• No results found

Remiss Utvecklingsprogram för äldreomsorgen 2021- 2021-2027, svar

Beslut

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden beslutar att

1. anta förslaget till yttrande, redovisat i tjänsteutlåtande 2021-08-25.

Yrkanden

Yvonne Knuutinen (V) ställer sig bakom liggande förslag till beslut men yrkar att det i yttrandet ska tilläggas att den kommunala servicen säkerställs till att finnas i alla fyra kommundelarna.

Hugo Rundberg (C), Elinor Caruth (M), Magnus Brandel (S) och Thore Berggren (M) yrkar bifall till liggande förslag till beslut

Beslutsgång

Ordföranden frågar om nämnden kan besluta enligt liggande förslag och finner att nämnden så gör.

Ordföranden frågar vidare om nämnden kan ställa sig bakom Yvonne Knuutinens (V) tilläggsyrkande och finner att nämnden avslår detsamma.

Beskrivning av ärendet

Socialnämnden har remitterat ett förslag till nytt utvecklingsprogram för äldreomsorgen för år 2021-2027 till kommunstyrelsen, teknik- och

fritidsnämnden, barn- och utbildningsnämnden, kulturnämnden, miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, rådet för seniorfrågor och rådet för

funktionshinderfrågor och SFAB. Synpunkter ska ha kommit in till socialnämnden senast 9 september 2021.

Utvecklingsprogrammet är ett övergripande politiskt styrdokument som visar Strängnäs kommuns viljeriktning. Programmet ska användas för att

vidareutveckla äldreomsorgen, i samverkan mellan olika nämnder och berörda verksamheter. Programmet är ett verktyg för en horisontell samverkan, styrning och uppföljning. Uppföljning av åtgärder och aktiviteter kopplade till

programmet ska integreras i kommunens styrmodell. Resursanvändningen som krävs för kommunens äldreomsorg är omfattande och fördelas över flera

nämnder.

I förslaget lyfts fram att miljö - och samhällsbyggnad ansvarar för översikts-planering och garanterar bästa placering av boende för äldre.

PROTOKOLLSUTDRAG Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Sammanträdesdatum

2021-09-02 2/3

Justerandes sign Utdragsbestyrkande

MSN § 128 forts.

De övergripande områdena som lyfts fram i programmet är:

• Förebyggande åtgärder- ett hälsosamt åldrande

• Inflytande, delaktighet

• Bostäder för äldre

• Kvalitét

• Kompetens

Yttrande

Förslaget till program är kortfattat, men har likväl ett tilltalande innehåll i de delar som presenteras. Programmet skulle dock kunna tjäna på att söka nå ytterligare integrering med antagna styrdokument inom bostadsförsörjning, även om det inte föreligger några motsatser mellan dokumenten.

Kommunen har under slutet av förra året antagit nya riktlinjer för bostadsför-sörjningen. Socialkontoret har tillsammans med samhällsbyggnadskontoret varit parter i framtagandet av riktlinjerna. Riktlinjer (samt även insatser) lyfts fram inom flertalet av de områden som förslaget till utvecklingsprogram behandlar, i synnerhet för området ”Bostäder för äldre”.

Generellt vore det bra om riktlinjerna kunde lyftas fram och tillåtas att färga av sig något mer på utvecklingsprogrammet, framförallt således i avsnittet om bostäder för äldre.

I riktlinjerna för bostadsförsörjningen framhålls vikten av att utveckla Strängnäs tillsammans med andra aktörer, för att klara de demografiska utmaningarna (med fler äldre) på ett hållbart vis.

De insatsområden som kommunen ska verka för, enligt riktlinjerna, i sammanhanget ”bostäder för de äldre” är främst:

- Aktiv samverkan, avtal med olika aktörer och aktivering av SFAB/SBAB, kan kommunen möjliggöra att bra boendeformer för äldre finns.

