• No results found

A NBUDSFÖRESKRIFTER

In document Kallelse till Äldreomsorgsnämnden (Page 32-53)

HEMTJÄNST

ÄRENDENR:SN-

2 (6) Område 1: Sjödalen, Fullersta, Flemingsberg och Visättra

Område 2: Stuvsta och Snättringe Område 3: Segeltorp

Område 4: Trångsund och Skogås Område 5: Vårby

Utförare kan när de ansöker välja mellan två alternativ när det gäller omfattningen:

Alternativ 1

Utföraren ska utföra insatserna, utryckning på och åtgärder med anledning av larm mellan 07.00 och 22.00 under årets alla dagar.

Alternativ 2

Utföraren ska utföra insatserna och ansvara för utryckning och åtgärder med anledning av larm dygnet runt under årets alla dagar i valt

etableringsområde.

Kapacitetstak:

Anbudsgivaren har möjlighet att om så önskas ange ett kapacitetstak på maximalt antal biståndsbedömda timmar per månad. Om inget kapacitetstak anges förväntas anbudsgivaren kunna ta emot samtliga personer som väljer dem.

Leverantören anger eventuell geografisk begränsning, omfattning och kapacitetstak i bifogad bilaga, "Informationsblankett".

2.4 Tilläggstjänster

Utföraren har rätt att tillhandahålla tilläggstjänster. Med tilläggstjänster avses tjänster som inte ingår i biståndsbeslutet och som den enskilde betalar direkt till Leverantören. Kommunen har inget ansvar för dessa tilläggstjänster.

2.5 Ickevalsalternativ

Ickevalsalternativet enligt LOV 9:2 är kommunens hemtjänst i egen regi.

2.6 Byte av leverantör

Den enskilde har rätt att byta leverantör utan att behöva ange orsak till bytet. Byte sker enligt gällande rutin.

2.7 Omfattning

Beräknad omfattning är 164 MKR per år. Beräkningen grundar sig på 2015 års statistik. Huddinge kommun garanterar ingen volym, omfattningen kan öka eller minska under avtalsperioden.

3.0 AVTALSTID

Avtalet gäller från och med dagen då avtalet har undertecknats av båda parter och som längst fram till och med 14 april 2018. Vid avtalsperiodens utgång upphör Avtalet att gälla utan föregående uppsägning.

Kommunen har möjlighet att förlänga avtalet med oförändrade villkor med 12 antal månader. Avtalet kan därmed gälla som längst t o m 14 april 2919.

Kommunen ska skriftligen meddela begäran om förlängning senast tre månader före utgången av avtalstiden. I annat fall upphör avtalet automatiskt att gälla vid avtalstidens utgång utan föregående uppsägning.

Om Leverantören ej fått några uppdrag under 12 månader från det att avtal tecknats upphör avtalet och Leverantören måste ansöka på nytt.

Nytt förfrågningsunderlag kommer annonseras under våren 2017.

4.0 EKONOMISK ERSÄTTNING

Kommunen fastställer årligen ersättningen till utförarna i samband med beslut om budget i nästkommande års verksamhetsplan. I fastställd timersättning ingår samtliga kostnader för tjänsternas utförande för att bedriva hemtjänst.

5.0 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG

Förfrågningsunderlaget är kommunens samlade underlag i denna upphandling och har som mål ge en saklig och allsidig information om förutsättningarna för

upphandlingen och uppdraget. Förfrågningsunderlaget är tillgängligt i elektronisk form på:

http://www.e-avrop.com

Anbudsgivaren som får uppdraget åtar sig att utföra uppdraget i enlighet med vad som framgår i det samlade förfrågningsunderlaget och i de kompletteringar som eventuellt tillkommit under upphandlingen.

Förfrågningsunderlaget består av följande handlingar:

Anbudsföreskrifter (detta dokument)

Skakrav

Avtalsvillkor Samt,

Samtliga bilagor

6.0 LAGENLIGT STÄLLDA KRAV

Kommunen kan komma att utesluta anbudsgivaren från deltagande i upphandlingen om förhållanden enligt 7 kapitlet LOV 1-2 §§ föreligger.

Anbudsgivaren ska uppfylla i Sverige eller hemlandet lagenligt ställda krav avseende registrerings-, skatte- och avgiftsskyldigheter.

7.0 UPPFÖLJNING

Parterna är skyldiga att kontinuerligt informera varandra om förhållanden som är av betydelse för uppdragets genomförande.

