• No results found

ORDFÖRANDE HAR ORDET

2021 blev ytterligare ett mycket bra år för Byggmax Group och vi står starkare än någonsin. Hemmets roll har under året – delvis på grund av pandemin – förstärkts för flertalet människor. Det har resulterat i att det ökande intresset för gör-det-själv-marknaden – vilket märktes redan under 2020 – har befästs under 2021. Dessutom växer e-handel, vilket Byggmax var tidiga med att förstå och dra fördel av. Dessa omvärlds-faktorer tillsammans med koncernens starka förmåga att hela tiden utveckla verksamheten gör att vi står starka inför framtiden.

STYRELSENS ARBETE

Byggmax Group har en väl sammansatt styrelse, med ledamöter som har kompletterande kompetenser och erfarenheter från detaljhandel, vilket gör vårt samar-bete stimulerande och utvecklande. Hela styrelsen, inklusive jag själv, känner en stolthet över att kunna bidra till att utveckla koncernens verksamhet.

Styrelsen har under året haft 13 möten och några vik-tiga diskussioner har rört:

• Fastställande av nya finansiella mål

• Etablering av nya butiker och koncept

• Införlivandet av danska Næstved Lavpristræ A/S

• Fortsatt hantering av den pågående coronapandemin gällande både varuförsörjning samt våra medarbeta-res och kunders säkerhet

• Förvärvet av Right Price Tiles i Norge

• Utveckling av hållbarhetsstrategin och målsättning FINANSIELL SITUATION

Jag är mycket nöjd med vår solida balansräkning och det starka resultat som vi redovisar för 2021. Styrelsen föreslår en utdelning på 4,00 kronor per aktie (2,75).

Koncernen har levererat en 12-procentig ökning av försäljningen under fortsatt förbättring av EBITA- marginalen. Med stor tillförsikt ser jag fram emot 2022 då vi fortsätter vår expansion. Jag vill å styrelsens väg-nar tacka Mattias, hans ledningsgrupp och alla entusi-astiska medarbetare för ett mycket gott arbete 2021.

Anders Moberg Styrelsens ordförande

Jag är mycket nöjd med vår solida

balansräkning och det starka resultat som vi redovisar för 2021, en 12-procentig ökning av försäljningen och fortsatt förbättring av EBITA-marginalen.

INNEHÅLL

Byggmax Group är ett svenskt publikt aktiebolag noterat på Nasdaq Stockholm.

Byggmax tillämpar Svensk kod för bolagsstyrning och lämnar här bolagsstyrningsrapport för räkenskapsåret 2021-01-01 – 2021-12-31.

Byggmax Group har upprättat bolagsstyrningsrappor-ten i enlighet med årsredovisningslagen (1995:1554) och Svensk kod för bolagsstyrning. Riktlinjerna avse-ende Svensk kod för bolagsstyrning finns att tillgå på hemsidan för Kollegiet för svensk bolagsstyrning (www.bolagsstyrning.se). Bolagsstyrningsrapporten ingår som en del av förvaltningsberättelsen.

Med bolagsstyrning avses regelverk och den struktur som finns för att på ett effektivt och kontrollerat sätt styra och leda verksamheten i ett aktiebolag. Bolags-styrning syftar ytterst till att tillgodose aktieägarnas krav på avkastning och att ge samtliga intressenter full-god och korrekt information om bolaget och dess utveckling. Byggmax Group AB, är sedan 2 juni 2010 noterat på Nasdaq OMX Stockholm och tillämpar Svensk kod för bolagsstyrning (koden) från och med noteringen. Koden bygger på principen ”följ eller för-klara” vilket innebär att företag som tillämpar koden kan avvika från enskilda regler men då ange en förklaring till avvikelsen. Byggmax Group har inte gjort några avvikel-ser från koden under 2021.

AKTIEÄGARE

Aktiekapitalet i Byggmax Groups uppgick vid årets slut till 20 Mkr fördelat på 60 999 045 aktier varav 2 374 000 aktier innehas av Byggmax Group AB. Det finns ett aktieslag och samtliga aktier äger lika rätt till andel i bolagets tillgångar och vinst. Antalet aktieägare var den 31 december 2021 29 875 stycken. Största aktieägaren per 31 december 2021 är Odin fonder med 9,8 procent av aktierna. Av det totala antalet aktier svarade

utländ-ska ägare för cirka 44 procent. För ytterligare informa-tion om aktien och aktieägare hänvisas till sidorna 41–42 samt Byggmax webbplats.

