• No results found

Förslaget till lag om fördelning av socialavgifter

In document Regeringens proposition 2000/01:8 (Page 118-122)

6 En ny socialavgiftslag

9.2 Förslaget till lag om fördelning av socialavgifter

1 §

I socialavgiftslagen (1 kap. 1 §) anges att socialavgifterna utgör avgifter för finansiering av systemen för social trygghet. Bestämmelserna i lagen om fördelning om socialavgifter anger närmare vilka förmåner, ersätt-ningar och kostnader i dessa system som respektive avgift skall finansi-era. De språkliga förändringar som har gjorts i förhållande till nuvarande bestämmelser är inte avsedda att medföra några förändringar i materiellt hänseende.

2 §

Av paragrafen framgår att en term eller ett uttryck som används i lagen om fördelning av socialavgifter skall ha samma betydelse som i social-avgiftslagen.

Sjukförsäkringsavgifter 3 §

Paragrafen motsvarar nuvarande bestämmelser i 4 kap. 1 § 1 SAL. I för-hållande till nuvarande bestämmelser har endast redaktionella ändringar gjorts, vilka framför allt innebär att de olika slagen av ersättningar enligt lagen om allmän försäkring som sjukförsäkringsavgifter skall finansiera anges i punktform.

Prop. 2000/01:8 4 §

Paragrafen motsvarar nuvarande bestämmelser i 4 kap. 1 § 2–6 SAL.

Lydelsen i första punkten motsvarar 4 kap. 1 § 2 SAL i den lydelse punkten har enligt SFS 1999:1400 och som träder i kraft den 1 juli 2001 (prop. 1999/2000:10, bet. 1999/2000:UbU7, rskr. 1999/2000:96) sam-tidigt med den nya studiestödslagen (1999:1395). Av punkt 4 av över-gångsbestämmelserna till lagen om fördelning av socialavgifter framgår att sjukförsäkringsavgifter skall finansiera motsvarande kostnader enligt den äldre studiestödslagen (1973:349) fram till dess den nya studiestöds-lagen träder i kraft.

Föräldraförsäkringsavgifter 5 §

Paragrafen motsvarar nuvarande 4 kap. 4 § SAL. I förhållande till det lagrummet har endast redaktionella ändringar gjorts, vilka framför allt innebär att de förmåner och kostnader som föräldraförsäkringsavgifterna skall finansiera anges i punktform.

Ålderspensionsavgifter 6 §

Paragrafen innehåller bestämmelser om den preliminära fördelningen av ålderspensionsavgifter och motsvarar nuvarande bestämmelser i 4 kap.

3 § första stycket SAL.

I första stycket anges beräkningsgrunden för den andel av ålders-pensionsavgifterna som skall föras till staten, som en följd av att avgif-terna belöper på inkomster som överstiger inkomsttaket för pensionsrätt.

Av andra stycket framgår att den andel av ålderspensionsavgifterna som beräknas motsvara pensionsrätt för premiepension skall föras till Riksgäldskontoret för tillfällig förvaltning. Bestämmelser om den tillfäl-liga förvaltningen finns i bl.a. 8 kap. 1 § första stycket LIP.

Sedan andelarna som skall föras till staten respektive Riksgäldskonto-ret har avskiljts skall återstoden av ålderspensionsavgifterna föras till Första–Fjärde AP-fonderna för förvaltning enligt lagen (2000:192) om allmänna pensionsfonder (AP-fonder), vilket anges i tredje stycket. Det anges däremot inte, som i nuvarande bestämmelser i lagen om social-avgifter, att pensionsfondernas tillgångar skall täcka kostnaderna för bl.a.

inkomstgrundad ålderspension. Vilka kostnader som AP-fondernas tillgångar skall täcka framgår av lagen om allmänna pensionsfonder (AP-fonder).

Storleken på andelarna av ålderspensionsavgifterna som skall föras till staten, Riksgäldskontoret och AP-fonderna fastställs för varje år av rege-ringen, vilket framgår av 14 § andra stycket.

Prop. 2000/01:8

120 7 §

I paragrafen finns bestämmelser om den slutliga fördelningen av ålders-pensionsavgifterna. Den motsvarar i huvudsak nuvarande bestämmelser i 4 kap. 3 § andra och tredje styckena.

Av första stycket framgår att de preliminära avgifterna skall stämmas av mot de slutliga avgiftsbelopp som belöper på fastställda pensionsrätter och pensionspoäng samt på inkomster över inkomsttaket för pensionsrätt.

I andra stycket föreskrivs att skillnaden mellan preliminära och slutliga avgifter skall regleras vid en kommande överföring. Att ränta skall be-räknas på skillnadsbeloppen framgår av tredje stycket. Regeringen utfärdar närmare föreskrifter om dessa regleringar, vilket framgår av 14 § första stycket.

Efterlevandepensionsavgifter 8 §

Nuvarande bestämmelser om vad efterlevandepensionsavgifterna skall fi-nansiera finns i 4 kap. 2 § SAL. I förhållande till det lagrummet har en-dast redaktionella ändringar gjorts, vilka framför allt innebär att de pen-sioner och kostnader som avgifterna skall finansiera anges i punktform.

