• No results found

Parterna förbinder sig att inte för någon utomstående avslöja innehållet i detta Kontrakt, något Avrop eller

konfidentiell information rörande den andra parten eller dess verksamhet som parten har fått kännedom om genom, i anledning av eller i samband med detta Kontrakt, något Avrop eller förhandlingarna härav, dock att sådant avslöjande ska vara tillåtet i den mån så krävs enligt tillämplig lag eller av bestämmelserna i ett Avrop. För det fall att sådant avslöjande ska ske ska part som är skyldig att göra sådant avslöjande så snart det är tillåtet meddela den andra parten därom. Med konfidentiell information avses inte information som är allmänt känd eller kommer till allmän kännedom på annat sätt än genom brott på någon parts sida mot detta Kontrakt.

Genom undertecknandet av detta Kontrakt samtycker Kunden till att VFS kommer lämna nödvändiga uppgifter

gällande Kunden till koncernbolag, samarbetspartners och drivmedelsföretag i den utsträckning det är nödvändigt för

att VFS ska kunna fullgöra sina åtaganden inom ramen för detta Kontrakt.

6 av 6

Sign

...

Key Account

Sign

...

Kontrakt om finansiering SKL. November 2020.

Kund

Underskrift Front Office

Namnförtydligande Front Office Ort och datum

Underskrift Firmatecknare

Namnförtydligande Firmatecknare

Underskrift Back Office

Namnförtydligande Back Office

Underskrift Firmatecknare

Namnförtydligande Firmatecknare

Underskrift Key Account

Namnförtydligande Key Account

Underskrift Firmatecknare

Namnförtydligande Firmatecknare Ort och datum

Volkswagen Finans Sverige AB Avesta kommun

1 av 2

Kontrakt om finansiering SKL. November 2020. Bilaga finansiering leasing.

Bilaga Finansiering Leasing

Datum Leasegivare: Volkswagen Finans Sverige AB, org. nr. 556258-8904

Kund

Leasingavgifter

Leasingavgifter beräknas på det sätt som framgår av VFS Allmänna villkor leasing.

En marginal om 0,75 procentenheter tillkommer för leasingavtal och beräknas med Stibor 90 som grund.

Leasingavgiften ska betalas månadsvis på det sätt som framgår av vid var tid gällande VFS Allmänna villkor leasing.

Förändringar i de Allmänna villkoren kommer att meddelas företrädare för kunden.

Övriga avgifter

Påminnelseavgift utgår per betalningspåminnelse med SEK

Ramavtalsnummer

Denna bilaga är ett komplement till Ramavtalet vad gäller avtal om finansiering

Ingående av individuella Avrop

Avrop finansiering sker genom finansiell leasing. Avrop leasing som ingås enligt detta Kontrakt kallas nedan ”Leasingavtal”.

Leasingavtalens villkor bestäms av detta Kontrakt vari vid var tid gällande VFS Allmänna villkor leasing ingår.

Leasingavgiften bestäms med utgångspunkt i uppgifterna i ett Avrop om leasing. VFS har dock rätt att ändra vissa faktorer såsom restvärden och leasingperioder för att överensstämma med VFS policies. Enligt sådana policies påverkas de restvärden och leasingperioder som ligger till grund för beräkningen av leasingavgiften bland annat av vilken bilmodell och körsträcka Leasingavtalet avser.

VFS har rätt att ändra leasingavgiften om leverantörens slutfaktura eller de faktiska omständigheterna i övrigt avviker från vad som angivits i Avropet.

En Leasetagare får endast vidareuthyra ett Objekt om VFS uttryckligen samtyckt till detta enligt särskild blankett som tillhandahålls av VFS och då endast på de villkor som framgår av denna blankett.

2021-03-18

Avesta kommun

60

21V111

2 av 2

Rutinbeskrivning

Leasingavtal tecknas enligt följande rutin, kund ska tillställa VFS Avropet, blankett för Avrop tillhandahålls av VFS. Av ett Avrop ska klart framgå vilka leasingalternativ (leasingperiod, restvärde, finansiell leasing etcetera) som Kunden önskar samt vilket fordon leasingen avser, nedan kallat ”Objektet”.

Avrop sker genom tillgänglig webbapplikation eller skriftligen, genom att en behörigen undertecknad avropshandling tillställs VFS, till Avropet ska alltid bifogas specifikation av Objektet.

När Kunden lämnat Avrop till VFS som VFS godkänt, anses det mellan Kund och VFS ha ingåtts ett avtal avseende i Avropet angivet Objekt.

Vid leverans av Objektet registreras Kund som brukare i Transportstyrelsens fordonsregister. Ett nytt registreringsbevis för Objektet skickas ut från Transportstyrelsen till Kund och när detta kommit Kund tillhanda, vilket anses ha gjorts två (2) arbetsdagar efter avsändande, accepterar Kund att leverans skett i enlighet med Leasingavtalet. Eventuella invändningar mot leveransen ska ske omgående till VFS.

