• No results found

Södra vägen

In document Barn och ungdomars tillgänglighet (Page 44-52)

S # S # S # S # S # S # S # S # S # S

KALMAR 2003-09-22OBJEKT NR BILAGA NUMMER REV

Barns tillgänglighet

Mönsterås tätort

Beskrivning av primära stråk

med utgångspunkt från

enkäterna

0 50 100 150 200 250 300 meter

N

REGION SYDÖST

D Niklasson

Mest använda

gång- och cykelstråk

Större åtgärder behöver vidtas Smärre åtgärder bör vidtas Inga åtgärder behöver vidtas

Ljungnässkolan

Farlig korsningspunkt

Farlig korsningspunkt

Komplex trafiksituation

Komplex trafiksituation

Kuggåsgatan

Södra

vägen

Farlig

korsning

Trångt

Dålig sikt

Barn och ungdomars tillgänglighet – Pilotstudie Mönsterås tätort 41

Stråket Ljungnäs – Parkskolan

Ett av Mönsterås mest använda stråk för barn- och ungdomar för både skol- och fritidsresor är mellan Ljungnäsområdet och Parkskolan. Stråket omfattar Södra vägen-Sjögatan-Södra Tingsgatan-Jacobs gränd.

Stråket omfattar flera olika delar och innehåller allt från väl utbyggda, separerade gång- och cykelvägar till högtrafikerade gator med nästintill oanvändbara gångbanor.

I Ljungnäsområdet utgörs stråket av separerade gång- och cykelvägar som samlar upp merparten av de som går eller cyklar mot centrum och mot Parkskolan. Stråket innefattar flest resor mellan Ljungnäs norra delar och kommunhuset vid Sjögatan.

Fram till korsningen med Sjögatan är stråket lättorienterbart och överskådligt. Resterande del mellan Sjögatan och Parkskolan är mycket svårorienterat och uppdelat på ett flertal olika sektioner med mycket varierande standard. Uppdelningen gör att det inte finns en naturlig väg att följa utan stråket delar upp sig i flera delar vid bland annat Jakobs Gränd.

Stråket leds genom kommunhusets ”trädgård” och upplevs som smalt med dålig sikt. Fortsättningen ut på Tingsgatan och Älgerumsvägen är en av de sämsta sträckorna i studien. Vägen ligger i kurva och har smala gångbanor som inte kan nyttjas då de blockeras av uppvuxna träd. Situationen kompliceras ytterligare av flera korsningar och utfarter med skymd sikt. På sträckan ska dessutom gång- och cykeltrafikanter korsa vägen.

Genom bostadsområdet Jakobs gränd finns flera alternativa vägar vilka en del utnyttjar gångstråk genom bostadsbebyggelsen på i strikt mening inte är allmänt tillgänglig utan privat kvartersmark. Utmed södra delen av stråket finns flera korsningspunkter som bör åtgärdas:

Drakenäsvägen/Södra vägen (röd) Kalmarsundsgatan/Södra vägen (röd) Långgatan/Södra vägen (gul)

Järnvägen/Södra vägen (gul) Sjögatan/Södra vägen (röd)

Utmed den norra delen av stråket finns korsningspunkter som bör åtgärdas: S Tingsgatan/Häradshövdingegatan (röd)

S Tingsgatan/Storgatan ( röd) Älgerumsvägen/Parkgatan (röd) Åsevadsgatan/Jacobs gränd (röd)

Inom stråket bör främst följande sträckor åtgärdas:

Stråket från korsningen med Ängsgatan söderut. Korsningen med Sjögatan. I enkäterna är korsningen utpekad med för många bilar, bilar kör för fort samt farlig cykel- och gångbana.

Stråket mot kommunhuset,norrut från Sjögatan. Stråket passerar genom kommunhusets ”trädgård”. Bilden tagen ifrån Kvarngatan österut. I enkäterna är partiet utpekat med dålig sikt.

