• No results found

4. Almtuna IS varumärke i praktiken

5.5 Råd till Almtuna IS

I det här avsnittet spekulerar författarna kring mer konkreta metoder som AIS kan använda sig av för att stärka sitt varumärkeskapital. Detta ligger utanför uppsatsens syfte men finns med som ett tack till AIS.

Självfallet så gör dagens ”slagfält”, Gränby ishall, att det finns begränsade möjligheter till att förbättra evenemanget men det är viktigt att inte vänta tills den nya arenan står klar. Ett exempel på saker som kan göras redan idag är att hyra in ett liveband som spelar musiken i spelavbrotten och pauser. Det borde finnas möjligheter till att bygga en liten scen (kanske av byggställningar) någonstans i ishallen. Om det inte är möjligt så bör AIS och den som är

25 ansvarig för den musik som spelas idag i avbrotten se över vilka låtar som spelas och när de spelas. Det är viktigt att spela klassisk hockeymusik som kan hjälpa till att dra igång publiken för att skapa en bra stämning. Spela alltid samma låt när AIS gör mål, kanske en Almtuna IS låt. Samma sak vid utvisningar där det finns möjlighet att psyka motståndarna och samtidigt skapa stämning då stämningen är en viktig del upplevelsen.

Vi tror att den nya arenan kommer vara ett lyft i sig men det är viktigt att börja bygga upp förväntningar och planera den förlängda produkten redan nu. Detta då arenan i sig kan fungera som en publikdragare de första matcherna men sen krävs ett riktigt bra arrangemang för att få folk att komma tillbaka. När nyhetens behag har lagt sig så lockar inte arenan i sig.

För att skapa en högre kännedom om AIS och när det spelas hemmamatcher så tror vi på följande förslag:

Fortsätta med arbetet att klä butikspersonal med matchtröjor samt att utveckla ett samarbete med Upplands länstrafik för att ha vimplar på bussarna under matchdag. Den ekonomiska aspekten där AIS får stå för tröjor och vimplar påverkar självklart men precis som med matchtröjorna så kan vimplarna på bussarna börja i liten skala. Till exempel en eller två busslinjer. Vidare för att skapa uppmärksamhet så tror vi på att AIS bör synas mer i de centrala delarna av Uppsala då ishallen idag ligger lite ”offside”. I det här arbetet kan det vara bra att använda sig av de kontrakterade A-lagsspelarna i marknadsföringssyfte. Till exempel kan barn och vuxna få prova göra mål på en riktig hockeymålvakt eller bara träffa profiler från AIS. Liknande aktiviteter tycker vi ska arrangeras både i samband med andra jippon och när AIS är de enda aktörerna ute i city, kanske i samband med matcher.

I och med att Uppsala är en studentstad så tror vi även att en del av satsningen på att skapa kännedom bör utföras i studentmiljö och riktas mot studenter. Det kan tillexempel göras genom att synas mer på universitetet samt att göra reklam på de olika nationerna. Att marknadsföra de matcher där motståndarna kommer från nationens landskap. Till exempel marknadsföra sig på Värmlands nation då Bofors kommer på besök.

Vad gäller affischeringen tycker vi att affischerna är snygga men de är svåra att se när de hänger tillsammans med många andra affischer, vi tycker att de bör sticka ut mer. Kanske genom att använda sig av en stark röd bakgrund samt att visa en större logga än i dagsläget.

26 En ny utformning av affischerna kan göra det enklare att fånga förbipasserandes uppmärksamhet så de sedan går närmare för att ta del av informationen på affischen. Det vore även fördelaktigt att få fler personer att hjälpa till med affischeringen, kanske genom att locka med fribiljetter till matcher. Detta grundar vi på egna erfarenheter av den bleka och nästan obefintliga affischeringen på platser som Ekonomikum i Uppsala.

I marknadsföringen tycker vi även att AIS bör fundera över sina ”ledord”, samt alltid använda sig av dessa för att skapa en kontinuitet. I all marknadsföring, allt från aktiviteter i city till affischering, bör AIS använda sig av ett och samma varumärke och inte som idag då klubbens logotyp i vissa fall syns med ledorden och i vissa fall utan. Vårt förslag för att förbättra AIS varumärkesassociationer är att slopa ordet framgång då vår undersökning visar att det inte är något som passar in på, och publiken associerar med, AIS i dagsläget. I stället tror vi att ett större fokus bör läggas på ordet framtid då klubben har en bra ungdomsverksamhet och bör stoltsera med den, kanske för att skapa en bild av AIS som en ungdomlig klubb fylld med fart och ungdomlig entusiasm. Utifrån det ovannämnda har vi utarbetat ett förslag på en möjlig slogan, denna är: ”Tillsammans mot framtiden för att skapa tradition”

En sista åtgärd som bör övervägas för att underlätta för folk att ta ett första steg mot Gränby ishall är att, till exempel erbjuda personer med säsongsbiljett möjligheten att bjuda med vänner eller att ge rabatt till vänner. AIS kan även lotta ut biljetter i utvalda affärer eller ge bort biljetter vid köp över en viss summa i dessa affärer, allt för att locka en ny och större publik.

