• No results found

Föreningar och organisationer

32. Od-Alboga byalag

Har lämnat ett yttrande på 6 sidor vilket sam-manfattas nedan

Om bygden: I översiktsplanen för föreslås tre områden för bostadsutveckling i Od-Alboga området, tillika Sämsjö-Sandsken-området. Det är mycket positivt för bygdens fortsatta ut-veckling och i enlighet också med översikts-planen som utgår från utvecklingsområ-den/noder kring befintliga skolor i Herrljunga kommun.

En representativ demografisk mix av generat-ioner i alla åldrar önskas, för fungerande ser-vice, aktiviteter, föreningsliv, mm. Efterfrågan på boende kommer från samtliga åldersgrup-per.

Bygdens näringsliv utgörs av sedan länge eta-blerade areella näringar, flera åkerier och hant-verks- och tjänsteföretag. Nyetablering sker inom specifika servicefunktioner, gårdsbutiker, handel, besöksnäring mm. Nätverk med stort antal entreprenörer från grupper med tema handel och besöksmål samverkar i en köp-mannaförening/nätverk. Pendling från och till bygden är också en viktig del. Ett mycket ak-tivt föreningsliv präglar bygden.

Särskilda synpunkter:

Tre områden för bostadsutveckling föreslås:

- Örum- LIS-område - Kyrkbyn Od

- Sannum / Sandskenområdet

32.1Noteras

32.2Se kommentar 1.11 till Länsstyrelsens yttrande.

Ärende 10

Förtydligande handlingsplaner framtagna i samråd önskas för utvecklingen av boende, cykel- och gångvägar och annan satsning kring dessa områden. Vi ser mycket positivt på samt-liga områden, med olika karaktär och boende-former.

Angående LIS-området Örum. Det är positivt att LIS-området Örum, är ett av områdena som pekas ut som ett utvecklingsområde för bostä-der.

Det finns dock oklarheter kring formuleringen av rekommendationerna som dels handlar om att arkeologisk utredning ska genomföras, dels om krav på gemensamhetsanläggning för VA.

Beträffande arkeologisk utredning är formule-ringen av rekommendationen att en arkeolo-gisk utredning ”ska” genomföras tveksam. Är en arkeologisk utredning inte nödvändig ska det inte vara med som ett ”ska”. Kostnadskrä-vande utredningar skall inte belasta den boende mer än nödvändigt.

Beträffande gemensamhetsanläggning VA an-ser byalaget i yttrandet att det är i översiktspla-nens rekommendationer är tillräckligt att skriva att VA ska lösas på lämpligt sätt, men att ge-mensamhetsanläggning är att föredra där det är möjligt.

Gång- och cykeltrafik: Byalaget önskar att översiktsplanen är tydlig med rekommendat-ioner för gång- och cykeltrafiken i utveckl-ingsområdena.

Diskussioner förs idag kring möjliga sträck-ningar av cykel- och gångvägar för att korsa väg 182, både för dem som kommer från Ör-umshållet och för dem som kommer från Ös-terod med sammanlänkning till Ods skola.

Detta gäller likaså för Borgstenavägen, där trafikmiljön inte är säker för gång- och cykel-trafikanter. Gång- och cykelvägar till skolan kan också kombineras med utbyggnad av gång/vandrings- och cykelvägar för nät av vandringsledssystem.

Boendestrukturer / Demografi: Texten i sam-rådshandlingen ”Genom att undvika etablering i lägen med otillräcklig infrastruktur och ser-vice undviks framtida kostnader för utbyggnad eller särskilda transporter, såsom skolskjuts och hemtjänst.” bör omformuleras.

Detta riskerar att tvinga fram en centralisering och motverkar en levande landsbygdskommun.

32.3Noteras

32.4Planhandlingen justeras så att det fram-går att en arkeologisk utredning kan komma att krävas i samband med att detaljplan tas fram för området.

32.5Noteras

32.6Kommunens förhållningssätt för lands-bygdsutveckling förtydligas i översiktsplanen.

Ärende 10

Generellt gäller att utvecklingssatsningar och boendeplanering syftar till att långsiktigt få en önskvärd demografisk mix av generationer.

Samtidigt krävs en rörlighet mellan olika bo-endeformer utifrån de förutsättningar och öns-kemål/behov varje generation representerar.

Ungdomsboende efterfrågas starkt i bygden.

Det kan vara flexibelt så att det likaväl kan användas av pensionärer som andra boende som önskar mer av utökad service. Genomförs boende i form av cluster som är anpassade till respektive bygds förutsättningar, frigörs samti-digt boenden för familjer/ flerpersonershushåll.

Värdekärnor och noder – Naturvärden - föru-tom de viktiga sjösystemen – finns i området kommunens största naturreservat som Od-Alboga Byalag i vissa delar är lokal värd för, inklusive Sandskenleden. Det är ett mycket välbesökt område för såväl invånare, som uti-från kommande besökare. ÖP behöver kom-pletteras med ytterligare fler värdekärnor och noder över hela det kommungeografiska områ-det.

Om förhållningssätt till boende på landsbyg-den. I översiktsplanen finns formuleringen att

”Ungefär halva kommunens befolkning bor i områdestypen Landsbygd och här finns en tillgång till infrastruktur som är godtagbar vid önskemål om nya enstaka bostadshus. Kom-munens tydliga identitet som landsbygdskom-mun kräver att landsbygden ges förutsättningar att leva, därför bör en utveckling på landsbyg-den ske. För att landsbygdsutvecklingen ska vara ekonomiskt och miljömässigt hållbar krävs dock välavvägda bedömningar avseende lokalisering av nya etableringar, såväl bostäder som mindre verksamheter.”

Byalaget föreslår en annan formulering i för-slaget till ny översiktsplan; ”Herrljunga kom-mun har som helhet en tydlig identitet som landsbygdskommun. Befolkningsmässigt bor hälften av invånarna i tätorterna och hälften på landsbygden. Dessa strukturer interagerar och samverkar kring en gemensam bärkraftig-het om en levande landsbygdskommun. Ut-veckling är därför nödvändig att fokusera kring såväl inom tätortsdelarna som på lands-bygden. Mot bakgrund av detta krävs således likafullt att landsbygden ges förutsättningar att leva och utvecklas med välavvägda bedöm-ningar avseende lokalisering av nya etable-ringar, såväl bostäder som verksamheter.”

32.7 Se kommentar 23.1 till Besöksnäring Herrljungas yttrande

32.8Se kommentar 32.6

Ärende 10

Transporter och teknisk försörjning och Transportsystem I rekommendationer för dessa avsnitt är det av vikt att tydliggöra och vidga hur exempelvis ett hållbart transportsystem kan utvecklas vidare. Redan nu sker miljövänlig bilpendling och i framtiden kommer det att gå att pendla miljövänligt med el- och ladd-hybridbilar. Laddinfrastruktur för elbilar är ett exempel på vad som behöver kommunövergri-pande angreppsätt. Laddningsstationer kan knytas till de servicenoder som befintliga sko-lor utgör.

Nästa steg Byalaget ser med tillförsikt fram emot målfokuserad gemensam ansats i att komma vidare i utvecklingen i det arbete som översiktsplanen omfattar och hoppas på åter-koppling och vidare diskussioner och samver-kan i fortsatt samråd för att få till ytterligare byggande och utveckling.

32.9 Se kommentar 24.2 till Herrljunga Elekt-riska ABs yttrande.

32.10 Noteras

Ärende 10