• No results found

Kostnaden för byggandet av korsningen uppskattas till:

Alternativ 1A 1,4 miljoner kronor

Alternativ 1B 1,5 miljoner kronor

Alternativ 1C 2,7 miljoner kronor

Alternativ 2A 1,5 miljoner kronor

Alternativ 2B 1,7 miljoner kronor

Alternativ 2C 3,4 miljoner kronor

27 27

Tabell 6.1 Jämförelse mellan de olika alternativen.

Alternativskiljande

ef-fekter Nollalternativet Huvudalternativ 1

och 2 A Huvudalternativ 1

och 2 B Huvudalternativ 1

och 2 C

Trafiksäkerhet - Försämras om trafiken

ökar + ++ ++

Tillgänglighet 0 0 0 0

Framkomlighet 0 + ++ ++

Funktion - Försämras om trafiken

ökar + +++ +++

Kollektivtrafik 0 0 0 0

Konsekvenser för

närbo-ende - ++ ++ ++

Kostnadsuppskattning Ingen kostnad 1,4/1,5 Mkr 1,5/1,7 Mkr 2,7/3,4 Mkr

6 Måluppfyllelse och prioritering av åtgärder

Kommentarer

Bedömningen har gjorts utifrån de föreslagna åtgärderna i en skala från --- till +++.

Om, och när, korsningen för väg 850/862 byggs om kommer det att bli en mer trafiksäker korsning.

Problemet med farliga vänstersvängar och omkörningsolyckor kommer att minskas. Samtliga lösningar utom nollalternativet innebär att korsningen uppnår god standard.

Med begreppet tillgänglighet avses alla målpunkter öster, väster och norr om korsningen.

Med funktion avses hur korsningen fungerar. Åtgärden påverkar inte några andra korsningar eller tra-fiklösningar i närheten.

Miljökvalitetsnormerna bedöms inte påverkas i någon större utsträckning. Bullret från väg 850/862 för-väntas inte öka nämnvärt då åtgärderna inte bedöms att påverka trafikmängden. NO2-utsläppet påver-kas ej då trafikmängden är under 15 000 fordon/dygn.

7 Samråd

Samråd kommer att hållas med berörda parter. En samrådsredogörelse skrivs över inkomna synpunkter, denna infogas därefter i förstudiens beslutshandling.

8 Beslut om betydande miljöpåverkan

Länsstyrelsen har beslutat att projektet ej har betydande miljöpåverkan enligt miljöbalkens 6 kap. 5 §.

9 Väghållningsmyndighetens ställningstagande

Trafikverket Region Mitts ställningstagande grundar sig på det transportpolitis-ka uppdraget som myndigheten har fått från regeringen, att hålla en god framkomlig-het på det statliga vägnätet utan att åsidosätta trafiksäkerframkomlig-heten och miljön för alla trafikanter.

Trafikverket Region Mitt beslutar att projektet drivs vidare genom att en vägplan tas fram för alternativ 2B, med hänsyn till gång-och cykeltrafikanter. I samband med vägplanen är det viktigt att en dialog förs mellan Trafikverket och Falu kommun samt med allmänheten.

10 Fortsatt arbete

En vägplan kommer att tas fram och när den vunnit laga kraft kan arbetet med en bygghandling inför kommande ombyggnation av korsningen påbörjas.

11 Kommande sakprövningar och tillstånd

Verksamhetsutövaren söker erforderliga tillstånd av tillståndsmyndigheten beträffande materialtäkter, sidotippar, upplagsplatser, uppställningsplatser för fordon och bodar, samt hantering av farligt avfall m.m. som är aktuellt för entreprenadens genomförande.

29 29

12 Källor

Skriftliga

Länsstyrelsen i Dalarna,

Olycksdatabasen, STRADA. 2012-09-05.

Sveriges kommuner och landsting, 2007. Fyrstegsprincipen för planering. För hållbara åtgärder i transportsystemet.

Vägverket, 2002. Handbok förstudie, publikation 2002:46.