VFS är bara skyldigt att betala leverantörens faktura om fakturans innehåll och övriga omständigheter överensstämmer med Avropet.

Underskrift firmatecknare

Namnförtydligande firmatecknare Ort och datum

Underskrift firmatecknare

Namnförtydligande firmatecknare Ort och datum

Underskrifter

Kontrakt om finansiering SKL. November 2020. Bilaga finansiering leasing.

1 av 3

ALLMÄNNA VILLLKOR – LEASINGAVTAL NÄRINGSIDKARE (FLEET SUPPORT)

Kontrakt om finansiering SKL. Allmänna villkor Finansiering. Augusti 2018

1. Bakgrund

Detta avtal avser finansiell leasing av objekt. Objektet är

Leasegivarens egendom och Leasetagaren förvärvar inte på grund av detta avtal äganderätten därtill. Leasetagaren ansvarar för restvärdet i enlighet med punkterna 9.5, 10.2 och 11.3.

2. Leasingtid

2.1 Leasingen av Objektet börjar löpa från den dag registrering sker hos Transportstyrelsen att Objektet leasas av Leasetagaren, startdag. För Objekt som inte registreras gäller istället dagen för faktisk leverans som startdag. Leasingperioden börjar dock löpa först den dag som infaller i den kalendermånad som börjar närmast efter startdagen och upphör efter utgången av angiven leasingperiod.

2.2 Leasegivaren ska avisera leasetagaren om att leasingavtalet löper ut tre (3) månader innan så sker. Om restvärdet är högre än tio (10) procent kan leasingperioden förlängas med tjugofyra (24) månader.

Denna automatiska förlängning av leasingen upphör antingen vid utgången av nyssnämnda tjugofyra (24) månader eller då restvärdet uppgår till tio (10) procent.

2.3 Leasing av Objektet upphör vid leasingperiodens utgång. Detta avtal upphör när parternas samtliga förpliktelser enligt avtalet har fullgjorts.

3. Erläggande av Leasingavgift och andra betalningar 3.1 Under leasingperioden utgår leasingavgift i förskott för varje

betalningsperiod enligt angivna uppgifter och övriga villkor i enlighet med detta avtal.

3.2 Från och med startdagen till leasingperioden påbörjas debiteras en interimsavgift som uppgår till en trettiondels (1/30) månadsavgift per dag.

3.3 Om Objektet inte förvärvas av köpare anvisad i enlighet med punkt 11.3, ska Leasetagaren från leasingens upphörande till och med när Objektet återlämnas eller full likvid erlagts för Objektet debiteras månatlig leasingavgift.

3.4 Särskild leasingavgift utgår med i avtalet angivet belopp och ska erläggas på leveransdagen om inget annat överenskommits. Om inget belopp angivits är Leasetagaren inte skyldig att betala någon särskild leasingavgift.

3.5 För det fall Leasetagaren har lämnat ett Objekt i inbyte till Leverantören och överlåtit sin fordran på Leverantören till Lease -givaren ska detta belopp tillgodoräknas Leasetagaren som erlagd särskild leasingavgift. Sådan fordran ska vara överlåten senast på leveransdagen.

3.6 Påminnelseavgift utgår för närvarande med det belopp som anges i avtalet. Övriga avgifter relaterade till förändringar i det ursprungliga avtalet utgår enligt de grunder som Leasegivaren vid var tid allmänt tillämpar vid leasing. Mer- värdesskatt tillkommer på

leasingavgiften.

3.7 Vid dröjsmål med erläggande av leasingavgift eller annan betalning enligt detta avtal ska Leasetagaren erlägga ränta på förfallet belopp i enlighet med reglering om dröjsmålsränta i Räntelagen, för när -varande dock lägst sjuttiofem (75) kronor.

3.8 Leasegivaren förbehåller sig rätten att innehålla och avräkna leasingavgift och andra betalningar från Leasetagaren mot annan fordran på grund av detta avtal (t.ex. påminnelseavgift eller dröjs -målsränta) eller mot fordran som avser ersättning för reparation eller annan åtgärd beträffande Objektet, innan avräkning sker mot leasingavgiften. Leasegivaren äger även rätt att innehålla betalning och avräkna mot fordran som förfaller till betalning vid

nästkommande betalningsperiod.

3.9 Leasingavgift innefattar endast ersättning för finansiering och beräknad värdeminskning. I leasingavgiften ingår inte med leasingförhållandet sammanhängande eventuella skatter och

avgifter. Leasegivarens övriga kostnader såsom transport, tull och dylikt ingår inte heller. Sådana skatter, avgifter och kostnader debiteras Leasetagaren särskilt om inte annat överenskommits skriftligen. Kost- nader som hänför sig till utnyttjande av Objektet, såsom registreringsavgift, försäkringspremie, böter, drifts-, underhålls- och reparationskostnader, fordonsskatt eller dylikt ingår inte i leasingavgiften utan dessa ska betalas direkt av Leasetagaren.