Parterna förbinder sig att samråda i den omfattning som erfordras för

genomförandet av uppdraget. Leverantören ska kostnadsfritt delta i möten som kommunen kallar till vid behov.

Leverantören ska medverka i och vara kommunens företrädare behjälpliga i uppföljningar av uppdraget och verksamheten. Leverantören ska bära sina egna kostnader i samband med uppföljning.

Företrädare för kommunen som ansvarar för uppföljning har rätt göra oanmälda och anmälda besök. Vid besöken kommer Kommunen kontrollera att samtliga villkor enligt detta avtal följs. De har också rätt att ta del av den dokumentation och de underlag som krävs för att kunna följa upp att uppdraget efterlevs och att den enskilde får den hjälp de har beviljats. Vid föranmälda uppföljningsbesök ska Leverantörens verksamhetschef eller dess ersättare finnas på plats för att svara på frågor.

A

NBUDSFÖRESKRIFTER

HEMTJÄNST

ÄRENDENR:SN-

4 (6) Kommunen kommer löpande under avtalstiden kontrollera att den kravställning som ställts i förfrågningsunderlaget efterlevs. Vid denna kontroll kommer

kommunen kontrollera; uteslutningsgrunder, att Leverantören betalar skatter och sociala avgifter samt ekonomisk stabilitet och finansiell styrka.

Kommunen kan även vidta annonserade, och i vissa fall oannonserade, uppföljningsmöten/besiktningar/besök.

8.0 INLÄMNING AV ANSÖKAN 8.1 Ansökans giltighetstid

Ansökan ska vara bindande i sex månader.

8.2 Ansökans form och innehåll

Ansökan ska vara skriven på svenska och innehålla efterfrågad information samt vara undertecknad av behörig företrädare.

8.3 Inlämningsperiod

Ansökan får lämnas in löpande i enlighet med vid tidpunkten aktuellt

förfrågningsunderlag. Sista anbudsdag i traditionell mening förekommer inte vid upphandlingar enligt LOV eftersom upphandlingen pågår så länge upphandlingen annonseras.

8.4 Elektronisk inlämning

Anbudsgivaren som saknar konto på e-Avrop måste registrera sig. Klicka på länken nedan för att registrera ett konto på e-Avrop:

LÄNK TILL INFORMATION OM KONTOREGISTRERING

www.e-avrop.com/information/upphandling/anbudsinlamning/registrera_konto.htm När anbudsgivaren lämnar anbud elektroniskt genereras ett inlämningsbevis, se punkt 8.8, (PDF) när det skickas. Detta inlämningsbevis innehåller information och instruktion riktad till dig som anbudslämnare.

LÄNK TILL INFORMATION OM ANBUDSINLÄMNING

www.e-avrop.com/information/upphandling/anbudsInlamning/Lamna_Anbud.htm 8.5 Frågor

Tveka inte att ställa frågor eller ge synpunkter om något är oklart eller otydligt i underlaget så att missförstånd kan undvikas. Endast skriftliga svar är bindande.

Frågor ska ställas skriftligen på: www.e-avrop.se

Klicka på länken nedan för mer information om frågor & svar:

https://www.e-avrop.com/information/LevQA.htm

Under sommarperioden, veckorna 26-33, kan handläggningen bli fördröjd.

8.6 Komplettering avseende förfrågningsunderlaget

Om förfrågningsunderlaget behöver kompletteras med anledning av frågor och svar eller av någon annan anledning, kommer ett e-postmeddelande att sändas till alla kända anbudsgivaren snarast. Meddelandet blir en del av förfrågningsunderlaget.

8.7 Rättning och komplettering

Uppenbara felskrivningar, felräkningar eller annat uppenbart fel i ansökan får, på begäran av kommunen, rättas av anbudsgivaren. Anbudsgivaren får även göra vissa förtydliganden eller kompletteringar på kommunens begäran.

8.8 Inlämningsbevis

När anbudsgivaren trycker på knappen ”skicka” i anbudsinlämningen genereras ett inlämningsbevis. Detta bevis är en sammanställning av ansökan som lämnats.

Inlämningsbeviset ska den anbudsgivaren spara och kunna visa upp om Huddinge kommun så begär.

8.9 Offentlighet och sekretess

Ansökan och övriga dokument är offentliga handlingar. Sekretesshantering vid ansökningar enligt LOV gäller enligt 31 kap 16 § offentlighets- och sekretesslagen.