Digitala

Falu kommun, www.falun.se 2012-09-08.

Dalatrafik, http://dalatrafik.se 2012-09-27.

Länsstyrelsens GIS-databas, www.gis.lst.se 2012-09-13.

Riksantikvarieämbetet, www.fmis.raa.se 2012-09-13.

Sametinget, www.sametinget.se 2012-09-13.

Skogsstyrelsen, www.skogsstyrelsen.se 2012-09-13.

Sveriges geologiska undersökning, www.sgu.se 2012-09-13.

Sveriges länsstyrelser och vattenmyndigheter, www.vattenkartan.se 2012-09-23.

Muntliga/e-post Falu kommun

Närboende: Kjell Gustafsson. Telefon 2012-09-18

Per-Olov Sjölander, driftansvarig hos Trafikverket. Telefon 2012-10-23

 

Östborn, korsningen väg 850/862

Falu kommun, Dalarnas län

Samrådsredogörelse 2012-12-20 Projektnummer: 130851

 

Bilaga 1

 

               

   

   

Förstudie. Östborn, korsningen väg 850/862. Falu kommun, Dalarnas län Skapat av: Guttormsson Anneli, IVm Konsult

Dokumentdatum: 2012-12-20 Dokumenttyp: Förstudie DokumentID:

Ärendenummer: TRV 2012/80405 Projektnummer: 130851

Version: 0.5

Publiceringsdatum:

Utgivare: Trafikverket

Uppdragsansvarig: Patrik Roos

Distributör: Trafikverket, Box 417, 801 05 Gävle, telefon: 0771-921 921

 

 

   

Innehåll

Samrådets genomförande ... 5  Möten med myndigheter och organisationer ... 5  Möten med allmänheten ... 5  Synpunkter från allmänheten ... 6  Skriftliga synpunkter från allmänheten ... 6  Sundborn ... 6  Östborn ... 6  Östborn ... 7  Östborn ... 8  , Östborn ... 8  ... 8  Östborn ... 9  , Östborn ... 9  Yttranden från myndigheter och organisationer ... 10  Skriftliga synpunkter ... 10  Polismyndigheten Dalarna ... 10  Skogsstyrelsen ... 10  Sveriges Åkeriföretag, Mitt ... 10  Falu Energi & Vatten ... 10  Mellansvenska Handelskammaren ... 10  Länsstyrelsen Dalarna ... 11  Svenska kraftnät ... 11  Falu kommun ... 11  Bilaga 1 Sändlista ... 12 

 

I samrådsredogörelsen sammanställs och sammanfattas hur samrådet bedrivits, vilka synpunkter och yttranden som kommit in från allmänhet och myndigheter samt var yttrandena, minnesanteckningar och protokoll från samrådet finns i sin helhet. I samrådsredogörelsen kommenterar Trafikverket de inkomna synpunkterna.

Samrådets genomförande

Denna förstudie utgör ett tidigt steg i utredning om åtgärdande av korsningen väg 850/862 i Östborn. Korsningen ligger i Falu kommun, Dalarnas län.

Trafikverket har identifierat ett antal fel och brister i korsningen. Vid analys enligt fyrstegsprincipen har det mest lämpliga ansetts vara ombyggnation av korsning så att korsningsvinkeln blir bättre och att åtgärder genomförs för att underlätta för vänstersvängande trafik.

Samrådet har hållits i denna förstudie och samrådstiden var den 20 november och 11 december.

Samtliga inkomna synpunkter och yttranden samt upprättade

minnesanteckningar och protokoll finns diarieförda på Trafikverket under diarienummer TRV 2012/80405.

Möten med myndigheter och organisationer

Det har inte hållits några möten med myndigheter och organistationer under samrådstiden.

Möten med allmänheten

Det har inte hållits något samrådsmöten med allmänheten.

Trafikverket har haft förstudien utställd i Sundborns bibliotek, Svärsjö bibliotek samt hos Trafikverket i Borlänge.