- Insatser i nuvarande bostäder i ordinärt boende, hemtjänst och bostadsanpassning ger möjligheter att bo kvar i hemmet.

- Trygghetsbostäder är en alternativ boendeform eller mellanboendeform som överbryggar glappet mellan vanligt boende och särskilda boenden med

heldygnsomsorg.

- Genom ägarstyrning av SFAB/SBAB samt via avtal i samband med

tomträttsupplåtelser, kan kommunen komplettera nuvarande bostadsbestånd med bostäder, som är mer anpassade för bl.a. en äldre befolkning.

PROTOKOLLSUTDRAG Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Sammanträdesdatum

2021-09-02 3/3

Justerandes sign Utdragsbestyrkande

MSN § 128 forts.

I riktlinjernas avsnitt om ”God samhällsservice” framgår att

samhällsservice ska vägas in i planeringen för att uppnå attraktivitet i boendet.

Kommunen ska planera för förskolor, skolor och äldreboenden i takt med utbyggnaden av Strängnäs.

Riktlinjerna, liksom utvecklingsprogrammet, lyfter även fram att gemenskap, trygghet, service och valfrihet behöver öka i det egna boendet för kunna möta de allt fler äldres behov. Detta kan ske genom utveckling av nuvarande bostads-bestånd, exempelvis med hiss, samt med kompletterande boendeformer.

En viktig utmaning blir var särskilda bostäder för äldre ska erbjudas. I

riktlinjerna framgår att det ska erbjudas olika bostadsformer som passar olika behov i olika miljöer samt att den demografiska efterfrågebilden påverkar planering och val av insatser. Resonemang om framtida geografiska alternativ skulle kunna tas ett steg vidare i utvecklingsprogrammet. I sammanhanget blir detta värdefulla slutsatser att bära vidare till arbetet med den reviderade översiktsplanen för kommunen.

Ekonomiska konsekvenser för kommunen

Beslutet medför inga ekonomiska konsekvenser för kommunen.

Övriga konsekvenser

Beslutet medför inga övriga konsekvenser.

Uppföljning

Ingen uppföljning krävs.

Beslutsunderlag

Tjänsteutlåtande Förslag till svar på socialnämndens remiss

"Utvecklingsprogram för äldreomsorgen 2021-2027", 2021-08-25 Beslut om remiss, SN § 84 2021-05-26, Utvecklingsprogram äldreomsorgen 2021-2027, 2021-06-02.

Remiss, Utvecklingsprogram för äldreomsorgen, SN/2020:619, 2021-06-02 Missiv, Remissvar utvecklingsprogram äldreomsorgen 2021-2027 formulär, SN/2020:619, 2021-06-02

Beslutet skickas till Socialnämnden

____________________

DELEGATIONSBESLUT

Kulturkontoret Dnr KN/2021:67-032

2021-09-03

Beslut enligt delegationsordning för Kulturnämnden

Delegationsbeslut rörande remiss Utvecklingsprogram äldreomsorgen 2021-2027

Kulturnämnden beslutar att

1. avge remissvar till socialnämnden avseende framlagt förslag om Utvecklingsprogram äldreomsorgen 2021-2027 för Strängnäs kommun Beslutet har fattats med stöd av punkt nr 1.5, beslut i brådskande ärenden, KL 6 kap. 39 § i Kulturnämndens delegationsordning.

Beskrivning av ärendet

I juni 2020 fick socialchef i uppdrag att ta fram ett utvecklingsprogram för äldreomsorgen.

Verksamhetschef och verksamhetsutvecklare för särskilt boende fick i september 2020 uppdraget att leda arbetet med framtagandet av utvecklingsprogrammet.

Genomförande av workshops, dialoger och utkast på program är gjort av tjänstepersoner på Socialkontoret.

Inför framtagandet av dokumentet har följande genomförts:

Enkätundersökning Hur äldre ser på sitt boende genomfördes av Socialkontoret under sommaren 2020. Enkäten skickades till medborgare födda jämna år mellan 1930 och 1940, totalt 943 personer. Totalt 620 personer svarade på enkäten.