Efter det att ansökan har avslutats är i normalfallet samtliga handlingar i

upphandlingen offentliga handlingar. Anbudsgivaren som vill skydda uppgifter bör specificera vilka uppgifter som önskas vara sekretessbelagd och vilken skada företaget skulle lida om uppgifterna röjs. Det är dock kommunen, i egenskap av offentlig myndighet, som beslutar om en uppgift kan sekretessbeläggas. Beslutet kan överklagas till kammarrätten.

8.10 Handläggningstid och anbudets giltighetstid

Kommunen handlägger och godkänner kompletta ansökningar löpande. Om ansökan inte är komplett kommer den att avvisas och ny ansökan kan skickas in.

Handläggningstid är normalt cirka 12 veckor efter att en komplett ansökan inkommit. Därefter fattas beslut vid närmast efterliggande nämndsammanträde.

Undantag gäller för sommarmånaderna juni, juli augusti och längre sammanhängande helgdagar där handläggningstiden kan bli längre.

Handläggningstiden kan även komma att förlängas om ett stort antal ansökningar inkommer under samma tidsperiod.

Godkännandebeslut innebär inte accept av ansökan eller att avtal har ingåtts.

Kontrakt upprättas först efter beslut i socialnämnden och äldreomsorgsnämnden och anbudsgivaren blivit godkänd.

Anbudsgivaren är bunden av sin ansökan i 6 månader från och med inlämningsdagen.

8.11 Öppning av ansökningar

Prövning av ansökningar sker löpande.

8.12 Prövningoch godkännande av ansökningar

Prövning av ansökningar kommer att utföras av en grupp tjänstemän inom

Huddinge kommun. När det anges att ett visst dokument ska bifogas ansökan eller att Anbudsgivaren skriftligen ska redovisa/beskriva något måste detta ske.

Prövningen sker, enligt följande.

1. Formell prövning av anbudsgivarens ekonomiska och tekniska möjlighet att genomföra uppdraget

2. Kontroll av att alla krav på verksamheten och insatsernas innehåll är uppfyllda 3. Anbudsgivaren kommer att kallas till intervju, som syftar till att säkerställa att anbudsgivaren kan redogöra för hur kraven uppfylls

4. Beslut om godkännande fattas av äldreomsorgsnämnden och av socialnämnden 8.13 Godkännande av ansökan

Efter det att beslut har fattats kommer anbudsgivaren, så snart det är möjligt, meddelas resultatet. Godkännandebeslut innebär inte att avtal ingåtts.

Om det under tiden mellan att beslut och avtalstecknande framkommer styrkt information om att antagen anbudsgivaren inte fullgör sina lagenliga skyldigheter gentemot samhället vad avser betalning av gällande skatter och avgifter, eller att förhållanden i ansökan på annat sätt förändrats på kritiska områden, kommer kommunen inte att teckna avtal med aktuell anbudsgivaren. Någon rätt till

ekonomisk ersättning för den berörda anbudsgivaren uppkommer inte på grund av denna förändring.

8.14 Ansökan som inte godkänns

Anbudsgivaren kan efter avslag komma in med en ny komplett ansökan.

A

NBUDSFÖRESKRIFTER

HEMTJÄNST

ÄRENDENR:SN-

6 (6) 8.15 Begäran om rättelse

Om anbudsgivaren inte har blivit godkänd kan denne välja att begära rättelse i förvaltningsdomstol. Ansökan om rättelse ska göras skriftligen till

förvaltningsdomstol inom tre veckor efter det att underrättelse lämnats.

8.16 Överprövningsförfarande

Behörig domstol vid överprövning är Förvaltningsrätten i Stockholm.

8.17 Ansökan från anbudsgivare där kommunen tidigare sagt upp kontraktet

Vid ny ansökan från anbudsgivare där tidigare kontrakt har sagts upp av Huddinge kommunen måste anbudsgivaren, för att åter bli godkänd, påvisa att de brister som medförde hävningen är åtgärdade.

Detta anges i bilaga ”Informationsblankett”.

9.0 AVTALSTECKNANDE

Avtalstecknande sker hos social- och äldreomsorgsförvaltningen. Behörig firmatecknare kallas till detta möte för genomgång av avtalet och annan information.

Avtalet upprättas i två exemplar som utväxlas mellan parterna. Avtalet blir giltigt först efter det att avtalet har skrivits på av båda parter.

