• No results found

Cykelstråk längs Bellevuevägen

In document Tekniska nämndenSekreterare (Page 57-74)

Är viktigt… Vi är mycket glada att cyklandet prioriteras även i västra änden av staden, samt att Liberalerna har kommit med bland oss cykelfrämjare, tack för det!

Och för oss alla småbarnsföräldrar och lådcyklister behövs ordentliga överfarter till förskolor och andra bra ställen. Det fixar ni!

Malmö 2020-06-01

Susanna Lundberg

med instämmande av

Mats Billberg Johansson

§ 197 Objektsgodkännande för projekt 9500 Södra Varvsbassängen – Uppgrundning 2020–2022

TN-2019-1430 Sammanfattning

I samband med omdaning av gamla hamnområden till nya kontors- och bostadsområden får Södra Varvsbassängen en ny betydelse och funktionen som fartygshamn med tillhörande vattendjup är inte längre efterfrågad. Provtagningar i bottensediment visade på förekomster av miljögifter och sanering av gifter skulle medföra stora kostnader. Genom uppgrundning kapslas föroreningar in med beprövade metoder och behöver inte avlägsnas. Åtgärderna bidrar till förbättrade förhållanden för bottenfauna och bottenliv, t.ex. ålgräsängar. Idag växer inga växter på botten men när ålgräsängar etablerar sig skapas viktiga uppväxtområden för fisk, kräftdjur och andra marina organismer – med betydelse för hela sundets ekosystem.

Närhet till bostäder och kontor innebär många flanörer längs kajerna och vattensäkerheten bör därför beaktas. Vattendjupet föreslås anpassas från dagens "fartygsdjup", som varierar mellan 6 till 11 m djup, till mer rimliga "fridykar- och räddningsdjup" mellan 3 m vid kaj till ca 4 m djup längre ut i bassängen. Som jämförelse brukar t.ex. badbassänger vara ca 4 m på den djupaste delen. Uppgrundning kommer även att förlänga kajernas livslängd eftersom påkänningar och tryckbelastning minskas. Renovering av kajer är kostsamma. De planerade arbetena avses påbörjas på plats fr.o.m. 2021 och bör genomföras i sin helhet innan de två planerade broarna över hamnbassängen, gång- och cykelbro på Ankargripsgatan respektive nya kollektivtrafikbron över Varvsbassängen, byggs. När dessa broar är på plats försvåras och fördyras föreslaget uppgrundningsprojekt avsevärt och fyllnadsmassorna får då transporteras in med lastbil istället för som nu – med pråm sjövägen.

Projektet beräknas kosta totalt 41 600 000 kr. Driftskonsekvenser inklusive kapitalkostnader beräknas till 1 248 000 kr per år.

Beslut

Tekniska nämnden beslutar

att uppdra åt förvaltningen att, under förutsättning att slutligt objektsgodkännande erhålles, genomföra projektet, samt

att hos kommunstyrelsen ansöka om objektsgodkännande för projekt 9500 Södra

Varvsbassängen – Uppgrundning 2020–2022 med en investeringsutgift om 41,6 mnkr och driftkostnader om 1 248 tkr (brutto).

Yrkanden

Ordförande Andréas Schönström (S) biträder förvaltningens beslutsförslag och yrkar därmed att tekniska nämnden ska besluta att uppdra åt förvaltningen att, under förutsättning att slutligt objektsgodkännande erhålles, genomföra projektet, samt att hos kommunstyrelsen ansöka om objektsgodkännande för projekt 9500 Södra Varvsbassängen – Uppgrundning 2020–2022 med en investeringsutgift om 41,6 mnkr och driftkostnader om 1 248 tkr (brutto).

Håkan Fäldt (M) yrkar, med instämmande av Stefan Plath (SD), att tekniska nämnden ska besluta att avslå förvaltningens beslutsförslag.

58

Beslutsgång

Ordföranden ställer yrkandena mot varandra och finner att tekniska nämnden beslutat i enlighet med eget yrkande.

Reservationer

Håkan Fäldt (M), Karin Olsson (M) och Niclas Röhr (M) reserverar sig muntligen mot beslutet till förmån för Håkan Fäldts (M) yrkande.

Stefan Plath (SD) och Ilvars Hansson (SD) reserverar sig muntligen mot beslutet till förmån för Stefan Plaths (SD) yrkande.

