• No results found

Ställa in alternativ och skriva ut

Innan du kan skriva ut från Windows-plattformar måste du installera motsvarande PostScript- eller PCL-skrivardrivrutin. För anvisningar, se Installera skrivardrivrutiner.

Drivrutinerna finns på CD med användarprogram (Drivrutiner) och i Fiery X3eTY2.

Konfigurera alternativen på fliken Avancerat i skrivardrivrutinen när installationen är slutförd, så som det beskrivs på sidan 12.

När du har installerat skrivardrivrutinen kan du ange utskriftsinställningar för ett särskilt jobb och skriva ut till Fiery X3eTY2. Du kan även ange standardinställningar för utskrift med skrivardrivrutinen.

Det kan hända att du inte kan ställa in vissa utskriftsalternativ vid utskrift till en virtuell skrivare, beroende på hur den virtuella skrivaren är konfigurerad.

För att kunna skriva ut från Windows-program på en dator som är ansluten till en skrivarserver, måste skrivarservern vara en Novell NetWare-, Windows 2000-/Server 2003- eller UNIX-server. För mer information, se Konfigurering och inställning.

UTSKRIFT 40

Anvisningarna nedan förklarar hur du använder skrivardrivrutinen för att

ange utskriftsalternativ. För mer information om olika utskriftsalternativ, se Utskriftsalternativ.

OBS: Följande bilder är hämtade från Windows 2000. Gränssnittet kan variera något beroende på om du använder en PostScript- eller en PCL-drivrutin. Eventuella större skillnader är markerade.

SÅHÄRANGERDUUTSKRIFTSALTERNATIVFÖRETTSPECIFIKT WINDOWS-UTSKRIFTSJOBB MED PCL- ELLER POSTSCRIPT-SKRIVARDRIVRUTIN

1 Välj Skriv ut i programmet.

2 Välj Fiery X3eTY2 som skrivare och klicka på Egenskaper.

3 Klicka på fliken Fiery-utskrift.

Fliken Fiery-utskrift kan du använda för kontroll av alla utskriftsfunktioner som används ofta.

OBS: Stödda flikar, ikoner och utskriftsalternativ kan variera mellan Windows PostScript- och PCL-skrivardrivrutiner. För en fullständig lista över utskriftsalternativ, se Utskriftsalternativ.

1 Förinställningar

UTSKRIFT 41

4 Klicka på ikonen Färg och ange färgprofilsalternativen för jobbet.

Välj ett färgläge för jobbet i fältet Utskriftsläge. Om du vill använda avancerade

färghanteringsfunktioner, som till exempel Renderingsstil, klickar du på Expertinställningar och fortsätter till steg 5. I annat fall går du vidare till steg 7.

5 I dialogrutan Expert-färginställningar, klickar du på Uppdatera för att visa de nuvarande Fiery X3eTY2-inställningarna.

Om knappen Uppdatera inte visas, kontrollerar du att alternativet Dubbelriktad kommunikation är valt, så som det beskrivs i ”Konfigurera installerade alternativ och uppdatera utskriftsinställningar automatiskt” på sidan 26.

6 Ange färginställningarna för utskriftsjobbet och klicka på OK.

UTSKRIFT 42

7 Klicka på ikonen Jobbinfo.

8 Skriv in ett användarnamn och ett lösenord i fältet Användarverifiering.

Om du använder ett Windows-användarnamn och -lösenord, markerar du rutan Använd Windows-inloggning.

Avmarkera rutan Jag är gäst. Välj alternativet Jag är gäst om du inte har något användarnamn och lösenord. Fiery X3eTY2 måste vara konfigurerad för att tillåta gästutskrift.

Om Fiery X3eTY2 är konfigurerad för att kräva användarverifiering vid utskrift, måste du ange ditt användarnamn och lösenord när du ska skriva ut med skrivardrivrutinen. Det användarnamn som du skriver in i fältet Användarverifiering kan vara ditt nätverksdomäns-/

användarnamn eller ett lokalt användarnamn. Kontakta din systemadministratör för besked om systemkraven. Markera rutan Spara användarinformation för att spara användarnamnet och lösenordet.

OBS: Användarnamnet och lösenordet bör överensstämma med användarnamnet och lösenordet för MFP om Användarverifiering är aktiverat i MFP. Om du vill ha mer information kan du kontakta din systemadministratör.

OBS: Användarnamnet och lösenordet bör överensstämma med användarnamnet och lösenordet för Fiery X3eTY2 om Användarverifiering är aktiverat i Fiery X3eTY2.

Om du vill ha mer information kan du kontakta din systemadministratör.

9 Skriv information i fältet Notering 1.

Informationen som du skriver i det här fältet kan granskas och redigeras av operatören i Command WorkStation och visas dessutom i utskriftsloggen.

För mer information om Command WorkStation, se Hjälpprogram.

10 Skriv anvisningar till operatören om jobbet i fältet Anvisningar.

Anvisningarna visas i Command WorkStation, men de syns inte i utskriftsloggen.

Dessa anvisningar kan redigeras av operatören.

