• No results found

Förvaltningsberättelse

In document ”Forskning som ger resultat.” (Page 40-45)

Styrelsen och verkställande direktören i Medivir AB (publ), organisa-tionsnummer 556238-4361 med säte i Huddinge, avger härmed årsredovisningen rörande verk samheten i Koncernen och Moder-bolaget för räkenskapsåret 2008. Koncernen består av moderModer-bolaget Medivir AB (publ) samt helägda dotterbolagen Medivir UK Ltd., Medivir HIV Franchise AB samt Medivir Personal AB. Medivir är noterat på Nasdaq OMX Stockholm sedan 1996. Ytterligare information finns på www.medivir.se.

Allmänt om verksamheten

Medivir utvecklar läkemedel mot stora folksjukdomar, med störst engagemang för närvarande på hepatit C-området. Bolaget har ett flertal samarbeten med såväl etablerade läkemedelsbolag som min-dre bioteknikbolag, både i kliniska och prekliniska projekt. Medivirs målsättning är att bli ett vinstgivande läkemedelsbolag med egen försäljningsorganisation på den nordiska marknaden.

Väsentliga händelser under 2008

Under 2008 ingick Medivir sitt värdemässigt största avtal hittills, ett nytt partneravtal med Tibotec (Johnson & Johnson-koncernen) om utveckling av hepatit C-läkemedel. Det är det tredje nu aktiva partner-avtalet med Tibotec och det andra inom sjukdomsområdet hepatit C.

Medivir utvecklar hepatit C-läkemedel med två olika angreppssätt, proteas- och polymerashämmare, och ligger därmed i den globala frontlinjen på området.

Under hösten 2008 lämnade Medivir in ansökningar om marknads-registrering i USA och EU av det egenutvecklade läkemedlet Lipsovir® mot läppherpes. Besked från läkemedelsmyndigheterna väntas komma under hösten 2009.

Medivir har under året även ingått sitt första samarbetsavtal med ett etablerat läkemedelsbolag, GlaxoSmithKline i Sverige, för att sälja vissa av deras produkter. Ambitionen är att ingå fler liknande avtal.

Under andra halvåret har Medivir ökat resurserna för ett projekt inom Alzheimers (BACE) baserat på framsteg inom projektet. Medivir kommer att söka ett tidigt samarbete med ett större läkemedelsbolag för vidare utveckling.

Projektportfölj

Medivirs projektportfölj består av 16 projekt, varav Lipsovir® är på väg mot marknadsregistrering och sex projekt befinner sig i klinisk utvecklingsfas varav fyra projekt i fas II och två i fas I. Fyra projekt befinner sig i den myndighetsreglerade fasen av preklinisk utveck-ling och fem i tidigare preklinisk fas. Av Medivirs projekt bedrivs idag nio i samarbete med partners.

Medivirs forsknings- och utvecklingsprojekt är fokuserade på proteashämmare. Proteaser är en typ av enzym som är involverade i många olika sjukdomstillstånd. Exempel på sjukdomsområden där Medivir har kunskap om proteashämning är hepatit C, HIV, ben-skörhet, artros, benmetastaser, Alzheimers, KOL och högt blodtryck.

Medivir har tidigare aktivt arbetat med utveckling av läkemedels-kandidater inom två läkemedelsmål: polymeraser och proteaser. Att utveckla läkemedel baserat på polymerashämning lämpar sig främst för sjukdomsområdena HIV, hepatit C och cancer. Medivir beslutade för några år sedan att lämna sitt aktiva arbete inom HIV och utlicens-ierade dessa projekt inom ramen för Medivir HIV Franchise AB.

Med undantag för MIV-606 (mot bland annat bältros) lämpar sig dessa projekt för olika typer av nischstrategier och de drivs idag av ett flertal partners.

Hepatit C är det enda terapiområde inom utveckling av polymeras-hämmare som Medivir fortfarande arbetar aktivt med, och partners inom detta område har varit Chiron, Roche och nu Tibotec. Kun-skapen kring polymeraser har dock givit Medivir ett stort bibliotek av nukleosidanaloger som är intressanta för diverse potentiella nya cancerbehandlingar.