ÅRSSTÄMMA

Aktieägarnas inflytande i bolaget utövas vid ordinarie årsstämma som är aktiebolagets högst beslutande organ. Byggmax Groups bolagsordning finns i sin helhet på byggmax.se.

ÅRSSTÄMMA 2021

Årsstämman ägde rum den 6 maj 2021 i Stockholm. Till stämmans ordförande valdes Anders Moberg. I huvud-sak fattades följande beslut:

• Omval av styrelseledamöterna Anders Moberg, Kjersti Hobøl, Daniel Mühlbach, Gunilla Spongh och Lars Ljungälv samt nyval av Catarina Fagerholm och Andreas Elgaard. Hannele Kemppainen och Anders Berg avböjde omval.

• Fastställande av resultat- och balansräkningar 2020.

• Arvode till styrelsen och principer för ersättningar till vd och ledande befattningshavare.

• Principer för hur valberedningen utses.

• Beslut om bemyndigande för styrelsen att besluta om förvärv och överlåtelse av bolagets egna aktier.

Protokoll från bolagsstämmor med information om samtliga beslut finns på Byggmax Groups hemsida under bolagsstyrning, Byggmax.se.

VALBEREDNING Utses av huvudägare. Bereder stämmans

beslut i bl.a. tillsättningsfrågor.

BOLAGSSTÄMMA Bolagsstämman är bolagets högsta beslutande organ. Stämman utser bolagets

styrelse och revisor.

VD OCH LEDNING Vd i samråd med övrig företagsledning

ansvarar för koncernens löpande verksamhet.

STYRELSE

Styrelsen och dess ordförande utses av bolagsstämman. Styrelsen svarar för bolagets organisation, övervakar den finansiella rapporteringen och förvaltningen av bolagets angelägenheter.

REVISIONSUTSKOTT Bereder revisionsfrågor.

ERSÄTTNINGSUTSKOTT Bereder ersättningsfrågor.

REVISOR Revisor utses av bolagsstämman.

BYGGMAX GROUP ÅRS- OCH HÅLLBARHETSREDOVISNING 2021 BOLAGSSTYRNINGSRAPPORT

VALBEREDNING

Vid årsstämman den 6 maj 2021 beslutades att en val-beredning skulle utses inför årsstämman 2022. Styrelse-ordföranden ska sammankalla de, per den 31 augusti enligt Euroclear Sweden AB, tre största ägargrupperade aktieägarna i bolaget, vilka sedan äger rätt att utse var-sin ledamot till valberedningen. Valberedningens sam-mansättning ska offentliggöras senast vid tredje kvarta-lets utgång årligen.

Valberedningen ska bereda och till bolagsstämman lämna förslag till val av ordförande vid årsstämma, styrelseordförande och övriga ledamöter till bolagets styrelse. Valberedningen anser att Svensk kod för bolagsstyrnings krav på mångsidighet, bredd och köns-fördelning blir tillfredsställda på ett rimligt sätt genom förslaget. Vidare ska valberedningen lämna förslag till styrelsearvode uppdelat mellan ordförande och övriga ledamöter, arvode för kommittéarbete, val av, i förekom-mande fall, och arvode till, revisor samt beslut om princi-per för hur valberedning utses. Ingen ersättning utgår till ledamöter i valberedningen.

STYRELSE

Byggmax Group styrelse fastställer årligen en arbets-ordning samt skriftliga instruktioner om finansiell rap-portering och arbetsfördelning mellan styrelse och verkställande direktör. Arbetsordningen reglerar styrel-sens åligganden, ansvarsfördelning inom styrelsen, minst antal styrelsesammanträden per år, kallelse till och handlingar inför styrelsemöten och upprättande av styrelseprotokoll.

Skriftliga instruktioner reglerar det

rapporteringssys-tem som finns för att styrelsen fortlöpande ska kunna bedöma bolagets och koncernens ekonomiska situa-tion samt arbetsfördelning mellan styrelse och verkstäl-lande direktör.

STYRELSENS OBEROENDE

Styrelsens bedömning rörande ledamöternas obero-ende ställning i förhållande till bolaget och aktieägarna framgår av tabellen ”Styrelsens sammansättning och närvaro” (se sidan 55). Som framgår uppfyller Byggmax kodens krav på att majoriteten av de stämmovalda ledamöterna är oberoende i förhållande till bolaget och bolagsledningen samt att minst två av dessa även är oberoende i förhållande till bolagets större aktieägare.