Förstudien har även funnits på Trafikverkets hemsida under förstudietiden.

http://www.trafikverket.se/Privat/Projekt/Dalarna/Projektstartsida11/

 

Synpunkter från allmänheten

Skriftliga synpunkter från allmänheten

Nedan sammanfattas de skriftliga synpunkter som inkommit från allmänheten i samband med samrådet. Totalt inkom nio skrivelser till Trafikverket under samrådstiden.

[Nedan: Beskrivning av inkomna skriftliga synpunkter samt Trafikverkets kommentarer. Vid en större mängd inkomna synpunkter eller vid likartade frågeställningar/svar kan dessa sammanfattas under ett färre antal rubriker.]

, Sundborn

Har hänsyn tagits till att även cyklister använder korsningen? Kan inte se att det nämns i förstudien. En säker korsning även för cyklister bör beaktas i förslaget.

Varför bygga en korsning där få olyckor händer, när en säker cykelväg bör prioriteras istället. Vi är många som cyklar längs väg 850/862 både till jobbet och på fritiden

Trafikverkets kommentarer

Korsningen kommer att utformas så att en eventuell gång-och cykelväg kan anslutas i korsningen och Trafikverket ser över möjligheten för en gång- och cykelpassage i ett senare skede.

Östborn

Vi förordar alternativ 2B. Trafiken skulle löpa mycket bättre och säkrare med ett vänstersvängsfält. De incidenter som uppstått har berott på att bilar måste stanna upp, med köbildning som följd.

Vi vill inte ha någon rondell då detta skulle öka trafikbullret avsevärt när tunga fordon/bilar/MC ska accelerera från rondellen förbi vårat hus västerut mot Falun. Detta skulle även medföra ökade avgasutsläpp alldeles förbi vårat hus (bakom bullerplanket som är beläget 3-4 meter från vägen).

En flytt av korsningen österut gör att det blir en trevligare och säkrare miljö för alla boende runtomkring, det är även det säkraste sättet för oss att köra ut på vägen från vår fastighet.

Vi tror också att alternativ 2 B är det säkraste för befintliga busshållplatser, det är även det lättaste och säkraste alt. när bussen ska ut från hållplatsen och köra österut mot Svärdsjö.

Vi vill även förorda att det kommer upp en fartkamera i anslutning till korsningen, då detta skulle ha en lugnande inverkan på trafiken med ökad säkerhet som följd. Raksträckan används sommartid av MC som fartsträcka med höga farter o höga decibel vilket påverkar miljön starkt negativt för oss boende.

Varför inte en fartkamera mellan vårat hus och 60-skyltarna ? Detta skulle ha en mycket positivt inverkan både på säkerhet (våran utfart + vänstersvängen mot Sundborn) och miljö för våran del.

 

Trafikverkets kommentarer

Trafikverket tar med sig synpunkterna i det fortsatta arbetet med förstudien och i senare skeden, samt ser över möjligheterna för en hastighetsdämpande

utformning av korsningen.

Tillgången till hastighetskameror är begränsad. Prioriteringen var dessa skall sättas upp, sköts av Trafikverket centralt.

Östborn

Bygger man om korsningen som man har tänkt, så kommer hastigheten att öka på Svärdsjövägen 850 när det blir separat fil till Sundborn korsningen väg 862 och trafiken kan passera obehindrat på Svärdsjövägen 850.

Kontentan av ombyggnad blir att hastigheten kommer att höjas ytterliga mellan korsningarna väg 862 - väg 854 efter Svärdsjövägen 850. Denna ombyggnad är dålig genomtänkt som inte förändrar så att hastigheten minskar på väg 850, utan ökar i stället (en rondell som stoppar upp hastigheten i trafiken).

Mellan SundbornVäg 862 och Hosjö 854 (vid Östborn 45,) borde trafikkamera sättas upp, trafiken är intensiv och ingen bryr sig om

hastighetsbegränsningarna, det är en raksträcka flera hundra meter samt en kurva som är direkt livsfarlig, det händer olyckor vid korsningarna,(el- och tele ledningar finns för kamera).

