• No results found

Nuläges- och behovskartläggning

3. Nuläge och behov

3.1. Nuläge utifrån ett problemperspektiv

3.2.3. KULTUR-, IDROTTS- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN

Att utveckla det strategiska arbetet och samverkan ser man som väldigt viktigt och det finns behov av både långsiktiga och kortsiktiga lösningar. Att hålla i arbetet på lång sikt även under lugnare perioder är en förutsättning för att det främjande och förebyggande arbetet ska ge effekt. Det finns även ett behov av att skapa en grundnivå för alla stadsdelar i hela staden för bättre och jämlikare villkor för alla. KIFF önskar att en policy för det trygghetsskapande och

brottsförebyggande arbetet kan ge en tydlig riktning som verksamheter kan planera utifrån, mål behöver identifieras. Många delar finns redan på plats och nu gäller det att samla detta under begreppet brottsförebyggande arbete.

VÄSTERÅS STAD Brottsförebyggande arbete i Västerås stad 2019 2019-11-26

8

Några områden som representanterna från KIFF vill se utveckling inom

 EST-arbetet behöver utvidgas till fler områden och genom hjälp av ett bättre it-system kunna göra analyser.

 Utveckla arbetssättet med fältare. De har en viktig funktion men man ser en begränsning i att de har myndighetsutövning och endast kan agera i vissa specifika situationer. Förslag är att fältarna skulle kunna höra till Förebyggarcentrum, och kanske att fältgruppen skulle bestå av tvärprofessionella team istället för av bara socionomer. De är en viktig resurs i det förebyggande arbetet och har stark koppling till

stadsdelsarbetet som skulle kunna fungera bättre.

 City är ett område man specifikt behöver fortsätta jobba med.

 Viktigt att fortsätta stötta civilsamhället, de kan bidra till mycket goda effekter om de får stöd.

 Möjligheter till bättre uppföljning och analyser behövs, det görs idag mycket tillfälliga kartläggningar av områden, men det finns inte system eller resurser för att göra detta varje år.

 Utveckla arbetet med Medborgardialog, det finns behov av att synka dialoger mellan förvaltningar och att samarbeta effektivare och mer systematiskt.

 ANDT-frågorna borde vara en del av brottsförebyggande arbetet,

 Förebyggarcentrum skulle kunna samla fler kompetenser gällande förebyggande arbete. Exempelvis finns samordnare för våld i nära relationer och samordnare för trafficking på IFF.

3.2.4. MIMER

En policy behöver koppla ihop de olika satsningarna som pågår och skapa en långsiktighet. Mimer kan göra mycket bra saker, man behöver göra det tillsammans med andra och man behöver hålla i det över tid. Viktigt även att policyn tydliggör roller och ansvar, ledning kontra samordning. Värna Västerås bör finnas kvar och i detta bör personer på hög nivå inom olika organisationer ingå;

ett brottsförebyggande råd borde ha en styrande funktion och peka ut riktningarna och följa upp dessa insatser.

Några områden som representanten från Mimer vill se utveckling inom

 Det brottsförebyggande arbetet överlag behöver omfatta hela staden.

Risk att man tappar fokus på andra delar än de som är prioriterade, och att det hinner gå för långt innan man gör något.

VÄSTERÅS STAD Brottsförebyggande arbete i Västerås stad 2019 2019-11-26

9

 Våld i nära relationer som sker i hemmet är väldigt svårt att jobba med, men behov finns. Man behöver titta på vad man vill med den typen av brott, det är en utmaning som kräver samverkan mellan flera parter.

 Mer förbyggande arbete mot narkotikaförsäljning.

 Staden behöver fortsatta utveckla EST-modellen, EST är en jättebra metod som skulle kunna omfatta fler delar i staden.

3.2.5. POLISEN

Polisen saknar en väg in till kommunen, de famlar lite nu sedan den förra samordnaren slutade. Det behöver finnas ett bra samarbete och en process för hur frågor kommer in och hur information förs fram och tillbaka. Värna Västerås har fungerat som en informationskanal på senare år, men behöver vara ett forum som kan arbeta strategiskt med frågorna och vara en grupp med beslutsmandat.

Gruppen borde kunna ge varandra problembilder och enklare orsaksanalyser som man kan prioritera utifrån. Det behövs en modernisering av Värna Västerås.

Vidare behöver Medborgarlöften och samverkansöverenskommelser med Västerås stad vara en del i polisens styrning.

Några områden som representanterna från Polisen vill se utveckling inom

 Representanterna är nöjda med EST då det ger en bra bild eftersom det inte bara handlar om de anmälda brotten, man kan samordna resurser snabbt efter behov. Nya digitala verktyg blir en bra utveckling.

 Samarbetet med fältare fungerar bra och de träffas regelbundet. Fältarna är involverade i SIG och ger Polisen större möjligheter att hjälpa

ungdomar. Dock skulle fältarna behöva bli fler.

 Polisen vill samarbeta mer med Västerås stad kring de stölder som har ökat. Angående skoldatorer finns mycket att göra tillsammans med staden för att t. ex. minska stöldbegärligheten. När det gäller att minska

cykelstölder är ett förslag att införa bevakade parkeringar där personer i anpassade arbeten kan fungera som ”vakter”.

 Att arbeta förebyggande mot bilbränder är viktigt. Polisen har inlett ett nära samarbete med Mimer och det har bl. a. satts upp kameror på en parkeringsplats på Bäckby, det har inte varit några bränder just där sedan dess. Detta är dock ingen lösning på problemet i stort.

 Arbete mot organiserad brottslighet är svårt för kommunen och denna typ av brottslighet är egentligen en liten del av brotten. Dock något som påverkar lokalsamhället i hög grad. Brott som narkotika, sexualbrott, bedrägerier, våld i nära relationer, hedersbrott, människohandel gynnar den organiserade brottslighet och detta är något som kommunen kan arbeta med att förebygga.

VÄSTERÅS STAD Brottsförebyggande arbete i Västerås stad 2019 2019-11-26

10

 Serveringstillstånd och andra tillstånd är viktigt att ha med i åtanke och se det i ett brottsförebyggande perspektiv. Polisen träffar kommunens tillståndsmyndighet regelbundet och de vill gärna ha info om tillsyner.

 Viktigt att staden fortsätter jobba med att skapa attraktiva platser.

Related documents