3.10 Till säkerhet för sina förpliktelser ska Leasetagaren göra den deposition som specificeras i avtalet. Om inget belopp angivits är Leasetagaren inte skyldig att göra någon deposition. Depositionen ska erläggas senast på leveransdagen. Ränta utgår inte på deponerat belopp.

4. Beräkning av leasingavgift

4.1 Leasegivarens anskaffningskostnad, inklusive skatter, avgifter och kostnader, för Objektet samt Objektets restvärde utgör de faktorer som beräkningen av leasingavgiften baseras på.

4.2 Den i avtalet angivna leasingavgiften baseras på en rörlig ränta, Stibor 90, med tillägg av en marginal beräknad per angiven basdag.

Räntan kan aldrig understiga den marginal som tillkommer utöver Stibor 90.

4.3 Leasegivaren äger rätt att löpande ändra den rörliga räntan när förändringar sker av Stibor 90. Ändringar av räntesatsen till Lease -tagarens nackdel får även ske när det motiveras av kreditpolitiska beslut, eller andra kostnadsökningar som Leasegivaren inte skäligen kunde förutse när avtalet ingicks. Ändring av avgifter får ske när det motiveras av Leasegivarens ökade kostnader. Räntan beräknas på faktiskt antal dagar under aktuellt kalenderår med en räntedagsbas 365/360 och ska erläggas i förskott för varje betalningsperiod tillsammans med periodbetalning.

4.4 Vid förlängning av leasingperioden debiteras en leasingavgift som baseras på ett restvärde efter förlängningsperiodens utgång som uppgår till lägst tio (10) procent.

4.5 Leasetagaren ska aviseras skriftligen om förändring av leasing -avgiften, varvid Leasegivaren ska informera Leasetagaren om orsaken till förändringen.

5. Ändrade kostnader

5.1 Totalt pris och leasingavgift får ändras, om Leverantören fakturerar annat pris för Objektet än som anges i avtalet. Totalt pris och leasingavgift får också ändras om Leasegivaren erlägger likvid för Objektet i främmande valuta efter annan kurs än den som förutsattes av Leasegivaren vid bestämmandet av det totala priset eller om Leasegivaren drabbas av icke förutsedda skatter eller avgifter i samband med förvärvet av Objektet.

5.2 För den händelse att Leasegivarens kostnader ökar eller intäkter i anledning av avtalet minskar på grund av kreditpolitiska åtgärder, ändrad skattesats för mervärdesskatt, förändrad lagstiftning eller myndighetsbeslut eller anvisningar har Leasegivaren rätt att ändra leasingavgiften för framtida betalningsperioder för att få full kompensation för ökade kostnader eller minskade intäkter.

6. Objektet

6.1 Leasegivaren eller representant för denne äger rätt att, efter föregående meddelande, när som helst under leasingtiden besiktiga Objektet. Leasegivaren har rätt att förse Objektet med märkning som utvisar att det tillhör Leasegivaren.

6.2 Leasetagaren har inte rätt att utan Leasegivarens skriftliga medgivande utföra ändringar av eller ingrepp i Objektet.

6.3 Det åligger Leasetagaren att hålla Leasegivaren skadeslös med anledning av krav på grund av person- eller sakskador som kan ha förorsakats genom Objek- tets brukande eller transport till/från Leasetagaren.

6.4 Skulle utmätning företas hos Leasetagaren eller Leasetagaren

Avtalsnr:

21V111

2 av 3

ALLMÄNNA VILLLKOR – LEASINGAVTAL NÄRINGSIDKARE (FLEET SUPPORT)

Kontrakt om finansiering SKL. Allmänna villkor Finansiering. Augusti 2018

försättas i konkurs åligger det Leasetagaren att omedelbart underrätta Leasegivaren därom samt att med uppvisande av detta avtal för vederbörande utmätningsman eller konkursförvaltare upplysa om Leasegivarens äganderätt.

6.5 Leasetagaren ska medverka till att det i bilregistret anges att Leasegivaren är ägare till Objektet med Leasetagaren är brukare.

7. Undersökning, fel eller brist i Objektet

7.1 Leasetagaren har, att på samma sätt som om denne själv köpt Objektet av Leverantören, mottaga och undersöka detsamma.

Leasetagaren ska inom skälig tid reklamera eventuellt fel eller brist i Objektet hos Leverantören. Leasetagaren ska omedelbart meddela Leasegivaren om leveransen inte godkännes. Leasetagaren ska, i händelse av tvist, på egen bekostnad framföra och fullfölja talan mot Leverantören avseende fel eller brist i Objektet.