Beslutet skickas till

Kommunstyrelsen

Beslutsunderlag

 G-Tjänsteskrivelse TN 200526 Objektsgodkännande för projekt 9500 Södra Varvsbassängen – Uppgrundning 2020–2022

 Underlag objektsgodkännande för projekt 9500 Södra Varvsbassängen – Uppgrundning 2020–2022

§ 198 Objektsgodkännande för projekt 7403 Carlsgatan

TN-2020-1370 Sammanfattning

Ärendet avser ansökan om objektgodkännande för genomförande av Carlsgatans utbyggnad (del av), med tillhörande torgyta och del av bangårdsterassen, till en beräknad bruttoutgift om 47,5 mnkr.

Beslut

Tekniska nämnden beslutar

att uppdra åt förvaltningen att, under förutsättning att slutligt objektsgodkännande erhålles, genomföra projektet, samt

att hos kommunstyrelsen ansöka om objektsgodkännande för projekt 7403 Carlsgatan med en investeringsutgift om cirka 47,5 mnkr och driftkostnader om 4 mnkr (brutto).

Beslutet skickas till

Kommunstyrelsen

Beslutsunderlag

 G-Tjänsteskrivelse TN 200526 Objektsgodkännande för projekt 7403 Carlsgatan

 Carlsgatan, plan- och sektionskarta

 Objektsgodkännande för projekt 7403 Carlsgatan

 Nämndskarta, projekt 7403 Carlsgatan

60

§ 199 Objektsgodkännande för projekt 8327 Stadsmiljö – mötesplatser och stråk

TN-2019-3250 Sammanfattning

Ärendet avser ansökan om objektsgodkännande för att möjliggöra mindre kvalitetshöjande åtgärder i stadsmiljön till en beräknad bruttoutgift om 1 500 tkr.

Beslut

Tekniska nämnden beslutar

att återremittera ärendet till förvaltningen för vidare komplettering avseende investeringsprojektets föreslagna åtgärder.

Yrkanden

Håkan Fäldt (M) yrkar, då med instämmande av Stefan Plath (SD) och Susanna Lundberg (V), i första hand, att tekniska nämnden ska besluta att återremittera ärendet till

förvaltningen för vidare komplettering avseende investeringsprojektets föreslagna åtgärder, samt i andra hand, att tekniska nämnden ska besluta att avslå förvaltningens beslutsförslag.

Ordförande Andréas Schönström (S) biträder förvaltningens beslutsförslag och yrkar därmed att tekniska nämnden, då med avslag på framställda återremitteringsyrkanden, ska besluta att godkänna investeringsutgift för projekt 8327 Stadsmiljö – mötesplatser och stråk om 1 500 tkr och driftkostnader om 190 tkr (brutto), samt att uppdra åt förvaltningen att genomföra projektet.

Beslutsgång, formella yrkanden

Ordföranden ställer Håkan Fäldts (M) m.fl. återremitteringsyrkande mot eget yrkande om avslag på detsamma och finner att tekniska nämnden beslutat att ärendet ska avgöras vid innevarande sammanträde.

Votering begärs.

Tekniska nämnden godkänner följande voteringsproposition:

Den som biträder ordförande Andréas Schönströms (S) yrkande, till förmån för att ärendet ska avgöras vid innevarande sammanträde, röstar ja.

Den som biträder Håkan Fäldts (M) m.fl. återremitteringsyrkande, röstar nej.

Voteringsresultat

Tekniska nämnden har med 7 nej-röster mot 6 ja-röster beslutat att återremittera ärendet till förvaltningen för vidare komplettering avseende investeringsprojektets föreslagna åtgärder. Se bilagd voteringslista, § 199a.

Särskilda yttranden

Susanna Lundberg (V) anmäler ett särskilt yttrande till protokollet. Se bilagt yttrande, § 199b.