UTSKRIFT 43

11 Välj Skriv ut och köa, Skriv ut eller Bearbeta och köa från menyn Utskriftsköåtgärd.

12 Skriv in MFP-användarnumret i fältet Användarnummer om det efterfrågas.

Användarnumret används vid kontokontroll av MFP. Om du vill ha mer information kan du kontakta din systemadministratör.

13 Skriv in värden för de andra fälten vid behov.

För mer information om dessa fält, se Utskriftsalternativ.

14 Klicka på de övriga utskriftsalternativens ikoner för att ange lämpliga inställningar för utskriftsjobbet och klicka på OK.

Dessa utskriftsalternativ är specifika för Fiery X3eTY2 och din MFP. De åsidosätter de inställningar som har angivits i Skrivarinställning för Fiery X3eTY2, men kan ändras från Command WorkStation. För mer information om dessa alternativ och åsidosättanden, se Utskriftsalternativ. För mer information om Command WorkStation, se Hjälpprogram.

Vissa utskriftsalternativ finns endast tillgängliga om ett särskilt installerbart alternativ har konfigurerats. För mer information om att konfigurera inställbara alternativ, se Konfigurera installerbara alternativ.

Om du väljer skrivarens standardinställningar, skrivs jobbet ut enligt de inställningar som du angav vid inställningen. För mer information, se Utskriftsalternativ.

OBS: Om du anger utskriftsinställningar som inte är kompatibla med varandra, får du anvisningar för hur du löser konflikten i dialogrutan Conflict (konflikt).

15 Klicka på OK i programmet för att skriva ut jobbet.

Se till att du har valt Fiery X3eTY2 som aktuell skrivare.

OBS: En del utskriftsalternativ som är valbara från ett program liknar de utskriftsalternativ som är specifika för Fiery X3eTY2 och MFP. Använd i dessa fall de utskriftsalternativ som är specifika för Fiery X3eTY2 och MFP. Dessa alternativ visas på fliken Fiery-utskrift.

Programmet kanske inte ställer in filen på rätt sätt för utskrift i Fiery X3eTY2, vilket kan medföra oväntade utskriftsfel och att det tar längre tid.

OBS: Med funktionen E-mail Notification aktiverad i skrivardrivrutinen enligt beskrivningen i ”Så här aktiverar du Dubbelriktad kommunikation” på sidan 26 får du ett e-postmeddelande efter att jobbet har skrivits ut eller om ett utskriftsfel uppstår.

UTSKRIFT 44

SÅHÄRANGERDUSTANDARDUTSKRIFTSALTERNATIVFÖR WINDOWS-UTSKRIFTSJOBB MED POSTSCRIPT-SKRIVARDRIVRUTINEN

1 Windows 2000: Klicka på Start, välj Inställningar och därefter Skrivare.

Windows XP: Klicka på Start och välj Skrivare och fax.

Windows Server 2003: Klicka på Start, välj Kontrollpanelen och därefter Skrivare och fax.

2 Högerklicka på Fiery X3eTY2-ikonen och välj Utskriftsinställningar.

3 Klicka på fliken Fiery-utskrift om den inte visas.

4 Ange standardinställningarna för utskriftsjobbet, så som det beskrivs på sidan 40.

5 Klicka på OK för att stänga dialogrutan.

Lägga till och redigera vattenstämplar

I Windows-skrivardrivrutinen finns det en funktion för vattenstämpel. Med den här funktionen kan du välja ur en lista över tillgängliga vattenstämplar för att skapa nya vattenstämplar, redigera text, teckensnitt (storlek och stil), färg, läge och orientering för vattenstämpeln, för att ta bort den nuvarande valda vattenstämpeln eller ange andra inställningar.

I de följande anvisningarna beskrivs hur du redigerar vattenstämplar. För mer information, se drivrutinshjälpfilen som du hittar genom att klicka på knappen Hjälp.

UTSKRIFT 45

SÅHÄRLÄGGERDUTILLOCHREDIGERARVATTENSTÄMPLAR 1 Klicka på ikonen Stämpling på fliken Fiery-utskrift.

2 Välj en vattenstämpel i menyn och klicka på Redigera...

Dialogrutan Redigera vattenstämpel visas.

3 Ange teckensnitt, storlek och stil för texten i fältet Vattenstämpel.

4 Ange en vinkel för vattenstämpelstexten i fältet Vinkel.

Som alternativ kan du klicka på och hålla tag i ena kanten av vattenstämpelstexten i förhandsgranskningsområdet och dra den till önskad orientering.

5 Ange en färg för vattenstämpelstexten i fältet Färg.

6 Ange placering för vattenstämpelstexten i fältet Placering.

Som alternativ kan du klicka på och hålla tag i mitten av vattenstämpelstexten i förhandsgranskningsområdet och dra den till önskad placering.

7 Klicka på OK.

8 Ange hur du vill att vattenstämpelstexten ska visas i resultatet i fältet Utskrift av vattenstämpel.

1 Välj en tillgänglig vattenstämpel

1

1 Förhandsgranskningsområde

1

UTSKRIFT 46

Related documents