STYRELSENS SAMMANSÄTTNING OCH NÄRVARO

En utförligare beskrivning av styrelsens ledamöter finns på sida 58 och styrelsens sammansättning och närvaro finns på sidan 55.

STYRELSENS ARBETE 2021

Antalet möten under 2021 uppgick till 13. Viktiga ären-den som har behandlats av styrelsen under 2021 är, för-utom godkännande av årsredovisning och delårsrap-porter samt fastställande av affärsplan med därtill hörande budget, följande frågor:

• Förslag till aktieutdelning

• Revidering och fastställande av bolagets policyer

• Etablering av nya butiker i samtliga länder

• Beslut att förvärva Næstved Lavpris Træ A/S och Right Price Tiles A/S.

STYRELSEÅRET

JANUARI

Bokslutskommunikén för 2020 behandlas och fastställs.

MAJ

Konstituerande styrelsemöte.

JUNI

Styrelsens strategimöte.

JULI Delårsrapporten för första halvåret behandlas och fastställs.

SEPTEMBER Strategiska initiativ och affärsplan behandlas.

DECEMBER Budget 2022 behandlas och fastställs.

Utvärdering av styrelsens arbete.

OKTOBER Delårsrapporten för niomånadersperi-oden januari - september behandlas och fastställs.

MARS

Årsredovisningen fastställs.

APRIL

Delårsrapporten för januari - mars behandlas och fastställs.

INNEHÅLL

• Koncernens vd, Mattias Ankarberg och CFO, Helena Nathhorst, deltar vid styrelsemöten. Även andra anställda kan delta vid styrelsemöten och då som föredragande i särskilda frågor.

Minst en gång per år, eller vid behov, närvarar reviso-rerna på styrelsemöte. Vid minst ett av dessa möten med bolagets revisorer ges styrelsen möjlighet att möta revisorn utan bolagets ledning närvarande.

UTVÄRDERING AV STYRELSENS LEDAMÖTER 2021

Styrelsens ordförande ansvarar för utvärdering av sty-relsens arbete inklusive enskilda ledamöters insatser.

Utvärderingen fokuserar bland annat på tillgång och behov av specifik kompetens samt arbetsformer. Styrel-sen gör årligen interna utvärdering av styrelStyrel-sens arbete.

ERSÄTTNINGSUTSKOTT I STYRELSEN

Ersättningsutskottet består av Anders Moberg (ordfö-rande) samt Andréas Elgaard och Daniel Mühlbach.

Ersättningsutskottet bereder och behandlar frågor om ersättning och andra anställningsvillkor för ledande befattningshavare, samt utvärderar tillämpningen av de av stämman beslutade riktlinjerna för ersättningar till ledande befattningshavare.

REVISIONSUTSKOTT

Revisionsutskottet består av Gunilla Spongh (ordfö-rande) samt Catarina Fagerholm och Lars Ljungälv.

Revisionsutskottet övervakar den finansiella rapporte-ringen, effektiviteten i koncernens interna kontroll samt riskhanteringen. Utskottet träffar bolagets revisorer tre gånger per år då bland annat revisionsplaner och revi-sionsrapporter behandlas. Utskottet ansvarar också för att övervaka revisorns opartiskhet och självständighet.

VERKSTÄLLANDE DIREKTÖR OCH ÖVRIG LEDNING

Verkställande direktör, tillika koncernchef, har till upp-gift att sköta den löpande förvaltningen av bolaget i enlighet med skriftliga instruktioner fastställda av styrelsen. Mattias Ankarberg är verkställande direktör och koncernchef för Byggmax Group sedan 14 novem-ber 2016. Han har inga aktieinnehav eller delägarskap i företag som bolaget har betydande affärsförbindelser med. Byggmax Groups ledningsgrupp består av elva medlemmar inklusive verkställande direktör. En beskriv-ning av ledbeskriv-ningen finns i årsredovisbeskriv-ningen under rubri-ken Byggmax ledning på sidan 59.

RIKTLINJER FÖR ERSÄTTNING

För information om lön och andra ersättningar till verk-ställande direktör och övriga ledande befattnings- havare, se not 9.

ORGANISATION

Byggmax Group har en resurseffektiv organisation där man hanterar de flesta affärsaktiviteter centralt. För-utom säljstyrkan som är baserad i butiker, hanteras de flesta affärsprocesser från servicekontoret i Solna.

