• No results found

Výroba a její technologie

In document Systém řízení výroby podniku (Page 70-73)

V současnosti se společnost KOVO-LEMINI, s. r. o. zabývá dvěma oblastmi strojírenství, tj. kovovýrobou a práškovým lakováním (O společnosti, 2015). Z pohledu priority výrobního procesu se jedná o hlavní činnosti.

Na základě klasifikace blíže popsané v podkapitole 1.7 lze výrobu společnosti z hlediska plynulosti označit za přerušovanou. Podle množství a druhu vyráběných výrobků se pak jedná o sériovou, nerytmickou výrobu. Z hlediska strategického řízení je výroba společnosti uspořádána formou DP3, neboli „Assemble to Order“. Jednotlivé oblasti výroby jsou blíže popsány v následujících podkapitolách.

5.3.1 Kovovýroba

První oblastí podnikatelské činnosti společnosti je zakázková kovovýroba. Jedná se především o zpracování plechů, řezání tyčového materiálu a výrobu kovových konstrukcí. S pomocí obráběcích strojů je firma schopna efektivně a ekonomicky zpracovat kusovou i sériovou výrobu. (Kovovýroba, 2015)

KOVO-LEMINI, s r. o. se v oblasti kovovýroby specializuje na několik hlavních činnost í.

Podle oficiálních webových stránek (Kovovýroba, 2015)se jedná o:

stříhání plechů do šířky 2050 mm a tloušťky 4 mm,

ohraňování plechů do délky 2000 mm a tloušťky 2 mm,

vysekávání do plechu tloušťky 2 mm,

bodování plechů,

řezání tyčového materiálu,

svařování oceli v ochranné atmosféře CO2.

Při sváření kovových součástí se při výrobě využívá metod MIG a MAG (CO2)23. Následné broušení je prováděno úhlovou bruskou. Stručný výčet používaných technologií je dále dostupný v podkapitole 5.3.3.

5.3.2 Práškové lakování

Práškové lakování24 se řadí mezi moderní metody povrchové úpravy kovových povrchů.

Takto upravené povrchy vynikají vysokou životností a resistencí. Prášková barva chrání povrch před korozí, vnějšími vlivy, mechanickými vlivy a dává výrobku poutavý vzhled.

(Práškové lakování, 2015)

Samotné práškové lakování povrchů vychází ze vzorníku barev RAL25. Dále se při výrobě využívají metalické barvy. KOVO-LEMINI, s. r. o. tak nabízí klient ům širokou nabídku barev. Zároveň vzorník RAL zajišťuje identické odstíny barev v časově odlišných obdobích. (Práškové lakování, 2015)

Před zahájením procedury práškového lakování se příslušný materiál odmastí prostřednictvím průmyslových odmašťovadel na odmašťovacím pultu. Následně je možné jej vysušit ve vypalovacích pecích. (Práškové lakování, 2015)

Samotná aplikace práškových barev pak probíhá v lakovacích kabinách za použití elektrostatického nabíjení (STATIKA, od firmy NORDSON) nebo elektrokinetického nabíjení (TRIBO, od firmy EST). Po lakování jsou jednotlivé výrobky vypalová ny při teplotě 160–210 °C za použití elektrické vypalovací pece. Po vychladnutí je výrobek kompletován. Následně probíhá balení hotových výrobků za účelem zamezení vzniku poškození lakovaného povrchu a odeslání zákazníkům. (Práškové lakování, 2015)

Přehled používaných typů nanášecích kabin (levý sloupec) a vypalovacích pecí (pravý sloupec) shrnuje Tab. 5.9. Seznam vychází z informací dostupných na oficiálních webových stránkách KOVO-LEMINI, s. r. o (Práškové lakování, 2015).