Beslutsunderlag

 G-Tjänsteskrivelse TN 200526 Objektsgodkännande för projekt 8327 Stadsmiljö – mötesplatser och stråk

 Underlag Objektsgodkännande för projekt 8327 Stadsmiljö – mötesplatser och stråk

62

Tekniska nämnden 2020-05-26

Voteringslista: §199

Ärende: Objektsgodkännande för projekt 8327 Stadsmiljö – mötesplatser och stråk, TN-2019-3250

Voteringslist(or)

§ 199a

Ledamot Ja Nej Avstår

Andréas Schönström (S), Ordförande X

Per Håkan Linné (L), Vice ordförande X

Håkan Fäldt (M), 2:e vice ordförande X

Yvonne Olsson (S), Ledamot X

Stefan Pinjefors (S), Ledamot X

Magdalena Beck (S), Ledamot X

Stefana Hoti (MP), Ledamot X

Susanna Lundberg (V), Ledamot X

Karin Elisabet Olsson (M), Ledamot X

Henrik Malmberg (C), Ledamot X

Stefan Robert Plath (SD), Ledamot X

Niclas Röhr (M), Ersättare X

Ilvars Hansson (SD), Ersättare X

Resultat 6 7 0

§ 200 Ramavtal för del av fastigheten Hyllie 165:61 m.fl.

TN-2019-1546 Sammanfattning

Ramavtal avseende Hyllie 165:61 m.fl. i stadsdelen Holma har tagits fram i syfte att tillsammans med kommande detaljplaner och exploateringsavtal ange övergripande förutsättningar och principer för bland annat marköverlåtelser och projektkostnader inom projektområdet. Ramavtalet reglerar bland annat fördelning av nya byggrätter samt fördelning av de kostnader som krävs för att möjliggöra områdets utveckling.

Tekniska nämnden beslutade den 28 januari 2020, § 21, att godkänna föreliggande förslag till ramavtal i ärendet, samt att överlämna detsamma till kommunfullmäktige för slutligt

godkännande. Kommunfullmäktige beslutade vid sin behandling av ärendet den 29 april 2020, § 105, att i minoritet, då i enlighet med 5 kap. 50 § kommunallagen (SFS 2017:725), återremittera ärendet till tekniska nämnden för komplettering i ett antal avseenden.

Fastighets- och gatukontoret har i bifogad bilaga till i ärendet föreliggande tjänsteskrivelse sammanställt svar på de frågor i vilka kommunfullmäktige krävt ytterligare redovisning.

Beslut

Tekniska nämnden beslutar

att godkänna förslag till ramavtal avseende del av Hyllie 165:61 m.fl.,

att hos kommunfullmäktige anhålla om godkännande av föreslaget ramavtal avseende del av Hyllie 165:61 m.fl.

Yrkanden

Håkan Fäldt (M) yrkar, med hänvisning till att nämndens ledamöter inte givits tillräcklig tid att ta del av den komplettering i ärendet som föreligger, att tekniska nämnden ska besluta att bordlägga ärendet till kommande sammanträde.

Stefan Plath (SD) yrkar att tekniska nämnden ska besluta att avslå förvaltningens förslag till beslut.

Ordförande Andréas Schönström (S) biträder förvaltningens beslutsförslag och yrkar därmed, med instämmande av Håkan Linné (L) och Stefana Hoti (MP), samt med avslag på av Håkan Fäldt (M) framlagt bordläggningsyrkande, att tekniska nämnden ska besluta att godkänna förslag till ramavtal avseende del av Hyllie 165:61 m.fl., att hos kommunfullmäktige anhålla om godkännande av föreslaget ramavtal avseende del av Hyllie 165:61 m.fl.

Beslutsgång, formella yrkanden

Ordföranden ställer först Håkan Fäldts (M) framlagda bordläggningsyrkande mot eget m.fl.

yrkande om avslag på detsamma och finner att tekniska nämnden beslutat att ärendet ska avgöras vid innevarande sammanträde.

64

Reservationer

Håkan Fäldt (M), Karin Olsson (M) och Niclas Röhr (M) reserverar sig muntligen mot beslutet i denna del, då till förmån för Håkan Fäldts (M) yrkande.

Beslutsgång, sakyrkanden

Ordföranden ställer därefter eget m.fl. yrkande i sak mot Stefan Plaths (SD) yrkande om avslag på detsamma och finner att tekniska nämnden beslutat i enlighet med eget yrkande.

Reservationer

Stefan Plath (SD) och Ilvars Hansson (SD) reserverar sig skriftligen mot beslutet till förmån för Stefan Plaths (SD) yrkande. Se bilagd reservation, § 200a.

Håkan Fäldt (M), Karin Olsson (M) och Niclas Röhr (M) reserverar sig skriftligen mot beslutet till förmån för Håkan Fäldts (M) yrkande. Se bilagd reservation, § 200b.