Byggmaxbutikerna är organiserade kring tre huvudan-svarsområden: land-, region- och butiksledning. Lands-cheferna ansvarar för respektive lands helhet. Region-chefen ansvarar för ett antal platschefer inom en region.

Skånska Byggvarors affärsaktiviteter hanteras nära den operativa verksamheten. Direkt operativ personal kopplad till produkt- och orderflöden och kundtjänst är lokaliserade i anläggningarna i Bjuv respektive Ängel-holm, övriga affärsprocesser hanteras på service- kontoret i Solna.

STYRELSENS SAMMANSÄTTNING OCH NÄRVARO

Namn Funktion Invald i

styrelsen

Beroende till bolagets ledning och större ägare

Anders Moberg Ordförande 2006 13/13 4/4 785 817 Nej

Hannele Kemppainen1 Ledamot 2015 4/4 3/3 118 922 Nej

Kjersti Hobøl Ledamot 2019 13/13 316 844 Nej

Gunilla Spongh Ledamot 2019 13/13 6/6 449 732 Nej

Daniel Mühlbach Ledamot 2015 13/13 4/4 353 437 Nej

Anders Berg1 Ledamot 2019 4/4 1/1 115 425 Nej

Lars Ljungälv Ledamot 2020 13/13 6/6 379 817 Nej

Catarina Fagerholm 2 Ledamot 2021 9/9 3/3 250 868 Nej

Andréas Elgaard 2 Ledamot 2021 9/9 3/3 238 917 Nej

1) Styrelseledamot t.o.m. 5 maj 2021.

2) Styrelseledamot fr.o.m. 5 maj 2021.

BYGGMAX GROUP ÅRS- OCH HÅLLBARHETSREDOVISNING 2021 BOLAGSSTYRNINGSRAPPORT

REVISOR

Årsstämman utser revisor i bolaget årligen. Öhrlings Price waterhouse Coopers, nedan kallad PwC, har varit bolagets revisorer från och med årsstämman 2010. Vid årsstämman 2020 utsågs Cesar Moré till ny huvudan-svarig för revisionen. Byggmax Group har utöver revi-sionsuppdraget konsulterat PwC inom skatteområdet och olika redovisningsfrågor. PwC är skyldiga att pröva sitt oberoende inför beslut att vid sidan om sitt revi-sionsuppdrag även genomföra fristående rådgivning åt koncernen. Uppgifter om arvode till revisionsbolaget framgår av not 8. Enligt koden ska bolagets styrelse tillse att antingen halvårs- eller niomånadersrapporten översiktligt granskas av revisor. Byggmax Group revisor har genomfört en översiktlig granskning av niomåna-dersrapporten.

INTERN REVISION

Bolaget har en enkel juridisk och operativ struktur samt utarbetade styr- och internkontrollsystem. Styrelsen (tillika revisionsutskottet) följer upp bolagets bedöm-ning av den interna kontrollen bland annat genom kon-takter med bolagets revisorer. Styrelsen har mot bak-grund av ovanstående valt att inte ha en särskild internrevision. Frågan om att inrätta en särskild intern-revisionsfunktion prövas årligen.

INTERN KONTROLL AVSEENDE DEN FINANSIELLA RAPPORTERINGEN

Styrelsens ansvar för intern kontroll regleras i den svenska aktiebolagslagen och i Svensk kod för bolags-styrning som innehåller krav om årlig extern informa-tionsgivning om hur den interna kontrollen avseende finansiell rapportering är organiserad. Styrelsen har det övergripande ansvaret för koncernens interna kontroll.

Vd har det löpande ansvaret för att intern styrning och kontroll upprätthålls. Det övergripande syftet med den interna kontrollen är att säkerställa att Byggmax Group finansiella rapportering upprättas i enlighet med lag, tillämpliga redovisningsstandarder och övriga krav på noterade bolag, samt att skydda koncernens tillgångar.

Byggmax Group har valt att använda COSO:s1 defini-tion av intern kontroll som grund för sitt arbete med den interna kontrollen. Enligt COSO består den interna kontrollen av fem olika delar; kontrollmiljö, riskbedöm-ning, kontrollaktiviteter, information och kommunika-tion samt uppföljning. Dessa olika delar beskrivs kort-fattat nedan.