3.0 Partavsikt och avtalets omfattning ... 5 3.1 Bakgrund ... 5 3.2 Syfte ... 5 3.3 Avtalets omfattning ... 5 3.4 Avtalstid ... 5 3.5 Avtalshandlingar/tolkningsregler ... 5 4.0 Ansvarsfördelning ... 6 4.1 Kommunens ansvar ... 6 4.2 Huvudmannaskap och myndighetsutövning ... 6 5.0 Uppdraget ... 6 5.1 Insatser ... 6 5.2 Uppdragets utförande ... 6 5.3 Uppdragets omfattning ... 7 5.4 Geografiskt område ... 7 5.5 Kapacitetstak ... 7 5.6 Ändring av kapacitetstak ... 8 5.7 Byte av Verksamhetsansvarig ... 8 5.8 Underleverantörer ... 8 6.0 Ersättning ... 8 6.1 Ekonomisk ersättning ... 8 6.2 Ersättning vid byte av leverantör ... 8 6.3 Justering av ersättning ... 8 6.4 Ersättning för besvarande av larm som enda insats ... 8 6.1 Ny ersättningsmodell från 2017 ... 8 7.0 Fakturering ... 9 7.1 Rapportering ... 9 7.2 Rapportering av avvikelser som berör avgiften till den enskilde ... 9 7.3 Elektroniska rutiner för fakturering ... 9 8.0 Betalningsvillkor ... 9 8.1 Administrativa avgifter ... 9 8.2 Dröjsmålsräntor ... 9 8.3 Kravrutiner ... 9 8.4 Räntefaktura ... 9 8.5 Felaktiga fakturor ... 10 8.6 Reklamation ... 10 8.7 Fakturaunderlag ... 10 8.8 Referens som ska anges på varje faktura ... 10 8.9 Momsredovisningsnummer ... 10 8.10 Faktureringsadress ... 10 8.11 E- faktura. elektronisk fakturering... 10 8.12 Betalningsmottagare/Factoringbolag ... 10 9.0 Samråd och uppföljning ... 10 10.0 Revision ... 11 11.0 Insyn... 11 12.0 Påföljder och avtalets upphörande ... 11 12.1 Kvalitetsbrister ... 11 12.2 Missad utryckning vid larm ... 11 12.3 Hävning ... 11 12.4 Upphörande av valfrihetssystem ... 12 12.5 Avtalets upphörande från Leverantörens sida ... 12 13.0 Befrielsegrunder (force majeure) ... 12 14.0 Avveckling och överlämning ... 13 15.0 Ansvar/Försäkringar ... 13 16.0 Informationsskyldighet vid förändring av den enskildes behov ... 13 17.0 Information och marknadsföring ... 14

AVTAL HEMTJÄNST ÄRENDENR:

2(16)

18.0 Tystnadsplikt och sekretess ... 14 19.0 Disciplinära åtgärder ... 14 20.0 Yttrandefrihet/meddelarfrihet ... 14 21.0 Arbetsgivaransvar och arbetsmiljöansvar ... 14 22.0 Hot och våld ... 15 23.0 Statistik ... 15 24.0 Ändringar och tillägg ... 15 24.1 Tillägg och ändringar av Avtalet ... 15 25.0 Överlåtelse av avtal ... 15 26.0 Ändrade ägarförhållanden ... 15 27.0 Tvistelösning ... 15

allt väsentligt att ha samma innehåll som avtalsförslaget, men kompletteras med uppgifter om Leverantören och från anbudet.

Detta avtal (nedan kallad ”Avtal”) har träffats mellan Huddinge kommun(nedan kallad ”Kommunen”) och [Ange],( nedan kallad

”Leverantören”).

1.0 DEFINITIONER

De begrepp och förklaringar som ingår i definitioner tillämpas i detta avtal.

Definition Beskrivning

Avtalsvillkor Avtalsvillkor anger de villkor för Avtalet som gäller mellan Kommunen och Leverantören.

Avtal Med Avtal avses detta avtal (Avtal inklusive bilagor) som ingåtts mellan Kommunen och leverantör.

Part Med Parter avses i detta avtal Kommunen och Leverantören.

Leverantör Leverantör som efter upphandling enligt lagen om

valfrihetssystem (LOV) erhållit avtal och därigenom blivit Part i avtalet.

Skriftligen Med skriftlig avses även meddelande i elektronisk form.

Underleverantör Tredje part som bistår leverantör med att fullgöra villkor enligt Avtalet.

Den enskilde Den som, utav biståndskansliet, beviljats insatser som omfattas av detta avtal.

