• No results found

TACK SÅ MYCKET!

In document Låt pennan dansa (Page 26-41)

BILAGA 7:1 ELEV A

Text 1, obearbetad

Osynlig

En dag när jag vaknade var jag osynlig. Jag tängte vad man kan göra när man är osynlig. Jag kom på masor av grejer man kunde jöra när man va osynlig. Jag gick ut på stan och råna leksaks affärer, spel affärer, godis affärer, sport affärer och alltan att. Till sist slog jag till med den stora stöten jag rånade en bank på flera siljoner kronor sen tog jag mej till flyg platsen och snode ett jettplan och lasta på alla grejer jag snot. Men jag viste ju inte jag hur man flög det här planet men som tur, var det en hand bok i planet så jag läste den och flög i väg. Slut.

Text 1, bearbetad

Osynlig

En dag när jag vaknade var jag osynlig. Jag tänkte: ”Hm, vad kan man göra när man är osynlig?”, och jag kom på massor av grejer man kunde göra.

Jag gick ut på stan och rånade spelaffären på alla data och ps2 spel och sen rånade jag godisaffären på alla sorters godisar dem hade. Sedan gick jag till sportaffärerna, där snodde jag alla hockeyklubbor och allt annat.

Men nu var det dags för den stora stöten. Jag gick in på en bank och rånade banken på flera siljoner kronor.

Sedan snodde jag en taxi och körde hastigt till flygplatsen. Där tog jag ett stort jetplan och lastade på alla mina snodda grejor. Men då kom jag på: ”Jag kan ju inte flyga de har planet”. Plötsligt upptäckte jag en sliten handbok på styrmans säte. När jag läst igenom hela handboken kunde jag flyga iväg till ett annat varmare land, och det gjorde jag också. Där ligger jag nu och solar under en palm, leker med mina leksaker, spelar mina dataspel, äter allt godis och lär alla lokala invånare att spela landhockey m.m.

Text 2, obearbetad

Mordet på våningen åvanför

Klockan närmade sig tolv. Ugglorna hoade och mörkret hade sänkt sig över kvarteret. Här och var pupor. Vi hade samlats och var utklädda till spöken, häxor och trollkarlar. Någon berätade en kuslig spökhistoria. Plötsligt hör vi ett skrapande ljud och nån skrek och det verkade koma från vånigen ovanför. Vi gick försiktit ut genom dören vår och gick up för traporna och plingade på där ovan för. Ingen öpnade med duren var inte låst så vi gick in det var mördk där ine så vi tände lamorna. Vi gick in i ett ganska stort rum. Alla vart helt häpna och skrek. Vi kuta snapt hem i gen. för i rumet var det en man och en kvina dom var hängda dom hade inga ben eller armar. För som låg på golvet helt blodiga. Vi ringde polise och sa vad vi hade set. Polisen kom dom spära av lägen heten med långa band och vi kunde bara hopas att mördaren blev tagen.

BILAGA 7:2

Text 2, bearbetad

Mordet i våningen ovanför

Klockan närmade sig tolv. Mörkret hade sänkts sig över kvarteret. Här och var stod pumpor. Vi hade samlats och var utklädda till spöken, häxor och trollkarlar. Någon berättade en kuslig spökhistoria. Plötsligt hör vi ett skrapande ljud och någon skrek. Det verkade komma från våningen ovanför. Vi gick försiktigt ut genom dörren, gick uppför trapporna och plingade på där ovanför. Ingen öppnade, men dörren var inte låst så vi gick in. Det var mörkt där inne då vi tände lamporna. Vi gick in i ett ganska stort rum. Alla blev helt häpna och skrek. Vi sprang snabbt hem igen för i rummet var det en man och en kvinna som var hängda och de hade inga ben eller armar. För de låg på golvet helt blodiga. Vi ringde polisen och berättade vad vi hade set. Polisen kom och spärrade av lägenheten med långa band och vi kunde bara hoppas att mördaren blev tagen.