Patent och patentansökningar

Grunden för alla nya läkemedel och deras kommersiella möjligheter är ett brett patentskydd. Patentarbetet är en viktig och integrerad del av det tidiga prekliniska arbetet i Medivir. Vid slutet av 2008 hade Medivir 89 patentfamiljer, inklusive de som lämnats in av sam-arbetspartners och som kan ge Medivir royalty. En patentfamilj är den samling patent och patent an sökningar, regionala och nationella, som täcker en uppfinning eller grupp närbesläktade uppfinningar. Hos 20 av dessa 89 familjer har den officiella granskningsprocessen kommit så långt att patent har beviljats i åtminstone USA eller EU. Inklusive dessa beviljade USA/EU-patent hade Medivir 374 beviljade patent i kraft vid årets slut.

Utveckling i korthet i respektive projekt:

Nedan beskrivs de läkemedelsprojekt där Medivir för närvarande, via partners eller i egen regi, aktivt driver verksamhet. De projekt som prioriteras för egna satsningar är i huvudsak proteasbaserade projekt som drivs och administreras av Medivir AB. För ytterliggare informa-tion, se avsnittet Projektportfölj på sidan 19.

CHRISTINA KASSBERG Ekonomidirektör Tel 08-546 831 69

christina.kassberg@medivir.se

Lipsovir® är ett projekt mot läppherpes som drivs i Medivirs egen regi. Under 2008 presenterades resultaten från fas III-programmet och för första gången har det visats att uppkomsten av munsår kan förhindras genom tidigt insatt behandling. Stud ierna visade också att Lipsovir® minskade läkningstiden för dem som utvecklade munsår med en och en halv dag jämfört med placebo. Sammantaget är detta en påtaglig medicinsk förbättring. Efter summering av de prekliniska och kliniska studierna inlämnade Medivir i oktober ansökan om marknadsregistrering till läkemedelsmyndigheterna i både USA och Europa. Under året har internt arbete också pågått för att förbereda publicering av studierna samt för att säkerställa att tillräckligt med färdig produkt finns för försäljning när Lipsovir® blir godkänt. Målsättningen är att ha flera partners för en framtida global försäljning.

TMC435 – Hepatit C – Proteashämmare i klinisk fas II som tas i tillägg till redan befintlig standardbehandling med interferon och ribavirin. Enbart standardbehandling botar cirka 40 procent av patienterna och genom att lägga till en proteashämmare förväntas andelen botade patienter kunna öka.

Fas I och fas IIa-data visar att proteashämmaren i kombination med standardbehandling trycker ned virusnivåerna mycket kraft-fullt, trots dosering en tablett per dag. Baserat på effektdata från de två första och lägsta dosgrupperna i fas IIa beslutade Medivirs sam-arbetspartner Tibotec under senhösten att starta förberedelser för fas IIb-studier. Fas IIb-studierna kommer att omfatta fler patienter och olika dosgrupper i längre studier. Studierna förväntas starta under våren 2009.

HCV POL – Polymerashämmare mot hepatit C. I maj 2008 tecknade Medivir ett avtal om forskningssamarbete med Tibotec, vilket inne-fattade screening av Medivirs substansbibliotek i syfte att lokalisera nya läkemedelskandidater. Avtalet är det största i sitt slag med ett värde av 137 meur i kvarstående milstolpebetalningar och om fattar även forskningsbidrag till Medivir. Vid undertecknandet erhöll Medivir en engångsbetalning på 5 meur. I december kunde Medivir och Tibotec välja en läkemedelskandidat vilket resulterade i en mil-stolpebetalning på 2,6 meur. Tibotec kommer nu att ansvara för den kliniska utvecklingen och för framtida eventuell marknadsföring på samtliga marknader utom den nordiska, där Medivir behåller rättigheterna. Medivir kommer även att erhålla royalty på Tibotecs framtida försäljning.

MIV-701 samt cathepsin K, uppföljningssubstans – Proteas-hämmare för behandling av benrelaterade sjukdomar. Resultat från fas I-studier visade att substansen nådde så kallad proof-of- principle inom cathepsin K-området. Forskningstesen att bennedbryt-ningstakten kan minskas genom att hämma cathepsin K är därmed bekräftad. En stor mängd vetenskapliga data talar för att en hämning av cathepsin K kan förbättra situationen inom flera olika sjukdom-områden. Medivir valde i februari 2009 en klinisk uppföljningssub-stans (MIV-710) och målet är att där efter söka samarbetsavtal för hela cathepsin K-programmet.

