• No results found

Brister från nationell transportplan 2018-2029

Innehållsförteckning

1 Brister i nationell transportplan 2018-2029 ... 2 1.1 Värmlandsstråket ... 2 1.2 Inlandsstråket ... 3 1.3 Vänerstråket ... 3 Referenser ... 5

1 Brister från nationell transportplan 2018-2029

Här sammanfattas de brister som framgår av regeringens fastställelsebeslut av nationell transportplan 2018-2029 enligt Trafikverkets publikation 2017:154 Tillstånd och brister i transportsystemet, underlagsrapport till Nationell plan för transportsystemet 2018-2029. 1

1.1 Värmlandsstråket

Värmlandsstråket innefattar Värmlandsbanan, Skoghallsbanan samt E18. Värmlandsbanan sträcker sig mellan Charlottenberg–Kil–Karlstad–Kristinehamn-Laxå och är viktig för såväl regionala,

nationella som internationella trafik- och transportslagsövergripande godstransporter då stråket ingår i det större stråket Stockholm-Oslo. Värmlandsbanan är den i särklass högst trafikerade enkelspåriga banan i Sverige med blandtrafik, där både godståg och persontåg trafikerar banan. Skoghallsbanan ansluter till Värmlandsbanan i Karlstad och är en viktig led för godstransporter. Både

Värmlandsbanan och E18 ansluter till Vänerhamnar i Karlstad och Kristinehamn.

I underlagsrapporten Tillstånd och brister i transportsystemet, underlagsrapport till Nationell plan för transportsystemet 2018-2029 (2017) redovisade Trafikverket i huvudsak följande brister för Värmlandsbanan:

- Värmlandsbanan är enkelspårig och har betydande brister i användbarhet, kapacitet, robusthet och punktlighet.

- De största bristerna återfinns på sträckan mellan Kristinehamn till Charlottenberg

- Sträckan Karlstad-Kil utgör en betydande brist gällande användbarhet, kapacitet, robusthet och punktlighet.

- Betydande brister återfinns även kapacitetsmässigt för Kils bangård på grund av för korta spår och ett bristfälligt ställverk. Flexibiliteten på stationen saknas eftersom spår blockeras när långa tåg körs in på stationen. Det innebär även brister i användbarhet, robusthet och punktlighet.

- Det finns brister på flera stationer mellan Kil och Charlottenberg då plattformarna är för korta.

- På grund av bärighetsproblem finns det risk för varaktig nedsättning av axellast av bron över Norsälven mellan Kil och Fagerås, detta är också en brist .

- Tågtrafiken på banan genom Karlstad orsakar vibrationer i närbelägna byggnader vilket är en betydande brist avseende hälsa.

För Skoghallsbanan anges i Tillstånd och brister i transportsystemet, underlagsrapport till Nationell plan för transportsystemet 2018-2029 (2017) följande brister:

- Tågtrafiken på banan genom Karlstad orsakar vibrationer i närbelägna byggnader vilket är en betydande brist avseende hälsa.

För E18 anges i underlagsrapporten Tillstånd och brister i transportsystemet, underlagsrapport till Nationell plan för transportsystemet 2018-2029 (2017) följande brister:

- Mellan Töcksfors och Valnäs är E18 inte mötesseparerad och har betydande brister i trafiksäkerhet. Det finns delar med skymd sikt och större bergskärningar, samt mycket vilt som korsar vägen.

- Väster om Karlstad finns betydande trafiksäkerhetsbrister.

1 Trafikverket, Publikation 2017:154 Tillstånd och brister i transportsystemet, underlagsrapport till Nationell plan för transportsystemet 2018-2029 (2017)

- Bärighetsproblem och korsningar med låg standard och bristande säkerhet på E18 öster om Karlstad.

- Hög risk för förorening av grundvattnet mellan Vålberg till universitetsmotet i Karlstad.

1.2 Inlandsstråket

Inlandsståket (Jönköping)–Skövde–Värmland innefattar Inlandsbanan och riksväg 26. Stråket har betydelse för näringslivet, med bland annat godstransporter mellan Jönköpingsområdet, Skaraborg och Värmland/Bergslagen, samt även till Norge. Inlandsbanan går mellan Kristinehamn-Nykroppa och har låg trafikmängd.

För Riksväg 26 (Jönköping-Skövde-Kristinehamn) anges i underlagsrapporten Tillstånd och brister i transportsystemet, underlagsrapport till Nationell plan för transportsystemet 2018-2029 (2017) följande brister:

- Rv 26 är växelvis inte mötesseparerad, och enligt säkerhetsklassningen har den betydande trafiksäkerhetsbrister. Längs vägen finns flera sträckor med risk för förorening av grund-vatten, vilket är en betydande brist avseende hälsa.