7.2 Beträffande Objektets kvalitet, prestanda och skick, leverans, leveranstid, garantitid, service etc. gäller de allmänna och särskilda bestämmelser som framgår av avtalet med Leverantören eller i avsaknad av sådana bestämmelser, köplagen och/eller gällande branschsedvänja. Leasegivaren överlåter på Leasetagaren att utöva den rätt Leasegivaren har eller får gentemot Leverantören på grund av avtalet med denne. Leasegivaren har inget ansvar för

Leverantörens fullgörande av sina åtaganden avseende Objektet.

7.3 Leasetagaren ska hålla Leasegivaren skadeslös för alla kostnader och allt ansvar som Leasegivaren kan drabbas av med anledning av Leasetagarens talan mot Leverantören. På begäran av Leasegivaren ska Leasetagaren förskottera sådana beräknade kostnader.

7.4 Leasegivaren har inte något ansvar för utebliven eller försenad leverans av Objektet eller andra brister i Leverantörens fullföljande av sina åtaganden och inte heller för kostnader som kan uppstå i samband med leveransen.

7.5 Leasegivaren garanterar inte Objektets kvalitet, prestanda och skick, inte heller dess lämplighet för Leasetagaren.

7.6 Fel eller brist i Objektet berättigar inte Leasetagaren till innehållande av eller avdrag på betalningar enligt detta avtal.

Leasetagaren är inte heller berättigad till uppskov med dessa betalningar.

7.7 Leasetagaren äger endast rätt att häva detta avtal på grund av fel eller brist i Objektet om Leasegivarens rätt till hävning enligt avtalet med Leverantören är fastställd. Sådan hävning ska ske på villkor som håller Leasegivaren skadeslös.

8. Objektets brukande

8.1 Objektet får inte nyttjas utanför Sveriges gränser under en sammanhängande period överstigande fyrtiofem (45) dagar eller utanför EES utan särskilt medgivande från Leasegivaren. Objektet får överhuvudtaget inte nyttjas utanför Sveri- ges gränser av annan än förare som är folkbokförd i Sverige. Objektet får inte heller nyttjas i tävlingssammanhang. Objektet får endast nyttjas i yrkesmässig trafik efter särskilt medgivande från Leasegivaren.

Leasetagaren ansvarar för att samtliga erforderliga tillstånd för sådan trafik inhämtas. Leasetagaren får inte hyra ut Objektet till annan eller låta annan bruka Objektet mer än tillfälligt.

8.2 Det åligger Leasetagaren att på egen bekostnad väl vårda Objektet i enlighet med Leverantörens och generalagentens anvisningar och rekommendationer så att det är i gott, funktionsdugligt och lagenligt skick. Underhåll, reparation och service får vid operationell leasing endast utföras av auktoriserad verkstad och ska vid finansiell leasing utföras på ett fackmannamässigt sätt.

8.3 Leasetagaren ska på eget initiativ och på egen bekostnad utföra kontrollbesiktning av Objektet enligt lag.

9. Förlust av eller skada på Objektet

9.1 Leasetagaren svarar, oberoende av vållande, för förlust av eller skada på Objektet. Om Objektet skadas, förstörs, förloras eller förslits onormalt ska Lease- tagaren genast underrätta Leasegivaren därom. Härvid äger Leasegivaren begära särskild säkerhet av Leasetagaren för återstående leasingavgifter och andra betalningar enligt detta avtal.

9.2 Leasetagaren ska på egen bekostnad teckna och vidmakthålla försäkring motsvarande Objektets fulla värde från och med leveransdagen och under lea- singperioden. Leasegivaren ska antecknas som förmånstagare och eventuell försäkringsersättning ska utbetalas till Leasegivaren.

9.3 På Leasegivarens begäran ska Leasetagaren uppvisa gällande försäkringsbrev och kvitto på att premie har erlagts. Vid inträffad skada ska Leasetagaren utan dröjsmål insända en komplett skadeanmälan till försäkringsbolaget samt skicka en kopia till Leasegivaren. I samtliga försäkringsfall svarar Leasetagaren för självriskbeloppet.

9.4 Vid skada på Objektet där reparation bör ske ska utfallande försäkringsersättning användas till betalning av reparationskostnad.

Leasetagaren ska svara för de reparationskostnader som inte täcks av försäkringsersättningen.

9.5 Vid totalskada på Objektet där reparation inte kan ske eller vid förlust av Objektet, ska Leasetagaren till Leasegivaren erlägga alla förfallna oreglerade leasingavgifter och andra betalningar enligt detta avtal, inklusive dröjsmålsränta enligt punkt 3.7. Därutöver ska Leasetagaren erlägga följande belopp till Leasegivaren, eventuell skillnad mellan, bokfört restvärde vid tidpunkten för försäkrings-bolagets reglering av skadan minskat med det belopp Leasegivaren på grund av skadan eller förlusten erhållit i försäkringsersättning och vid försäljning av Objektet.