23 MIG/MAG svařování je „metoda oblouk ového svařování tavicí se elek trodou v ochranném plynu…“

(MIG/MAG (CO2), 2018). Metoda se dále člení podle složení ochranného plynu na: MAG – tj. „Metal Active Gas“ (aktivní plyn, chemicky reaguje s roztavenou lázní O2, CO2 atd.); MIG – tj. „Metal Inert Gas“ (inertní plyn, chemicky reaguje s roztavenou lázní Ar nebo He). (MIG/MAG (CO2), 2018)

24 Práškové lakování bývá označováno alternativním názvem komaxit. (Práškové lakování, 2015)

25 Vzorník barev RAL představuje unifikovaný standard míchání barev, který je uznávám v celosvětovém měřítku. (Vzorkovnice RAL, 2018)

Tab. 5.9: Používané nanášecí kabiny a vypalovací pece

Používané nanášecí kabiny Používané vypalovací pece Nanášecí kabina EST E3 7001 Vypalovací pec (1 950x1 700x1 600 mm) Nanášecí kabina EST IVA 06 Vypalovací pec (1 500x1 700x1 600 mm) Nanášecí kabina DATEL MAJKA 1301

Zdroj: Vlastní zpracování na základě informací dostupných on-line na oficiálních webových stránkách společnosti KOVO-LEMINI, s. r. o., http://kovo-lemini.cz/praskove_lakovani/.

KOVO-LEMINI, s. r. o. v rámci práškového lakování nabízí určité druhy a povrchy barev. Jejich výčet vychází z informací dostupných na oficiálních webových stránkách (Práškové lakování, 2015). Jmenovitě se jedná o:

vnitřní a venkovní kvalita,

lesklé, pololesklé, polomatné, matné, hluboce matné,

hladké, jemné struktury, hrubé struktury,

epoxidy, epoxy-polyestery, polyestery, polyuretany.

V praxi lze technologii práškového lakování použít k úpravě povrchu mnoha typů výrobků. Jak společnost uvádí na svých oficiálních webových stránkách (Práškové lakování, 2015), může se jednat o „skříně, stroje, regály, rámy elektrocentrál a čerpadel, plechy, zábradlí, disky, kola, reklamní poutače, kovový nábytek, jízdní kola, hasicí přístroje, radiátory, díly pro automobilový průmysl“ a další typy výrobků.

5.3.3 Přehled strojního vybavení

V průběhu kovovýroby a práškového lakování se využívají různé druhy strojů. Dle informac í poskytnutých konzultantem práce se jedná především o starší stroje a zařízení. V současnosti nejsou součástí kapitálové základny žádné CNC stroje ani automatizovaná výroba. Výčet používaných strojů zachycuje Tab. 5.10. Fotodokumentace níže uváděných zařízení je k nahlédnutí v Příloze 2.

Tab. 5.10: Strojní vybavení KOVO-LEMINI, s. r. o.

Zdroj: Vlastní zpracování na základě informací poskytnutých jednatelem společnosti, Bc. Leošem Pavlatou.

Produktové portfolio KOVO-LEMINI, s. r. o. obsahuje pět základních typů hydrantových systémů (Hydrantové systémy, 2015). Jejich přehled obsahuje Tab. 5.11. Vzhlede m k množství informací k dílčím produktům je tabulka koncipována pouze jako prostý výčet.

Bližší informace o produktech jsou dostupné v Katalogových listech na URL adrese:

http://kovo-lemini.cz/typ-produktu/hydrantove-systemy/.

Hydrantové systémy jsou vyráběny dle normy ČSN26, resp. firma získala pro výrobky certifikaci. Komponenta označovaná střed do hadicových navijáků je pro společnost nakupovaným dílem. Tento díl se následně také kompletuje, je u něj provedena tlaková

26 Zkratka ČSN označuje Českou technickou normu (v minulosti Československá státní norma, později Československá norma). Jedná se o normalizační dokument vyjadřující požadavky na vhodnost, kvalitu, bezpečnost, ochranu životního prostředí, slučitelnost, zaměnitelnost ve vazbě na výrobek nebo službu. Zároveň norma usnadňuje toky v mezinárodním obchodě. V současnosti jsou ČSN dobrovolné. (Co je to technická norma?, 2018)

In document Systém řízení výroby podniku (Page 70-73)

Related documents