KONTROLLMILJÖ

Kontrollmiljön är grunden för den interna kontrollen och den bygger på den kultur som styrelse och ledning kom-municerar och arbetar efter. Den omfattar i huvudsak värderingar, kompetens, ledningsfilosofi, organisations-struktur, ansvar och befogenheter samt policyer och rutiner. En viktig del av kontrollmiljön är att beslutsvägar, befogenheter och ansvar är tydligt definierade och kom-municerade mellan olika nivåer i organisationen samt att styrande dokument i form av interna policyer och

riktlin-jer omfattar alla väsentliga områden och att dessa ger vägledning till olika befattningshavare i Byggmax Group.

På Byggmax arbetar vi systematiskt med att effektivi-sera och förbättra verksamheten och dess flöden. Detta arbetssätt har en påverkan på hur koncernen arbetar med intern kontroll. En viktig del av detta arbete är att om det uppstår en avvikelse i en arbetsprocess ska man ta reda på grundorsaken till varför avvikelsen uppstått.

Sedan ska en förbättring genomföras för att motverka att avvikelsen uppstår igen. Genom att jobba på detta sätt så skapas robusta arbetsprocesser som ständigt utvecklas och förbättras. Byggmax Group arbete med intern kontroll bygger i större utsträckning på att stän-digt förbättra arbetsprocesser än att dubbelkontrollera olika arbetsmoment. En viktig del i styrelsens arbete är att utarbeta och godkänna ett antal policyer såsom sty-relsens arbetsordning, vd-instruktion, finanspolicy, IT- policy, informationspolicy samt loggbok- och insiderpo-licy. Syftet med dessa policyer är bland annat att skapa grunden för en god intern kontroll. Samtliga policyer revideras årligen och fastställs av företagsledning eller styrelse. Byggmax Group ekonomiprocess finns doku-menterad i en ekonomihandbok.

Vidare har styrelsen säkerställt att organisations-strukturen ger tydliga roller, ansvar och processer som gynnar en effektiv hantering av verksamhetens risker och möjliggör måluppfyllelse. Som en del i ansvars-strukturen ingår att styrelsen utvärderar verksamhetens prestationer och resultat genom ett ändamålsenligt rapportpaket innehållande utfall, prognoser, affärsplan, strategisk plan, uppföljning av finansiella risker och ana-lyser av viktiga nyckeltal.

RISKBEDÖMNING

All affärsverksamhet är förenad med ett visst mått av risktagande. En strukturerad riskbedömning möjliggör identifiering av väsentliga risker. Byggmax Group arbetar löpande med riskanalys där riskerna för fel inom den finansiella rapporteringen av väsentliga resultat- och balansposter analyseras. Andra risker i samband med den finansiella rapporteringen är risk för bedrägerier, förlust eller förskingring av tillgångar. Styrelsen i Byggmax Group bedömer kontinuerligt bolagets riskhantering. I detta arbete ingår att bedöma vilka förebyggande åtgärder som vidtas för att minska bolagets risker, vilket bland annat innebär att tillse att bolaget är ändamålsenligt för-säkrat och att bolaget har erforderliga policyer och rikt-linjer.

KONTROLLAKTIVITETER

Koncernens kontrollstruktur utformas för att hantera de risker som styrelsen bedömer vara väsentliga för den interna kontrollen över den finansiella rapporteringen.

Inom Byggmax består dessa kontrollstrukturer dels av en organisation med tydliga roller som möjliggör en effektiv, och ur ett internkontrollperspektiv lämplig ansvarsfördelning, dels av specifika kontrollaktiviteter som syftar till att upptäcka eller att i tid förebygga risker för fel i rapporteringen.

Byggmax Group har ett systematiskt arbetssätt för att minska risken för bedrägerier och/eller stölder, vilket inkluderar det arbete som bedrivs för att minimera svinn i butikerna, samt bedrägerier på e-handeln.

1) COSO (Committee of Sponsoring Organizations of the Treadway Commission) som är det ramverk som har störst spridning och internationell acceptans och som intar en särställning vad gäller definition av god intern kontroll.

INNEHÅLL

INFORMATION OCH KOMMUNIKATION

Byggmax Group har en informationspolicy som inne-fattar riktlinjer för såväl intern som extern information från bolaget. Extern information lämnas i enlighet med börs- och värdepapperslagstiftning samt Finansinspek-tionens föreskrifter. Intern spridning av kurspåverkande information sker först efter att Byggmax Group har publicerat motsvarande information till aktiemarkna-den. Styrande dokumentation i form av policyer, riktlin-jer och manualer kommuniceras via koncernens intranät och ekonomihandboken.