9.6 För det fall försäkringsbolaget lämnar ersättning i form av ett annat objekt ska Leasetagaren innan Leasetagaren accepterar sådant objekt inhämta Leasegivarens samtycke. För ersättningsobjekt ska ersättningsavtal tecknas.

9.7 Skada på eller förlust av Objektet befriar inte Leasetagaren från dennes förpliktelser enligt detta avtal. Detta gäller även för det fall Leasetagaren inte kan bruka Objektet. Intill dess avräkning skett enligt punkt 9.5 och Leasegivaren erhållit avräkningsbeloppet är Leasetagaren skyldig att erlägga förfallande leasingavgifter och övriga avgifter. Efter det att avräkning skett och avräkningsbeloppet betalats upphör avtalet att gälla.

10. Avtalets förtida upphörande

10.1 Leasegivaren äger rätt att omedelbart säga upp avtalet till upphörande och begära att Objektet återställs eller vid behov på Leasetagarens bekostnad återtaga Objektet i följande fall:

• Leasetagaren dröjer med erläggande av leasingavgift eller annan betalning enligt detta avtal mer än trettio (30) dagar efter förfallo dagen.

• Leasetagaren inte erlägger premie för försäkring eller vägtrafik -skatt i rätt tid.

• Objektet blir belagt med körförbud.

• Leasetagaren vanvårdar Objektet, vidtar åtgärd som äventyrar Leasegivarens äganderätt till Objektet eller förvägrar besiktning.

• Leasetagaren åsidosätter i övrigt bestämmelse i detta avtal och inte vidtar rättelse inom trettio (30) dagar efter skriftligt påpekande från Leasegivaren.

3 av 3

ALLMÄNNA VILLLKOR – LEASINGAVTAL NÄRINGSIDKARE (FLEET SUPPORT)

Kontrakt om finansiering SKL. Allmänna villkor Finansiering. Augusti 2018

10.2 Om avtalet upphör enligt punkt 10.1, ska Leasetagaren ersätta Leasegivaren för samtliga förfallna oreglerade avgifter och andra betalningar enligt detta avtal, inklusive dröjsmålsränta enligt punkt 3.7.

Därutöver ska Leasetagaren erlägga följande belopp till Leasegivaren:

• vid finansiell leasing, bokfört restvärde vid tidpunkten för Objektets återlämnande minskat med det belopp som Lease -givaren erhåller vid försäljning av Objektet eller av Lease-givaren uppskattat försäljningsvärde. Vid beräkningen ska bokfört restvärde samt försäljningslikvid vara inklusive moms. Bokfört restvärde beräknas utifrån Objektets anskaffningsvärde med avdrag för gjorda värdeminskningar enligt annuitets metoden baserade på aviserade leasingavgifter. Leasetagaren ska även erlägga skadestånd med en (1) procent av bokfört restvärde gånger kvarstående löptid (angivet i år).

Skadeståndet ska dock alltid uppgå till minst fyratusenfemhundra (4.500) kronor.

10.3 Leasetagaren har rätt till förtidslösen från och med 12 (tolv) månader efter startdagen. Vid förtidslösen ska Leasingtagaren erlägga bokfört restvärde och samtliga förfallna avgifter fram till och med tidpunkten för förtidslösen.

11. Avtalets upphörande

11.1 Leasetagarens ansvar för Objektets vård upphör inte förrän Leasetagaren eller annan som denne anvisat förvärvat objektet eller Leasegivaren själv eller dennes representant omhändertagit Objektet.

11.2 För det fall deposition erlagts som säkerhet för Leasetagarens åtagande enligt detta avtal, ska depositionen efter avdrag för Leasegivarens eventuella fordran mot Leasetagaren återbetalas till Leasetagaren.

11.3 Leasetagaren äger rätt att erlägga restvärdet eller anvisa en köpare som erlägger restvärdet. Restvärdet ska erläggas till Leasegivaren senast den dag leasingperioden upphör och äganderätten till Objektet övergår till den som erlagt restvärdet. Leasetagaren äger även rätt att återlämna Objektet till Leasegivaren på av denne anvisad plats. En avräkning upprättas därefter varvid en jämförelse görs mellan restvärdet och den köpeskilling som Leasegivaren erhåller för Objektet. Om köpeskillingen är lägre än restvärdet ska Leasetagaren erlägga en tillkommande leasingavgift motsvarande mellanskillnaden till Leasegivaren och om köpeskillingen överstiger restvärdet ska Leasegivaren kreditera tidigare fakturerade leasingavgifter motsvarande mellanskillnaden och utbetala beloppet till Leasetagaren.

Vid en förlängningsperiod fastställs restvärdet av Leasegivaren.

12. Behandling av personuppgifter

12.1 VFS behandlar dina personuppgifter framför allt för att administrera det avtal som du omfattas av. För att läsa mer om vår behandling av personuppgifter samt få information om hur du tillvaratar dina rättigheter, se vwfs.se/gdpr.

