• No results found

Resultatdiskussion och slutsats

In document Stationära fritidshus på hjul (Page 33-38)

Utgångspunkten för denna studie var att undersöka om de mobila fritidshusägarna i Borgafjäll eventuellt är potentiella ägare till ett stationärt fritidshus, eller om det är nöjda med vad campinglivet har att erbjuda dem. Utifrån resultatet framkommer det att husvagnsägarna är nöjda med campinglivet i Borgafjäll. De allra flesta är intresserad av att bygga/köpa ett stationärt fritidshus någon gång i framtiden, men de visste inte riktigt när i framtiden på grund av olika faktorer såsom ekonomiska skäl eller att de inte känner ett behov av ett stationärt fritidshus just nu, eftersom många av dem ser sin husvagn som ett stationärt fritidshus fast på hjul. Detta fenomen är väldigt intressant eftersom de mobila fritidshusen är så pass stor grupp och många av dem anser sig tillhöra ”fritidshus-kategorin”. Trots att de mobila fritidshusen är en stor del av andrahemsturismen, har de inte fått lika stor uppmärksamhet som de ”vanliga” stationära fritidshus, som även Hall och Müller (2018) påpekar. Husvagnsägarna som tillbringar en längre tid i sin husvagn bidrar även mer till den lokala ekonomin, så därför bör mobila fritidshusturismen få samma uppmärksamhet som andra fritidshusturister. Dessutom verkar det vara vanligt att husvagnar står året runt på en campingplats, vilket innebär att husvagnsägarna även behöver tillgång till kommunens infrastruktur och kommer nyttja resurserna mer frekvent. I denna studies fall är dessutom husvagnarna fler (cirka 172 stycken) än de personer som bor permanent i Borgafjäll.

Den temporär befolkningsrörelse som karakteriseras i turism, har tre huvud utgångspunkter som Bell och Ward (2000) beskriver det. Dessa är: frekvens, varaktighet och säsongsvariation. Detta fenomen bekräftas i min studie där de tre utgångspunkter utmärkas bland mobila fritidshusturisterna i Borgafjäll och kan ses eftersom de har en viss säsongsvariation, då många av dem väljer att tillbringa mer tid i sin husvagn under högsäsongen. De har även en varaktighet som variera. Campingägaren i denna studie antydde däremot att de allra flesta som har sin husvagn på campingen inte bor allt för långt bort, vilket kan vara en bidragande faktor till att husvagnsägarna är i sin husvagn så pass frekvent. Utifrån resultatet i frågeformuläret visade det sig att husvagnsägarnas permanentboende är mellan 26–35 mil ifrån Borgafjäll, vilket verkar vara en ”rimlig” sträcka, eftersom många av dem (18 stycken) tillbringar mellan 30–45 gästnätter per år där.

Bell och Ward (2000) talar om temporär befolkningsrörelse som typisk för säsongsvariation. I uppsatsens resultat framkom att Borgafjäll verkar vara en destination som är populär för turister och framförallt

fritidshusturister som bidrar till rörelse i Borgafjäll under högsäsong (vinterhalvåret), men att befolkningsrörelsen också har börjat öka under sommarsäsongen. Detta är ett resultat som visar hur denna typ av migration kan innebära en utmaning för orten om det är fler som efterfrågar tomter för att etablera ett fritidshus, eller om det skulle vara fler som efterfrågar campingplatser och campingägarna skulle vilja bygga ut området. Detta kan då leda till fragmenterat markägande i och med ökad mänsklig närvaro som kommer vara med och påverka ortens infrastruktur (Williams & Hall, 2000).

Husvagnsägarna i Borgafjäll verkar vara nöjd med tillvaron på campingområdena. Utifrån svaren från frågeformuläret nämnde de allra flesta att gemenskapen och det sociala livet runtomkring var en viktig faktor varför de trivs så pass bra. En samstämmighet hos respondenterna angående campingområdena och Borgafjäll framkom i resultatet där de uppgav att orsaken till att de trivs så pass bra och att de upplever Borgafjäll som en destination som är lugnt och familjärt i jämförelse med många andra svenska fjälldestinationer som de besökt. Det var många respondenter som beskrev campingområdena som familjärt och att de har skapat en relation till många andra husvagnsägare som befinner sig på campingen. Detta verkar vara något som är vanligt i campinglivet, att skapa en nära relation till sina grannar vilket inte upplevs lika vanligt bland stationära fritidshusägare. Just nära relation och gemenskap till sina husvagnsgrannar är något som även Leivestad (2018) uppmärksammade i sin studie som en faktor för att husvagnsägare väljer husvagn.