Synpunkter från Seniorrådet (Finska föreningens pensionärer, SPF seniorerna och PRO Strängnäs) inhämtades i september 2020 Workshop kring utvecklingsprogrammet har hållits på

Socialnämnden.

Genomgång av Socialstyrelsens brukarundersökning

Utvecklingen av äldreomsorgen i Strängnäs kommun är en av framtidens stora utmaningar och en av de politiskt viktigaste frågorna. Därför behövs ett

långsiktigt utvecklingsprogram för äldreomsorgen.

Utvecklingsprogrammet är kommunövergripande och beskriver ”hur”

kommunen ska göra för att uppnå något inom ett avgränsat område. Program

Comfact Signature Referensnummer: 1172020

2/5

anger såväl mer övergripande prioriteringar som konkreta mål och åtgärder samt anger vem som ansvarar.

Utvecklingsprogrammet är ett övergripande politiskt styrdokument som visar Strängnäs kommuns viljeriktning. Programmet ska användas för att

vidareutveckla äldreomsorgen, i samverkan mellan olika nämnder och berörda verksamheter. Programmet är ett verktyg för en horisontell samverkan, styrning och uppföljning. Uppföljning av åtgärder och aktiviteter kopplade till

programmet ska integreras i kommunens styrmodell. Resursanvändningen som krävs för kommunens äldreomsorg är omfattande och fördelas över flera

nämnder.

Respektive nämnds ansvar med fokus på utvecklingsprogrammet för äldreomsorg.

Kommunstyrelsen ansvarar för kommunens övergripande trygghetsfrågor, kommunikation och digitalisering.

Kulturnämnden ansvarar för att erbjuda kultur, attraktiva och tillgängliga mötesplatser för kommunens invånare.

Teknik - och fritidsnämnden ansvarar för att kommunens friluftsområden och idrottsplatser är anpassade efter äldres behov.

Teknik - och fritidsnämnden ansvarar för att äldre erbjuds måltider och näringsrik kost.

Miljö - och samhällsbyggnad ansvarar för översiktsplanering och garanterar bästa placering av boende för äldre.

Barn - och utbildningsnämnden kompetens försörjer och utbildar medarbetare som behövs inom äldreomsorgen.

Kommunstyrelsen tillhandahåller via digitaliseringsavdelningen

infrastruktur inkl. WiFi i egna verksamhetslokaler, i samarbete med SFAB SFAB ansvarar för att upprätthålla en god standard på boendena både inomhus och utomhus samt byggandet av nya bostäder anpassade för äldre.

Äldreomsorgen är en viktig del i den övergripande målsättningen för kommunens arbete med folkhälsa och Agenda 2030. Därför är äldreomsorgen ett område där samverkan mellan flera kontor och funktioner är avgörande för resultatet.

Remissvar

Detta remissvar avges av kulturnämndens ordförande på delegation med stöd av punkt nr 1.5, beslut i brådskande ärenden, KL 6 kap. 39 § i Kulturnämndens delegationsordning.

Synpunkter inhämtade på kulturnämndens sammanträde 2021-08-31 har tagits med i detta svar.

Kulturnämnden är positiv till förslaget, och ser att en samverkan mellan kontoren är viktig i dessa frågor.

Comfact Signature Referensnummer: 1172020

3/5

Kulturnämnden anser att:

Skrivningen på sidan 4 angående mötesplatserna är mycket bra och beskriver på ett tydligt sätt vikten av våra kommunala mötesplatser som drivs i olika driftsformer.

Skrivningen på sidan 4 angående matkultur kan på liknande sätt appliceras på kulturområdet. Ett aktivt och närvarande kulturliv ger upplevelser och bidrar till hälsa och välmående.

