• No results found

TIDSFÖRETEELSER

In document UR MINA MEMOARER OCH ANNAT (Page 57-60)

I Kansas City, Missouri, U. S. A., florerar sedan trettio år tillbaka en institution som kallar sig Unity School of Christianity och utger en månadsskrift vid namn Unity, devoted to Christian healing. Den är ett slags tidskrift för kristlig läkekonst utan läkare. Botemedlen äro uteslutande böner.

Man skriver bara till redaktionsavdelningen Silent Unity, uppgiver namn och adress och vad som plågar en och redaktionen ber för en. Brevhemligheten bevaras strängt. Man bifogar naturligtvis en penningsumma efter råd och lägenhet, ty Silent Unitys utgifter bestridas uteslutande genom frivilliga gåvor.

Prospektet för bönavdelningen har till överskrift:

Besjälade av Sanningens ande.

Redaktionen är glad att kunna hjälpa alla dem som tro på Guds makt och behöver icke träffa dem personligen.

Alla kroppsliga, finansiella, själsliga och andliga svårigheter övervinnas genom kraftig bön, »ty för Gud är allt möjligt».

»Silent Unity skall bedja för er och undervisa er hur man skall bedja till Fadren i hemlighet, ty Fadrensom ser det i lönndom sker, skall vedergälla er det uppenbarligen.»

Efter prospektet följa två sidor i färg. På den ena står Läketanke.

20 januari till 20 februari. I Jesus’ av Nazareth namn är jag vorden hulpen. Och på den andra Framgångstanke.

20 januari till 20 februari. I Jesus’ av Nazareth namn har jag haft framgång.

Det gäller att koncentrera sina tankar på dessa texter, om man är sjuk eller har det svårt på annat sätt. Samtidigt står redaktionens bönavdelning i och ber av alla krafter. Men man måste bedja tyst. Genom bönen kommer man till djupare eftertanke och därigenom till djupare tystnad, under vilken man kommer de andliga tingen och dess förborgade krafter närmare.

Efter åtskilliga utläggningar i dessa frågor övergår redaktionen till utdrag ur de många tacksamhetsskri-velser som ingått. Här några prov ur tidskriftens senaste nummer, Januari 1925.

Hälsa.

Sulpliur Springs. Tex. — Från den stund ert brev med läketankar för min mor kom har hon stadigt tillfrisknat.

Hennes återställande till hälsa var ett Guds under. Hon hade legat till sängs oförmögen att hjälpa sig själv. Några dar efteråt var hon uppe och lagade middag. Vi tacka den himmelske Fadren och er. —

R. R. I.

Pueblo, Colo. — För tre år sedan bad jag er hjälpa oss. Min mor var på dårhus. Läkarna sade att intet hopp fanns.

Tack vare Unity och era böner har hon varit ute i två år. — Mrs F. P.

Urbana, Ohio. — Jag tackar Gud och Unity. Jag har blivit botad för vad läkarna kalla ansiktskräfta. — L. M.

Chicago, Ill. — För en vecka sedan skrev jag och bad om era förböner. Ungefär samtidigt som ni fick mitt brev, gick den växt i magen, för vars avlägsnande doktorn sade att jag måste opereras, bort av sig själv utan smärta.

Doktorn var mycket förvånad.

Mrs T. H. G.

Joilet, Ill. — Avbryt bönerna för min mor(!). När jag skrev, skulle hon in på lasarett, men era bönerhjälpte henne och hon stannade hemma. Hon är uppe nu och sköter sina sysslor. Gud och Unity vare tack.

Mrs O. R.

Framgång.

Pavilion, N. Y. — För någon tid sedan skrev jag till er, emedan jag förlorat min kappsäck. Den återfanns inom tio dagar. Jag innesluter en tacksamhetsgåva.

R. S. C.

Baltimore, Md. — Jag beställde böner för en anställning åt J., som var arbetslös. Inom få timmar efter det mitt brev kom er tillhanda, hade han fått en plats. Hans första avlöningscheck var på större belopp än det utlovade.

Även andra fördelar ha vi fått genom er. Vår hälsa är utmärkt och tonen i hemmet idealisk, varför vi tacka Gud.

Mrs J. E. S.

Milano, Italy. — Jag måste skicka er en rad och tacka för er vänliga hjälp. Sedan jag skrev till er debuterade jag utan ersättning i en opera. Nu har jag fått engagemang att sjunga i en ny opera och får avlöning, vilket är mycket märkligt för en nybörjare i Italien. Jag känner att jag har Unity helt och hållet att tacka för min framgång. Jag är tacksam för er hjälp.

K. R. M.

Chicago, Ill. — Min man lyckades ta examen. Vi tacka er för er medverkan. Vi äro mycket tacksamma för all den välsignelse vi ha fått del av genom Unity.

St. John, Mich. —- Jag måste tacka er för era böner för min man. Han har icke varit full sedan den dag jag skrev och bad om er hjälp.

L. W.

Savannah, Ga. — Ni kan sluta med bönerna för min man. Han har blivit botad från sin vana att supa. Jag närsluter en kärleksgåva.

Mrs T. F. O.

Bakersfield, Calif. — Jag skrev och bad om förböner. Förut hade jag bara B plus i aritmetik. Nu har jag E plus i aritmetik. Jag tackar för era böner.

E. E.

Muncie, Jud. — Jag är frisk från hemorrojderna, sluta att bedja för mig. Jag känner, att jag förstår Gud bättre för var dag. Jag har blivit botad genom edra böner. Jag fick eksem på händerna och botade mina händer på en månad genom böner. Jag läste bibeln och bad. Jag bad om regn förra juli månad och det kom rikligt.

Mrs D. A. C.

Springfield, Mo. — För någon tid sedan skrev jag till er om böner för att skydda mina kreatur för vargar. Alla vargarna försvunno. Tack för er vänlighet. Jag närsluter en kärleksgåva.

A. G.

*Det anförda kan vara nog. Och jag tänker mig redaktörerna av Unity i sin redaktionslokal med fötterna på bordet och drickande smuggelvisky för kärleksgåvorna. Undrar just hur mycket svenska pengar som gå till Kansas City, Missouri. Ty vi äro icke alls klokare här hemma. För några dagar sedan innehöll Socialdemokraten en artikel om Mor Lotta, den kloka gumman på modet, som stöper över folk och låter dem dricka stöpvattnet, mumlar trollformler och förtjänar pengar. Sjuklingar som icke personligen kunna besöka henne behöva bara skicka henne en strumpa eller skjorta som de burit, så ställer hon diagnos och sänder medicin. Det kommer skjortor och strumpor från Norge, Finland och Amerika till denna undergörerska, vars klienter icke äro endast folk från urskogen utan grevar och friherrinnor och riksdagsmän och skådespelerskor.

Hon bor några kilometer från Sala, där järnvägen Uppsala—Sala skär stora landsvägen. Hon hjälper där ingen läkare kan hjälpa längre.

Vidskepelsen frodas bäst i samhällets högsta och lägsta lager, ty där saknas verklig bildning.

*

Jag undrar om icke till vidskepelse kan räknas att min bok »Moskoviter» numera tas i beslag av de bolschevikiska tulltjänstemännen i Bjeloostrow, gränsstationen, bortom vilken det väldiga Ryssland, frihetslandet med den upplysta regeringen, utbreder sig. Som en erkänsla utnämner jag tavarischtsch Simonovsky, Sovjets legationssekreterare i Stockholm, till medmänniska.

In document UR MINA MEMOARER OCH ANNAT (Page 57-60)