13. Informationsskyldighet verklig huvudman

Leasetagaren ska omgående informera Leasegivaren om förändring sker av den personkrets hos Leasetagaren som utgör verklig huvudman. Med verklig huvudman avses fysisk(a) person(er) som direkt eller indirekt (via annan juridisk person) antingen äger mer än tjugofem (25) procent av Leasetagaren eller på annat sätt utövar ett bestämmande inflytande över Leasetagaren.

14. Överlåtelse och pantsättning

14.1 Leasegivaren ska inhämta Leasegivarens samtycke innan överlåtelse av detta avtal sker till annan, Överlåtelse av Objektet ska ske med förbehåll för Leasetagarens rättigheter enligt detta avtal

Leasegivaren äger rätt att pantsätta sin rätt till betalning och övriga rättigheter enligt detta avtal inklusive äganderätten till Objektet.

14.2 Leasetagaren får inte överlåta eller pantsätta Objektet eller del därav. Leasetagaren får inte heller utan skriftligt medgivande från Leasegivaren överlåta eller pantsätta sina rättigheter eller skyldigheter enligt detta avtal.

15. Meddelande

Har meddelande som rör detta avtal av Leasegivaren avsänts till Leasetagaren i rekommenderat brev under dess i detta avtal angivna adress, eller på den ändrade adress som vid meddelandets avsändande är för Leasegivaren känd som rätt adress, ska

meddelandet anses ha kommit adressaten tillhanda senast på tredje arbetsdagen efter avsändandet. Har meddelande avsänts med telefax ska det anses ha kommit adressaten tillhanda efter det att ett kvitto från telefaxen på att meddelandet nått mottagaren har erhållits. Har meddelandet avsänts via e-post ska det anses ha kommit Leasetagaren tillhanda vid avsändandet.

16. Force majeure

16.1 Leasegivaren ansvarar inte för skada som beror på lagbud, myndighets åt- gärd, krigshändelse, terrorism, strejk, lockout, blockad eller annan liknande omständighet.

16.2 Förbehållet i fråga om strejk, lockout, bojkott och blockad gäller vare sig Leasegivaren själv är part i eller föremål för sådan åtgärd eller inte. Skada som må uppkomma i andra fall ska ersättas av Leasegivaren endast i den mån som det kan visas att Leasegivaren inte varit normalt aktsam. Leasegivaren och dennes ombud ansvarar inte i något fall för indirekt skada.

17. Ändringar och tillägg

Om inte annat stadgas på annat ställe i detta avtal ska alla förändringar och/eller tillägg till detta avtal vara skriftliga och undertecknas av båda parter för att äga giltighet.

18. Lagval och behörig domstol

Detta avtal ska regleras av svensk rätt. Tvist i anledning av detta avtal ska avgöras av svensk domstol. Talan ska väckas i Leasetagarens domicil forum.

19. Leasegivarens kontaktuppgifter Volkswagen Finans Sverige AB (publ) Org nr. 556258-8904

155 88 Södertälje

Telefonnummer:08-553 868 00

Kontrakt om finansiering SKL. November 2020. Bilaga biladministration.

1 av 3

Bilaga biladministration

Datum Leasegivare: Volkswagen Finans Sverige AB, org. nr. 556258-8904

Kund

Denna bilaga är ett komplement till Kontraktet vad gäller avtal om biladministration.

Ramavtalsnummer

Avgift för biladministration

För tjänsten biladministration utgår en fast månadsavgift om 133 kronor per fordon. I övrigt betalar Kunden rörliga avgifter hänförliga till biladministration i enlighet med vid var tid gällande VFS Allmänna Villkor Biladministration. Förändringar i de Allmänna villkoren kommer att meddelas företrädare för kunden.

Förmånsbil

Fordon som omfattas av biladministration:

Förmånsbil med splitfaktura Verksamhetsbil Övriga fordon

Att underteckna och återsända till Volkswagen Finans Sverige AB.

Rutinbeskrivning

Avtal om biladministration tecknas enligt följande rutin. Kund ska tillställa VFS Avropet, Avrop sker genom tillgänglig webbapplikation till vilken Kunden har fått användaruppgifter och lösenord. Till Avropet ska alltid bifogas specifikation av Objektet.

När Kunden lämnat Avrop till VFS som VFS godkänt, anses det mellan Kund och VFS ha ingåtts ett avtal avseende i Avropet angivet Objekt.

Vid leverans av Objektet registreras Kund som brukare i Transportstyrelsens fordonsregister. Ett nytt registreringsbevis för Objektet skickas ut från Transportstyrelsen till Kund och när detta kommit Kund tillhanda, vilket anses ha gjorts två (2) arbetsdagar efter avsändande, accepterar Kund att leverans skett i enlighet med Leasingavtalet. Eventuella invändningar mot leveransen ska ske omgående till VFS.

