• No results found

Steg 2, 3 och 4 – Mappning av fält

Steg 2, 3 och 4 liknar varandra då de alla involverar mappning av fält. Steg 2 låter dig mappa

protokollparametrar för lokaliserare; Steg 3 låter dig mappa protokollparametrar för insamling och Steg 4 låter dig mappa protokollparametrar för rekonstruktion.

Steg 2 visas som ett exempel nedan. Radimetrics fält visas i vänster kolumn, och enhetens fält visas i höger kolumn. Notera att om du bläddrar längst ner i gränssnittet, finns en lista över alla protokoll som finns i filen.

Rullgardinsmenyn här låter dig välja mellan att visa alla parametrar, endast mappade parametrar eller endast omappade parametrar. Om många fält har mappats, kan det vara klokt att endast visa de fält som ännu inte har blivit mappade.

Klicka på rullgardinsmenyn för att välja passande matchande fält från den importerade filen i förhållande till dess motsvarighet från Radimetrics på vänster sida.

Obs! Radimetrics fält kanske inte har exakt samma namn som motsvarande enhetsfält, då enhetens tillverkare kan ha valt att använda ett annat namn för det fältet. En tabell över de protokoll som finns i importfilen visas under gränssnittet för mappning, och tabellen innehåller också värdena för varje fält för protokollen. Detta kan vara till hjälp när du försöker matcha fälten på rätt sätt.

När mappningen är genomförd för ett steg, kan du klicka på knappen Nästa längst ner på skärmen för att gå till nästa steg.

Steg 5 – Förhandsvisning

Steg 5, förhandsvisning, visas nedan:

Mappstrukturen för importfilens protokollgrupp visas här. Kontrollera att den är korrekt och uppdatera den efter behov före import.

Klicka på kryssrutan för att markera ett protokoll för import. Kryssrutan för alla längst upp i kolumnen kan användas för att importera alla protokoll på en gång, och är användbar om många protokoll ska importeras.

Knappen Förhandsgranskning öppnar en förhandsgranskning så att du kan granska protokolldetaljerna så som de kommer visas i huvudprotokollsbiblioteket. Om fel upptäcks i mappningen kan man använda knappen Tillbaka för att gå tillbaka i processen och mappa fält på nytt.

När du har markerat protokoll för import klickar du på knappen Importera för att slutföra processen med att lägga till protokollen i Radimetrics.

Med hjälp av knappen Förhandsgranskning , skapas en förhandsgranskning i huvudprotokollsbibliotek enligt exemplet nedan.

Huvudprotokollsbibliotek

Gränssnittet Huvudprotokollsbibliotek visas nedan. Det fungerar som en söbkar lista över alla de huvudprotokoll som finns i systemet och gör att man kan granska protokolldetaljerna.

Den vänstra kolumnen visar listan över huvudprotokollsgrupper. Dessa kan expanderas eller minimeras för att visa deras undergrupper genom att klicka på pilarna. Om man klickar på gruppens namn visas protokollen i gruppen på den högra panelen.

Rullgardinsmenyn för sökomfattning gör att du kan begränsa omfattningen av de protokoll du söker efter med den protokollgrupp som är vald för tillfället, med eller utan dessa associerade

undergrupper. Den låter dig utvidga omfattningen tillbaka till alla protokoll i systemet.

Rullgardingsmenyn för modalitet gör att du kan begränsa sökningens omfattning enligt en särskild modalitet på protokollet (t.ex. XR, CT, US).

Sökfältet för protokollnamn gör att du kan söka efter huvudprotokoll genom att skriva in en del av dess namn.

Genom att klicka på något protokoll visas det protokollets detaljer, såsom i exemplet nedan.

Fönstret med protokolldetaljer låter dig ladda ner protokollet som en PDF-fil via knappen Ladda ner , längst upp till höger i fönstret. Avsnittsrubriker precis under protokollnamnet kan klickas på för att snabbt navigera till olika delar av protokollet. Ingen redigering är tillåten.

Varningar

Varningar delas in i tre kategorier:

Doseringsvarningar Doseringsvarningar kan ställas in av användare med rätt privilegier, och kan ställas in för att meddela dig om händelser som t.ex. en undersökning som överskrider en dosreferensnivå eller en patient som når sin kumulativa doströskel.

Incidentrapporter visas i denna kategori.

Systemfel Systemfel innefattar varningar om dosberäkningar, dosrapporter, allmänna programvarufel, licensiering eller systeminformation.

Meddelanden Meddelanden täcker protokollrelaterad information, såsom huruvida protokoll har reviderats eller aktiverats eller om de ska granskas. Gränssnittet för att hantera alla varningskategorier är liknande, och det börjar med sidan för aktiva varningar.

Notera att om du klickar på en undersökning eller ett patientnamn så kommer du direkt till detaljsidan för den undersökningen eller patient som är associerad med den varningen.

Du kan ställa in prenumerationer på varningskategorier enligt dina specifika behov.Se "Redigera varningsdetaljer" på sidan 153för mer information om detta.

Gränssnittet för varningar visas nedan:

Klicka på knappen Filter för att filtrera visade varningar. Notera att du med filtret kan ändra omfånget för de varningar som listas. Exempelvis är det möjligt att visa alla varningar istället för endast dem som gäller för dig själv, eller att visa varningar med en specifik status.

De filter som appliceras för tillfället visas längs denna rad. Det är möjligt att radera filter direkt härifrån genom att klicka på Knappen Radera för respektive filter.

Högerpilen kan klickas på för att visa detaljer och historia för varje varning, såsom visas nedan.

Knappen Granskat valda låter dig markera valda varningar som granskade. Knappen Radera valda låter dig radera markerade varningar. Flera varningar kan väljas på samma gång genom att användas tangenterna Shift (för en rad poster) eller Control (för individuella poster). För att förhindra oavsiktlig radering, kommer en dialogruta dyka upp som ber dig bekräfta raderingen innan den genomförs.

Klicka på knappen Redigera för att redigera eller bekräfta en varning och ta bort den från listan över aktiva varningar. Klicka på knappen Vidarebefordra för att vidarebefordra en varning till en annan användare. Klicka på knappen Tagga för att tilldela en eller flera taggar till undersökningen eller patienten som är associerad med varningen. En dialogruta kommer att visas för detta. Taggar kan användas som sökvillkor för associerade undersökningar eller patienter. Klicka på knappen Radera för att radera en varning. För att förhindra oavsiktlig radering, kommer en dialogruta dyka upp som ber dig bekräfta raderingen innan den genomförs.

Knappen Exportera öppnar gränssnittet för varningsexporterare, vilket låter dig exportera de listade varningarna till CSV/XLS/XLSX- eller PDF-format.Se "Exportera varningar" på sidan 189.

Obs! Som användare kommer radering av en varning som är associerad med ditt konto (”Mina varningar”) endast att radera den från ditt konto. För en systemadministratör kommer radering av en varning från kategorin ”Alla varningar” att radera den individuella varningen för alla användare. Se till att detta är det förväntade resultatet innan radering för alla användare genomförs. Ett godkännande kommer också ta bort varningen för alla användare, men behåller varningen för framtida granskning och modifiering.

Related documents