Alla dessa åtgärder tror vi kommer att bidra till ett bättre pressenterat varumärke, bättre erfarenheter av AIS. Vilket i sin tur leder till högre varumärkeskännedom och positivare varumärkes-innebörd och således ett starkare varumärkeskapital.

27

Referenser

Tryckta källor

Aaker, David A. (1996). Building strong brands. New York: Free Press.

Alder, Christina & Danielsson, Niklas. 2007. ”Konsumentbaserat varumärkeskapital - En studie i varumärkeskapitalsbyggande för försäkringsbolag som erbjuder hemförsäkring”, Magisteruppsats, Företagsekonomiska institutionen, Uppsala Universitet.

Beech, John G. & Chadwick, Simon (red.) (2007). The marketing of sport. Harlow, England:

Prentice Hall/Financial Times.

Berry, Leonard L. (2000). "Cultivating service brand equity." Journal of the Academy of Marketing Science 28, nr. 1, s. 128-137.

Bolin, Lena & Nilsson, Jenny. 2005. ”Varumärkeskommunikation med begränsade finansiella resurser – En fallstudie av tre småföretag”, Kandidatuppsats, Företagsekonomiska institutionen, Uppsala Universitet.

Bryman, Alan & Bell, Emma (2007). Business research methods. 2:a uppl. Oxford: Oxford University Press.

Christensen, Lars (red.), Engdahl, Nina, Gräs, Karin & Haglund, Lars (2001).

Marknadsundersökning - En handbok. 2:a uppl. Lund: Studentlitteratur.

de Chernatony, Leslie & McDonald, Malcolm H. B. (1992). Creating powerful brands - the strategic route to success in consumer, industrial and service markets. Oxford: Butterworth-Heinemann

Fyrberg, Anna & Söderman, Sten (2007). Varumärkets betydelse inom idrotten. Stockholm:

Riksidrottsförbundet. Tillgänglig på Internet:

http://www.rf.se/ImageVault/Images/id_439/scope_128/ImageVaultHandler.aspx.

28 Håkansson, Per & Wahlund, Richard (1996). Varumärken - Från teori till praktik. Stockholm:

Fonden för handels- och distributionsforskning, Ekonomiska forskningsinstitutet vid Handelshögskolan.

Jönsson, Mikael & Palo, Robert. 2006. ”Hur ett företag inom upplevelseindustrin stärker sitt varumärke - En fallstudie av Brändö Konferens och Fritidsby”, Kandidatuppsats, Institutionen för industriell ekonomi och samhällsvetenskap, Luleå Tekniska Universitetet.

Keller, Kevin Lane. (1993). ”Conceptualizing, measuring and managing customer-based brand equity”, Journal of marketing, Vol. 57 nr 1, s. 1-22

Kotler, Philip (1994). Marketing management: analysis, planning, implementation, and control. 8:e uppl. Englewood Cliffs, N.J.: Prentice-Hall

Melin, Frans (2006). Varumärkesstrategi - Om konsten att utveckla starka varumärken.

Malmö: Liber ekonomi.

Millroth, Johan & Svanteson, Torbjörn. 2005. ”Varumärket Svenska kyrkan - Ett relationsskapande verktyg?”, Kandidat uppsats, Företagsekonomiska institutionen, Uppsala Universitet.

Mullin, Bernard J., Hardy, Stephen & Sutton, William A. (2000). Sport marketing. 2:a uppl.

Champaign, Ill.: Human Kinetics.

Van Leeuwen, Linda, Quick, Shayne & Daniel, Kerry. (2002).”The sport spectator satisfaction model - A conceptual framework for understanding the satisfaction of spectators.”

Sport management review, nr. 5, s. 99 -128.

Zeithaml, Valarie A., Parasuraman, A. & Berry, Leonard L. (1985). ”Problems and strategies in service marketing.” Journal of marketing vol. 49, s. 33 - 46.

29

Muntliga källor

Höglund, M., Säljare för Almtuna IS, 5:e november, 2008, Almtuna IS kansli, Uppsala.

Personlig intervju.

Karlström, P., Marknadskoordinator för Almtuna IS, 5:e november, 2008, Almtuna IS kansli, Uppsala. Personlig intervju.

Funning, P., Styrelseledamot i Almtuna IS med ansvar för marknadsfrågor, 20:e november, 2008, Almtuna IS kansli, Uppsala. Personlig intervju.

Karlström, P., Marknadskoordinator för Almtuna IS, 20:e november, 2008, Almtuna IS kansli, Uppsala. Personlig intervju.