Det verkar som hastighetkontrollerna ha upphört.

Fråga1. Vad kommer man att göra för att dämpa hastigheten?

Kan man tänka sig att hastigheten sänks till 50km mellan Väg 862/854 efter väg 850 (Svärdsjö vägen)

Göra en Rondell är för att få ned hastigheten.

Sätta upp fartkameror Trafikverkets kommentarer

Trafikverket tar med sig synpunkterna i det fortsatta arbetet med förstudien och senare skeden, samt ser över möjligheterna för en hastighetsdämpande

utformning av korsningen. Tillgången till hastighetskameror är begränsad.

Prioriteringen var dessa skall sättas upp, sköts av Trafikverket centralt.

Beroende av vilken lösning förstudien mynnar ut i, får vi undersöka vilken hastighet som blir lämplig för säkerheten och

framkomligheten.

, Östborn

Vi förordar alt. 2 B flytt av korsningen mot Svärdsjö österut med vänstersväng och ett körfält.

Trafiken skulle löpa mycket bättre och säkrare med ett vänsterfält. De incidenter som uppstått har berott på att bilar måste stanna upp, med köbildning som följd.

Vi vill inte ha någon rondell då detta skulle öka trafikbullret avsevärt, när tunga fordon, motorcyklar, bilar accelererar förbi våra hus västerut mot Falun. Detta skulle även medföra ökade avgasutsläpp alldeles bredvid vårt hus.

En flytt av korsningen österut gör att det blir en tystare och trevligare miljö för alla boende runt omkring.

 

Vi tror också att alternativ 2 B är det säkraste för befintliga busshållplatser det är även det säkraste och lättaste alternativ när bussen skall ut från hållplatsen och köra österut mot Svärdsjö.

Vi vill även förorda att det kommer upp en farkamera i anslutning till korsningen, då detta skulle ha en lugnande effekt på trafiken med ökad

säkerhet som följd. Raksträckan används sommartid av MC som fartsträcka med höga farter och decibel vilket påverkar.

Trafikverkets kommentarer

Trafikverket tar med sig synpunkterna i det fortsatta arbetet med förstudien och i senare skeden. Tillgången till hastighetskameror är begränsad. Prioriteringen var dessa skall sättas upp, sköts av Trafikverket centralt.

, Östborn Förordar alternativ 2B.

Trafikverkets kommentarer

Trafikverket tar med sig synpunkten i det fortsatta arbetet med förstudien och i senare  skeden. 

, Östborn

Jag måste få lämna en kommentar ang. ombyggnaden av korsningen V850/862.

En typ C korsning skulle bara öka hastigheten, som det är idag är hastigheten redan för hög

En rondell som alt:1C i förstudien visar skulle nog vara bästa alternativet men man behöver ju ej ta så mycket skogsmark som bilden visar.

Jag bor själv i närheten av korsningen och hastigheten är idag oftast orimligt hög så en fartdämpande rondell skulle vara bästa alternativet.

Ha också med i tankarna att det bor många barn i anslutning till korsningen som går till buss mm.

Som det är i dag är det med livet som insats man går efter väg 850.

Trafikverkets kommentarer

Trafikverket tar med sig synpunkten i det fortsatta arbetet med förstudien och i senare skeden, samt ser över möjligheten till en hastighetsdämpande

utformning av korsningen.

Vi bor efter väg 850 mellan utfarterna 862 och 854. Vi har idag problem med vår utfart då det ofta går alldeles för fort på väg 850. Vår farhåga med de ny planlösningen är att denna kan medföra att farten ökar ytterligare. Vi vill understryka vikten av att farten hålls nere utifrån ett säkerhetsperspektiv. Om någon ändring bör detta tas med i bedömningen.

Trafikverkets kommentarer

Trafikverket tar med sig synpunkten i det fortsatta arbetet med förstudien och i senare skeden, samt ser över möjligheten till en hastighetsdämpande

utformning av korsningen.

