• No results found

Särskilt ägardirektiv för Vimmerby kommun Förvaltnings AB

Fastställt på bolagsstämma 2020-10-XX Bakgrund

Vimmerby kommun Förvaltning AB och dess dotterbolag, koncernen, är ett organ för kommunal verksamhet som står under kommunens inseende.

Principerna för insyn och styrning av de helägda kommunala bolagen i Vimmerby har lagts fast i ett kommunfullmäktigebeslut 2020-06-15, ”Riktlinjer och generella

ägardirektiv för Vimmerby kommuns bolag” Av beslutet framgår rollfördelningen samt de frågor som bolagen måste underställa kommunfullmäktige inför beslut.

Detta ägardirektiv följer den beslutade rollfördelningen.

Kommunen har antagit ett flertal policies och styrdokument att gälla för dess nämnder och bolag. Vimmerby kommun Förvaltnings AB skall se till att dessa i tillämpliga delar antas, dels att gälla för bolagets egen verksamhet, dels dotterbolagen genom beslut på bolagsstämma. Bolagets verksamhet regleras också genom lagar och genom

bolagsordning.

Detta ägardirektiv skall antas på bolagsstämma i Vimmerby kommun Förvaltnings AB.

Inriktning/uppgift

Moderbolaget Vimmerby kommun Förvaltnings AB svarar för koncernens övergripande utveckling och strategiska planering samt styrning av de ekonomiska och finansiella resurserna på ett för koncernen optimalt sätt.

Styrelsen för Vimmerby kommun Förvaltnings AB skall fullfölja sitt uppdrag med beaktande av bestämmelserna i aktiebolagslagen, ABL, övrig tillämplig lagstiftning och gällande bolagsordning samt i enlighet med utfärdade särskilda ägardirektiv.

Styrelsen skall se till att Vimmerby kommun Förvaltnings AB:s organisation är ändamålsenlig, att det finns sådana rapporteringssystem som möjliggör en bedömning av koncernens ställning och resultat, samt att nödvändiga anvisningar och riktlinjer utfärdas.

Det åligger styrelsen att fortlöpande följa upp och kontrollera koncernens finansierings-, likviditets- och andra ekonomiska förhållanden, exempelvis särskilda risker, samt att vid behov lämna rapport till kommunstyrelsen.

Bolaget ska genomföra skattemässiga dispositioner mellan i koncernen ingående bolag för att möjliggöra resultatutjämning inom koncernen Vimmerby kommun Förvaltnings

AB när så är lagligen möjligt. Styrelsens förslag till resultatutjämning ska anmälas till kommunstyrelsen.

Bolaget ska säkerställa att de kommunägda bolagen verkar för koncernnytta och att helhetssyn genomsyrar bolagen i kommunkoncernen.

Bolaget ska verka för att koncernens samlade resurser används för att förverkliga den kommungemensamma visionen samt i det gemensamma ägardirektivet.

Utöva ägarstyrning av bolagen i koncernen i enlighet med uppdrag givna av kommun-fullmäktige/kommunstyrelsen i syfte att bland annat uppnå samordning, optimalt resursutnyttjande och samverkan med kommunen.

Bolaget ska efter dotterbolagens begäran medverka i kostnadseffektiva finansierings-lösningar.

Lån och borgen

Kommunfullmäktige fastställer under våren ram för nya långfristiga lån samt högsta nivå för kommunal borgen för lån till bolaget.

Utdelning och koncernbidrag

De rörelsedrivande bolagens skattemässiga resultat ska lämnas som särskilt

koncernbidrag till Vimmerby kommuns Förvaltnings AB. Moderbolaget ska därefter lämna ägartillskott i den nivån styrelsen föreslår och bolagsstämman fastslår, efter avdrag för beräknad skatt.

Vimmerby kommuns Förvaltnings AB ska svara för resultatutjämning för skatte-optimering inom koncernen. Bolaget ska ha sådan ekonomisk ställning som medger att bolaget kan lämna utdelning till ägaren

Extraordinär händelse och höjd beredskap

Enligt lagen om kommuners och regioners åtgärder inför och vid extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap har krisledningsnämnden rätt att överta hela eller delar av verksamhetsområden från övriga nämnder i den utsträckning som är nödvändig med hänsyn till den extraordinära händelsens art och omfattning. I tillämpliga delar ska denna möjlighet till övertagande också gälla de kommunala bolagen.