Arbetsmarknadsavgifter 9 §

Nuvarande bestämmelser om vad arbetsmarknadsavgifterna skall finansi-era finns i 4 kap. 7 § SAL. I förhållande till den paragrafen har endast mindre redaktionella ändringar gjorts. Punkten 2 har dock ändrats till att avse kostnaderna för aktivitetsstöd. Ändringen föranleds av ändringar i de arbetsmarknadspolitiska författningarna, jfr prop. 1999/2000:1 och prop. 1999/2000:98.

Arbetsskadeavgifter 10 §

Nuvarande bestämmelser om vad arbetsskadeavgifterna skall finansiera finns i 4 kap. 6 § SAL. Vad som anges i nuvarande bestämmelser om att avgifterna utöver ersättningar enligt arbetsskadeförsäkringen också skall finansiera ersättningar som utgår enligt motsvarande äldre försäkringar har tagits in i punkt 5 av övergångsbestämmelserna till lagen. I övrigt har i förhållande till nuvarande bestämmelser endast redaktionella ändringar gjorts.

Prop. 2000/01:8 Fördelning av arbetsgivaravgifter

11 §

Paragrafen motsvarar med endast mindre redaktionella ändringar nuvarande 2 kap. 6 § SAL. I avsnitt 6.2.1 redovisas skälen för att dessa bestämmelser inte bör tas in i socialavgiftslagen utan i denna lag.

Omföring av egenavgifter 12 §

Paragrafen motsvarar med endast mindre redaktionella ändringar nuvarande 3 kap. 6 § SAL. I avsnitt 6.2.1 redovisas skälen för att dessa bestämmelser bör tas in i denna lag i stället för i socialavgiftslagen.

Procentsatsen i andra stycket är anpassad till den procentsats för ålderspensionsavgiften som gäller sedan 1 januari 2000.

Särskilt avdrag vid beräkning av egenavgifter 13 §

Första stycket motsvarar nuvarande bestämmelser i 3 kap. 5 a § sista stycket SAL. I enlighet med Lagrådets förslag har bestämmelserna om i vilken ordning avdrag vid avgiftsberäkningen skall avräknas mot respektive avgift tagits i in denna lag i stället för i socialavgiftslagen.

Om det särskilda avdraget vid beräkningen av egenavgifterna enbart avser ålderspensionsavgiften skall avdraget i stället avräknas mot den särskilda löneskatten, vilket anges i andra stycket.

Verkställighetsföreskrifter 14 §

Första stycket saknar motsvarighet i nuvarande lag om socialavgifter.

Regeringen har utfärdat föreskrifter om slutlig fördelning av pensionsavgifter i 6 § förordningen (1998:1512) om statliga ålders-pensionsavgifter m.m. I fråga om dessa avgifter finns en bestämmelse om slutlig avstämning av avgifterna i 9 § lagen (1998:676) om statlig ålders-pensionsavgift.

Det bör anges i lagen om fördelning av socialavgifter att regeringen meddelar närmare föreskrifter om de regleringar mellan slutliga och preliminära ålderspensionsavgifter som skall göras enligt 7 § andra och tredje styckena.

Att regeringen fastställer andelarna av influtna ålderspensionsavgifter, vilket anges i andra stycket, framgår i nuvarande bestämmelser av 4 kap.

3 § andra stycket SAL.

Paragrafen har utformats i enlighet med Lagrådets förslag.

Prop. 2000/01:8

122 Ikraftträdande- och övergångsbestämmelser

Lagen om fördelning av socialavgifter bör träda i kraft samtidigt med socialavgiftslagen. Detta framgår av punkt 1. De nya bestämmelserna bör dock endast gälla i fråga om avgifter som hänför sig till tid efter det att lagen har trätt i kraft, vilket framgår av punkt 2.

Bestämmelserna om den preliminära fördelningen av ålders-pensionsavgifterna bör dock gälla under år 2001 även om avgifterna hänför sig till tid efter ikraftträdandet, vilket anges i punkt 3.

Anledningen till detta är att andelarna för fördelningen fastställs före ikraftträdandet av lagen om fördelning av socialavgifter och grundar sig på bestämmelserna i SAL. Detta förhållande bör inte ändras förrän efter utgången av år 2001.

Av punkt 4 framgår att sjukförsäkringsavgiften skall täcka vissa av Centrala studiestödsnämndens kostnader enligt studiestödslagen (1973:349) fram till den 1 juli 2001 då den nya studiestödslagen (1999:1395) träder i kraft. Det framgår också att sjukförsäkringsavgifter skall finansiera dessa kostnader beträffande studiestöd som beviljats en-ligt den äldre lagen eller enen-ligt övergångsbestämmelserna till den nya studiestödslagen, jfr kommentaren till 4 §.

Ersättningar för arbetsskador utgår inte endast enligt nuvarande lag (1976:380) om arbetsskadeförsäkring utan också enligt vissa upphävda författningar, t.ex. lagen (1954:243) om yrkesskadeförsäkring. Enligt nuvarande bestämmelser (4 kap. 6 § SAL) skall arbetsskadeavgifter finansiera även dessa ersättningar. Så bör också ske fortsättningsvis, vil-ket anges i punkt 5.

9.3 Förslaget till lag om ändring i lagen (1962:381) om

In document Regeringens proposition 2000/01:8 (Page 118-122)