 

Östborn

Hastigheten är idag ett problem för oss som bor i Östborn. Det är speciellt svårt på  vintern att hinna ut på vägen med bil då sikten är skymd av kurva/krön och bilarna kör  fort. Att gå med barnvagn är inte heller trafiksäkert då bilarna inte sänker farten. Med  ny korsning kommer farten öka ännu mer då korsningen idag hindrar farten lite. 

Trafikverkets kommentarer

Trafikverket tar med sig synpunkten i det fortsatta arbetet med förstudien och i senare skeden, samt ser över möjligheten till en hastighetsdämpande

utformning av korsningen.

Östborn

Jag bor några hundra meter ifrån den aktuella korsningen väg 850/862. Vägen utanför  oss i Östborn är direkt livsfarlig. Majoriteten av bilarna som passerar ligger långt över  hastighetsgränsen på 60 km/h. Det som framför allt gör vägen så farlig är att det inte  finns någon vägren. Då och då måste vi ändå gå längst vägen för att kunna ta oss till  busshållsplatsen eller vänner. Att löpa eller cykla längst vägen har jag slutat med då jag  anser att denna sträcka tom är den farligaste i kommunen, med bilar som ligger i  80km/h 1‐1,5 m bredvid mig. Om ombyggnaden av korsningen blir i form av en separat  fil så befarar jag att hastigheten på de passerande bilarna kommer att öka ytterligare. 

Jag ber er att ta med detta i beräkningen och istället funderar på en lösning som kan  få/tvinga bilarna att åka långsammare. Kanske kan en rondell vara ett alternativ? Om  det är möjligt så skulle jag bli oerhört tacksam om vägen kunde breddas genom att  bygga en vägren, så jag cykla till jobbet även under vintertid samt att kunna promenera  med barnen på ett säkert sätt. 

Trafikverkets kommentarer

Trafikverket tar med sig synpunkten i det fortsatta arbetet med förstudien och i senare skeden, samt ser över möjligheten till en hastighetsdämpande

utformning av korsningen.

 

 

Yttranden från myndigheter och organisationer

Skriftliga synpunkter

Nedan sammanfattas de skriftliga synpunkter som inkommit från myndigheter och organisationer i samband med det samrådet. Totalt inkom åtta skrivelser till Trafikverket under samrådstiden.

Polismyndigheten Dalarna

Polismyndigheten Dalarna har inget att erinra mot denna förstudie.

Trafikverkets kommentarer

Trafikverket har tagit emot Polisens remissvar.

Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen har inga synpunkter på förutsättningarna för en ombyggnad av korsningen väg 850/862

Trafikverkets kommentarer

Trafikverket har tagit emot Skogsstyrelsens remissvar.

Sveriges Åkeriföretag, Mitt

Sveriges Åkeriföretag Mitt är positiva till att åtgärd genomförs i korsningen väg 850/862. Föreningens medlemmar trafikerar det aktuella området. Dagens utformning medför problem med vänstersvängande trafik in mot Sundborn.

Detta leder till att fordon kan bli stående och försämra framkomligheten för trafik på väg 850 och det ökar risken för upphinnandeolyckor.

För att bibehålla god framkomlighet på väg 850, förbättra trafiksäkerheten på densamma samt sikten på väg 862, förordas alternativ 2 med trafiköar och vänstersvängsfält. Detta innebär dessutom minst intrång i omgivningen.

Trafikverkets kommentarer

Trafikverket tar med sig synpunkterna i det fortsatta arbetet med förstudien och i kommande skeden.

Falu Energi & Vatten

Falu Energi & Vatten har ledningar i området och förespråkar alternativ 2a-c, då ledningarna förefaller kunna ligga orörda.

Trafikverkets kommentarer

Trafikverket tar med sig synpunkterna i det fortsatta arbetet med förstudien och i kommande skeden.

Mellansvenska Handelskammaren

Mellansvenska Handelskammaren förordar alternativ 2.