Husvagnar är mobila och kan röra på sig. Däremot är husvagnarna som står på Borgafjälls campingområden inte så mobila eftersom de allra flesta står där året runt tillsammans med en förstuga, ”spiketält”, som gör det svårare att röra på sig. Känslan av att vara mobil fann ändå med som en faktor för att välja just husvagn och camping då respondenter påpekade att de kan flytta på sin husvagn om de skulle vilja det. Däremot är det uppenbart att de inte gör det, eftersom de står där året runt och många av dem har gjort det under flera år. Kanske detta fenomen, att kunna flytta på sig om husvagnsägarna skulle vilja göra det, har att göra med det Leivestad (2018) beskriver, potentiell rörlighet och frihetskänsla. Kanske det är så att husvagnsägarna känner frihetskänslor; att de kan välja att flytta på sig som ett stationärt fritidshus inte kan. I denna studie verkar husvagnsägarna inte vilja flytta på sig och de kan ses mer som likt ett stationärt fritidshus. Själva känslan av att vara mobil kan då vara en faktor för att välja husvagn trots att man inte utnyttjar den möjligheten att flytta på sig i någon större utsträckning.

Detta kan också ses vid besökstillfällena på campingområden där alla husvagnar hade ett ”spiketält” vilket ger husvagnsägarna mer utrymme. Husvagnsägarna hade även en liten yta för att ha en egen uteplats vilket kan efterliknas med ett stationärt fritidshus. Däremot har de mobila fritidshusen andra materiella brister som även Leivestad (2018) påpekar. Detta gör att husvagnsägarna blir mer bunden till ett campingområde för att få kompletterande infrastruktur för att fungera som en långtidsbostad, vilket inte skapar en frihetskänsla som en stationär fritidshusägare kan uppleva angående denna fråga.

Är fenomenet med mobila fritidshus verkligen en ”mellanstation” till att bli fritidshusägare? Det är en fråga som kan vara svår att besvara, eftersom många anses vara nöjda med sitt fritidshus på hjul och den frihet som de känner. Däremot finns det husvagnsägare som gärna skulle vilja etablera ett stationärt fritidshus, eftersom de trivs och gillar att tillbringa sin tid i fjälldestinationen och kan därmed behöva mer utrymme. Däremot var husvagnsägarna nöjda med campinglivet i Borgafjäll och den gemenskap som finns där. Resultatet visar att det finns ett intresse bland husvagnsägarna, att etablera eller köpa ett stationärt fritidshus i Borgafjäll. Dock var det många respondenter som nämnde att husvagn passar bättre just nu på grund av livstillvaron eller så handlade det om ekonomiska faktorer. Däremot var det ingen utav respondenterna som sa att de inte hade råd, men de påpekade att det är dyrare med stationärt fritidshus än vad det är med husvagn.

När det kommer till den ekonomiska delen visar det sig att husvagnsägarna betalar mindre per år jämförelse med de stationära fritidshusägarna. Ägare till ett stationärt fritidshus i Borgafjäll betalar crika 46 600 kronor per år i fasta avgifter, medan husvagnsägare betalar cirka 19 100 kronor per år. En husvagnsägare slipper bland annat betala vägavgift och även fastighetsskatt som Leivestad (2018) påpekar.

Även om det är skillnad på boendeformen, tycks husvagnsägare trivas med campinglivet och de ekonomiska fördelarna som de har. De allra flesta husvagnar står året runt i Borgafjäll, precis som ett stationärt fritidshus och därmed handlar de största skillnaderna om ekonomiska faktorer och boendeytan. Dock påpekade flera respondenter som besvarade frågorna i frågeformuläret att boytan inte var något större problem- ”det funkar bra” och därför hade de inte någon brådska att etablera ett fritidshus.

Under ett intervjutillfälle framkom det att priserna i Borgafjäll har börjat öka och det skulle innebära en stor kostnad att bygga något eller köpa ett

färdigt fritidshus. Dessutom påpekade respondenten att de ändå får ta del av samma fjäll och aktiviteter som Borgafjäll kan erbjuda, vilket även är en bidragande faktor till varför de ännu inte har ett stationärt fritidshus, men som de gärna skulle vilja ha i framtiden.

