kontaktuppgifter till efterlevnadschefen vid Hyster-Yale och vart och ett av dess dotterbolag finns på sid . 20 i denna Kod .

Överträdelser mot koden. Företagets styrelse eller styrelsens revisionskommitté skall fastställa huruvida en åtgärd vidtagen av en av Företagets direktörer eller högre chefer och som har kommit till deras kännedom utgör ett brott mot Koden . Fastställande av huruvida en vidtagen åtgärd av en annan anställd utgör ett brott mot Koden skall göras av efterlevnadschefen .

Bestraffningar . Alla brott mot koden utgör grund för lämplig disciplinär åtgärd inklusive uppsägning .

Anmälan utifrån. Det är företagets policy att (a) information som gäller kända stöldhandlingar, förskingring av pengar och andra brott mot Företaget oavsett om det begås av Företagets personal, företrädare eller andra skall anmälas till lämplig regulatorisk eller lagverkställande myndighet och (b) anställningen omedelbart skall avbrytas för anställda som är inblandade i sådana handlingar med undantag för om annat beslutas av Hyster-Yales verkställande direktör, givet emellertid att Företaget inte efter egen ensidig bedömning kan avsäga sig kravet att anmäla relevant information till regulativa eller lagverkställande myndigheter enligt (a) ovan om sådan anmälan krävs av tillämplig federal, statlig, regional eller utomamerikansk lag, författning, bestämmelse eller annan regel .

I sådana fall skall Företagets personal inte förlita sig på

sin egen personliga bedömning utan helt och öppet

diskutera frågan med sin arbetsledare.

XIV. | SAMMANFATTNING

Företaget vidgår att det i vissa fall kan vara svårt att formulera lämpliga regler för etiskt uppförande . I sådana fall skall Företagets personal inte förlita sig på sin egen personliga bedömning utan helt och öppet diskutera frågan med sin arbetsledare . Företagets ledning kan föra alla vidare frågor angående etiken eller lagligheten i en viss situation till Företagets verkställande direktör eller efterlevnadschef för information, som om det krävs anlitar en extern juridisk rådgivare för slutligt avgörande .

Jourlinjenummer för kodöverträdelser inom Hyster Yale Group

Chief Compliance Officer - Suzanne S . Taylor Director of Corporate Compliance - Amy E . Gerbick 440 .449 .9600

www .hyster-yale .ethicspoint .com • 440 .449 .9600

Land Landskod Jourlinjenummer

USA Ej rel . 800-514-6268

Australien Telstra 1-800-881-011 Optus 1-800-551-155

800-514-6268

Brasilien Ej rel . 0800-891-4386

Kanada Ej rel . 800-514-6268

Tjeckiska republiken Ej rel . 800-144-305

Kina Ej rel . 400-6-612-670

Ej rel .

Finland Ej rel . 0800-9-12761

Tyskland 0-800-225-5288 800-514-6268

Frankrike 0800-91-3674

Italien Ej rel . 800-787-825

Japan NTT: 0034-811-001 800-514-6268

Malaysia Ej rel . 1-800-81-7783

Mexiko Ej rel . 001-800-835-9790

Nederländerna Ej rel . 0800-022-5971

Indien 000-117 800-514-6268

Filippinerna 105-11 800-514-6268

Polen Ej rel. 00-800-151-0319

Ryssland 363-2400 844-303-0232

Singapore Ej rel. 800-110-2391

Spanien 900-99-0011 844-303-0232

Sverige 020 799 111 08 44 303 0232

Taiwan 00-801-102-880 800-514-6268

Storbritannien 0-800-89-0011 800-514-6268

Ej rel . Ej rel .

Ej rel . Ej rel .

Ej rel . Ej rel .

Ej rel . Ej rel .

Ej rel .

5875 Landerbrook Drive, Suite 300 Cleveland, Ohio 44124

www.hyster-yale.com

En arbetsgivare med likvärdiga möjligheter

Related documents