 

Trafikverkets kommentarer

Trafikverket tar med sig synpunkterna i det fortsatta arbetet med förstudien och i kommande skeden.

Länsstyrelsen Dalarna

Länsstyrelsen tar inte ställning för någon av av de tänkbara åtgärderna som presenteras.

Det framgår inte i förstudien att väg 850 är rekommenderad transportväg för farligt gods. När konsekvenserna för alternativen föreslås bör det beaktas.

Alla alternativen, utom nollalternativet, innebär att en liten del naturmark tas i anspråk. Länsstyrelsen har inga uppgifter om eventuella naturvärden på platsen.

Trafikverkets kommentarer

Trafikverket tar med sig synpunkterna i det fortsatta arbetet med förstudien och i kommande skeden. Trafikverket har arbetet in text om farligt gods i förstudien.

Svenska kraftnät

Svenska kraftnät har inte möjlighet att besvara remissen inom samrådstiden.

Trafikverkets kommentarer

Trafikverket arbetar in eventuella synpunkter i det fortsatta arbetet i kommande skeden.

Falu kommun

Falu kommun ser positivt på att korsningen byggs om så att trafiksäkerheten höjs.

Falu kommun förordar huvudalternativ 2 och utformningsalternativ B vilket innebär att korsningen flyttas något österut och förses med trafiköar.

Anslutande väg 862 rätas ut och väg 850 förses med vänstersvängsfält från Faluhållet.

Att korsningen inte förses med vänstersvängsfält som i utformningsalternativ A anser vi inte vara skäligt efter som trafiksäkerheten inte blir lika bra som med vänstersvängsfält samtidigt som kostnadsskillnaden mellan

utformningsalternativ A och B endast är 100-200 kkr beroende på om det är huvudalternativ 1 eller 2 som väljs.

Om huvudalternativ 2 väljs anser vi att det även blir bättre för de närboende som inte får korsningen migg för sina fastigheter samtidigt som deras utfart mot väg 850 blir bättre.

Det är stor skillnad på trafikmängderna på väg 850 och 862. Eftersom många av fordonen åker igenom korsningen på väg 850 anser vi inte att det ska anläggas en cirkulationsplats som i utformningsalternativ C.

Just nu anläggs det en gång- och cykelväg efter väg 854 mellan Hosjöholmarna och väg 850. För att möjliggöra en säker cykling mellan väg 862 och 854 bör en gång-och cykelväg anläggas efter väg 850 mellan korsningarna. När korsningen byggs om får det inte försvåra en framtida anläggande av en gång-och cykelväg efter väg 850.

 

I huvudalternativ 2 kan busshållplasen på väg 850 flyttas till platsen för dagens korsning och utnyttja en del av den ”gamla” vägen mot Sundborn för oskyddade trafikanter. Det vore även bra om trafiköarna går att nyttja vid passage över väg 850 till och från busshållplasten.

Trafikverkets kommentarer

Korsningen kommer att utformas så att en eventuell gång-och cykelväg kan anslutas i korsningen och Trafikverket ser över möjligheten för en gång- och cykelpassage i ett senare skede.

Bilaga 1 Sändlista

Mottagare Adress Yttrande inkom

       

1 Dalatrafik  Box 924 

781 29 Borlänge 

 

2 Fortifikationsverket  631 89 Eskilstuna   

3 Länsstyrelsen Dalarna  791 84 Falun  2012‐12‐12  4 Naturvårdsverket  Valhallavägen 195 

106 48 Stockholm   

5 PTS  Box 5398 

102 49 Stockholm   

6 Skanova  Box 93 

123 22 Farsta 

 

7 Svenska kraftnät  Box 1200 

172 24 Sundbyberg 

2012‐12‐04 

8 Falu Energi & Vatten  Box 213  719 25 Falun 

2012‐11‐30 

9 Försvarsmakten  Bo107 85 Stockholm    10 Mellansvenska 

Handelskammaren  

12 Region Dalarna  Myntgatan 2  791 51 Falun 

 

 

