• No results found

4.1 Hur går konsumenten tillväga vid försäljning av privatbostad?

4.1.1 Vad tänker de som endast sålt med traditionell mäklare?

I tabell 2 nedan visas den geografiska spridningen på de svar där respondenten endast sålt med en traditionell mäklare, en eller flera gånger. Har respondenten sålt flera gånger i olika län visas båda. Det kan alltså vara fler försäljningar i länen om respondenten sålt flera gånger i samma län då det inte efterfrågades hur många försäljningar de gjort. Respondenten fick svara i vilken kommun de sålde, och det har sedan sammanställts i län för lättare överblick i tabellen nedan.

Tabell 2: Geografisk spridning av de respondenter som endast använt en traditionell mäklare.

Det var 77 av 129 svaranden som angav att de sålt en eller flera bostäder och endast använt sig av traditionell mäklare. Av dessa hade endast tre personer övervägt att använda sig av en internetmäklare vid sin försäljning. En angav att anledningen till att denne valt att använda en traditionell mäklare var för att de redan har ett etablerat kundregister, erfarenhet av styling samt att de skötte allt praktiskt med visningar. En nackdel denna respondent såg med den traditionella mäklaren var att de tar ut orimligt höga arvoden för ett jobb som skulle kunnat genomföras själv. I slutändan skulle den respondenten ändå välja att använda en traditionell mäklare vid nästa försäljning. De andra två som övervägt internetmäklare vid en försäljning svarade att “det beror på” på frågan om de skulle välja traditionell mäklare även nästa gång, med anledningen att det beror på prisskillnaden mellan alternativen.

Resterande 74 personer hade inte övervägt en internetmäklare när de sålde sin bostad. I diagram 2 nedan visas anledningarna till att respondenten inte övervägde en internetmäklare, här med möjlighet att ange flera svarsalternativ. Den vanligaste anledningen (21,3%

motsvarande 30 svar) var att respondenten svarat “jag ville ha en mäklare som var expert på just mitt område”. Även “jag ville inte hålla min egen visning” (19,1% motsvarande 27 svar),

“jag visste inte att det fanns” (17% motsvarande 24 svar), “jag tror att en traditionell mäklare får ut ett högre slutpris” (15,6% motsvarande 22 svar) samt “jag hade en personlig kontakt med en traditionell mäklare” (12,1% motsvarande 17 svar) var vanliga anledningar. Lite ovanligare anledningar var att de blivit rekommenderad en viss mäklare av en bekant samt att de sett reklam från en traditionell mäklare och valt den (3,5% motsvarande 5 svar på vardera alternativ). Det fanns även en möjlighet att lämna ett eget svar och då var det flera som angav att det inte fanns när de sålde, vilket i diagrammet nedan var 3,5% (motsvarande 5 svar).

Övriga svar var även bland annat att respondenten ville ha en fysisk relation till mäklaren, att de själva inte kunde vara på plats för att hålla visningen samt att de ville ha hjälp med

pappersarbete till Skatteverket etc.

Diagram 2: Svar från 74 respondenter om anledningar till att de inte övervägde en internetmäklare. Här fanns möjlighet att ange flera svarsalternativ.

74 svaranden som endast använt en traditionell mäklare svarade på frågan om de var nöjda med den mäklare de använt. Som diagram 3 nedan visar så var 80% (motsvarande 59 stycken) av respondenterna nöjda med mäklaren. Här fick de även möjlighet att i fritext skriva vad de tycker var bra respektive dåligt med den mäklartjänst de valde.

Diagram 3: Svar från 74 respondenter gällande om de var nöjda med sin traditionella mäklare.

Saker som flera respondenter angav som bra saker med mäklartjänsten var att mäklaren skötte allt (och därmed slapp man tänka på något själv), den personliga kontakten med mäklaren, kundregistret, lokalkännedomen och att mäklaren var pålitlig, kunnig och noggrann.

Anledningar till att de var mindre nöjda innefattade att det blev dyrt, att mäklaren var oengagerad, att de sålt för snabbt och inte delat all information och att mäklaren varit dåligt förberedd. Av de 59 som svarat att de var nöjda med mäklaren var det 20 stycken som svarade att de inte tyckte att någonting var mindre bra med tjänsten.

77 respondenter svarade på frågan om de tyckte att arvodet som den traditionella mäklaren tog för förmedlingen var rimligt. Enligt diagram 4 nedan var det en jämn fördelning mellan

“Ja, jag tycker det var ett rimligt arvode” och “Jag tycker att det blev lite dyrt”, med 35 svar

vardera. Fem respondenter angav ett eget svar, då bland annat att de inte kom ihåg eller att om bostaden säljs innan den kommer ut på marknaden så är det väldigt lättförtjänta pengar.

Endast två respondenter svarade att de tyckte arvodet blev alldeles för dyrt.

Diagram 4: Svar från 77 respondenter om vad de tyckte om den traditionella mäklarens arvode.

Diagram 5 nedan visar vad respondenterna svarade på frågan om de skulle överväga en internetmäklare om de skulle sälja igen. 74 respondenter svarade på frågan och av dessa svarade 15 stycken (motsvarande 20%) att “ja”, de skulle överväga en internetmäklare vid nästa försäljning. 29 stycken (motsvarande 39%) svarade “nej” och 40 stycken (motsvarande 41%) svarade att det “beror på”.

Diagram 5: Svar från de 74 respondenter som inte övervägt internetmäklare tidigare på frågan om de skulle överväga internetmäklare vid nästa försäljning.

Diagram 6 nedan visar anledningarna till varför de som svarat “ja” på ovanstående fråga skulle överväga en internetmäklare vid nästa försäljning. Den vanligaste anledningen, med 48% (motsvarande 12 stycken) var att “jag skulle vilja undersöka mina alternativ mer”. Även

“för det fasta arvodet” (28% motsvarande 7 svar) samt “det vore roligt att få sköta vissa delar av processen själv” (16% motsvarande 4 svar) var vanligt. Mindre vanliga anledningar var

“jag har blivit rekommenderad en internetmäklare av en bekant efter jag sålde” samt “jag är

inte nöjd med den traditionella mäklaren” (motsvarande ett svar var).

Diagram 6: Svar från 15 respondenter om varför de skulle överväga internetmäklare vid nästa försäljning. Här fanns möjlighet att ange flera svarsalternativ.

Vidare visar diagram 7 nedan vad svarsalternativet “det beror på” från diagram 5 betyder för dem. 44% (motsvarande 19 svar) svarade att “det beror på prisskillnaden mellan

alternativen”. Även “hur mycket jag känner för att göra själv när jag vill sälja” (33%

motsvarande 14 svar) samt “om jag har blivit rekommenderad en internetmäklare av en bekant” (21% motsvarande 9 svar) var vanliga anledningar. En person angav det egna svaret

“det beror på hur marknaden ser ut då”.

Diagram 7: Svar från 30 respondenter om vad övervägande av internetmäklare vid nästa försäljning skulle bero på. Här fanns möjlighet att ange flera svarsalternativ.

Related documents