Anonyma intervjuer med 45 respondenter, 26:e november, 2008, Gränby ishall, Uppsala, Strukturerade intervjuer.

Elektroniska källor

Almtuna IS, 2008. Almtunas historia, information hämtad 2008-12-02, från http://www.almtuna-is.com/ais/view.cfm?oid=1225.

Swehockey, 2008. Åskådarstatistik, information hämtad 2008-11-05 från, http://stats.swehockey.se.

Bilaga 1 – Intervjuguide för intervju med AIS

Denna bilaga består av vår intervjuguide som vi använde oss av under den andra intervjun med AIS. Intervjun ägde rum den 20 november 2008.

Inledning

1. Vill ni vara anonyma?

2. Vad heter du och vad är din arbetsuppgift i Almtuna IS?

3. Hur länge har du varit ansvarig för ditt område?

4. Vad är ett varumärke för er?

Presenterat varumärke

5. Hur vill ni att Almtuna och ert varumärke ska uppfattas, vad ska associeras med det?

6. Vem har bestämt det?

7. Vad vill ni uppnå med ert varumärke och arbetet kring det? Skaffa mer publik, medlemmar, skapa en bild om föreningen?

8. Hur arbetar ni med orden runt skölden: Tradition, framtid, framgång?

9. Har ni gjort någon undersökning för att se om publiken uppfattar ert varumärke som ni önskar?

Varumärkeskännedom

10. Har ni några aktiviteter för att stärka ert varumärkes kännedom?

11. Vilken typ av service vill ni ge er publik? Vad tillhandahåller ni?

12. När människor hör Almtuna IS, vad associerar de med då?

Extern varumärkeskommunikation

13. Försöker ni påverka den externa varumärkeskommunikationen? Word-of-mouth och tidningar

Övrigt

14. Har ni något övrigt att tillägga?

Bilaga 2 – Intervjuguide för intervjuer med AIS publik

Denna bilaga består av intervjufrågorna som vi använde oss av vid de strukturerade intervjuerna med AIS publik. Intervjuerna ägde rum den 26 november 2008.

Allmänt

1. Ålder: 0-20 21-35 36-50 50+

2. Kön: Man Kvinna

3. Är du här i egenskap av privatperson eller med ett sponsrande företag? Privat Företag

Varumärkeskapital

4. Är du här för en Almtunamatch speciellt eller bara för en hockeymatch?

Almtunamatch Hockeymatch

Varumärkeskännedom

5. Hur väl känner du till varumärket Almtuna?

Inte alls Dåligt Bra Mycket bra Notering:__________________

Varumärkesinnebörd

6. Hur väl tycker du att ordet tradition passar in på Almtuna?

Inte alls Dåligt Bra Mycket bra Notering:__________________

7. Hur väl tycker du att ordet framgång passar in på Almtuna?

Inte alls Dåligt Bra Mycket bra Notering:__________________

8. Hur väl tycker du att ordet framtid passar in på Almtuna?

Inte alls Dåligt Bra Mycket bra Notering:__________________

9. Vad tänker du på när du ser Almtunas logga eller hör namnet Almtuna?_______________________________

Erfarenheter

9. Hur bra är dina erfarenheter av Almtunas hemmamatcher?

Väldigt dåliga Dåliga Bra Väldigt bra Notering:__________________

10. Hur bra är dina erfarenheter av Almtuna som helhet?

Väldigt dåliga Dåliga Bra Väldigt bra Notering:__________________

Extern varumärkeskommunikation

11. Pratas det mycket om Almtuna i din umgängeskrets?

Aldrig Någon gång i månaden En gång i veckan Varje dag Notering:__________________

12. Till hur stor grad påverkas din uppfattning om Almtuna av samtalen?

Inte alls Liten grad Stor grad Väldigt stor grad Notering:_______________

13. Hur ofta ser du Almtuna i media?

Aldrig Någon gång i månaden En gång i veckan Varje dag Notering:__________________

14. Till hur stor grad påverkas din uppfattning om Almtuna av media?

Inte alls Liten grad Stor grad Väldigt stor grad Notering:_______________

Bilaga 3 – Bild på AIS logotyp

Bilaga 4 – Resultattabell över strukturerade intervjuer

Associationer Hockey,ungdommar, dålig ekonomi, vilja, på väg åt rätt håll, svårt att locka publik, rolig klubb, jättebra lag, stadsdel, kyla, kärlek, små resurser, ända laget i staden,fart, gemenskap, Almtunalåten, röd, ingenting, gränbyishall, allsvenskan, uppsala

Inte alls Liten grad Stor grad V. stor grad

Påverkas 19 7 16 3 45

Aldrig Månaden Veckan Dag

Media 1 5 18 21 45

Inte alls Liten grad Stor grad V. stor grad

Påverkas 17 19 9 0 45

Related documents