HIV PI – Proteashämmare i sen optimeringsfas som visat sig ha en kraftfull antiviral effekt mot både vildtyp och multiresistent virus.

I början av 2008 förlängde Tibotec samarbetsavtalet med Medivir ytterligare ett år. HIV-PI har en kommersiellt intressant kravprofil som hittills har varit svår att nå. Projektet har hittat substanser som är mycket potenta och aktiva mot de mutanter som är resistenta mot dagens läkemedel. Samarbetet pågick fram till december 2008 då Tibotec tog över projektet för att driva det i egen regi med syfte att välja en läkemedelskandidat.

BACE – Proteashämmare i optimeringsfas som hämmar betasekretas.

Betasekretas är ett enzym som är involverat i uppkomsten av plack i hjärnan, en orsak till Alzheimers sjukdom. Forskningsresultat har visat att plackbildningen kan förhindras genom att hämma BACE.

Forskningsområdet är mycket komplicerat och ett område där de allra flesta av de stora läkemedelsbolagen är aktiva. BACE är ett projekt i optimeringsfas där Medivirs forskning har nått betydande framsteg under senare delen av 2008. Medivir har som mål att teckna ett forsk nings samarbete för BACE medan projektet ännu är i preklinisk forskningsfas under 2009.

Valomaciclovir ( MIV-606) – Polymerashämmare i klinisk fas IIb mot bältros orsakad av varizella zostervirus (VZV) och fas IIa mot körtelfeber orsakad av Epstein-Barr-virus (EBV). Dessa drivs av det amerikanska bolaget Epiphany som för närvarande bedriver fas II-prövningar. Data från fas IIb-studien förväntas bli klara och kom-municeras sommaren 2009.

Intäkter och kostnader

Koncernen

Nettoomsättningen för året uppgick till 97,2 (249,6) msek. I maj ingicks ett avtal med Tibotec Pharmaceuticals Ltd, avseende hepatit C inom polymerasområdet, vilket genererade en engångsbetalning om 46,2 msek (5 meur). Betalningen har periodiserats över bedömd samarbetsperiod och 30,8 msek har intäktsförts. I december result-erade forskningssamarbetet kring hepatit C i en milstolpebetalning om 32,0 msek (2,6 meur). I intäkterna under året ingick även ersättning för forskningssamarbete om 29,3 msek gällande HIV-proteashämmare och hepatit C från Tibotec Pharmaceuticals Ltd.

Föregående år uppgick nettoomsättningen till 249,6 msek och bestod främst av tre milstolpebetalningar om 182,3 msek (19,5 meur) gällande proteashämmaren TMC435 mot hepatit C från Tibotec Pharmaceuticals Ltd. Intäkterna avsåg även ersättning för forsk-ningssamarbete om 34,1 msek gällande hepatit C och HIV-proteas-hämmare från Tibotec Pharmaceuticals Ltd samt periodiserad engångsbetalning om 9,2 msek gällande HIV-proteashämmare.

Intäkterna avsåg även ersättningar om 17,7 msek gällande bältros-projektet MIV-606 från Epiphany Biosciences.

40

Rörelsens kostnader uppgick till -215,7 (-290,8) msek fördelade på externa kostnader -101,6 (-168,1) msek, personalkost nader -103,8 (-99,0) msek, avskrivningar -10,3 (-10,8) msek samt nedskrivningar -0,0 (-12,9) msek. De lägre rörelsekostnaderna är främst hänförliga till lägre kostnader för projekten Lipsovir® och MIV-701 där kliniska studier pågick föregående år. Nedskrivningarna före gående period avsåg balansposten ”anläggningstillgångar som innehas för för-säljning” i Medivir UK.

Rörelseresultatet uppgick till -113,7 (-37,3) msek. Resultatför-sämringen är främst en följd av lägre rörelseintäkter. Resultat från finansiella investeringar uppgick till 13,7 (8,5) msek. Förbättringen av resultat från finansiella investeringar beror framförallt på stigande räntor. Årets resultat uppgick till -99,2 (-29,3) msek.