Hållbarhet

Vimmerby kommun Förvaltnings AB:s verksamhet skall genomsyras av stort

hållbarhetstänkande samt bedrivas i samklang med Vimmerby kommuns övergripande mål inom området.

Sammanträdesprotokoll

Kommunstyrelsen

Datum 2020-10-27

§ 392 2019/292 Id

VA-plan antagande Kommunstyrelsens beslut

Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta VA-planen del 3, id 72922, planering för vatten, avlopp och dagvatten med samtliga bilagor id 72922.

Sammanfattning

Håkan Andersson och Ann-Sofi Boberg, Vatten- och samhällsteknik; Daniel Johansson, miljö- och byggnadsförvaltningen; Emma Jonsson, VA-chef/VEMAB; och Andreas Horste, samhällsbyggnadschef beskriver arbetet med VA-planen.

Håkan Andersson ger bakgrund till det komplexa området vatten och avlopp och lyfter bland annat följande:

 VA-planen är viktigt strategiskt dokument som ska ligga i linje med andra planer, inte minst översiktsplanen (här är Vimmerby lite grand i otakt); det finns sedan tidigare en VA-översikt från 2012 och en VA-policy från 2013

 Viktigt med uthållighet och att utveckla robusta system som samtidigt är föränderliga utan alltför stora insatser; kanske behöver planen revideras efter 3-4 år

 Vimmerby har bra förutsättningar för vatten beträffande grundvatten, medan sjöarna inte mår så bra

 Torkan största utmaningen i framtiden

 Produktionen av vatten måste säkras

Ann-Sofi Boberg, konstaterar beträffande enskilda VA-anläggningar att de i Vimmerby kommun bedöms ha medelgod status.

Andreas Horste understryker vikten av att det blir en plan som faktiskt används liksom att det är en utmaning med löpande dialog och samverkan.

Emma Jonsson poängterar vikten av tydliga ekonomiska förutsättningar, samsyn i det kommande ÖP-arbetet liksom vikten av tydliga prioriteringar.

Daniel Johansson lyfter fram de olika roller olika kommunala instanser har och att det med nödvändighet gör att VA-planen i flera delar blir en kompromiss, men att detta är en bra början som kan leda till något mycket bra.

Sammanträdesprotokoll

Kommunstyrelsen

Datum 2020-10-27

Tjänsteskrivelsen

Denna Del 3 i kommunens VA-planering är den sista av VA-planens tre delar. De tidigare delarna Del 1 VA-översikt och Del 2 VA-policy togs fram 2011 respektive 2012 och utgör viktiga grunder för denna del, som anger inriktningen för den fortsatta VA-hanteringen inom kommunen. Samtliga tre delar har tagits fram av en förvaltningsövergripande arbetsgrupp med stöd av externa konsulter och arbetet med Del 3 har i allt väsentligt följt Havs- och vattenmyndighetens vägledning för kommunal VA-planering (2014:1).

Det största arbetet inom VA-hanteringen görs i det löpande dagliga arbetet som även innehåller olika överväganden och nödvändig planering. Inte minst kan verksamheten påverkas av snabbt förändrade lagkrav och andra förutsättningar. Utöver detta dagliga arbete redovisas i denna VA-plan vissa strategier, principer, riktlinjer och åtgärder som ska stötta och komplettera det löpande arbetet.

VA-planen är ett styrdokument med sikte på en långsiktigt hållbar VA-försörjning och god vattenstatus inom hela kommunen, det vill säga både inom och utanför de kommunala verksamhetsområdena. I VA-planen görs översiktliga prioriteringar av de åtgärder som bedöms som viktigast inom den närmaste framtiden.

VA-planen ska därmed vara ett strategiskt dokument och underlag för den kommunala översiktsplane-ringen. Planen kan därmed bli föremål för revidering och uppdatering i samband med ny översiktsplan.

Redovisning av inkomna yttranden ID 72923

Bedömning

Med en kommunal VA-plan ges en rad möjligheter för kommunen att främja en sund samhällsutveckling med hänsyn till människa, natur och miljö. Det underlättar även arbetet med en ny översiktsplan.

Förslaget främjar även arbetet med målen inom Agenda 2030 som Vimmerby kommun nyligen antog.

Finansiering

Finansiering hanteras inom befintliga ramar.

Beslutsunderlag

Tjänsteskrivelse - VA-plan del 3 Vimmerby kommun, id 72921 VA-plan med bilagor 200519, id 72922

Beslutet skickas till kommunfullmäktige

Dnr Id

Del 3