Särskilda yttranden

Henrik Malmberg (C) anmäler ett särskilt yttrande till protokollet. Se bilagt yttrande, § 200c.

Beslutet skickas till

Kommunfullmäktige

Beslutsunderlag

 Tjänsteskrivelse TN 200526 Ramavtal för del av fastigheten 165:61 m.fl.

 Bilaga - PM angående ramavtal för del av fastigheten Hyllie 165:61 m.fl.

 Ramavtal för del av fastigheten Hyllie 165:61 m.fl.

 Bilaga 1.4

 Bilaga 3.2

 Bilaga 4.1a

 Bilaga 4.1b

 Bilaga 5.3

 Nämndskarta Hyllie 165:61 m.fl

 §22 TN 200128 Ramavtal för del av fastigheten Hyllie 165:61 m.fl.

 Protokollsutdrag KF 200429 §105 Ramavtal för del av Hyllie 165:61 m.fl.

 Förslag till beslut KS 200415 §137 Ramavtal för del av Hyllie 165:61 m.fl.

 G-Tjänsteskrivelse KSAU 200309 Ramavtal för del av Hyllie 165:61 m.fl.

Reservation

Tekniska nämnden 2020-05-26 Ärende: TN-2019-1546

Ramavtal för del av fastigheten Hyllie 165:61 m.fl

Sverigedemokraterna motsätter sig att Pildamsvägen byggs om till en avsmalnad stadshuvudgata. Detta enorma ingrepp i befintlig infrastruktur skapar ett katastrofalt läge för Malmös redan pågående trafikinfarkt.

Då vårt yrkande inte fått majoritet, reserverar vi oss mot detta beslut.

_______________________ ____________________________

Stefan Plath (SD) Anders Pripp (SD)

_______________________ ____________________________

Ilvars Hansson (SD) Lars Hallberg (SD)

bilaga § 200a 66

2020-05-26 Reservation

§200 Ramavtal för del av fastigheten Hyllie 165:61 m.fl.

Först vill vi protestera mot att (S) har så dålig respekt för våra demokratiska former att man vägrar oss fritidspolitiker en rimlig tid för att sätta oss in i ett ärende. Det minsta man kan begära av en nämndsordförande är att han eller hon tillser att handlingarna som nämnden ska ta ställning till finns framme i rimlig tid före mötet – eller, om man misslyckas med detta, låta ärendet utgå från sammanträdet.

Då ärendet presenterades på våra läsplattor först kvällen före sammanträdet, som sedan skulle börja klockan 08.30 i dag, förutsatte vi att nämndens ordförande skulle låta ärendet utgå. När så ej skedde yrkade vi bordläggning till den 12 juni, för att den moderata gruppen skulle hinna ha en genomgång av de nya handlingarna, vilket ordförande inte heller ville medge.

Kommunfullmäktige återremitterade ärendet för att få ytterligare belyst följande tre frågor.

1. Hur nyttan för exploatören har beräknats med hänvisning till att denna endast ska betala en begränsad del av den totala projektkostnaden om 257 Mkr.

Av svaret framgår att en stor del av kostnaden täcks av statliga bidrag. Det är anmärkningsvärt att statlig medfinansiering används som ett skäl för en onödig investering. Även statliga pengar är skattebetalarnas pengar och bör inte betraktas som en fri nyttighet.

Vi moderater har inte sagt nej till att bygga fler bostäder, men vi säger nej till att göra det på markyta som bör vara reserverad för framtida trafikbehov, även om staten medfinansierar.

I slutet på kontorets svar står det att övriga kostnader kommer att hanteras via avtal,

gatukostnadsersättningar med övriga byggaktörer inom Holma Södra och Mellersta, framtida planer för Kulladalssidan samt eventuella nettokostnader.

Konsekvensen av detta uttalande antyder en stor risk för att Malmö stad står där med

ofinansierade kostnader för ombyggnaden av Pildammsvägen av två skäl, dels för att de framtida planerna för Kulladalssidan är i högsta grad oklara, inte minst för att invånarna i Kulladal kanske har en annan uppfattning än socialdemokraterna i stadshuset och dels för de sista orden i

svaret; ”eventuella nettokostnader”. Eventuella nettokostnader kan bara tolkas som att det förmodligen blir lite kostnader kvar för den onödiga ombyggnaden som Malmöborna får betala.