Eget kapital, aktiedata och optioner

Aktiekapitalet vid året slut uppgick till 104,2 (104,2) msek och eget kapital till 287,6 (384,0) msek. Antalet aktier uppgick till 20 843 547 (20 843 547), varav 660 000 (660 000) A-aktier och 20 183 547 (20 183 547) B-aktier med ett kvotvärde på 5 sek. Utestående opt-ioner vid året slut uppgick till 970 000, vilket motsvarar 1 102 300 B-aktier. Inga optioner har konverterats eller löpt ut under året.

Antalet utestående optioner kan komma att öka eget kapital med 82,9 msek och det totala antalet aktier kan vid full konvertering komma att uppgå till 21 945 847.

Soliditet uppgick till 77,4 (83,7) procent. Resutat per aktie, bas-erat på ett vägt genomsnitt av antalet utestående aktier, uppgick till -4,76 (-1,74) sek och eget kapital per aktie till 13,80 (18,42) sek.

För en redogörelse av Mediviraktien samt tecknings- och options-program, se vidare under avsnittet ”Mediviraktien” sidan 11. För en redogörelse av Medivirs finansiella risker och tillämpade principer för finansiell riskstyrning, se vidare not 8 ”Finansiella risker”, sidorna 55–58. För en redogörelse av de sex senaste årens utveckling av verksamheten, se vidare Medivirs sexårsöversikt sidan 34.

Kassaflöde

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -34,9 (-70,5) msek vilket är en förändring med 35,6 msek. Jämfört med föregående år har kassaflödet från den löpande verksamheten påverkats positivt av förändringar i rörelsekapitalet, främst av lägre korfristiga fordringar.

Kassaflödet från finansieringsverksamheten uppgick till 0,0 (217,3) msek. Under första kvartalet 2007 inbringade en nyemission 215,0 msek, efter avdrag för emissionskostnder. Koncernens solid-itet vid utgången av året uppgick till 77,4 (83,7) procent.Likvida medel inklusive kortfristiga placeringar med en löptid om högst tre månader uppgick vid årets slut till 284,5 (329,3) msek.

Investeringar, avskrivningar och nedskrivningar

Bruttoinvesteringar i materiella anläggningstillgångar uppgick under året till 9,9 (12,9) msek och avsåg investeringar i forskningsutrustning och i befintliga forskningslokaler. Försäljningen av anläggningstill-gångar uppgick till 0,4 (0,1) msek. Avskrivningarna under perioden belastar resultatet med -10,3 (-10,8) msek och nedskrivningarna med 0,0 (-12,9) msek. Nedskrivningarna föregående år avsåg balansposten

”anläggningstillgångar som innehas för försäljning” i Medivir UK.

Medivir AB

Verksamheten i koncernen bedrivs främst i moderbolaget och utgörs av forskningsverksamhet samt administrativa funktioner. Moderbolag-ets nettoomsättning för året uppgick till 104,0 (254,3) msek. Rörelsens kostnader uppgick till -214,5 (-273,8) msek, fördelat på externa kost-nader -100,4 (-168,4) MSEK, personalkostkost-nader -103,8 (-94,7) msek samt avskrivningar -10,3 (-10,8) msek. Rörelseresultatet uppgick till -107,7 (-17,1) msek och resultat efter finansiella poster till -98,8 (-27,2) msek. I resultatet efter finansiella poster ingick en kostnad avseende för-lusttäckning av Medivir UK Ltd om -4,8 (-18,9) msek. Årets resultat uppgick till -98,8 (-27,2) msek. Inköp från Medivir UK Ltd. uppgick till 0,0 (9,1) msek. Försäljning till Medivir UK Ltd. uppgick 4,7 (2,4) msek. Inköp från Medivir HIV Franchise AB uppgick till 2,1 (2,6) msek. Försäljning till Medivir HIV Franchise AB uppgick till 2,1 (2,6) msek.

Bruttoinvesteringar i materiella anläggningstillgångar uppgick till 9,9 (16,9) msek. Likvida medel inklusive kortfristiga placeringar med en löptid om högst tre månader uppgick till 283,2 (326,0) msek. För kommentarer till verksamheten hänvisas till avsnittet om intäkter och kostnader i koncernen.

Medarbetare

Hos Medivirs medarbetare finns en stor bredd i kunskap och erfaren-het att driva projekt från riktigt tidig upptäcktsfas inom preklinisk forskning via omfattande klinisk utveckling och hela vägen genom en registreringsprocess. Den kunskapsbas som de anställda i Medivir representerar är mycket konkurrenskraftig. Drygt 50 procent av forsk-arna har doktorsexamen, varav tre är professorer. Medarbetforsk-arna har en genomsnittlig arbetslivserfarenhet inom läkemedelsbranschen på ca 14 år. Den etniska mångfalden är och har alltid varit stor i Medivir.