Uppdraget De tjänster som omfattas av detta avtal, punkt 5.1

Huddinge kommun Kommunen

SoL Socialtjänstlagen

LSS Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade

Uppdrag Avser det uppdrag Leverantören har att bedriva insatser enligt detta Avtal. Uppdraget beskrivs i förfrågningsunderlaget.

AVTAL HEMTJÄNST ÄRENDENR:

4(16)

2.0 AVTALSPARTER

Kommun Leverantör

Huddinge kommun

Social- och äldreomsorgsförvaltningen 141 85 Huddinge

Organisationsnummer Organisationsnummer

212000-0068

Kontaktperson för Social- och äldreomsorgsförvaltningen

Samtliga meddelanden mellan parterna enligt detta Avtal ska för att vara giltiga ske genom brev, bud, rekommenderat brev eller elektroniskt meddelande till

motpartens kontaktperson. Meddelande ska skickas till nedan angivna adresser.

Meddelandet ska anses ha kommit motparten tillhanda:

Om avsänt med brev; när brevet inkommit till mottagaren Om avlämnat med bud; vid avlämnandet

Om avsänt med rekommenderat brev; fem dagar avsändandet för postbefordran Om avsänt elektroniskt meddelande; när det elektroniska meddelandet kommit till mottagarens elektroniska adress.

beviljats hemtjänstinsatser, ledsagning och avslösning i hemmet enligt SoL och LSS samt boendestöd för funktionsnedsatta enligt SoL. Kundval innebär att den enskilde kan välja någon av de utförare som kommunen godkänt och tecknat avtal med enlig lag (2008:962) om valfrihetssystem, LOV. Detta avtal har upphandlats enligt LOV och innebär bland annat att den ekonomiska ersättningen och kravnivåer är enligt över tiden kommunala beslut.

3.2 SYFTE

Syftet med detta avtal är att reglera de villkor som gäller mellan kommunen och godkänd Leverantör enligt LOV utifrån ett långsiktigt åtagande av kvalitativa tjänster.

3.3 AVTALETS OMFATTNING

Leverantören ska utföra alla delar av avtalat åtagande i enlighet med villkoren i detta avtal och med den skicklighet och omsorg som Kommunen har anledning att förvänta av ett välrenommerat företag i branschen.

Leverantören åtar sig att i enlighet med beställning från Kommunen tillhandahålla tjänster enligt detta avtal för personer oavsett ålder i den omfattning som framgår av kommunen upprättade biståndsbeslut enligt socialtjänstlagen och delegerade hälso- och sjukvårdsinsatser enligt hälso- och sjukvårdslagen, enligt villkor i detta avtal.

3.4 AVTALSTID

Avtalet gäller från och med dagen då avtalet har undertecknats av båda parter och som längst fram till och med 14 april 2018. Vid avtalsperiodens utgång upphör Avtalet att gälla utan föregående uppsägning.

Kommunen har möjlighet att förlänga avtalet med oförändrade villkor med 12 månader. Avtalet kan därmed gälla som längst t o m 14 april 2919.

Kommunen ska skriftligen meddela begäran om förlängning senast tre månader före utgången av avtalstiden. I annat fall upphör avtalet automatiskt att gälla vid avtalstidens utgång utan föregående uppsägning.

Om Leverantören ej fått några uppdrag under 12 månader från det att avtal tecknats upphör avtalet och Leverantören måste ansöka på nytt.

Nytt förfrågningsunderlag kommer annonseras under våren 2017.

3.5 AVTALSHANDLINGAR/TOLKNINGSREGLER

Avtalet består av nedanstående handlingar som kompletterar varandra.

Förekommer mot varandra stridande bestämmelser i handlingarna gäller de, om inte omständigheterna uppenbarligen föranleder något annat, sinsemellan i följande ordning:

1. Skriftliga ändringar och tillägg till detta avtal 2. Detta avtal med bilagor

3. Förtydligande till förfrågningsunderlaget 4. Förfrågningsunderlag med bilagor 5. Kompletteringar till ansökan 6. Ansökan med bilagor

I övrigt gäller Personuppgiftslagen (1998:204) gällande Information om behandling av personuppgifter 23 – 25 §§/ eller i tillämpliga delar och tilläggsavtal ”åtkomst till verksamhetssystem” om detta har ingåtts mellan parterna.

AVTAL HEMTJÄNST ÄRENDENR:

6(16)

4.0 ANSVARSFÖRDELNING 4.1 KOMMUNENS ANSVAR

Kommunernas ansvarar för omsorg och övriga stödinsatser som regleras i socialtjänstlagen samt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.

