• No results found

Intervjuguide

Hur länge har du varit lärare i fritidshem?

Utomhuspedagogik

- När jag säger utomhuspedagogik vad är det första som du tänker på då?

- Använder ni er av utomhuspedagogik i er verksamhet? om ja, när och hur?

- Kan användning av utomhuspedagogik bidra till ett utvecklat lärande hos eleverna?

- Anser du att utomhuspedagogik är ett bra verktyg för att öka inkludering hos elevgruppen?

- Utomhuspedagogik ses ofta som ett komplement till den ordinera pedagogiken vad anser du att utomhuspedagogiken bidrar med som inte den “vanliga pedagogiken” kan göra?

- Vad är fördelen med att eleverna får direkt upplevelse när de är deltar i utomhuspedagogiska aktiviteter.

Utomhusmiljö

- Vad tycker du om er utomhusmiljö?

- Finns det någonting som du anser är positivt kontra negativt med att använda sig av utomhusmiljö under verksamheten?

- På vilket vis kan olika utomhusmiljön möjliggör utökat lärande?

- Utomhusmiljön kan ofta beskrivas som en “Ständigt aktuell kunskapskälla” hur tolkar du den beskrivningen av utomhusmiljön?

- Hur använder ni er av er de utomhusmiljöer som ni har tillgång till?

- Varför använder ni er av just denna eller dessa miljöer?

LÄRANDE OCH SAMHÄLLE INSTITUTION

Datum

Samtycke till medverkan i studentprojekt

Vi heter Elias Mårtensson och Robin Mardell vi är studenter på Malmö universitet och vi läser programmet grundlärare fritidshem med inriktning mot idrott och hälsa F-6. Vi är inne på vårt sjätte och sista termin och tar examen nu i sommar. Vi har fått godkänt av Malmö universitet att genomföra denna studien.

Vårt examensarbete handlar hur fritidshemslärare använder sig av utomhuspedagogik och

utomhusmiljöer för inkludering och lärande på fritidshemmet. Det materialet som vi kommer att samla in kommer vara intervjuer som vi gör med fritidshemslärare, intervjuerna som kommer att hållas skall vara semi-strukturerade intervjuer.

Ni som deltagande kommer under ett tillfälle att bli intervjuade av en av oss, intervjun kommer att vara cirka 1 timme lång. Det som kommer att samlas in under intervjun är ljudupptagningen av intervjun efter de kommer den att transkriberas och analyseras. Vi kommer inte att samla in några personuppgifter.

Vi kommer att dokumentera denna intervju genom att använda oss av diktafon eller annan

utrustning som är säker, det vill säga vi kommer inte att använda oss av någon telefon. Detta för att försäkra sig om att vår empiri inte hamnar i fel händer. Ljudinspelningarna av intervjuerna kommer att förvaras på Malmö universitet databas. De som kommer att ha tillgång till ljudinspelningarna är vi (Elias och Robin), vår handledare samt vår examinator.

Allt insamlat material och personuppgifter lagras på Malmö universitets server under arbetet med examensarbetet, samt att samtyckesblanketterna förvaras oåtkomligt på Malmö universitet. När ett godkänt har givits på vårt examensarbete kommer dessa ljudinspelningar att raderas.

I vår studie så utgår vi ifrån vetenskapsrådets forskningsetiska principer:

- Medverkan baseras på samtycke och detta samtycke kan när som helst återkallas. Alla som tillfrågas har alltså rätt att tacka nej till att delta, eller (om de först tackar ja) rätt att avbryta sin medverkan när som helst, utan några negativa konsekvenser.

- Deltagarna kommer att avidenti eras i det färdiga arbetet.

- Materialet kommer enbart att användas för aktuell studie och kommer att förstöras när denna är examinerad.

...

Studentens underskrift och namnförtydligande

Kontaktuppgifter till student (tfn nr, e-post):

Robin Mardell telefon: 0708-730998, E-post:Mardell.robin@gmail.com Elias Mårtensson Telefon: 0707-508785, E-post:Poleelias@gmail.com Ansvarig handledare på Malmö universitet:

Anna-Maria Jennerheim Hellborg Telefon: 040-6658233, E-post:Anna.maria.hellborg@mau.se Kursansvarig på Malmö universitet:

... Kontaktuppgifter Malmö universitet:

www.mau.se 040-665 70 00

Information om Malmö universitets behandling av personuppgifter

Personuppgiftsansvarig Malmö universitet

Dataskyddsombud

dataskyddsombud@mau.se

Typ av personuppgifter

Namn, anteckning av lärandesituation, bild och/eller filmklipp samt ditt samtycke till att Malmö universitet behandlar dessa personuppgifter.

Ändamål med behandlingen

För att möjliggöra undervisnings- och examninationssituationer i skolmiljö för studenter vid Malmö universitets lärarutbildning

Rättslig grund för behandling

Ditt samtycke.

Mottagare

Personuppgifterna kommer endast användas i utbildningssyfte inom ramen för lärarutbildningen vid Malmö universitet och kommer inte att spridas vidare till någon annan mottagare.

Lagringstid

Malmö universitet kommer spara dina personuppgifter så länge de behövs för ovan angivet ändamål eller till dess att du återkallar ditt samtycke. Efter genomförd kurs/program kommer person uppgifterna att raderas. Malmö universitet kan

dock i vissa fall bli skyldiga att arkivera och spara personuppgifter enligt Arkivlagen och Riksarkivets föreskrifter.

Dina rättigheter

Du har rätt att kontakta Malmö universitet för att 1) få information om vilka uppgifter Malmö universitet har om dig och 2) begära rättelse av dina uppgifter. Vidare, och under de förutsättningar som närmare anges i dataskyddslagstiftningen, har du rätt att 3) begära radering av dina uppgifter, 4) begära en överföring av dina uppgifter (dataportabilitet), eller 5) begära att Malmö universitet begränsar behandlingen av dina uppgifter. När Malmö universitet behandlar personuppgifter med stöd av ditt samtycke, har du rätt att när som helst återkalla ditt samtycke genom skriftligt meddelande till Malmö universitet. Du har rätt att inge klagomål om Malmö universitets behandling av dina personuppgifter genom att kontakta Datainspektionen, Box 8114, 104 20 Stockholm.

Samtycke

Härmed samtycker jag till att medverka i ovan beskrivna studentprojekt, samt bekräftar att jag har tagit del av informationen om Malmös universitets behandling av personuppgifter, och

Vetenskapsrådets forskningsetiska principer, som säger att

- Medverkan baseras på samtycke och detta samtycke kan när som helst återkallas. Alla som tillfrågas har alltså rätt att tacka nej till att delta, eller (om de först tackar ja) rätt att avbryta sin medverkan när som helst, utan några negativa konsekvenser.

- Deltagarna kommer att avidenti eras i det färdiga arbetet.

- Materialet kommer enbart att användas för aktuell studie och kommer att förstöras när denna är examinerad. [1]

Namn: ...

Namnförtydligande: ...

Dagens datum: ...

[1]De forskningsetiska principerna kan du läsa mer om i Vetenskapsrådets skrift Forskningsetiska principer inom humanistisk-

Related documents