För Inlandsbanan anges i underlagsrapporten Tillstånd och brister i transportsystemet,

underlagsrapport till Nationell plan för transportsystemet 2018-2029 (2017) nedanstående brister. I förhållande till banans trafikering bedömer dock Trafikverket att Inlandsbanan inte har några

betydande brister.

- Stor risk för nedsättning till 80 km/h på sträckorna Kristinehamn-Nässundet och Nässundet-Storfors till följd av dåligt spår. Trafikverket bedömer dock inte att den har några betydande brister i förhållande till banans trafikering.

1.3 Vänerstråket

Vänerstråket i Värmlands län inkluderar Norge-/Vänerbanan, Fryksdalsbanan, Berg-slagsbanan, E45, E16, farled 955 Göta älv, samt Norgebanan och DVVJ utanför Värmland. Stråket väster om Vänern har stor betydelse för näringslivets transporter, samt för nationell och internationell tillgänglighet. E45 tillsammans med Norge-/Vänerbanan är ett viktigt stråk till Göteborgs hamn och en viktig länk för nationell godstrafik.

Fryksdalsbanan har lokal och regional betydelse för godstrafiken och är viktig för trafik mellan Torsby och Sunne och Karlstad. Bergslagsbanan mellan Kil-Ställdalen nyttjas i huvudsak för godstrafik och är enkelspårig. Göta älv utgör ett viktigt stråk för gods och är främst inriktad på godstransporter mellan hamnarna i Vänern och europeiska hamnar i bland annat Baltikum. Delar av näringslivet i

Vänerområdet är beroende av tillgängligheten till sjötransporter för effektiva godstransporter. Nedan anges brister för infrastruktur i Värmlands län.

För Norge-/Vänerbanan anges i Tillstånd och brister i transportsystemet, underlagsrapport till Nationell plan för transportsystemet 2018-2029 (2017) följande brister:

- Sträckan Öxnered-Kil har mindre brister i tillgänglighet eftersom mötesspåren på sträckan är få och korta.

- Mellan Skälebol och Grums är kapacitetsbristen betydande.

- Tågtrafiken på banan genom Öxnered och Vålberg orsakar vibrationer i närbelägna byggnader. Detta är en betydande brist med avseende på hälsa.

- Sträckan Öxnered-Kil har flera plankorsningar som bedöms som en betydande säkerhetsrisk.

För Fryksdalsbanan anges i underlagsrapporten Tillstånd och brister i transportsystemet, underlagsrapport till Nationell plan för transportsystemet 2018-2029 (2017) följande brister:

- Mellan Kil och Rottneros finns risk för varaktig nedsättning till 80 km/h på grund av dåligt spår.

- I förhållande till banans funktion och trafikering bedömer Trafikverket att banan inte har några betydande brister.

För E45 i Värmlands anges i underlagsrapporten Tillstånd och brister i transportsystemet, underlagsrapport till Nationell plan för transportsystemet 2018-2029 (2017) följande brister:

- Mötesseparering saknas på sträckan Säffle-Valnäs.

- Mellan Säffle-Valnäs förväntas också betydande brister i kapacitet, användbarhet och trafiksäkerhet. Trafikökning på sträckan förväntas.

För Vänersjöfarten anges i underlagsrapporten Tillstånd och brister i transportsystemet, underlagsrapport till Nationell plan för transportsystemet 2018-2029 (2017) följande brister:

- Slussarna i Trollhättekanal har betydande brister i robusthet eftersom att dess tekniska livslängd snart är passerad. Detta är även en betydande säkerhetsrisk då det finns en risk för att slussarna kollapsar.

- Det finns en betydande brist i robusthet och säkerhet i Göta älv-dalen på grund av risk för skred. En slussbyggnation möjliggör samordningsvinster med skredsäkring av Göta älv.

Referenser

Trafikverket (2017), Tillstånd och brister i transportsystemet, underlagsrapport till Nationell plan för transportsystemet 2018-2029, Publikation 2017:154

Trafikverket,652 26 Karlstad. Besöksadress: Hamntorget 5. Telefon: 0771-921 921. Texttelefon: 010-123 50 00.

Författare ÅF Infrastructure AB (AFRY) Organisation Trafikverket Region Väst Dokumentdatum 2021-05-31 Projektnamn

Åtgärdsvalsstudie Gods Värmland

Ärendenummer TRV 2018/13353

Version 1.0

Related documents