• No results found

4.1 Allmänt

Anordnare som innehar godkännande från kommunen får bidrag efter samma grunder som kommunen tillämpar vid fördelning av resurser till kommunens egna verksamheter. Bidrag till verksamhet som avser pedagogisk omsorg ska

bestämmas med hänsyn till barnets behov och huvudmannens åtagande.

Godkännande utgör en garanti för att verksamheten uppfyller de kvalitetskrav som kommunen ställer på sin egen verksamhet och för att ytterligare garantera

likvärdig kvalitet och service mellan kommunal och enskild verksamhet har kommunen ställt upp vissa förutsättningar för fullt bidrag.

I de fall anordnare inte lever upp till kommunens förutsättningar görs ett avdrag från full ersättning. Avdraget sker genom särskild överenskommelse med kommunen eller genom att kommunen upptäckt brister i servicenivån vid sin tillsyn. Avdragets storlek kommer att bedömas från fall till fall.

I samband med en konkurs utbetalas eventuell ersättning till konkursförvaltare enbart för de dagar då konkursförvaltaren har bedrivit verksamheten. För att ersättning ska kunna utbetalas måste konkursförvaltaren ha ansökt om att tillfälligt få bedriva verksamheten.

Ärenden om rätt till bidrag kan överklagas till förvaltningsdomstol genom förvaltningsbesvär.

4.2 Verksamhetsbidrag (barnpeng)

4.2.1 Verksamhetsbidragets omfattning

Fullt verksamhetsbidrag avser ersättning för pedagogisk verksamhet och omsorg, kompetensutveckling, läromedel, utrustning, måltider, lokalvård, administration samt mervärdesskatt. Bidraget för måltider avser frukost, lunch, mellanmål och frukt (frukt serveras vid behov, vilket kan vara både på för- och eftermiddag).

Förskoleverksamhet som får fullt verksamhetsbidrag från kommunen ska kunna erbjuda omsorg minst 12 timmar per dag mellan kl. 6.00 – 18.00 (ramtid), 5 dagar per vecka (förutom veckor med extra helgdagar ex julhelg), 49 veckor per år.

Annordnaren kan minska öppettiderna så att omsorgstiden per dag minskas till minst 10 timmar per dag. Ett lägre öppethållande innebär ett reducerat bidrag . Om anordnaren erbjuder öppethållande minst 11 timmar per dag utgår ersättning med 97,5 % och erbjuds minst 10 timmar per dag utgår ersättning med 95 % av barnpengen per barn.

För skolbarnsomsorg (skolbarn 7-9 år, grundskola år 1-4) gäller motsvarande tider med undantag för de timmar barnen vistas i skolan. I början eller slutet av dagen kan barnen behöva byta avdelning inom förskola eller fritidshem. Fritidsklubb ska ha öppet 14.00-17.00.

Anordnaren kan även stänga enskilda dagar för kompetensutveckling.

En anordnare ska i sitt generella informationsmaterial ange kommunens regler för öppethållande och att barn har rätt till omsorg inom denna tid om behov finns.

Då ordinarie verksamhet är stängd ska anordnaren kunna erbjuda alternativ placering för de barn vars föräldrar har behov av omsorg.

Extra medel, utöver fastställd ersättning, kan efter särskild prövning erhållas för barn i behov av extra ordinära stödinsatser. Om ett barn har ett omfattande behov av särskilt stöd, är kommunen inte skyldig att lämna bidrag för det särskilda stödet, om betydande organisatoriska eller ekonomiska svårigheter uppstår för kommunen.

4.2.2 Grund för bidragets storlek - resursfördelningssystem i Lerum Anordnare får bidrag efter samma grunder som kommunen tillämpar vid fördelning av resurser till kommunens egna verksamheter. Bidrag till enskilda förskolor ska bestämmas efter samma grunder som kommunen tillämpar vid fördelningen av resurser till den egna verksamheten.

Lerums kommun tillämpar ett resursfördelningssystem som baseras på barnens rätt till plats, vilket regleras i kommunens taxa för förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg . I taxan anges att barn till föräldralediga och arbetslösa endast har rätt till en omsorg på 15 timmar/vecka eller lägre. Detta är också styrande i kommunens resursfördelningssystem som är utformat så att barn med en omsorgstid på 15 tim/vecka eller lägre också får lägre barnpeng. Kommunens resursfördelning gäller också för enskilda förskolor vilket innebär att inskrivna barn till föräldralediga och arbetslösa på fristående förskolor endast har rätt till kommunens lägre bidrag (max 15 timmar). Samtidigt kan fristående förskolor ha en högre servicenivå och erbjuda fler timmar, men man kan inte få bidrag från kommunen för detta.

