• No results found

Beslut

1. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Barva IF 164 583 kronor i bidrag för verksamhetslokaler och anläggningar.

2. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Bälgvikens skytteförening 6 858 kronor i bidrag för verksamhetslokaler och anläggningar.

3. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Driftorganisationen Jollebasen Mälby 34 288 kronor i bidrag för verksamhetslokaler och anläggningar.

4. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Eskilstuna Parasport 13 715 kronor i bidrag för verksamhetslokaler och anläggningar.

5. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Eidfaxi Islandshästklubb 68 576 kronor i bidrag för verksamhetslokaler och anläggningar.

6. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Eskilstuna Badmintonklubb 267 447 kronor i bidrag för verksamhetslokaler och anläggningar.

7. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Eskilstuna Friidrottsförening 61 718 kronor i bidrag för verksamhetslokaler och anläggningar.

8. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Eskilstuna Sjöscoutkår 27 430 kronor i bidrag för verksamhetslokaler och anläggningar.

9. Kultur- och fritidsnämnden beviljar EskilstunaSkyttets samorganisation 48 003 kronor i bidrag för verksamhetslokaler och anläggningar.

10. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Föreningen Jädersgården 61 718 kronor i bidrag för verksamhetslokaler och anläggningar.

11. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Gillberga Lista IF 192 013 kronor i bidrag för verksamhetslokaler och anläggningar.

12. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Goju-Kai Karate-Do Eskilstuna 68 576 kronor i bidrag för verksamhetslokaler och anläggningar.

14. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Hällbybrunns IF 329 165 kronor i bidrag för verksamhetslokaler och anläggningar.

15. Kultur- och fritidsnämnden beviljar IK Standard 137 152 kronor i bidrag för verksamhetslokaler och anläggningar till Hållsta IP.

16. Kultur- och fritidsnämnden beviljar IK Standard 288 020 kronor i bidrag för verksamhetslokaler och anläggningar till Standardhallen.

17. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Jäders IF 123 437 kronor i bidrag för verksamhetslokaler och anläggningar.

18. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Kjula IF 75 434 kronor i bidrag för verksamhetslokaler och anläggningar.

19. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Kvicksunds SK 356 596 kronor i bidrag för verksamhetslokaler och anläggningar.

20. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Modellklubben Eskil 34 288 kronor i bidrag för verksamhetslokaler och anläggningar.

21. Kultur- och fritidsnämnden beviljar NSF Scoutkår 20 573 kronor i bidrag för verksamhetslokaler och anläggningar.

22. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Näshulta GoIF 144 010 kronor i bidrag för verksamhetslokaler och anläggningar.

23. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Näshulta Scoutkår 20 573 kronor i bidrag för verksamhetslokaler och anläggningar.

24. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Orienteringsklubben Tor 75 434 kronor i bidrag för verksamhetslokaler och anläggningar.

25. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Orienteringsklubbar, kartgruppen 397 741 kronor i bidrag för verksamhetslokaler och anläggningar.

26. Kultur- och fritidsnämnden beviljar St Eskilskyrkan Equmeniascout 20 573 kronor i bidrag för verksamhetslokaler och anläggningar.

27. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Stenkvista GoIF 109 722 kronor i bidrag för verksamhetslokaler och anläggningar.

Justerandes sign Utdragsbestyrkande

28. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Stiftelsen Barvagården 61 718 kronor i bidrag för verksamhetslokaler och anläggningar.

29. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Stora Sundby GoIF 240 016 kronor i bidrag för verksamhetslokaler och anläggningar.

30. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Tennisklubben Hobby 555 466 kronor i bidrag för verksamhetslokaler och anläggningar.

31. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Torshälla Golfklubb 164 583 kronor i bidrag för verksamhetslokaler och anläggningar.

32. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Torshälla Scoutkår 20 573 kronor i bidrag för verksamhetslokaler och anläggningar.

33. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Triangelns IK 123 437 kronor i bidrag för verksamhetslokaler och anläggningar.

34. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Tunafors SK längdsektion 75 434 kronor i bidrag för verksamhetslokaler och anläggningar.

35. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Vilans Bygdegårdsförening 61 718 kronor i bidrag för verksamhetslokaler och anläggningar.

36. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Västermo Bygdegårdsförening 61 718 kronor i bidrag för verksamhetslokaler och anläggningar.

37. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Ärla IF 267 447 kronor i bidrag för verksamhetslokaler och anläggningar.

Jäv

Joakim Granberg (M) deltar inte i beslutet med anledning av jäv.

Ärendebeskrivning

I beslutshandlingen Bidragsförslag 2022 finns samtliga ansökningar listade. Varje ansökan har bedömts utifrån kriterierna omfattning, funktion, kapacitet och läge på skalan 1-5 där 1 är lägst och 5 högst. Därefter anges ett förslag till bidrag för 2022. De ansökningar som har höga poäng har i högre grad bedömts som angelägna för

kommunen. Det finns ingen matematisk sammanslagning av de olika kriterierna, utan det har gjorts en sammanvägd bedömning av dem. Dessa har sedan i sin tur bedömts utifrån en poänglista, där varje typ av anläggning tilldelas en viss poäng baserat på en bedömning av rimliga kostnader för drift och underhåll för anläggningstypen. De medel som finns avsatta i budget för denna bidragsform fördelas därefter ut till olika föreningar i förhållande till hur många poäng de har fått för sin anläggning.

hyran/driften under förutsättning att lokalen/anläggningen är ett angeläget komplement till kommunala lokaler och anläggningar. Bedömningen av om en lokal/anläggning är ett angeläget komplement bedöms utifrån att det dels ska finnas verksamhet för barn, unga eller personer med funktionsnedsättning i viss omfattning, dels att verksamheten inte kan förläggas i kommunala lokaler till följd av att de kommunala lokalerna saknar rätt funktion, saknar kapacitet eller ligger för långt bort.

För en hyrd lokal som bedöms vara ett angeläget komplement till kommunala lokaler kan en förening få bidrag med utgångspunkt från mellanskillnaden mellan kostnaden för den hyrda lokalen och den kostnad som föreningen skulle ha haft om den skulle hyrt subventionerade, kommunala lokaler motsvarande tid. Detta gäller under förutsättning att hyran är rimlig i förhållande till motsvarande kommunala lokaler.

För en föreningsägd lokal eller anläggning som bedöms vara ett angeläget komplement kan en förening få ersättning utifrån ett fastställt regelverk. En anläggning poängsätts utifrån dess storlek och funktion och avsatta medel fördelas sedan mellan de aktuella anläggningarna utifrån poängen.

Om en lokal eller anläggning, som har bedömts som angelägen, inte längre prioriteras och verksamheten inte har beretts plats i kommunala lokaler, ska detta meddelas i så god tid att föreningen har möjlighet att ställa om verksamheten.

Orsaken till detta är att det kan vara svårt för föreningar att minska sina lokalkostnader snabbt. Förändringar kan alltid ske till följd av förändringar i regelverk eller Kultur- och fritidsnämndens budget.

Föreningar med särskilda behov för att kunna använda allemansrätten för sin verksamhet för barn, unga och funktionshindrade kan ansöka om bidrag för detta.

Detta gäller exempelvis för framställning av orienteringskartor”.

För att en förening ska kunna beviljas bidrag måste den vara godkänd som

stödberättigad förening. I och med att föreningen är det så måste man arbeta med ett antal frågor, till exempel jämställdhet och mångfald och utifrån ett demokratiskt synsätt.

Finansiering

I kultur- och fritidsnämndens budget för år 2022 finns 4 800 326 kronor avsatta för bidrag till verksamhetslokaler och anläggningar. Nu föreslås dessa fördelas.

Beslutade bidrag utbetalas under tiden december 2021 till januari 2022.

Justerandes sign Utdragsbestyrkande

Beslutshandling Bidragsförslag 2022

Yrkanden

Marie Svensson (S), Muhammed Tahsin (M), samt Leena Kumpula (C) yrkar bifall till förvaltningens förslag.

______

Beslut skickas till:

Berörda föreningar

Bidrag till egen anläggning eller lokal, december

Related documents