2. Konsekvenserna för projektet om delar av avtalet hävs om dp 5546 och dp 5588 inte antas och vinner laga kraft senast 2023-12-31.

Här får vi ett klart svar.

Om ingen av detaljplanerna 5546 och 5588 vinner laga kraft inom utsatt tid så faller ramavtalet.

Tekniska nämnden 2020-05-26

Reservation

Därmed vore det rimligt att avvakta till dess att de berörda detaljplanerna vinner laga kraft alternativt att förhandla om avtalet så att rätten att frånträda avtalet utgår. På en konkret fråga till nämndens ordförande om vem som står för nedlagda kostnader om ramavtalet faller blev svaret Malmö stad! Detta onödiga risktagande kan vi moderater inte acceptera.

3. I samråd med stadsbyggnadsnämnden redovisa möjligheten att skapa motsvarande BTA-ytor i området och samtidigt bibehålla en gatubredd som möjliggör ett framtida busskörfält eller snabbcykelväg parallellt med Pildammsvägen, t.ex. genom annan form av förtätning.

Uppdraget från kommunfullmäktige var att i samråd med stadsbyggnadsnämnden redovisa möjligheten att skapa motsvarande BTA-yta.

Socialdemokraterna har varit så ivriga med att få bort ärendet från dagordningen att man inte ens lagt märke till ett sakfel. Svaret inleds nämligen med: Planprogrammet godkändes 2016-11-17 i samhällsbyggnadsnämnden. Då frågar sig kanske vän av ordning i vilken stad?

Något samråd med stadsbyggnadsnämnden i den aktuella frågeställningen har inte skett, vilket vi anser är en ren obstruktion. När kommunfullmäktige uppdrar åt en nämnd att i samråd med en annan nämnd redovisa något för fullmäktige borde vi kunna utgå ifrån att så verkligen sker.

De nu redovisade svaren gör oss om möjligt mer otrygga med projektet, inte minst när det gäller finansieringen, varför vi ännu en gång måste yrka avslag.

Då vi inte får gehör för vårt avslagsyrkande anför vi härmed reservation.

Håkan Fäldt (M) Karin Olsson (M)

Niclas Röhr (M) Med instämmande av

Petter Naef (M) Lena Hjalmarsson (M)

68

Tekniska nämnden 2020-05-26

Särskilt yttrande

Ärende 21: Ramavtal för del av fastigheten Hyllie 165:61 m.fl.

Att omvandla våra infartsleder till stadshuvudgator, där bullervallar och parkeringsplatser omvandlas till bostäder, verksamhetslokaler, p-hus och levande stadsmiljöer är en del i arbetet mot Malmö som halvmiljonstad. Att Hyllie och centrala Malmö på sikt kommer att växa ihop med stadsbebyggelse längs Pildammsvägen är positivt, och vi välkomnar de ökade möjligheterna för gång, cykel och kollektivtrafik som projektet medför, vilket går i linje med vår vision för Malmös utveckling. Att Malmö stad ska betala för dessa infrastrukturåtgärder är rimligt.

Däremot så finns många andra åtgärder i detta ramavtal, som framförallt syftar till att skapa byggbar mark för MKB. Att staden ska stå för stora delar av de kostnaderna anser Centerpartiet är fel, framförallt då det aldrig kommit på frågan att kommunen skulle göra samma typ av eftergifter om det varit en privat fastighetsägare som tagit initiativet.

I ärendet framgår att staden ska ta 89,5% av kostnaderna för omdaningen medan exploatören endast ska stå för 11,5%. Några av de större kostnaderna är att riva den befintliga gång- och cykeltunneln under Pildammsvägen och lägga om de parallella gatorna i området. Dessa åtgärder, som framförallt syftar till att skapa mer byggbar mark bör så klart åläggas exploatören.

Då detta är ett av de första stadsomvandlingprojekten av detta slag är det viktigt att vi redan nu sätter en praxis om att exploateringen ska kunna bära betydande delar av sina kostnader, i annat fall bör den naturliga lösningen vara att höja exploateringsgraden för att öka projektets lönsamhet.

Centerpartiet instämde i Moderaternas yrkade om att i första hand att ärendet skulle återremitteras för omförhandling så att en mer rättvis kostnadsfördelning där varje part betalar för sina nyttor ska kunna arbetas fram.

Då vårt yrkande inte gillades av majoriteten valde vi att rösta nej till framlagt förslag.

