• No results found

Underhållsplan av Hissar

5 Analys och åtgärdsförslag

5.1 Vilka typer av stopp förekommer och vilka mätetal kan användas för att beräkna tillgängligheten på företaget?

5.1.1 Åtgärdsförslag

Figur 7: Åtgärdsförslag frågeställning 1

Eftersom många av stoppen som förekommer i logistikflödet leder till att hela flödet stannar är det nödvändigt att stoppen kategoriseras korrekt för att kunna göra en rätt beräkning av mätetal. Tydligare strukturering av vilka stopporsaker som hör till vilken stoppkategori kan också vara en nödvändig åtgärd för företaget att göra för att undvika att fel typ av stopp kategoriseras i fel kategori. Detta kan i senare skede underlätta om identifikation av rotorsaker är av intresse eller framtagande av statistiska underlag.

Mätetal som är relevanta för företaget att använda sig av är faktorerna tillgänglighet, teknisk tillgänglighet, anläggningseffektivitet, funktionssäkerhet, underhållsmässighet, underhållssäkerhet samt underhållskostnader. Det är viktigt för företaget att visualisera mätetalens resultat för att uppnå sina satta mål samt att utbilda personal för större förståelse inom området som kan bidra till högre motivation att uppnå målen.

Tillgänglighet kan vara betydelsefull eftersom faktorn beräknar andelen produktionstimmar som faktiskt nyttjas. På detta sätt kan företaget få en överblick på mycket tid som brukas på avhjälpande underhåll samt hur mycket tid som hade kunnat tas i bruk av ett fungerande underhållsarbete. Den tekniska tillgängligheten beräknar andelen produktionstimmar som försvinner på grund av oplanerade tekniska stopp. Det kan därför vara väsentligt att beräkna denna för att få en överblick på hur omfattande stoppen är för att kunna utforma ett förbättringsarbete.

Eftersom beräkningarna tar hänsyn till både planerade- och oplanerade stopp samt tekniska stopp är det väsentligt att kategorisera in stoppen i rätt kategori för en felfri beräkning av båda typerna av tillgänglighet.

Visualisering av den procentuella tillgängligheten på exempelvis pulsmöten är ett exemplariskt sätt att involvera och motivera de anställda för att uppnå tillgängligheterna företaget strävar efter (Se Figur 12).

Tydliga mål på vilken tillgänglighet företaget arbetar efter att uppnå samt jämförelse mellan uppsatta och uppnådda mål är också ett sätt att arbeta med TPM för att engagera alla medarbetare. Med hjälp av visualisering kan företagets tillgängligheter öka då medarbetarna blir motiverade och engagerade till förbättring.

Figur 8: Exempel på hur visualisering av tillgänglighet kan se ut på JYSK. Notera att siffrorna är imaginära

Anläggningseffektivitet är en faktor som mäter hur effektivt den tillgängliga operativa tiden används. Detta mätetal visar om operationer och maskiner har körts med en lägre hastighet än planerat och även den verkliga utnyttjandegraden. Utnyttjandegraden mäter förlusterna som orsakats av bland annat småstopp. Det är därför viktigt att JYSK tar hänsyn till småstoppen i flödet och dokumenterar dessa för att få så noggrann mätning som möjligt.

Kvalitetsutbyte är inte relevant att beräkna då JYSK enbart är en logistikdistributör och inte ett producerande företag men företag kan ta detta i användning om beräkning av output är av intresse.

Funktionssäkerhet mäter den inre tillgängligheten med enbart avhjälpande underhåll och tar hänsyn till MTBF och MTTR. Detta mätetal kan hjälpa företaget att klarlägga vilken påverkan stoppen har för hela flödet samt vad sannolikheten är att stoppen inträffar och hur ofta stoppen inträffar. Det är därför viktigt att JYSK dokumenterar stoppen för att kunna beräkna MTBF och MTTR för att sedan kunna använda lämpliga tidsintervaller inom underhållsplanerna.

Underhållsmässighet mäter den erhållna tillgängligheten med förebyggande och avhjälpande underhåll. Detta mätetal kan mäta tiden det tar att genomföra en aktivitet med avseende på MTBM och M. Underhållsmässighet kan vara fördelaktigt för JYSK då planering av underhåll kan underlättas. Genom att beräkna de korrekta tiderna det tar att genomföra ett underhåll kan underhållsplaneringen struktureras på ett sätt där flödet inte behöver påverkas.