Både Hall och Müller (2018) och Leivestad (2018) nämner att mobila fritidshus kan vara ett billigare alternativ än ett stationärt fritidshus vilket bidrar till att fler kan få tillgång till ett andra hem. Totalt finns det cirka 172 campingplatser i Borgafjäll och nästintill alla är upptagna och många personer står i kö för att få tillgång till en plats för sin husvagn. Utifrån de resultaten och det som framkommer i uppsatsen kan en faktor vara att allt fler väljer mobila fritidshus på grund av att priserna och marknaden har gått upp. Detta är något som även Leivestad (2018) påpekar- då huspriserna ökar så söker personer andra alternativ. Ett mobilt fritidshus kan därmed bidra till att fler får tillgång till ett andra hem. Husvagnsägarna får ändå ta del av samma fjäll och de aktiviteter som orten kan erbjuda.

Majoriteten av de 28 stycken husvagnsägarna som besvarade frågorna i frågeformuläret vill etablera ett fritidshus i Borgafjäll, men känslan är att dessa personer inte har någon brådska eftersom de redan har ett fritidshus fast på hjul, vilket även några respondenter påpekade- att de redan har ett ”andra hem”. Husvagnsägarna var nöjd med tillvaron och campinglivet och kanske detta är anledningen till varför husvagnsägarna väljer just husvagn och inte fritidshus? I studien framkommer det att husvagnsägare får ta del av samma aktiviteter som orten har att erbjuda, vilket kan frambringa en variation jämförelse med vad vardagslivet har att erbjuda, vilket även Steer-Fowler och Brunt (2018) påpekar. Resultatet kan tolkas som att faktorer som gör att människor väljer mobila lösningar för sitt fritidsboende är bland annat frihetskänsla, även om man står där säsongsvis. Även en känsla av gemenskap och trivsel verkar vara en stor faktor för varför man väljer denna typ av fritidsboende. Även om de som har sina husvagnar på campingen i Borgafjäll skulle vilja ha ett stationärt boende så kan den ekonomiska frågan vara en viktig faktor som hinder. Att det finns intresse för turism och boende i Borgafjäll bör vara intressant för Dorotea kommun när de ska se över sin framtida infrastruktur. Det är viktigt också för campingägare och andra turister att veta hur de med mobilt fritidsboende tänker runt sitt boende, eftersom det är en stor grupp i bygden. Dessutom verkar husvagnarna inte minska, snarare öka eftersom det finns en väntelista. Kanske det är så att campingområdena så småningom behöver expanderas för att möta efterfrågan, om det möjligtvis är så att ett mobilt fritidshus är ett första steg, en ”mellanstation” innan man väljer ett stationärt fritidshus.

Det ska förtydligas att studiens resultat är baserad på 28 personer som ville besvara på frågeformuläret, vilket kan göra mätningen missvisande eftersom det är cirka 145 personer som inte haft möjlighet att framföra sin åsikt om denna fråga.

6.1 Förslag på fortsatta studier

Då det skulle vara intressant att följa husvagnsägarna i Borgafjäll över tid skulle fortsatta studier kunna titta på dem som idag har ett mobilt fritidshus och jämföra hur de skulle kunna se ut om några år, om de flesta har valt att bygga/köpa ett stationärt fritidshus på orten. Kanske det skulle visa sig att husvagnar har moderniserats ytterligare och att fler väljer mobila fritidshus som ett andra hem istället på grund av ekonomiska faktorer. Om dessa personer väljer ett stationärt fritidshus eller om de väljer ett mobilt fritidshus så kommer de vilket som påverka kommunens infrastruktur på något sätt. Detta är någonting som bör studeras vidare eftersom turismen är så stor på orten. Dessutom är just mobila fritidshusturismen en grupp som kan vara lätt att glömma eftersom de inte är registrerade där de står, de är registrerad på ägarens folkbokföringsadress, precis som Leivestad (2018) påpekar i sina studier. Därför finns det utrymme att studera om mobila fritidshus och deras betydelse bland fritidshusturismen.

In document Stationära fritidshus på hjul (Page 33-38)

Related documents