För att en enskilda förskola ska erhålla bidrag för ett barn ska en undertecknad blankett lämnas in till kommunen. I blanketten ska det styrkas om föräldrar exempelvis är föräldralediga eller inte, vilket i sin tur ligger till grund för förskolans bidrag. Även ändringar ska rapporteras genom samma blankett.

Kontroll av att rätt bidrag betalas ut kommer att ske i samband med kommunens tillsyn.

4.2.3 Rutiner för utbetalning mm

Verksamhetsbidraget utbetalas per inskrivet barn som är folkbokförd i Lerums kommun. Ersättningen grundas på uppgifter som anordnaren har rapporterat in till kommunens verksamhetssystem avseende antal inskrivna barn, deras ålder och omsorgstider per den 15:e varje månad. Anordnaren är skyldig att rapportera in förändringar.

För barn i förskolan som ska börja förskoleklass under hösten betalas verksamhetsbidrag till förskolan till och med juli månad.

Verksamhetsbidraget för elever som börjar förskoleklass utbetalas till skolan from juli till och med juni efterföljande år. Utbetalningen för juli och augusti för elever som börjar förskoleklass grundar sig på inskrivna elever i samband med skolstart i augusti.

Utbetalning till anordnaren sker månadsvis och ska vara anordnaren tillhanda senast den 22:e varje månad. Om den 22:e infaller på en helgdag, sker

utbetalningen vardagen före.

4.3 Lokalbidrag (avser förskola och skolbarnsomsorg)

4.3.1 Lokalbidragets omfattning

Ersättning för lokalkostnader är avsedd att täcka löpande kostnader för de lokaler verksamheten bedrivs i. Med lokalkostnader avses i första hand hyra från

exempelvis en privat hyresvärd eller från kommunen. Det innefattar också

driftskostnader som t.ex. uppvärmning, renhållning och kapitalkostnader i form av ränta och avskrivning förknippade med fastigheten. Lokalkostnader innefattar inte amorteringar eller motsvarande kostnader som är hänförda till ägandet av en fastighet. Inte heller kapitalkostnader för inventarier, som ingår som en del i verksamhetsbidraget (avsnitt 4.2).

Ersättning för lokalkostnader ska motsvara kommunens genomsnittliga

lokalkostnad per barn. Finns det särskilda skäl kan ersättningen motsvara faktisk lokalkostnad förutsatt att denna är skälig (prop. 2008/09:171 s.39 f).

Utbetalning av lokalbidrag från kommunen till anordnare sker enligt:

1) Bidrag per barn och månad baserad på kommunens genomsnittliga lokalkostnad/barn i motsvarande verksamhet (schablon).

2) Faktisk lokalkostnad. Förutsättningarna kring bidrag för faktisk lokalkostnad redovisas i avsnitt 4.3.2.

4.3.2 Ersättning för faktisk lokalkostnad

Lokalbidrag för faktisk kostnad kan betalas ut vid särskilda skäl. Bidraget

förutsätter att kostnaden är skälig både utifrån antal barn i anordnarens lokaler och utifrån kommunens kostnader för motsvarande lokal. Utbetalning kommer därför att ske per barn enligt förutsättningar som regleras genom en överenskommelse om lokalbidrag mellan kommunen och anordnaren.

Rätten att teckna överenskommelse om lokalbidrag är delegerat från kommunstyrelsen till sektorschef för Sektor lärande.

Överenskommelsen fastställer:

Lokalens kapacitet

Kapacitetsbedömningen utgår från de nyckeltal kommunen använder vid dimensionering av kommunens egna verksamhetslokaler alternativt utifrån den genomsnittliga gruppstorleken på kommunens förskolor. Avsteg kan ske om det föreligger särskilda skäl och ska i så fall motiveras och framgå i

överenskommelsen.

Tillfälliga avsteg från lokalens kapacitet kan också ske om det måste tas särskild hänsyn till barn i behov av extra ordinära stödinsatser, dvs när anordnaren har erhållit extra medel efter särskild prövning (se avsnitt 4.2). Ett tillfälligt avsteg ska vara tidsbegränsat och dokumenteras som en bilaga till överenskommelsen av lokalbidrag.

