• No results found

TJÄNSTER OCH SPECIALVILLKOR FÖR DERAS ANVÄNDNING

1. Produktadministration

Produktadministration är en tjänst där du via ditt konto kan hantera produkter som kopplats till ditt konto och enheter där vår produkt är installerad. Du kan visa säkerhetsstatus för enheter som skyddas av sådana kopplade produkter, få viktiga meddelanden som rör

hanterade enheter och produkter, lägga till, köpa eller förnya produkter som har löpt ut (via en separat plattform), ladda ned produkter till din enhet, dela dem med din familj och dina vänner eller använda andra funktioner som beskrivs i tillämplig dokumentation.

Produktadministration aktiveras när du har skapat ett konto, men för att använda de flesta av funktionerna måste du ha kopplat minst en produkt till ditt konto. I dokumentationen kan det anges det maximala antalet produkter eller enheter som du kan hantera från ditt konto.

2. ESET Parental Control

ESET Parental Control ger dig möjlighet att styra åtkomsten för hanterade användare (såsom dina barn) till vissa kategorier av webbplatser och/eller mobilappar, tillämpa

tidshanteringsregler för hanterade användare eller se var enheter finns, förutsatt att relevant produkt är installerad och ESET Parental Control är aktivt. För att använda ESET Parental Control måste du koppla din produkt (med en aktiverad version av ESET Parental Control) med ditt konto. Du får inte koppla samma produkt till fler än ett konto samtidigt.

Slutanvändare med åtkomst till kontot får skapa profiler åt hanterade användare med en eller flera enheter. ESET förbehåller sig rätten att begränsa antalet profiler och enheter som används av en Slutanvändare.

För att fungera korrekt skickar aktiverade versioner av ESET Parental Control information till leverantören, inklusive, men inte begränsat till, information om webbplatser som har besökts, platser, mobilappar, information om enheten som används och information om användningen av och funktionerna i ESET Parental Control. Sådan information kan innehålla data (inklusive slumpmässigt eller oavsiktligt insamlade personuppgifter) om dig eller andra hanterade användare, information om enheten, operativsystemet och installerade program. ESET vidtar lämpliga åtgärder för att säkerställa att all information som mottas hålls skyddad.

Du får endast använda ESET Parental Control på enheter för hanterade användare till vilka du legitimt har rätt och åtkomst. All användning som identifieras som potentiellt olaglig, skadlig eller som kan störa eller påverka andras rättigheter negativt kan rapporteras till behörig myndighet och kan leda till att åtkomsten till tjänsten begränsas. ESET följer gällande lagar och bistår myndigheter i händelse av missbruk.

Genom att godkänna dessa villkor bekräftar du även att tillhandahållandet och användningen av ESET Parental Control och behandlingen av data i samband med tillhandahållandet även regleras av licensavtalet för slutanvändare och sekretesspolicyn för ESET Parental Control-programvaran, som finns i tillämplig dokumentation och måste godkännas under

programvaruinstallationen.

3. Anti-Theft

Anti-Theft bidrar till att förhindra förlust eller missbruk av viktiga data i direkt samband med förlust eller stöld av en dator eller annan enhet där det installerats. Anti-Theft är endast tillgängligt för vissa produkter som tillhandahålls av ESET. Mer information hittar du i produktdokumentationen.

Anti-Theft är inaktiverat i den aktuella produktens standardinställningar. För att använda Anti-Theft måste du installera nödvändiga produkter, aktivera Anti-Theft-funktionen och koppla din produkt till kontot. Du kan välja att aktivera Anti-Theft och relaterad datainsamling i händelse av stöld eller förlust av din dator eller annan enhet. Om du väljer att aktivera den här funktionen i produkten samlas data in om den stulna enheten och skickas till ESET. Detta kan inkludera data om enhetens nätverksplats, data om innehållet som visas på skärmen, data om dess konfiguration och/eller data inspelade av en ansluten kamera. Du kan använda data som erhållits från Anti-Theft och tillhandahålls via kontot endast för att rätta till den

problematiska situation som orsakats av förlusten av din enhet. ESET behandlar dessa data enligt beskrivningen i tillämplig sekretesspolicy och i enlighet med relevanta juridiska bestämmelser endast i syfte att tillhandahålla dig denna tjänst. Du kan inaktivera den här funktionen när du vill.

Anti-Theft får endast användas på enheter och konton till vilka du legitimt har rätt och åtkomst. All användning som identifieras som potentiellt olaglig, skadlig eller som kan störa eller påverka andras rättigheter negativt kan rapporteras till behörig myndighet och kan leda till att åtkomsten till tjänsten begränsas. Leverantören följer gällande lagar och bistår

myndigheter i händelse av missbruk.

Genom att godkänna dessa villkor bekräftar du även att tillhandahållandet och användningen av Anti-Theft och behandlingen av data i samband med tillhandahållandet även regleras av licensavtalet för slutanvändare och sekretesspolicyn för ESET Anti-Theft-programvaran, som finns i tillämplig dokumentation och måste godkännas under programvaruinstallationen.

4. ESET Password Manager

ESET Password Manager är ett digitalt identitetshanteringsverktyg som gör det möjligt för dig att lagra dina inloggningsuppgifter eller andra data på ett säkert sätt. Dess användning är föremål för särskilda villkor för ESET Password Manager och en särskild sekretesspolicy, som tillämpas utöver dessa villkor och kontots sekretesspolicy. För att använda ESET Password Manager måste du installera nödvändig produkt, skapa och aktivera ditt konto och koppla din produkt till kontot. Ditt konto kommer, utöver dess andra användbara funktioner, att göra det möjligt för dig att hantera dina licenser för ESET Password Manager och dela dem med dina vänner och familj som sedan kan använda dem i full omfattning. Du i egenskap av

licensägare behåller dock rätten att när som helst inaktivera deras licenser.

BILAGA nr 1

Licensavtal för slutanvändare för ESET HOME-programmet

Sekretesspolicy

Gäller från den 12 oktober 2021 | Se en tidigare version av sekretesspolicyn | Jämför ändringar

Skyddet av personuppgifter är synnerligen viktigt för ESET, spol. s r. o., med adress

Einsteinova 24, 851 01 Bratislava, Slovak Republic, som registrerats i handelsregistret hos regiondomstolen Bratislava I, avdelning Sro, diarienummer 3586/B, organisationsnummer:

31333532 som registeransvarig (”ESET” eller ”Vi”). Vi vill uppfylla transparenskravet så som det är juridiskt standardiserat enligt EU:s allmänna dataskyddsförordning (”GDPR”). Vi

publicerar därför den här sekretesspolicyn i enda syfte att informera våra kunder (”Slutanvändaren” eller ”Du”) som registrerade om följande ämnen gällande skydd av personuppgifter:

• Rättslig grund för behandling av personuppgifter,

• Datadelning och konfidentialitet,

• Datasäkerhet,

• Dina rättigheter som registrerad,

Related documents