Korsning med Kvarngatan västerut. Södra Tingsgatan från korsningen med Kvarngatan I enkäterna utpekad med dålig sikt och svårt att se. sedd västerut. I enkäterna utpekad med dålig sikt,

Barn och ungdomars tillgänglighet – Pilotstudie Mönsterås tätort 43

Stråket korsar genom bostadsområdet Jacobs gränd. Jacobs gränd mot norr och korsningen med Åsevads-Bilden tagen norrifrån. gatan. Korsningenenkäterna utpekad med bilar kör för

Stråket Kuggås – Parkskolan

Stråket mellan Kuggåsområdet och Parkskolan används av barn- och ungdomar både som skolväg och på fritiden. Stråket omfattar Kuggåsvägen-Sjögatan-Repslagaregatan-Åsevadsgatan.

Stråket utgörs till övervägande del av huvud- och lokalgator med varierande trafikmängder. I Kuggåsområdet utgörs stråket av Kuggåsgatan som är en komplex trafikmiljö med exempelvis många utfarter, inga särskilda cykelbanor och skymd sikt på grund av parkerade bilar. Utmed Sjögatan finns separat gång- och cykelbana. Mellan resecentrum och Parkskolan innefattar stråket

Repslagaregatan och Åsevadsgatan där bedömningen är att stora åtgärder behöver vidtas. Trafiksituationen är komplex med många korsningar, smala gångbanor, skymd sikt på grund av parkerade bilar och uppvuxna trädgårdar.

Utmed stråket finns korsningspunkter som bör åtgärdas: Kuggåsgatan/Sjöfartsgatan (röd) Repslagaregatan/Storgatan (röd) Åsevadsgatan/Storgatan (röd) Åsevadsgatan/Parkgatan (röd) Åsevadsgatan/Blomvägen (röd) Åsevadsgatan/Ringvägen (röd) Åsevadsgatan/Bäckstigen (röd) Åsevadsgatan/Torggatan (röd)

Inom stråket bör främst följande sträckor åtgärdas:

Kuggåsvägen (Hembygdsgården) – korsningen Kuggåsvägen/Sjögatan Korsningen Sjögatan/Repslagaregatan – Korsningen Åsevadsgatan/Torggatan

Barn och ungdomars tillgänglighet – Pilotstudie Mönsterås tätort 45

Kuggåsvägen vid Lotsgatan mot väster. I enkäten Korsning vid Sjögatan vid Resecentrum mot väster. utpekad med att bilar kör för fortsamt ingen

gång-och cykelbanaa

Korsningen Storgatan/Repslagaregatan mot väster. Åsevadsgatan från Storgatan mot väster. I enkäten utpekad med att bilar kör för fortsamt ingen gång-och cykelbana.

Korsningen Åsevadsgatan/Blomvägen. Korsningen Åsedvadsgatan/Ringvägen. I enkäten utpekas flera korsningar med dålig sikt.

Stråket Hjältens väg – Parkskolan

Stråket Hjältens väg – Parkskolan är det viktigaste stråket för barn och ungdomar i Mönsterås norra delar och förstärks av Mölstadskolan och trafik från Mölstadsvägen.

Stråket utgörs till största del av separata gång- och cykelbanor samt lågtrafikerade lokalgator. I norr utgörs stråket av separat gång- och cykelväg som korsar väg E22 i en tunnel under vägen. En kritisk punkt i stråket är korsningen med Storgatan i anslutning till E22. I undersökningen noteras även att elever angett att de inte använder tunneln utan istället korsar E22 i plan i korsningen.

Utefter stråket finns en korsningspunkt som bör åtgärdas: Korsning gc-väg/Storgatan vid E22

Inom stråket bör följande sträckor åtgärdas:

Barn och ungdomars tillgänglighet – Pilotstudie Mönsterås tätort 47

Gång- och cykelväg mellan E22 och Skogsvägen, mot passage under E22 mot öster. norr.

Passage över Storgatan. Utpekad i enkäterna med Idrottsgatan mot söder. bl.a. för många bilar, farlig gång- och cykelnbana.

Iddrottsgatan ca 100 m norr om Bryggerigatan, mot söder.

In document Barn och ungdomars tillgänglighet (Page 44-52)

Related documents