Skälig kostnad

Grunden vid en bedömning av skälig kostnad är kommunens kostnader för

motsvarande lokal. För att kunna styrka sina lokalkostnader ska anordnaren kunna redovisa exempelvis hyreskontrakt med fastighetsbeteckning, adress, totalyta (BRA), hyresbelopp/år etc. Anordnaren ska även kunna redovisa vad hyran inkluderar i form av räntekostnader samt drift- och underhållskostnader. I de fall anordnaren äger sin fastighet ska kostnaderna kunna styrkas på annat sätt, som exempelvis bokslut.

Skälig kostnad och därmed lokalbidrag indexeras varje år efter KPI med oktober som basmånad. Revidering och en mer omfattande granskning av nivåer sker vart femte år eller om det finns särskild anledning, som exempelvis omfattande och hyrespåverkande renovering.

Lokalbidrag per barn

Anordnaren erhåller lokalbidrag per barn som räknas ut genom att dividera skälig kostnad med antalet barn som angivits som lokalens kapacitet. Utbetalning sker därefter per barn upp till den faktiska kostnaden, vilket innebär att antal barn måste vara lika med antalet barn som angivits som lokalens kapacitet för att anordnaren ska få full ersättning. Anordnaren kan inte få lokalbidrag för barn utöver vad som angivits som lokalens kapacitet.

5. Tillsyn

Enskilt bedriven förskola som har ett godkännande står under tillsyn av den kommun där verksamheten bedrivs. Kommunen har rätt att inspektera verksamheten och får inhämta upplysningar och ta del av de handlingar som behövs för tillsynen.

Vid tillsynen gör kommunen en kontroll av verksamhetens kvalitet, säkerhet och stabilitet och om verksamheten bedrivs i enlighet med de förutsättningar som angavs vid godkännandet.

Vid missförhållande eller misstanke om missförhållande i anordnarens verksamhet ska anställd personal skyndsamt informera kommunen.

Kommunen kan, som en del av tillsynen och genom sin rätt att inhämta upplysningar, även besluta att anordnaren ska delta i den uppföljning och utvärdering som kommunen gör av sin egen verksamhet.

Utöver vad som nämnts, ska anordnaren tillhandahålla kommunen sådana uppgifter som begärs in av SCB.

Bilaga 1 - Förordning om (2001:160) om statsbidrag till kommuner som tillämpar maxtaxa inom förskoleverksamhet och

skolbarnsomsorg Inledande föreskrifter

1 § En kommun kan enligt föreskrifterna i denna förordning få statsbidrag om en viss högsta avgift (maxtaxa) tillämpas för plats i förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg.

Med förskoleverksamhet avses i denna förordning förskola och

familjedaghem och med skolbarnsomsorg fritidshem och familjedaghem enligt 2 a kap. skollagen (1985:1100).

4 § Statsbidrag lämnas under förutsättning att:

1. Avgiften per månad i förskoleverksamheten är högst tre, två respektive en procent av hushållets avgiftsgrundande inkomst per månad för det första, andra respektive tredje barnet i hushållet. Avgiften får dock inte överstiga 1 260 kronor i månaden för det första barnet, 840 kronor i månaden för det andra barnet respektive 420 kronor i månaden för det tredje barnet i förskoleverksamheten.

2. Avgiften per månad i skolbarnsomsorgen är högst två, en respektive en procent av hushållets avgiftsgrundande inkomst per månad för det första, andra respektive tredje barnet i hushållet. Avgiften får dock inte överstiga 840 kronor i månaden för det första barnet och 420 kronor i månaden för det andra respektive tredje barnet i skolbarnsomsorgen.

4. Den högsta avgiften i den för barnet aktuella verksamhetsformen betalas för det yngsta barnet i hushållet och den närmast lägre avgiften i den för barnet aktuella verksamhetsformen betalas för det närmast äldre barnet. Från och med det fjärde barnet i hushållet betalas ingen avgift. Förordning

(2004:580).

4 § Med hushåll avses i 4 § ensamstående och makar.

Med makar skall jämställas man och kvinna som utan att vara gifta med varandra lever tillsammans och

1. har eller har haft gemensamt barn eller 2. är folkbokförda på samma adress.

Med makar skall också jämställas personer som lever tillsammans i ett homosexuellt förhållande och är folkbokförda på samma adress.

5 § Med avgiftsgrundande inkomst i 4 § avses lön före skatt och andra skattepliktiga inkomster i inkomstslaget tjänst samt överskott i

inkomstslaget näringsverksamhet enligt inkomstskattelagen (1999:1229) under bidragsåret.

Related documents