• No results found

Förbindelseorgan/ Internationella frågor

In document Dokumenthanteringsplan (Page 75-78)

5. Förvaltning

5.13. Förbindelseorgan/ Internationella frågor

En stor del av det material som uppstår i den internationella verksamheten utgörs av

referensmaterial. Det referensmaterialet kan vara av stort värde inför IAF:s ställningstagande i olika frågor. Materialet i sig ingår dock inte i något ärende eller ligger som grund för beslut.

I processen ingår IAF:s roll som förbindelseorgan internationellt inom arbetslöshetsförsäkringen.

Handlingsslag: Förbindelseorgan/Internationella frågor

Arkivering i handlingsslag:

 Diarieförda ärenden

Sekretess

Sekretess kan förekomma enligt OSL. Sekretess prövas inför varje utlämnande av handling.

Diarieförda ärenden

Exempel på ärenden att diarieföra:

 Nordiskt ministermöte

 EESSI

Samtliga ärenden i denna process diarieförs.

Dokumentkatalog

Beteckning Handlingsslag/-typ Media Sortering Bevaras/gallras

Gallringsbeslut

EG-domar Digitalt Regelsamlingen

och

Rättsdatabasen

Vid inaktualitet

Förvaltningsdomar Papper Ämne Vid inaktualitet

Internt upprättade PM Papper/digita

lt

Rättsdatabasen Vid inaktualitet

Korrespondens (av principiell

betydelse) med allmänhet/myndigheter

Papper Diarieförs Bevaras

Inbjudan med dagordning/program Papper Kronologiskt Vid inaktualitet Mötesanteckningar från internationella

sammankomster

Papper/digita lt

Kronologiskt Vid inaktualitet

Reimbursement Request (U020) Papper Diarieförs Vid inaktualitet Reimbursement Full Acceptance (U021) Papper Diarieförs Vid inaktualitet Reimbursement Non Acceptance (U022) Papper Diarieförs Vid inaktualitet Reimbursement Partial Acceptance

(U023) Papper Diarieförs Vid inaktualitet

Reimbursement Request (U024) Papper Diarieförs Vid inaktualitet Reimbursement Receipt/Closing

Notification (U025)

Papper Diarieförs Vid inaktualitet

Circumstances affecting entitlement

export Papper Kronologiskt Vid inaktualitet

Notification Registration – export Papper Kronologiskt Vid inaktualitet

5.13.1 SED

Process för utgående faktura Fakturan accepteras helt:

1. 2. 3.

Fakturan accepteras inte:

2. 3.

Fakturan accepteras delvis:

2. 3.

5.13.2 SED

Process för inkommande faktura Fakturan accepteras helt:

1. 2. 3. 4. 5.

Fakturan accepteras inte:

2. 3. 4. 5.

Fakturan accepteras delvis:

2. 3. 4.

Arbetslöshetskassa i Sverige skickar faktura- blankett (Underlag för utgående faktura) till IAF som utfärdar U020 och skickar till det utländska förbindelseorganet. IAF tar emot blanketten och överför uppgifterna till en begäran (U020) som skickas till det fakturerade landets förbindelse- organ.

IAF tar emot acceptansen (U021) från det utländska förbindelseorganet och vidarebefordrar den samt U020 och fakturablanketten till Arbetsförmedlingen i Sverige som nu kommer att bevaka inbetalningen.

IAF tar emot och vidarebefordrar bekräftelse av betalning (U024) från det utländska förbindelseorganet till Arbetsförmedlingen i Sverige. När IAF får meddelande från Arbetsförmedlingen i Sverige att betalning skett utfärdas U025 och sänds till det utländska förbindelseorganet.

IAF tar emot och vidarebefordrar svar (U022) från det utländska förbindelseorganet till arbetslöshetskassa i Sverige, som väljer att acceptera utebliven betalning eller vidhålla sin faktura.

Om arbetslöshetskassan i Sverige vidhåller sin faktura meddelas det tillsammans med argument i en skrivelse till IAF. IAF utfärdar och skickar då en reviderad U020 till det utländska förbindelseorganet och processen för utgående faktura börjar om.

IAF tar emot och vidarebefordrar svar (U023) från det utländska förbindelseorganet till arbetslöshetskassa i Sverige som väljer att acceptera utebliven betalning eller vidhålla sin faktura.

Om arbetslöshetskassan i Sverige godkänner delvis accept eller vidhåller kravet utfärdas och skickas en reviderad U020 från IAF till det utländska förbindelseorganet och processen för utgående faktura börjar om.

IAF tar emot och vidarebefordrar begäran (U020) från det utländska förbindelseorganet till arbetslöshetskassa i Sverige.

IAF tar emot och vidarebefordrar svar U021 från

arbetslöshetskassa i Sverige till det utländska

förbindelseorganet.

IAF tar emot och vidarebefordrar acceptansen och underlaget till beslutet från arbetslöshetskassan till Arbetsförmedlingen i Sverige.

Arbetsförmedlingen i Sverige betalar och skickar en bekräftelse av inbetalning (U024) till IAF som vidarebefordrar till det utländska förbindelseorganet.

Det utländska förbindelseorganet bekräftar till IAF att betalningen mottagits och avslutar ärendet (U025). IAF vidarebefordrar bekräftelsen till Arbetsförmedlingen.

IAF tar emot och vidarebefordrar svar (U022) från arbetslöshetskassa i Sverige till det utländska förbindelseorganet som antingen väljer att acceptera utebliven betalning eller vidhålla sin faktura.

Om det utländska förbindelseorganet vidhåller sin faktura skickas ett svar på U022 till IAF som vidarebefordrar den till arbetslöshetskassa i Sverige med en begäran om underlag.

IAF tar emot underlag (U020+U022+U002+Underlag för fastställande av bosättningsstat) samt en beskrivning och bedömning av tvisten från arbetslöshetskassa i Sverige. IAF skickar ett svar till det utländska förbindelseorganet.

Det utländska förbindelseorganet besvarar brevet. När frågan är utredd kommer det utländska förbindelseorganet att skicka en reviderad U020 till IAF och processen för inkommande faktura börjar om.

IAF tar emot och vidarebefordrar svar med orsak till att fakturan accepteras delvis (U023) från arbetslöshetskassa i Sverige till det utländska förbindelseorganet som väljer att acceptera utebliven betalning eller vidhålla sin faktura.

Det utländska förbindelseorganet godkänner delvis accept eller vidhåller fakturan och skickar en reviderad U020 till IAF som vidarebefordrar svaret till arbetslöshetskassa i Sverige.

Arbetslöshetskassan i Sverige tar ställning och skickar sin bedömning till IAF. Den reviderade U020:n besvaras med en ny U023 eller U021 och vidarebefordras av IAF till det utländska förbindelseorganet. Se del 2 i processen för inkommande faktura.

5.13.3 Övrigt Processbeskrivning

I processen ingår myndighetens processer som är av tillfällig karaktär.

Handlingsslag: Handlingar rörande övriga myndighetsprocesser

Arkivering i handlingsslag:

 Diarieförda ärenden

Sekretess

Ingen sekretess förekommer i denna process.

Diarieförda ärenden

Exempel på ärenden att diarieföra:

Dokumentkatalog

Beteckning Handlingsslag/-typ Media Sortering Bevaras/gallras

Gallringsbeslut Överlämnande av faktureringsärende Papper Diarieförs Bevaras

In document Dokumenthanteringsplan (Page 75-78)

Related documents