Henrik Malmberg (C) Med instämmande av Hedvig Listrup (C)

§ 201 Exploateringsavtal avseende Bunkeflostrand 21:3 (Gottorp etapp 1)

TN-2018-3670 Sammanfattning

Exploateringsavtal avseende del av fastigheten Bunkeflostrand 21:3 har tagit fram i syfte att reglera genomförandet av detaljplan Dp 5548. I avtalet regleras bland annat marköverföring och uttag av gatukostnader.

Beslut

Tekniska nämnden beslutar

att godkänna föreslaget exploateringsavtal avseende del av fastigheten Bunkeflostrand 21:3.

Beslutsunderlag

 G-Tjänsteskrivelse TN 200526 Exploateringsavtal avseende fastigheten Bunkeflostrand 21:3

 Exploateringsavtal avseende fastigheten Bunkeflostrand 21:3

 Bilagor till exploateringsavtal avseende Bunkeflostrand 21:3

 Nämndskarta

70

§ 202 Markreservation för del av fastigheten Innerstaden 30:3, Väster om Entré

TN-2020-1565 Sammanfattning

Ärendet avser markreservation för cirka 150–200 lägenheter inom del av fastigheten Innerstaden 30:3, väster om Entré.

Beslut

Tekniska nämnden beslutar

att godkänna markreservation för del av fastigheten Innerstaden 30:3 åt JM AB (org.nr 556045-2103) och Fastighets AB Trianon (org.nr 556183-0281), detta till och med 2021-05-01.

Beslutsunderlag

 G-Tjänsteskrivelse TN 200526 Markreservation del av fastigheten Innerstaden 30:3

 Nämndskarta TN 2020-05-26 Markreservation del av fastigheten Innerstaden 30_3

§ 203 Förlängning av markreservation för vindtunnelanläggning i Hyllie, projekt 7021

TN-2018-3752 Sammanfattning

Ärendet avser en förlängning av markreservation om ca 10 000 m2 BTA för

vindtunnelanläggning och paddelbanor, i kombination med centrumverksamhet och kontor, på del av fastigheten Hyllie 155:91.

Beslut

Tekniska nämnden beslutar

att godkänna förlängning av markreservation för del av fastigheten Hyllie 155:91 åt JöLa Invest AB, detta till och med 2020-12-31.

Beslutsunderlag

 G-Tjänsteskrivelse TN 200526 Förlängning av markreservation för projekt 7021 Vindtunnelanläggning Hyllie

 Avtalskarta del av Hyllie 155:91

72

§ 204 Försäljning (friköp) av fastigheten Malmö Korsör 1

TN-2020-1010 Sammanfattning

Fastigheten Malmö Korsör 1 ägs av Malmö kommun och är upplåten med tomträtt till Brf Korsör, vilken genom upprättat förslag till köpeavtal friköper tomträtten för en köpeskilling om 43 430 000 kronor.

Beslut

Tekniska nämnden beslutar

att för sin del godkänna upprättat förslag till köpeavtal för fastigheten Malmö Korsör 1, samt att hos kommunfullmäktige anhålla om slutligt godkännande av föreslaget köpeavtal.

Yrkanden

Ordförande Andréas Schönström (S) biträder förvaltningens beslutsförslag och yrkar därmed att tekniska nämnden ska besluta att för sin del godkänna upprättat förslag till köpeavtal för fastigheten Malmö Korsör 1, samt att hos kommunfullmäktige anhålla om

slutligt godkännande av föreslaget köpeavtal.

Susanna Lundberg (V) yrkar att tekniska nämnden ska besluta att avslå förvaltningens beslutsförslag.

Beslutsgång

Ordföranden ställer yrkandena mot varandra och finner att tekniska nämnden beslutat i enlighet med eget yrkande.

Reservationer

Susanna Lundberg (V) reserverar sig skriftligen mot beslutet till förmån för eget yrkande. Se bilagd reservation, § 204a.

Beslutet skickas till

Kommunfullmäktige

Beslutsunderlag

 G-Tjänsteskrivelse TN 2020-05-26 Försäljning (friköp) av fastigheten Malmö Korsör 1

 Korsör 1 köpeavtal

 Korsör 1 nämndskarta

Vänsterpartiet Malmö

Reservation

In document Tekniska nämndenSekreterare (Page 57-74)

Related documents