Underhållssäkerhet är ett mått på den operativa tillgängligheten och beräknas med MTBM, M och MWT. Detta mätetal kan beräkna effektiviteten av underhållsorganisationen.

Det är därför betydelsefullt för JYSK att beräkna underhållssäkerheten för att tillhandahålla de rätta underhållsresurserna på nödvändig plats och genomföra de underhållsåtgärder som behövs.

Underhållsekonomin är betydelsefull att ta hänsyn till för att beräkna de kostnader som ett bristande underhåll orsakar. Det är viktigt att räkna på kostnader som utförs av både underhållsorganisationen och operatörerna. Det anses vara lättare för ett företag att beräkna kostnaderna än intäkterna dock är det viktigt för JYSK att förstå att underhållsarbetet i långa loppet också genererar intäkter. Underhållsekonomi är därför ett viktigt mätetal för JYSK att använda sig av, som även bidrar med motivation till att förbättra underhållsorganisationerna.

5.2 Hur ser underhållsplanen från leverantör ut för respektive

utrustning?

För att kunna besvara den andra frågeställningen har en analys av nulägesbeskrivningen utförts för att sedan sättas i relation med teorin.

Som tidigare nämnt i nulägesbeskrivningen punkt 4.3 bör underhåll av kranar ske var sjätte månad genom specialistservice där inspektion i form av kontroll och smörjning av nio komponenter, med ingående delkomponenter, utförs.

Bansystem som utgörs av kedje- och rullband har tre olika typer av underhållsåtgärder som består av smörjning, kontroll av olja och byte av olja. Dessa åtgärder skall enligt leverantör ske månadsvis, varje halvår eller årsvis beroende på vad det är som skall inspekteras och på vilken utrustning samt vilka delkomponenter.

Eftersom bansystem är ett kritiskt område som är i drift konstant och utgör en stor del av det automatiserade området krävs det regelbundet underhåll på många av delkomponenterna. Hissar är en del av bansystemen och de rekommenderade underhållet från leverantören består av tre tidsintervaller. De olika åtgärderna är av samma sort som för bansystem och består av kontroll av olja, byte av olja och smörjning.

Enligt nulägesbeskrivningen består leverantörens underhållsplan för plastmaskiner av fem intervaller. Dessa består av inspektioner som bör utföras antingen efter en viss tid eller efter ett visst antal pallar som plastas. Kontrollerna kan utföras månadsvis, var sjätte månad eller årsvis samt efter 15 000 pallar, 30 000 pallar, 180 000 pallar eller 360 000 pallar. Det rekommenderas även att drivmotorn på fyra komponenter skall inspekteras idrifttagande. Chutes är enligt nulägesbeskrivningen ett av de kritiska områdena och har en omfattande underhållsplan från leverantören. Rekommendationerna består av sex tidsintervall med kontroller av olika delkomponenter som till exempel skyddsapparaturen och sorteraren. Underhållsplanen kan utföras enligt tidsintervallerna men även efter ett visst antal arbetstimmar.

5.2.1 Åtgärdsförslag

Figur 9: Åtgärdsförslag frågeställning 2

I nulägesbeskrivningen framkommer det att JYSK inte följer leverantörernas rekommendationer gällande underhållsarbete. Studien visar att företaget har ett bristande underhållsarbete samt organisering av underhåll.

Därför är ett åtgärdsförslag att JYSK bör arbeta enligt rekommendationerna för att säkerställa maskinernas funktion och livslängd. Det är även betydelsefullt att följa leverantörernas underhållsplan för kunna bibehålla garanti på maskinerna om något skulle gå sönder.

Genom att följa en fastställd underhållsplan kan företaget säkerställa att maskinerna är i drift utan avbrott samt öka utrustningstillgängligheten. Detta kan uppnås genom att arbeta med förebyggande underhåll och inte enbart avhjälpande underhåll.

Studien har kommit fram till att JYSK bör fortsätta med specialistunderhåll på kranar för att bevara den goda relationen med företaget samt för att denna typ av maskiner behöver avancerat underhåll som företaget inte kan uträtta själva. Företaget bör även vidareutveckla deras mellankontroller och fortsätta arbeta med dem eftersom de bidrar till mindre avhjälpande underhåll.

Ytterligare åtgärder som bör verkställas är sammanslagning av underhåll för hissar och bansystem eftersom hissar är en ingående del av bansystem och har samma åtgärder. Underhållet och åtgärderna borde vara inspirerade från leverantörens underhållsplan och baseras på tidsintervaller där smörjning, kontroll- och byte av olja är inkluderat.

