• No results found

KPP-data och annan kostnadsdata

6 Ersättningsvillkor

6.6 KPP-data och annan kostnadsdata

Vårdgivaren ska årligen redovisa KPP2-data till Beställaren och SKL3. Vård-givarens vårdkostnader fördelas per patient och vårdkontakt enligt nation-ella principer för kostnad per patient (KPP). Vid rapportering av KPP-data eller annan kostnadsdata ska Vårdgivaren följa de vid var tid gällande an-visningar som återfinns på Uppdragsguiden. SKL ansvarar för de nationella KPP-principerna, se Uppdragsguiden och skl.se.

Data avseende KPP innehåller uppgift om kostnad för varje enskild patient och vårdkontakt samt uppgifter om bland annat diagnoser och åtgärder.

Beställaren och Vårdgivaren som levererar KPP-data analyserar gemensamt kvaliteten på inlämnad KPP-data för att identifiera behov av rättelser. Re-spektive vårdgivare ansvarar för att genomföra eventuella rättelser.

6.7 Fakturering

6.7.1 Allmänt

Fakturor som ska ställas till Beställaren enligt Vårdavtalet ska ställas till Hälso- och sjukvårdsförvaltningen, Box 120 81, 102 23 Stockholm, referens 1500625. För asylsjukvård ska i stället referens 15002509 användas.

Av fakturan ska följande administrativa uppgifter framgå:

• Rubrik: Faktura/kreditfaktura

• Fakturanummer

• ADA-nummer (Beställarens avtalsnummer)

• Faktura- och förfallodatum

• Vilken månad/period fakturan avser

• Vårdgivarens namn och adress

• Vårdgivarens Kontaktperson (inklusive telefonnummer och adress)

• Beställarens namn och adress

• Beställarens Kontaktperson (inklusive telefonnummer och adress)

• Betalningsmottagarens kontonummer och

• Momsregistreringsnummer.

Av fakturan ska även framgå vilken ersättning som avses specificerat per kalendermånad enligt följande uppdelning:

• Ersättning avseende öppen- respektive slutenvård för sig

• DRG-ersättning

• Ersättning för förlossningar enligt Tilläggsuppdraget

• KY-ersättning

2 Kostnad Per Patient

3 Sveriges Kommuner och Landsting

VÅRDVAL FÖRLOSSNING DEL 6 – ERSÄTTNINGSVILLKOR

SIDA 36 AV 69

• Avdrag med 2 procent på ovanstående samtliga belopp. Detta avser Kvalitetsrelaterad ersättning som utgår till Vårdgivaren enligt vill-kor i punkt 6.2.2.1. efter kalenderåret.

• Momskompensation (i förekommande fall)

Efter kalenderårets utgång faktureras Kvalitetsersättningen enligt Beställa-rens anvisning.

Fakturan får endast avse ersättning inom ramen för Vårdavtalet. Fakturan får inte avse oavslutade vårdtjänster. All fakturering under Vårdavtalet sker månadsvis i efterskott med undantag för vad som särskilt anges i denna bilaga.

Fakturerat pris för vårdtjänsterna ska följa Vårdgivarens prislista i Beställa-rens system för fakturaunderlag och valideras mot detta system.

Inga förskott medges.

Beställaren äger rätt att införa elektronisk fakturering. Om så sker kommer faktureringen att ske utifrån Vårdgivarens rapportering av Verksamheten till Beställaren. Beställaren sammanställer ett utbetalningsunderlag utifrån denna rapportering.

Uppgifter till grund för fakturaspecifikation avseende vårdtjänster över-sänds elektroniskt till SLL enligt Beställarens anvisningar.

Efter kalenderårets slut fakturerar Beställaren till Vårdgivaren den delen av målrelaterade ersättningen som avser vite enligt punkten Målrelaterad er-sättning.

Vid fakturering av extraordinärt slag (exempelvis vid fakturering av prisju-stering under innevarande år) där inget elektroniskt fakturaunderlag över-sänds till SLL, ska en specifikation av fakturerat belopp åtfölja fakturan.

6.7.2 Faktureringsperiod

Fakturering av prestationsrelaterad ersättning sker månadsvis i efterskott.

Målrelaterad ersättning beräknas per kalenderår i efterskott. Utbetalning av målrelaterad ersättning sker i mars månad kommande år.

6.7.3 Kompensation för moms

Privat vårdgivare och landstingsägda bolag som inte har rätt att göra avdrag för moms får på fakturerat belopp göra ett tillägg motsvarande högst den statliga momskompensationen. Storleken på tillägget fastställs av Beställa-ren och finns tillgängligt på Uppdragsguiden.

6.7.4 Invändningar mot faktura

Invändningar mot fakturan ska ske skriftligen senast tre månader efter mottagandet för att beaktas. Denna tidsbegränsning gäller dock ej vid in-vändningar som har sin grund i Beställarrevision. Reglering av felaktigt fakturerat belopp ska ske inom 30 dagar efter det att parterna enats om att korrigering ska ske.

Beställaren har rätt att begära rättelse av felaktigt fakturerat belopp även efter denna tremånadersperiod.

VÅRDVAL FÖRLOSSNING DEL 6 – ERSÄTTNINGSVILLKOR

SIDA 37 AV 69 6.7.5 Korrigering

Om vårdgivaren upptäcker felaktigheter i registreringen av redan fakture-rad vård och detta medför behov av rättelse ska förutom korrigering av fak-turering även verksamhetsdata korrigeras.

6.7.6 Faktureringsspärr

Vårdgivaren kan fakturera för vårdtjänster avseende ett kalenderår fram till och med faktureringen av mars månads produktion efterföljande år.

KY får inte faktureras senare än sex månader efter den månad vårdtillfället avslutats om inte särskilda skäl föreligger. KY avseende vårdtillfällen som avslutats i oktober, november och december får dock inte faktureras senare än i samband med fakturering av mars månads produktion efterföljande år.

6.7.7 Fakturering av asylsjukvård

Vårdgivaren kan fakturera för asylsjukvård avseende ett kalenderår fram till och med fakturering av mars månads produktion efterföljande år. KY får inte faktureras senare än sex månader efter den månad vårdtillfället avse-ende asylsjukvård avslutats om inte särskilda skäl föreligger.

KY-vårdtillfällen avseende asylsjukvård som avslutats i oktober, november och december får dock inte faktureras senare än i samband med fakturering av mars månads produktion efterföljande år.

6.8 Betalningsvillkor

Betalning sker mot faktura på första tillgängliga bankdag 30 kalenderdagar efter fakturadatum. Om fakturans faktiska ankomstdatum är mer än fem kalenderdagar efter fakturadatum äger Beställaren rätt att förlänga tiden för betalning med motsvarande antal dagar.

Vårdgivaren har inte rätt att ta ut faktureringsavgift, andra avgifter eller pristillägg som inte framgår av detta Avtal.

Rätten till ersättning har förfallit om kravet inte har fakturerats – eller om vårdhändelsen inte rapporterats korrekt till Beställarens databaser – inom tre månader efter det att det som är ersättningsberättigat utförts. Detta förhållande påverkas inte av Avtalets stycke om parts rätt att vid senare tillfälle påtala rättighet.

6.8.1 Dröjsmål

Betalningsmottagande part äger vid försenad betalning rätt att ta ut dröjsmålsränta enligt gällande räntelag.

VÅRDVAL FÖRLOSSNING DEL 7 – RAPPORTERING

SIDA 38 AV 69

Related documents