Skrivningen på sid 5 angående Kulturnämndens ansvar bör istället vara att ”Kulturnämnden ger förutsättningar för kulturupplevelser...” eftersom även om nämnden erbjuder en hel del så sker mycket i samverkan med andra aktörer.

Meningen längst ner med start på sidan 6 ”Dagverksamhet,

samlingslokaler för sociala och kulturella aktiviteter… behöver stärkas och utvecklas för att motverka fysisk- och psykisk ohälsa.”

På sidan 7 beskrivs kulturens roll i vardagen ”Kultur ska integreras i ordinarie vård- och omsorg av äldre. Aktiviteter på de särskilda boendena ska ha olika inriktning med avseende på intresseområde samt individuella förutsättningar.”

Det är av vikt att kultur är tillgängligt och ger möjlighet till delaktighet men också att kulturen på vård- och omsorgsboendena ger möjligheter till inte bara konsumtion och delaktighet utan möjligheter till eget skapande.

Det är även viktigt att kulturupplevelser i olika former erbjuds.

På sidan 8 beskrivs vidare mötesplatsernas roll genom skrivningen ”Det finns och kommer att finnas ett fortsatt stort behov att bryta isolering och social utanförskap hos äldre. Mötesplatserna i Strängnäs kommun ska vara tillgängliga för äldre invånare. Strängnäs kommun stödjer

kommunala mötesplatser i olika driftsformer i alla kommunens delar, för att ge medborgare möjlighet att växa genom delaktighet, kreativt

medskapande och social samvaro över sociala, kulturella och åldersmässiga gränser.”

I den skrivningen vill Kulturnämnden påtala just vikten av tillgänglighet rörande mötesplatserna. När den som är äldre inte kan på ett enkelt sätt ta

4/5

I avsnittet om inflytande och delaktighet bör ett tillägg göras om

medborgardialog. Kommunen ska ha en god medborgardialog med äldre inte bara genom brukarråd och seniorråd utan även i de frågor som äldre anser sig vilja ha synpunkter på (då inte bara sin egen omsorg).

Ekonomiska konsekvenser för kommunen

Om förslaget som kulturnämnden beskriver som ”kulturbuss” eller ”kulturtaxi”

införs kan detta medföra kostnader för kommunen.

Övriga konsekvenser

Tillgänglighetskonsekvenser

I det fallet att kommunen fortsätter arbetet med att tillgängliggöra

mötesplatserna kan detta få positiva tillgänglighetskonsekvenser. Fler kan få möjlighet till att besöka mötesplatserna och/eller få ta del av eventuell ambulerande verksamhet.

Uppföljning

Delegationsbeslutet ska redovisas till kulturnämndens sammanträde för kännedom.

Beslutsunderlag

Protokollsutdrag, KN § 99 Information: Remiss Utvecklingsprogram äldreomsorgen 2021-2027, 2021-09-01

Tjänsteutlåtande, Remiss Utvecklingsprogram äldreomsorgen 2027, 2021-08-20

Program, Utvecklingsprogram äldreomsorgen 2021-2027, 20-10-09 Bilaga 1 Begreppsdefinition

5/5

Nämndsekreterare

Comfact Signature Referensnummer: 1172020

SIGNATURSIDA

Detta dokument har elektroniskt undertecknats av följande undertecknare:

NAMN: MONICA LINDELL RYLÉN

IDENTIFIKATIONSTYP: Svensk e-legitimation

IDENTIFIKATIONS-ID: _061f35bf604ba7eeb271be77342743093b DATUM & TID: 2021-09-09 14:49:03 +02:00

Certifierad av Comfact Signature Accepterad av alla undertecknare 2021-09-09 14:49:09 +02:00 Ref: 1172020

www.comfact.se

Validera dokumentet | Användarvillkor

Sida 1/1 Comfact Signature Referensnummer: 1172020

Kulturkontoret Dnr KN/2021:67-032

Bilaga Delegationsbeslut rörande remiss Utvecklingsprogram

Related documents