Text 3, obearbetad

Fågeln från Mars

En solig och varm dag kom en fågel flygande ner från himlen. Den var ganska konstig för den var röd med blåa skärt fjädrar och vingarna var i olika färger och den hade antäner på huvudet. Jag tängte. Den drå fågeln var anolunda. Sen kom fågeln sakta mot mig och satte sig på min axel. Jag gick in till mamma och frågade om jag fick behåla fågeln och det fick jag. Men då behövde vi en bur till fågeln så vi tog bilen och sköpte en bur till fågeln. Vi sköpte en ganska stor bur. Sen när vi kom hem döpte jag fågeln till Max. Vi lekte och hade kul i flera dagar. Men sen kom ett brev är det stod. Vi äger fågeln ni har. Vi vill ha tillbaka den. Hälsningar familjen från Mars. Dom viste inte hur dom skule kuna skika fågeln till Mars. Efter några dagar kom ett stort rymdskep och landade på deras gräs mattan. Det kom ut nåra gröna varelser ur skäpet. Det var dom som ville ha tillbaka deras fågel. Dom gick in och tog fågeln men då stopade mamma och pappa dem och sköpslog med dem om att få behåla fågeln. Rymd varelserna gick med på att få lite pengar för fågeln. Sen for rymd varelserna hem till Mars så fick pojken ha kvar sin fågel Max. Slut.

Text 3, bearbetad

Fågeln från Mars

En solig och varm dag kom en fågel flygande ner från himlen. Den var ganska konstig för den var röd med blåa skärt fjädrar och vingarna var i olika färger och den hade antäner på huvudet. Jag tängte. Den drå fågeln var anolunda. Sen kom fågeln sakta mot mig och satte sig på min axel. Jag gick in till mamma och frågade om jag fick behåla fågeln och det fick jag. Men då behövde vi en bur till fågeln så vi tog bilen och sköpte en bur till fågeln. Vi sköpte en ganska stor bur. Sen när vi kom hem döpte jag fågeln till Max. Vi lekte och hade kul i flera dagar. Men sen kom ett brev är det stod. Vi äger fågeln ni har. Vi vill ha till baka den. Hälsningar familjen från Mars. Dom viste inte hur dom skule kuna skika fågeln till Mars. Efter några dagar kom ett stort rymdskep och landade på deras gräs mattan. Det kom ut nåra gröna varelser ur skäpet. Det var dom som ville ha tillbaka deras fågel. Dom gick in och tog fågeln men då stopade mamma och pappa dem och sköpslog med dem om att få

BILAGA 7:3 behåla fågeln. Rymd varelserna gick med på att få lite pengar för fågeln. Sen for rymd varelserna hem till Mars så vart pojken glad för att han fick ha kvar sin fågel Max. Slut!.

ELEV B

Text 1, obearbetad

Osynliga pojken

Fredrik var glad, han hadde just hittat några coola kläder. Först hittade han sina råsa kallsonger.

Sen hittade han sin snor-gröna T-sirt. -Ha. skrek han. Nu är jag osynlig…

-Jag måste visa pappa…tänkte Fredrik, han sprang så fort så att råkade stöta till mammas kina-vas…KRAS…

-skit tänkte fredrik.

-Men det gör inget jag är ju osynlig. Han sprang vidare och in i vardagsrummet. -Pappa pappa. Jag är osynlig.

Men pappa mumlade bara ”ja” bakom tidningen… -Duma pappa. Men mamma vill nog se!

Mamma stod i köket och rullade köttbullar. -Mamma, Jag är osynlig.

-Ja. ja. spring ut och lek nu. sa mamma.

Text 1, bearbetad

Fredrik blir osynlig

Fredrik var glad, han hadde just hittat några coola kläder.

först hittade han sina råsa kallsonger (Med en brun fläck där bak.) Sen hittade han sin snor-gröna T-sirt.

-Ha! skrek han. Nu är jag osynlig.