VFS är bara skyldigt att betala leverantörens faktura om fakturans innehåll och övriga omständigheter överensstämmer med Avropet.

2021-03-18

Avesta kommun

21V111

Kontrakt om finansiering SKL. November 2020. Bilaga biladministration.

1.1 I detta avtal ska begreppen Personuppgifter, Behandling, Personuppgiftsansvarig och Person uppgiftsbiträde ha samma innebörd som i Data -skydds förordningen (EU 2016/679) och därmed sammanhängande lagstiftning.

1.2 VFS kommer att behandla personuppgifter å Kundens vägnar vid utförandet av biladministrationstjänsten eller annars vid utförandet av sina förpliktelser enligt detta avtal. För varje sådan behandling fastslås att (i) Kunden är Personuppgiftsansvarig och VFS är Person -uppgiftsbiträde för Kundens räkning, och (ii) det som stadgas i nedan ska tillämpas.

1.3 VFS åtar sig:

(a) att endast behandla personuppgifter i överens stämmelse med Dataskyddsförordningen, bestäm -melserna i detta avtal och de hanteringsregler som framgår på FleetWeb. VFS åtar sig att inte behandla de personuppgifter som Kunden har ett person -uppgiftsansvar för i något annat syfte eller för egen räkning.

(b) att säkerställa att endast den personal – hos VFS respektive VFS:s underleverantörer – som behandlar personuppgifter för Kundens räkning åtagit sig att iaktta konfidentialitet.

(c) att ha vidtagit lämpliga tekniska och organi -satoriska åtgärder för att säkerställa en för

behandlingen lämplig säkerhetsnivå i förhållande till bedömd risk. Vid bedömningen av lämplig säkerhets -nivå ska särskild hänsyn tas till de risker som behandling medför, i synnerhet från oavsiktlig eller olaglig förstöring, förlust eller ändring eller till obehörigt röjande av eller obehörig åtkomst till de personuppgifter som överförts, lagrats eller på annat sätt behandlats. Av VFS vidtagna åtgärder kan komma att justeras under detta avtals löptid med anledning av VFS:s allmänna tekniska eller organisa -toriska uppgraderingar. VFS ska skriftligen

dokumentera hur VFS genom vidtagna tekniska och organisatoriska åtgärder säkerställer en lämplig säkerhetsnivå för behandlingen av Personuppgifter.

(d) att utan onödigt dröjsmål och i den mån det är möjligt på lämpligt sätt assistera Kunden, så att Kunden kan fullgöra sin skyldighet att svara på begäran om utövande av den registrerades

rättigheter (i enlighet med Dataskyddsförordningen kapitel III) Kunden ska kompensera VFS för alla kostnader som VFS orsakas för att efterleva detta krav;

(e) att inte under några omständigheter annat än på specifik begäran av Kunden, såvida inte detta krävs enligt unionsrätten eller enligt svensk rätt, lämna ut personuppgifter till tredje man (med undantag för underleverantörer till VFS);

(f) att – efter att Kunden först underrättat VFS om sitt önskemål och tid gemensamt bestämts för när detta kan ske – på lämpligt sätt ge Kunden tillgång till all information som krävs för att visa att de skyldigheter som fastställs i detta avtal har fullgjorts samt möjliggöra och bidra till granskningar, inbegripet inspektioner, som genomförs av Kunden eller av revisor som bemyndigats av Kunden.

(g) att säkerställa att, i de fall där VFS anlitar en underleverantör – vilket Kunden ger VFS ett generellt medgivande att göra -för utförande av specifik behandling på Kundens vägnar, underleverantören genom avtal åläggs samma skyldigheter i fråga om dataskydd som de som fastställs i detta avtal och att tillräckliga garantier ges för att lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder genomförs så att

behandlingen uppfyller VFS skyldigheter enligt detta avtal;

(h) utan dröjsmål rapportera alla händelser som rör

bristande uppfyllande av gällande säkerhetskrav till

Kundens kontaktperson. Händelser som ska

3 av 3

Kontrakt om finansiering SKL. November 2020. Bilaga biladministration.

rapporteras inkluderar, men är inte begränsade till, störningar, problem och ändringar som kan påverka datasäkerheten eller säkerhetsåtgärderna samt alla händelser som kan äventyra personalens

tystnadsplikt, registrerade individers personliga integritet eller åtkomsten till personuppgifter.

Förutom detta måste VFS vidta de åtgärder som är nödvändiga för att begränsa och minimera skador och störningar till följd av sådan händelse samt på Kundens begäran tillhandahålla Kunden en analys/utredning över händelsen.