Studien rekommenderar även en underhållsplan för plastmaskiner som baseras på antalet pallar som plastar då JYSK arbetar mer än ett skift per dag. Underhållet bör genomföras mellan olika tidsintervaller och bestå av kontroller på de olika delkomponenterna som är betydelsefulla för maskinerna.

Slutligen rekommenderar studien att JYSK implementera en fullbordad underhållsplan för chutes för att förebygga stopp i det kritiska området. Eftersom JYSK arbetar i tre skift och är igång dygnet runt bör planen utgå från antalet arbetstimmar som översätts till tidsintervall.

5.3 Vilka underhållsarbeten bör prioriteras av JYSK, baserat

på den befintliga- och leverantörernas underhållsplan?

Frågeställning tre har analyserats med hänsyn till nulägesbeskrivningen och alla teorier i det teoretiska ramverket.

Som beskrivet i nulägesbeskrivningen arbetar JYSK inte i hög grad med förebyggande underhåll utan mestadels med avhjälpande underhåll samt specialistunderhåll på kranar. Detta medför att underhållsavdelningen brister när det gäller att förebygga avbrott och stopp på

maskinerna. Det leder till onödiga stopp som hade kunnat förebyggas, långa stopptider, lägre tillgänglighet och teknisk tillgänglighet på företaget.

I nulägesbeskrivningen klarläggs det även att nästintill allt nuvarande underhållsarbete är baserat på tidigare erfarenheter och kunskaper hos underhållsteknikerna. Det råder en avsaknad för en tydlig organisering av underhållsarbetet vilket kan leda till att de mestadels släcker bränder istället för att identifiera och eliminera rotorsaken på problemet.

5.3.1 Åtgärdsförslag

Figur 10: Åtgärdsförslag frågeställning 3

De underhållsarbeten som är relevanta för JYSK att arbeta med är framförallt operatörsunderhåll i form av förebyggande underhåll och tillståndsbaserat underhåll.

Från det teoretiska ramverket beskrivs operatörsunderhållets aktiviteter och effekter dessa ger upphov till. Steg ett och två är relevanta för JYSK att arbeta med eftersom de belyser nödvändiga kriterier för att kunna upprätta ett lämpligt underhållsarbete baserat på vilka stopp som uppkommer.

När kompetensen brister kan specialistunderhåll vara nödvändigt att använda sig av på de mest avancerade och komplexa underhållen.

JYSK kan inte helt och hållet bortse från akut-, reaktivt- och avhjälpande underhåll utan denna typ av underhåll kommer alltid att finnas. Dock bidrar ett organiserat underhåll, där förbyggande underhåll är inkluderat, till ett minskat antal akuta underhållsåtgärder.

Organisering av underhållsarbetet hade gynnat företaget kraftigt. Denna studie har framtagit tre typer av organisering av underhållsarbete för företaget att kunna implementera i sin dagliga verksamhet. Dessa tre består av en ansvarande mall, checklista på utfört/ ej utfört underhållsarbete samt en underhållsplan.

Plastmaskiner

Underhållsplanen för plastmaskiner togs fram baserat på antalet pallar som plastas varje dag. Antalet pallar som plastas varierar beroende på säsong men underhållsplanen är utförd baserad på cirka 1500 pallar per dag. Efter beräkningar kunde fyra tidsintervaller konstateras och en underhållsplan läggas fram. De fyra tidsintervallerna delades upp i minst en gång varannan vecka (se Tabell 9), varje månad (se Tabell 10), varje kvartal (se Tabell 11) och varje år (se Tabell 12).

Tabell 9: Underhållsplan för plastmaskiner som skall utföras minst en gång varannan vecka

Tabell 10: En del av underhållsplanen som skall utföras minst en gång varje månad

Tabell 11: Underhållsplan för plastmaskiner som skall utföras varje kvartal

Tabell 12: Underhållsplan för plastmaskiner som skall utföras minst en gång varje år

Släpringsdon Huset: Täthet

Filmspänningsarm Torsionsstyvhet Hållare: Infästning

Slangdragning Rör & Slangledningar Kablar: Dragavlastningar Eventuella Brott Infästning Vridna Ledningar Nedhållare (Saxutförande) Infästning Vridna Ledningar Kablar: Dragavlastningar

Pneumatiska cylindrar & Magnetventlier Reedbrytare: Funktion & Fästanordningar

Kabelkedjor Eventuella Brott

Delkomponent Kontroll av:

Underhållsplan av Plastmaskin

Related documents