Kommunallagen ger kommunen rätt att lämna över vården av en kommunal angelägenhet, som inte reglerats i särskild ordning, till ett aktiebolag, ett handelsbolag, en ekonomisk förening, en ideell förening eller en enskild individ.

Kommunen är skyldig att kontrollera och följa upp verksamheten. Kommunen måste också garantera att medborgarna får insyn i den verksamhet som

överlämnats genom att i avtal med Leverantören säkerställa att medborgare kan få information om verksamheten. För att den enskilde ska kunna välja i

valfrihetssystemet behövs jämförbar information om leverantörerna - en

information som kommunerna är skyldiga att förse dem med och som bland annat måste begäras in i den löpande uppföljningen och kontrollen av verksamheten.

4.2 HUVUDMANNASKAP OCH MYNDIGHETSUTÖVNING

Socialnämnden och äldreomsorgsnämnden i Kommunen är i egenskap av beställare huvudmän för de tjänster som omfattas av detta avtal. Socialnämnden och

äldreomsorgsnämnden är ytterst ansvariga för verksamheten oavsett vem som utför den. Social- och äldreomsorgsförvaltning vid Kommunen ansvarar enligt delegation från socialnämnden och äldreomsorgsnämnden för myndighetsutövning gällande beslut om den enskildes bistånd samt för uppföljning av beställda insatser.

Leverantören ska bedriva verksamhet enligt de mål och syften som följer av socialtjänstlagen (2001:453) (SoL) och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (1993:387) (LSS), detta avtal och övrigt inom området tillämpliga lagar, förordningar och föreskrifter, samt Kommunens

kvalitetsdeklaration för hemtjänst.

Leverantören har en skyldighet att ta del av och förvissa sig om vilka regelverk som gäller vid utförande av de insatser som ingår i detta avtal. Verksamhetsansvarig hos Leverantören är skyldig att tillse att all personal hos Leverantören har kännedom om och är insatt i tillämpliga regelverk för utövande av samtliga

insatser. Leverantören ska i övrigt följa gällande lagar, förordningar och föreskrifter som gäller för bedrivande av näringsverksamhet. Vid fullgörande av uppdrag ska Leverantören iaktta allas likhet inför lagen, saklighet och opartiskhet och rätt till god omsorg.

5.0 UPPDRAGET

5.1 INSATSER

Leverantören ska kunna utföra samtliga insatser enligt nedan.

Leverantören ska bedriva insatser enligt SoL i ordinärt boende som innefattar:

Serviceinsatser

Personlig omvårdnad

Boendestöd

Ledsagarservice

Avlösning i hemmet

Trygghetslarm samt,

Insatserna ledsagar- och avlösarservice enligt LSS 5.2 UPPDRAGETS UTFÖRANDE

Leverantören åtar sig att tillhandahålla och leverera uppdrag enligt kraven uppställda i förfrågningsunderlaget samt enligt Leverantörens ansökan samt specifikation i efterföljande uppdrag.

De av kommunens rutiner som ska tillämpas av externa leverantörer finns förtecknade på Kommunens webbsida, www.huddinge.se. Dessa rutiner kan över tid komma att ändras, tas bort eller läggas till nya. Detta kan bero på ny eller ändrad lagstiftning, nya föreskrifter från t.ex. socialstyrelsens eller annan

uppsägningstid.

5.3 UPPDRAGETS OMFATTNING

Leverantören ska utföra insatserna enligt alternativ:

Alternativ 1

Leverantören ska utföra insatser, utryckning på och åtgärder med anledning av larm mellan 07.00 och 22.00 under årets alla dagar.

Alternativ 2

Leverantören ska utföra insatser och ansvara för utryckning och åtgärder med anledning av larm dygnet runt under årets alla dagar.

Alternativ 1, kl. 07.00 22.00

Alternativ 2, dygnet runt

5.4 GEOGRAFISKT OMRÅDE

Kommunen är i dagsläget indelad i fem (5) geografiska områden. Indelningen är enligt nedan och enligt detta avtal ska Leverantören utföra hemtjänstinsatser i:

Område 1: Sjödalen, Fullersta, Flemingsberg och Visättra

Område 2: Stuvsta och

Snättringe

Område 3: Segeltorp Område 4: Trångsund och

Område 3: Segeltorp Område 4: Trångsund och

In document Kallelse till Äldreomsorgsnämnden (Page 32-53)