• No results found

6.2 Motiv och tillfredsställelser

6.2.5 Bekräftelse

En av de tillfredsställelser som Snapchat ger är bekräftelse. Detta kan utläsas både direkt genom citat från fokusgrupperna, där de bland annat menar att de använder Snapchat för att få uppmärksamhet. Deltagarna berättar till exempel att de kan skicka snaps när de är på fest för att visa sina kontakter hur snygg hen är den kvällen.

“Ja  men  då  blir  det  väl  en  snap  som  visar  ‘Kolla  vad  snygg  jag  är  ikväll’.”  (Estelle,  25)  

Deltagarna diskuterade även kring vad som annars är meningen med att använda Snapchat om det inte är för att få bekräftelse. Särskilt varför de annars skulle skicka de snaps som mer eller mindre har ett meningslöst innehåll. Deltagarna erkänner även att de använder

Snapchat för att berätta, och ibland skryta, om var de är och vad de sysselsätter sig med, till exempel genom att skicka ett foto från en fest. De anger att en av de vanligaste

anledningarna att skicka snaps är när något speciellt händer och de vill visa sina vänner detta. De liknar detta sätt att använda Snapchat med funktionen att “checka in” (tala om var någonstans man befinner sig) på Facebook. I diskussionerna kring Snapchat och bekräftelse drar deltagarna många paralleller till andra sociala medier, främst Instagram. De menar att i relation till Instagram är bekräftelsebehovet på Snapchat inte lika stort. Men de erkänner dock ändå att det finns ett visst bekräftelsebehov på Snapchat. Vi tolkar det som att på grund av den iscensättning som några användare brukar, så visar de upp en fasad och inte

verkligheten. Hade de verkligen ändrat verkligheten för att ta ett foto om det inte handlade om bekräftelse?Det förekommer dock deltagare i fokusgrupperna som anser att de inte alls använder Snapchat för att få bekräftelse. Genom att läsa mellan raderna och vara observant på samma deltagares samtliga uttalanden märker vi dock att de i många fall säger mot sig själva och vi anser att det faktiskt finns någon form av bekräftelsebehov bakom deltagarnas användning.

Moderator:  “Men  skulle  ni  ändå  säga  att  ni  använder  snapchat  på  grund  av   bekräftelsebehov?”  

Gustav  Vasa,  23:  “Nej  jag  tror  Instagram  handlar  mer  bekräftelsebehov  än  vad  Snapchat   gör.”    

“(...)  Sedan  är  det  ju  alltid  kul  om  någon  säger  ‘Du  är  rolig  på  Snapchat’,  det  är  ju  trevligt   att  höra.”  

(...)  

Moderator:  “Men  jag  tänkte  på  det  du  sa  angående  att  man  gör  något  roligt  och  vill  visa   folk  det,  är  inte  det  att  söka  bekräftelse,  typ  ‘Kolla  vad  kul  jag  har’?”  

Gustav  Vasa:  “Jo…  (...)  Det  är  väl  så  på  alla  sociala  medier,  det  spelar  ingen  roll  vad  det   är.”    

Ett frekvent ämne i fokusgrupperna är selfies. Behovet att vilja ta ett foto på sig själv anser vi argumenterar för ett visst bekräftelsebehov.

Slutligen kan de massutskick som deltagarna talar om tyda på ett visst bekräftelsebehov, då de tidigare talat om att de väljer ut sina mottagare beroende på innehåll. Deltagarna berättar att ju mer allmän den snap de ska skicka är, desto fler skickar de den till. Att vilja skicka en snap, och visa upp sig själv och den dåvarande sysselsättningen för så många som möjligt tyder på ett visst bekräftelsebehov.

6.2.6 Identitetsskapande

Vi har tidigare nämnt att en del av deltagarna ibland iscensätter foton och videoklipp på Snapchat. Trots detta faktum menar deltagarna att det sker i betydligt större utsträckning på andra sociala medier. De menar alltså att Snapchat består av relativt spontana foton och videoklipp och vissa deltagare menar att de inte alls iscensätter sina snaps. Detta tyder på att innehållet som skickas på Snapchat ligger relativt nära verkligheten.

Som en följd av detta känner sig deltagarna mer bekväma att skicka olika typer av innehåll just på Snapchat, där de inte är rädda för att bli bedömda på samma sätt som på andra sociala medier. På Snapchat skickar deltagarna till exempel “fulare” selfies än vad de skickar eller publicerar på andra sociala medier. Detta har enligt deltagarna både att göra med att alla foton försvinner men också att innehållet når färre personer, vilka de ofta har en nära relation med, på Snapchat jämfört med Instagram.

“Positivt  är  att  man  vågar  ta  lite  mer  fula  bilder  och  bilder  som  man  inte  skulle  våga   skicka  annars  för  att  man  tänker  att  de  försvinner.  Och  de  visas  bara  i  några  sekunder  så  

man  vågar  visa  lite  mer  av  sin  verklighet  än  vad  man  lägger  upp  [på  andra  sociala   medier].”  (Kate,  20)

Detta gör att vissa deltagare anser att My Story och Instagram är av samma slag, eftersom de båda når ut till samtliga personer (på Instagram följare) respektive kontaktlista.

Diskussionerna kretsar även kring det faktum att fler foton skickas med Snapchat än antalet foton som publiceras på Instagram. Det verkar helt enkelt vara mer acceptabelt att skicka fler foton via Snapchat än att publicera samma mängd på till exempel Instagram. Antalet snaps styrs alltså inte av vad utomstående tycker utan av vad avsändaren själv vill skicka. Detta styrks ytterligare av att det många deltagare uttalar som negativt med Snapchat är just mängden och kvaliteten på de snaps som skickar. De menar att deras kontakter skickar många fler eller mindre meningslösa snaps, vilket också kan tolkas som att

användarna känner sig bekväma att dela vad helst de känner för att dela, oavsett vad andra människor anser om detta.

“(...)  Negativt  är  att  man  både  kan  få  och  skicka  så  mycket  meningslöst.”  (Silvia,  21)

Deltagarna diskuterar även att det som skickas via Snapchat inte är lika beroende av speciella tillfällen utan kan vara mer eller mindre meningslösa jämfört med det som

publiceras på andra sociala medier. Även här är det alltså upp till avsändaren själv att avgöra vilket innehåll och vid vilket tillfälle innehåll ska skickas via Snapchat.

Related documents