UPPFÖLJNING

Styrelsen och företagsledningen erhåller löpande infor-mation om koncernens resultat, finansiella ställning och utveckling av verksamheten. Rapporteringen innehåller även analytisk uppföljning, trenduppföljningar och benchmarking mellan butikerna både inom Byggmax och Skånska Byggvaror. Ekonomifunktionen har samma rutiner och krav på dokumentation vid varje månads-bokslut. Styrelsen utvärderar kontinuerligt den informa-tion som bolagsledningen lämnar och utvärderar löpande efterlevnaden av de kontrollaktiviteter som utförs inom koncernen. Arbetet innefattar bland annat att säkerställa att åtgärder vidtas rörande eventuella brister och förslag till åtgärder som kan ha framkommit vid den externa revisionen. Internkontrollarbetet utgör ett stöd till styrelse och ledning för att bedöma och gå igenom väsentliga riskområden i den finansiella rappor-teringen för att därefter kunna välja ut insatser och upp-följningar inom utvalda områden.

BYGGMAX GROUP ÅRS- OCH HÅLLBARHETSREDOVISNING 2021 STYRELSE OCH REVISOR

Bakgrund: Ledamot i styrelsen för bland annat ICA, Husqvarna och OBH Nordica samt koncernchef för IKEA-koncernen, Royal Ahold och Majid Al Futtaim Group.

Övriga uppdrag: Styrelse- ledamot i ITAB, BoConcept Bergendahl & Son, Viva Wine och City Gross.

Aktieinnehav: 500 000 aktier.

ANDREAS ELGAARD Styrelseledamot sedan 2021.

Född: 1972.

Civilingenjör vid Lunds tekniska högskola.

Bakgrund: Vd på ITAB Shop Concept. Tidigare olika ledande befattningar inom IKEA, Ballingslöv, Sperian, Icopal och Saint-Gobain Isover.

Övriga uppdrag: Styrelse-uppdrag inom ITAB- koncernen

Aktieinnehav: Noll aktier.

CATARINA FAGERHOLM Styrelseledamot sedan 2021.

Född: 1963.

Civilekonomexamen Handelshögskolan Helsingfors.

Bakgrund: Tidigare vd Instru Optiikka, vd BSH Kodinko-neet Oy. Chefsbefattningar inom Electrolux/AEG och inom Amer Group.

Övriga uppdrag: Styrelse- ledamot Attendo, Restel, CapMan och Lekolar.

Aktieinnehav: 5 000 aktier.

GUNILLA SPONGH Styrelseledamot sedan 2019.

Född: 1966.

Civilingenjör industriell ekonomi, Linköpings Tekniska högskola.

Bakgrund: Tidigare bl.a.

CFO Preem samt CFO och chef för internationella affärer Mekonomen.

Övriga uppdrag: Styrelse- ledamot Pierce Group, Momentum Group, AQ Group, Lernia, Systemair, Swedish Stirling, Meds Apotek ViaCon, Consivo Group samt styrelseord-förande Bluefish Pharma-ceuticals.

Aktieinnehav: 5 000 aktier.

LARS LJUNGÄLV Styrelseledamot sedan 2020.

Född: 1969.

Civilekonom Lunds univer-sitet.

Bakgrund: Vd och koncern-chef Bergendahl & Son.

Tidigare bl.a. global chef för stora företag och institutio-ner på Swedbank och vd och koncernchef på Sparbanken Öresund.

Övriga uppdrag: Styrelse- ledamot Ikano Bank och i Annehem Fastigheter.

Aktieinnehav: 10 000 aktier.

KJESTI HOBØL

Styrelseledamot sedan 2019.

Född: 1961.

Utbildad vid BI Norwegian Business School.

Bakgrund: Vd Nille. Tidigare vd Kid ASA, styrelseleda-mot Expert och Kid Interiør samt bankchef DNB.

Övriga uppdrag: Styrelse- ledamot i XXL, Elektroim-portøren, Axer och Aspelin Ramm.

Aktieinnehav: Noll aktier.

DANIEL MÜHLBACH Styrelseledamot sedan 2015.

Född: 1974.

Civilingenjörsexamen från Luleå Tekniska universitet.

Bakgrund: Vd och delägare i FootWay Group. Tidigare verksam som vd Lensway Group.

Övriga uppdrag: Styrelse- ledamot Footway Group.

Aktieinnehav: 6 000 aktier.

Aktieinnehav: 6 000 aktier.