-Jag måste visa pappa. tänkte fredrik han sprang ner för trappan så fort så att han råkade stöta till mammas kina-vas (KRASCH)

-Skit…tänkte fredrik. Men det gör ju inget jag är ju osynlig. Pappa satt i vardagsrummet och läste tidningen.

-Pappa. Pappa jag är osynlig.

Ja ja. mumlade han bakom tidningen…

-Dumma pappa. tänkte Frredrik. Men mamma kanske. -Mamma, Jag är osynlig.

BILAGA 7:4

Text 2, obearbetad

Jag hade gått stigen förut.

Ja visste vart jag skulle komma, stigen nådde sitt slut Jag kom till en äng. Och när jag tittade över till andra sidan såg jag skogsberget. Det var inte särsilt högt men det var brett och långt…

Jag gick till en buske och kröp ner i en liten öppning…

Jag hadde vetat om hemligheten i en vecka. men då hadde jag glömt ficklampan…Jag kröp en bit tills det bredde ut sig så att jag kunde stå. jag fortsatte. Jag såg ett ljus längre fram.

Jag blev tvungen att krypa en bit.

Jag stannade tvärt. Jag skådade den största chips högen jag någonsin sett… Jag kunde inte se på mätaren, så jag gick närmare och såg

200 meter brett och 1 km djupt. Och bäst av allt Mina favorit CHIPS!!!!!

Text 2, bearbetad

Jag hadde gått skogsstigen förut. Ja visste vart jag skulle komma

Stigen nådde sitt slut, jag kom till en äng. Och längre bort såg jag skogsberget. Det var inte mycket högt, men det var brett och långt…

Jag gick till en buske och kröp ner..

Jag hadde vetat om hemligheten i en vecka, men då hadde jag glömt ficklampan.. Jag kröp en bit tills taket höjdes så att jag kunde stå… Jag såg ett ljus längre fram. Jag var tvungen att krypa sista biten..

Jag stannade skådade det största chips berget jag någonsin sett.

Jag gick till mätaren. 200 meter brett och en killometer djupt, och bäst av allt mina favorit chips. Onion chips

-Yippe

Text 3, obearbetad

Den okända varelsen

En dag när jag var ute och rasta grannens hund, Jocke, jag gick längs grusvägen när Jocke började morra. Jag tittade in mot skogen och såg meterhöga svarta varelser…jag stod kvar och tittade, men då såg en av dom fem varelserna mej och skrek gält någonting. Jag sprang hem…Jag kom in i hallen när jag kom på att jag glömde grannens hund fastbundet vid ett träd

-skit tänkte jag

Jag tog mammas köttkniv och sprang till grusvägen…Men när jag kom dit låg Jocke och gnagde på ett svart huvud..

Det låg ben och blod över allt. Jag skrattade ett tag tills en varelse kom och började bita på mitt ben.

Jag låssade fort Jockes rep. han hoppade på varelsen och bet skallen av den svarta varelsen..

BILAGA 7:5

Text 3, bearbetad

Den okända varelsen

En dag när jag rastade grannens tax hund, Jocke. Jag gick längs grusvägen när jocke började morra. Jag tittade in i skogen och såg små svarta varelser…Jag stod kvar tills en av dom fem såg mig, och gav till ett gält ljud. Jag sprang hem, när jag plölsligt kom på att Jocke var fastbunden vid ett träd

-skit. tänkte jag…Jag tog mammas köttkniv och sprang mot skogen. Men när jag kom dit så låg Jocke och gnagade på ett svart huvud. Jag skrattade ett tag tills en varelse kom och började bita i mitt ben, Jag lossade fort Jockes rep.

Jocke hoppade och bet skallen av den svarta varelsen.. - Aha, skrek jag. katter.

ELEV C

Text 1, obearbetad

Det var en gång en flicka. En dag for hon till kiosken, där hittad hon några godisar som hon köpte. När hon kom hem åt hon upp godisarna. När hon vaknade nästa morgon var hon osynlig. Hon vart rädd. Men sen började hon tänka på saker som man kunde göra när man är osynlig. Hon började att skrämma sina föräldrar. Sen tog hon ett plan till Paris. Där for hon på tivoli och åkte gratis karuseller. Sen for hon hem för att sova. När hon vaknade var hon inte osynlig längre.