13 Skogsstyrelsen  551 83 Jönköping  2012‐11‐29  14 Sveriges Åkeriföretag  Kungsgatan 24 

111 35 Stockholm 

2012‐11‐30 

15 Falu kommun  Stadskansliet  791 83 Falun 

2012‐12‐14 

16 Landstinget Dalarna   Central förvaltning  Box 712 

791 29 Falun 

 

17 Naturskyddsföreningen   

c/o Studieförbundet  Magasingatan 27  791 70 Falun 

 

18 Polisen i Dalarna  Box 739  791 29 Falun 

2012‐11‐27 

19 Räddningstjänsten Dala  Mitt 

Lugnetleden 3  791 38 Falun 

 

20 Svenska Jägareförbundet  Öster Malma  611 91 Nyköping 

 

     

Trafikverket, Gävle. N. Kungsgatan 1.

Telefon: 0771-921 921, Texttelefon: 0243- 750 90

www.trafikverket.se

1

Guttormsson, Anneli

Från: patrik.roos@trafikverket.se

Skickat: den 17 december 2012 14:55

Till:

Kopia: kundtjanst@trafikverket.se; diariet.harnos.ext@trafikverket.se;

marcus.danielsson@trafikverket.se; Guttormsson, Anneli Ämne: SV: Meddelande till Trafikverket

Hej 

Att löpa eller cykla längst vägen har jag slutat med då jag anser att denna sträcka tom är den farligaste i kommunen,  med bilar som ligger i 80km/h 1‐1,5 m bredvid mig. Om ombyggnaden av korsningen blir i form av en separat fil så  befarar jag att hastigheten på de passerande bilarna kommer att öka ytterligare. Jag ber er att ta med detta i  beräkningen och istället funderar på en lösning som kan få/tvinga bilarna att åka långsammare. Kanske kan en  rondell vara ett alternativ? Om det är möjligt så skulle jag bli oerhört tacksam om vägen kunde breddas genom att  bygga en vägren, så jag cykla till jobbet även under vintertid samt att kunna promenera med barnen på ett säkert  sätt.    

 

Med vänlig hälsning 

 

  Kopia: 1 

Sida: http://www.trafikverket.se/Privat/Projekt/Dalarna/Projektstartsida11/ 

1

Guttormsson, Anneli

Från: patrik.roos@trafikverket.se

Skickat: den 17 december 2012 13:49

Till:

kundtjanst@trafikverket.se; diariet.harnos.ext@trafikverket.se;

marcus.danielsson@trafikverket.se; Guttormsson, Anneli Ämne: SV: Meddelande till Trafikverket

Hej. 

Guttormsson, Anneli

Från: patrik.roos@trafikverket.se

Skickat: den 17 december 2012 13:50

Till:

Kopia: kundtjanst@trafikverket.se; diariet.harnos.ext@trafikverket.se;

marcus.danielsson@trafikverket.se; Guttormsson, Anneli Ämne: SV: Meddelande till Trafikverket

Hej 

2

Epost:

Kopia: 1 

Sida: http://www.trafikverket.se/Privat/Projekt/Dalarna/Projektstartsida11/ 

Från:       ] Skickat:       den 11 december 2012 14:14

Till:      Diariet Härnösand Externt

Ämne:       Ang: Väg 850/862, Östborn, ombyggna on av korsning

Hej

Jag måste få lämna en kommentar ang ombyggnaden av korsningen V850/862.

En typ C korsning skulle bara öka hastigheten, som det är idag är hastigheten redan för hög

En rondell som alt:1C i förstudien visar skulle nog vara bästa alternativet men man behöver ju ej ta så mycket skogsmark som bilden visar.

Jag bor själv i närheten av korsningen och hastigheten är idag oftast orimligt hög så en fartdämpande rondell skulle vara bästa alternativet.

ha också med i tankarna att det bor många barn i anslutning till korsningen som går till buss mm..

ha också med i tankarna att det bor många barn i anslutning till korsningen som går till buss mm..

Related documents