• No results found

3. Kompetens och utbildning

3.4 Utbildning inom MET och kost & nutrition

Figur 3.6. Hur många i personalen som godkänts på webbutbildningen om levnadsvanor under de senaste tre åren.

(N = 100).

När det gäller antal i personalen som under 2017 förväntas genomföra webbutbildningen om levnadsvanor är det återigen en stor andel vårdcentraler som inte vet eller ännu inte beslutat om eller planerat detta (Figur 3.7). Därutöver visas en relativt jämn fördelning över

svarsalternativen. Inom Skånes universitetssjukvård – SUS förväntas flest medarbetare genomföra utbildningen under året jämfört med resterande verksamhetsområden.

Figur 3.7. Hur många i personalen som förväntas genomföra webbutbildningen om levnadsvanor under 2017.

(N = 100).

3.4 Utbildning inom MET och kost & nutrition

Under 2017 är det ett fåtal vårdcentraler där medarbetare förväntas genomgå MET-utbildning (metod för behandling av patienter med lindrigt till måttligt beroende av alkohol) (Figur 3.8).

Som vid tidigare frågor uppgav många respondenter att de inte vet eller ännu inte planerat eller beslutat om detta.

Figur 3.8. Hur många i personalen som förväntas gå MET (metod för behandling av patienter med lindrigt till måttligt beroende av alkohol) under 2017.

(N = 100).

Sammanställningen av de totalt 100 respondenterna visar att det oftast är 1-3 medarbetare som har vidareutbildning inom kost och nutrition (Figur 3.9). Svarsfördelningen

verksamhetsområdena emellan är relativt lika. En efterföljande delfråga avseende vilken kurs/vidareutbildning de med kompetens inom ämnet genomfört visade att av 48 respondenter har 38 angivit olika former av diabetesutbildningar (visas inte i figur). 7 respondenter saknade kännedom om vilken typ av utbildning medarbetarna genomfört och därutöver uppgavs enstaka svar såsom ”dagsutbildning Landskrona”, ”licensierad livsstilsrådgivare”,

”internutbildning Aleris” och ”kvalificerat rådgivande samtal om ohälsosamma matvanor”.

Figur 3.9. Hur många i personalen som har vidareutbildning inom kost och nutrition.

(N = 100).

3.5 Diskussion

På frågan om hur många av medarbetarna som har genomgått samtalsutbildning om minst tre dagar under de tre senaste åren var det vanligaste svaret 1-3. 20 % angav att ingen har

genomgått samtalsutbildning senaste tre åren. Av dessa var de flesta från privat verksamhet vilket kan tyda på att de inte satsar lika mycket på kompetenshöjning inom samtalsmetodik.

En annan orsak kan vara att information och kommunikation kring utbudet av dessa utbildningar inte är tillräcklig. Man kan fråga sig ifall utbildningen är allmänt känd inom vårdcentralerna och huruvida medarbetarna är medvetna om att den erbjuds, så att de själv kan efterfråga den. En annan förklaring kan vara att många medarbetare har gått

samtalsutbildning längre tillbaka i tiden och egentligen är i störst behov av att deltaga i en fördjupningsdag/uppföljningsdag.

Eftersom det är en kostnad både för utbildning och för ersättare måste kanske uppdraget förtydligas, att det är viktigt och nödvändigt med samtalskompetens. Att förbättra

ohälsosamma levnadsvanor är många gånger en radikal förändring för patienten som behöver ta tid. Patientens motivation och tilltro till sin förmåga att förändra behöver ett kompetent stöd hela vägen.

För att Kunskapscentrum ska kunna planera kommande utbildningar hade vi med frågan om hur många i personalen som planeras genomgå samtalsutbildning 2017. En tredjedel svarade 1-3 vilket skulle innebära att behovet ligger någonstans mellan 33 och 99 personer. De utbildningar som genomförs under hösten är fulltecknade vilket är mycket positivt. Om det är de personer som avses i svaren vet vi inte, men slutsatsen bör ändå vara att

utbildningsbehovet ligger på samma nivå även under 2018.

På frågan om vårdcentralen arbetar kring upprätthållande av samtalskompetens svarade 41 % ja. Oftast sker detta genom vidareutbildningar men inom privat verksamhet sker det genom självstudier (filmer, litteratur etc.). För att upprätthålla kompetens behöver man såväl praktisera det regelbundet som få hjälp med fördjupning, handledning och vidareutbildning.

Drygt hälften svarade nej och även om det beror på tidsbrist och resursbrist är det inte bra att detta inte prioriteras. Samtalskompetens behövs i alla patientmöten även om arbetet med att stödja till förändring av ohälsosamma levnadsvanor många gånger är en stor utmaning.

Att patienter har fått hjälp med att sluta röka och använda andra tobaksprodukter har varit givet i många år. Utbildning till diplomering för tobaksavvänjare har funnits i flera år och en av frågorna var om vårdcentralen har tillgång till diplomerad tobaksavvänjare. 78 % har en tobaksavvänjare och 9 % svarade att de hänvisar till extern verksamhet. 13 vårdcentraler uppgav att de inte har tillgång till tobaksavvänjare överhuvudtaget. Kontakt behöver tas med dessa för att hitta lösningar eftersom alla ska ha tillgång till tobaksavvänjning.

Med koppling till implementeringen av Region Skånes vårdprogram "Levnadsvanor" har det tagits fram en webbaserad utbildning. Syftet är att ge all personal inom skånsk hälso- och sjukvård kunskap om hur man arbetar systematiskt med personer som har ohälsosamma levnadsvanor och behov av att förändra dessa. Under 2015-2016 var målet att 20 % av legitimerad personal inom primärvården skulle vara godkända.

På frågan om hur många anställda på vårdcentralen som har godkänts på webbutbildningen om levnadsvanor under de tre senaste åren svarade 24 % ”ingen” och 43 % svarade ”vet ej”.

Detta är ett nedslående men även märkligt resultat då informationen om utbildningen har varit omfattande. Möjligen har respondenten inte förstått vilken utbildning som avses. Det har ju

varit föremål för uppföljning.

I årsredovisningarna har Sund haft ca 25 % godkända, Kryh 16 % och SUS 8 % godkända.

Det finns vårdcentraler där de flesta är godkända och andra där ingen har blivit godkänd. Det kan vara så att informationen om denna utbildning inte nått ut till de privata vårdcentralerna.

Det verkar som att behovet av att marknadsföra denna webbutbildning är stort. Speciellt eftersom 43 % har svarat att de inte vet om anställda förväntas genomföra utbildningen under 2017.

Related documents