Text 1, bearbetad

Det var en gång en snäll och smart flicka. En dag for hon till kiosken, där hittade hon några gigantiska godisar som hon köpte. När hon kom hem åt hon upp dom gigantiska godisarna. När hon vaknade nästa morgon var hon osynlig. Hon blev väldigt rädd. Men sen började hon tänka på saker som man kunde göra när man är osynlig. Hon började med att skrämma sina föräldrar. Sen tog hon ett stort plan till Paris. Där for hon på ett tivoli med massor av karuseller, där åkte hon gratis eftersom hon var osynlig. Sen for hon hem för att sova. När hon vaknade var hon inte osynlig längre.

Text 2, obearbetad

Långt där inne i den mörkaste delen av skogen. Där inne där solens strålar knappt nådde marken, där fanns en tjärn. Den var den svartaste och djupaste tjärn jag någonsin sett. Det sades att den bar på en hemlighet. Hemligheten om odjuret. Det sades att odjuret var stort med huggtänder. Jag och en kompis blev så nyfikna så att vi bestämde oss för att gå in i skogen efter skolan. Äntligen slutade skolan. Spänningen kändes i hela kroppen. Nu var vi på väg. Det blev mörkare ju längre in vi gick till slut kom vi till tjärnen, tjärnen var mörkare och djupare än vad jag trodde. Det dröjde inte länge innan vi såg fotspår, fotspåren var enorma. Vi hörde ett ljud, vi blev så rädda så vi sprang hela vägen hem.

BILAGA 7:6

Text 2, bearbetad

Långt där inne i den mörkaste delen av skogen. Där inne där solens strålar knappt nådde marken, där fanns en tjärn. Den var den svartaste och djupaste tjärnen jag någonsin sett. Det sades att den bar på en hemlighet. Hemligheten om odjuret. Det sades att odjuret var stort med huggtänder. Jag och en kompis blev så nyfikna på om det fanns ett odjur, så vi bestämde oss att gå till tjärnen efter skolan. Äntligen slutade skolan spänningen kändes över hela kroppen. Nu var vi på väg till tjärnen. Det blev mörkare ju längre in vi gick till slut var vi framme, tjärnen var mörkare än vad jag trodde. Det dröjde inte länge innan vi såg fotspår, fotspåren var enorma. Vi hörde ett ljud, vi blev så rädda så att vi sprang hela vägen hem.

Text 3, obearbetad

En morgon när jag vaknade var min hund borta, han som brukar ligga i korgen bredvid sängen. Jag letade i hela huset men jag hittade inte han, då kom jag på att jag inte hade letat i hallen, när jag kom fram till hallen så var dörren uppen. Jag sprang till mamma och pappas sovrum. Ingen var där, jag tog på mig kläderna och gick ut, bilen var borta. Jag provade att ringa till mamma men ingen svarade. Jag kollade vad klockan var för mamma skulle till mormor kl 11.00. Men klockan var bara 9 så då hade jag 2 mystereum att lösa. Nu kom mamma hem, hon var alldeles vit i ansiktet (som om hon hade sett ett spöke. Hon sa att en man hade kommit in och hotat henne med en kniv. Då frågade jag var Rex var, då sa mamma att hon inte visste det. När det hade gått nåra timmar kom pappa hem, han hade Rex med sig.