Incidentrapportering till Kunden, ska så lång möjligt omfatta:

• beskrivning av incidenten inkluderande kategorier av och antal registrerade som berörs samt kategorier av och antal personuppgiftsposter som berörs

• namn och kontaktuppgifter till ansvarig person som kan tillhandahålla kompletterande information

• konsekvensbeskrivning av det inträffade

• vidtagna åtgärder eller förslag på åtgärder i syfte att mildra effekter av det inträffade.

VFS ska bistå Kunden i den fortsatta incidenthanteringen

(i) att informera Kunden utan dröjsmål om VFS får kännedom om eller misstänker brott mot

bestämmelserna enligt detta avtal som rör skydd för personuppgifter eller brott mot säkerheten, som påverkar personuppgifter.

1.4 VFS ansvarar för och ska gottgöra, försvara och hålla Kunden skadeslös för alla direkta förluster, kostnader och utgifter som Kunden kan åsamkas eller krav som kan riktas mot Kunden som en följd av VFS eller VFS:s underleverantörers behandling av personuppgifter i strid mot bestämmelserna i detta avtal. För det fall Kunden blir instämd inför domstol eller om annat rättsligt förfarande inleds mot Kunden ska Kunden -snarast efter det att Kunden fått kännedom om att förfarandet inletts eller kommer att inledas -informera VFS om detta och ge VFS möjlighet att inträda i förfarandet. Om så inte sker kan Kunden inte hålla VFS ansvarig för de kostnader som uppkommer inom ramen för detta förfarande.

1.5 Vid uppsägning av detta avtal ska, oavsett orsaken för uppsägning, VFS när avtalet inte längre är i kraft upphöra att behandla personuppgifter för Kundens räkning och ska förbereda ett omedelbart och säkert återförande av dessa till Kunden (eller tredje man som utsetts av Kunden), eller, om Kunden så begär, förstöra alla personuppgifter och alla kopior i VFS:s besittning eller som är under dennes kontroll. VFS får

dock behålla nödvändiga arkivkopior av sådana data för att kunna efterleva tillämplig lagstiftning. Kunden får begära att VFS genast skriftligen bekräftar för Kunden att VFS har återlämnat eller förstört alla kopior av Personuppgifter.

1.6 Överföring av personuppgifter som är under

behandling eller är avsedda att behandlas efter det

att de överförts till ett tredjeland (land utanför

EU/EES) får bara ske under förutsättning att Kunden

och VFS (innefattande alla underleverantörer till VFS),

med förbehåll för övriga förpliktelser i detta avtal,

uppfyller samtliga villkor för detta i Dataskydds

förordningen (t.ex. genom införande av standard

-klausuler antagna av Europeiska Kommissionen i

avtalet), för att säkerställa att den nivå på skyddet av

fysiska personer som säkerställs genom denna

förordning inte undergrävs.

1 av 3

ALLMÄNNA VILLLKOR – BILADMINISTRATION

Kontrakt om finansiering SKL. Allmänna villkor Biladministration. Augusti 2018

1. Bakgrund

1.1 Volkswagen Finans Sverige AB (publ) (”VFS”) erbjuder olika finansieringstjänster och, för företag som är vagnparkskunder, även hantering och administration av fordonsparker samt personal -bilserbjudanden för företagets anställda.

1.2 VFS erbjuder samordning och hantering av Kundföretags fordonsrelaterade kostnader. Företag som valt att anlita VFS för utförandet av biladministration kallas nedan för Kund och för dessa tjänster ska följande allmänna villkor gälla (”Villkoren”).

2. Definitioner

2.1 I Villkoren gäller, utöver vad som föreskrivs i kontraktet i övrigt, följande definitioner:

”Biladministration” VFS samordning och hantering av Kunds fordonsrelaterade kostnader.

”Drivmedelskort” avser inköpskort som utfärdats av drivmedels -bolag på begä- ran av VFS och som ger Förare av fordon som omfattas av dessa Villkor rätt att hos drivmedelsbolag göra inköp av drivmedel och sådana andra varor och tjänster som det aktuella kortet omfattar.

”Filialnummer” avser sådant s.k. 69nummer som fordons -innehavare ska ansöka om hos Transportstyrelsen.

”Fordon” avser de fordon som omfattas av dessa Villkor, dvs. fordon som Kund anmält till VFS ska omfattas av Biladministration och som är registrerade under Kundens Filialnummer.

”Fordonsrelaterade Tjänster” avser de inköp av tjänster och/eller produkter som Kunden/Förare väljer att göra i förhållande till Fordon.

”Förare” avser den person som på grund av anställning hos Kund eller uppdragsförhållande hos Kunden, disponerar Fordon som omfattas av dessa Villkor.

”Samlingsfaktura” avser VFS månatliga faktura till Kund som omfattar samtliga kostnader relaterade till Kunds Fordon som hanteras av VFS enligt dessa Villkor.

”Samlingsfaktura” avser VFS månatliga faktura till Kund som omfattar samtliga kostnader relaterade till Kunds Fordon som hanteras av VFS enligt dessa Villkor.

Related documents