Text 3, bearbetad

En bryten tass

En morgon när jag vaknade var min gulliga och lurviga collie-valp borta, han som brukar ligga i korgen bredvid min säng. Jag letade i hela huset men jag hittade inte han, då kom jag på att jag inte hade letat i hallen. När jag kom fram till hallen var dörren uppen. Jag sprang till mammas och pappas sovrum. Ingen var där, jag tog på mig kläderna och gick ut, bilen var borta. Jag provade att ringa till mamma men ingen svarade. Jag kollade vad klockan var för mamma skulle till mormor kl 11.00. Men klockan var bara 9 så då hade jag två mystereum att lösa. Nu kom mamma hem, hon var alldeles vit i ansiktet (som om hon hade sett ett spöke.) - En man har kommit in och hotat mig med en kniv så då ringde jag polisen så nu är den där mannen i fängelse, sa mamma. Då frågade jag var Rex var, då sa mamma att hon inte visste det. När det hade gått nåra timmar kom pappa hem, han hade Rex med sig. Pappa sa att han hade gått ut för att hämta posten så han lämnade dörren öppen. Medan han hade hämtat posten hade Rex passat på att smita ut när han sprang över vägen blev han överkörd av en bil, då såg pappa han. Så han hade skyndat sig till veterinären. Veterinären sa att Rex hade brytid en tass. Så det var därför ingen var hemma.

BILAGA 7:7 ELEV D

Text 1, obearbetad

När jag blev osynlig.

Det var en helt vanlig morgon (Trodde jag) när jag vaknade klädde jag på mig en lång vit klänning som jag fått i julklapp av mamma sen gick jag in i köket för att äta frukost. Mamma satt och läste tidningen. När jag kom in tittade hon på mig gallskrek och sprang all världens väg. Jag funderade på varför sen gick jag ut i hallen och tänkte titta mig i spegeln. Men jag var inte där i spegeln såg jag endast en vit klänning. Först blev jag chockad men sen lungnade jag ner mig och tänkte på allt jag kunde göra. Jag drog på mig min röda jacka och ett par skor men jag ändrade mig och tog av det igen. Sedan tassade jag ut i trapphuset. Först ringde jag på gringa gamla Agdas dörr. Hon stack ut huvudet grymtade och stängde den igen jag ringde en gång till då öppnade hon dörren sen grymtade hon –Förgrymmade ungar. och smällde igen dörren. Då kom Ernst och plingade på Agdas dörr då slängde hon vatten på han. * Hi hi * Jag sprang ner för trappan och ut på gården där stod ”Tuffa gänget” och retade en liten flicka med en valp. Jag klättrade upp i ett träd och började kasta kottar på killarna. Dom stirrade upp i trädet först såg de bara klänningen. De ryggade tillbaka några steg. Men jag höll på att bli synlig igen utan att jag märkte det. Då ropade en av killarna.

-Ta henne! och pekade på mig. Jag hoppade ner från trädet och sprang hela vägen hem med killarna tätt efter. När jag kom in sjönk jag utmattad ner på sängen och somnade lite senare väckte mamma mig. Var det bara en dröm?

Eller??

Text 1, bearbetad

När jag blev osynlig!!!

Det var en helt vanlig men varm morgon (Trodde jag ja) när jag vaknade klädde jag på mig en lång vit klänning som hade samma mönster som trapphusets tapet den hade jag fått i julklapp av mamma. Sen gick jag in i det ljusa, luftiga köket för att äta frukost. Mamma stirrade på mig gallskrek och sprang all världens väg. Jag funderade på varför medans jag åt några marmelad mackor. Sedan gick jag ut i hallen för att titta mig i spegeln. Men jag var inte där. I spegeln såg jag endast den vita klänning. Först blev jag chockad men sen lugnade jag ner mig och tänkte på allt jag kunde göra. Jag drog på mig min röda jacka (som mamma envisats med att köpa för att den var så billig) och ett par grå gympadojor men jag ändrade mig och tog av det igen klänningen räckte. Sedan tassade jag ut i trapphuset. Först ringde jag på gringa gamla Agdas (Hon som blir arg bara man andas för högt) dörr. Hon stack ut huvudet grymtade som en gris och stängde dörren. Jag ringde på igen. Då öppnade hon dörren helt. Fnös och sa

–Förgrymmade ungar. Och smällde igen dörren. Då kom läbbiga gubben Ernst och ringde på Agdas dörr. Då slängde hon vatten på honom. * He he he* Jag sprang ner

In document Låt pennan dansa (Page 26-41)

Related documents