Medarbetarna kommer från ett tiotal olika nationer, vilket bland annat är till stor fördel i företagets internationella samarbeten.

Jämställdhetsarbetet ingår som en naturlig del i den dagliga verk-samheten. Företaget erbjuder friskvårdsaktivitet och bekostar regel-bundna hälsokontroller. För ytterligare redogörelse av Medivirs med-arbetare, se vidare under avsnittet ”Våra medarbetare” sidan 6.

Antalet anställda i koncernen den 31 december 2008 var 103 (97) och medelantalet anställda under året var 100 (97) personer.

För ytterligare information om medelantalet anställda, löner, andra ersättningar och sociala avgifter samt senaste beslutade riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare framgår av not 3, sidorna 52–54.

Miljö

Medivir bedriver ett systematiskt arbetsmiljöarbete för att kontinuer-ligt förbättra säkerheten och arbetsmiljön. Det finns säkerhetsrutiner och medarbetarna utbildas löpande i säkerhetsfrågor. De största hälsoriskerna uppstår vid hantering av kemikalier. Genom att göra riskbedömningar före laboratorieexperimenten och hantera alla kemikalier på ett korrekt sätt minimeras hälsoriskerna. Skydds-utrustning och skyddskläder används. Allt arbete med kemikalier görs i ventilerade utrymmen. Alla dragskåp och säkerhets bänkar är försedda med larm och kontrolleras regelbundet. Inga incidenter finns inrapporterade för 2008.

F ö R V A L T N I N G S B E R ä T T E L S E

Medivir har till Arbetsmiljöinspektionen anmält användning av biologiska ämnen i skyddsklass II samt har tillstånd från Arbetsmiljö-verket enligt AFS 1997:12 att använda biologiska ämnen i skyddsklass III och III* (normalt inte luftsmitta). Vidare har Medivir tillstånd från Huddinge kommun att hantera brandfarliga lösningsmedel samt för-sökstillstånd från Jordbruksverket. Arbetsmiljöverket har inspekterat verksamheten och laboratorierna. Medivir har ett omfattande program för källsortering samt för omhändertagande och destruktion av miljö-farligt avfall. Medivir arbetar konstant för att minska använd andet av miljöfarliga ämnen och är inte involverat i någon miljötvist.

IT-säkerhet

IT-säkerheten har hög prioritet för Medivir då det är viktigt att skydda företagets interna information. Medivirs IT-policy innehåller riktlinjer för organisation, ansvar, befogenheter, rättighetsadministration, virusskydd, spårbarhet, klassificering av information samt drifts- och kommunikationssäkerhet.

All data kopieras och hanteras enligt väl definierade säkerhets- och backuprutiner. Extern kommunikation säkerställs med hjälp av krypterad datatrafik. Datorer och program säkras med hjälp av lokal hårdvarukryptering. Medivir strävar också efter att kontinuerligt arbeta för att stärka medarbetarnas säkerhetstänkande vid hantering av både hård- och mjukvaror.

Under året har fokus bland annat legat på att uppdatera Medivirs IT-policy och katastrofplan för att uppnå en ännu högre säkerhetsnivå.

Ersättning till ledande befattningshavare

För 2009 föreslår styrelsen följande riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare. Med ledande befattningshavare avses vd och övriga personer i ledningsgruppen. Medivir skall erbjuda en marknadsmässig totalkompensation som möjliggör att kvalificerade ledande befattningshavare kan rekryteras och behållas. Ersättningen till de ledande befattningshavarna skall bestå av fast ersättning, eventuell rörlig ersättning, personaloptioner enligt det av stämman beslutade personaloptionsprogrammet 2007/2012, pension samt övriga förmåner. Den fasta ersättningen skall beakta den enskildes ansvarsområden och erfarenhet. Den rörliga ersättningen får uppgå till högst 50 procent av den fasta ersättningen. Pensionsplanen för vd skall följa utfäst ITP-plan, samt cirka 15 procent av den fasta ersättningen exklusive bonus och förmåner. Pensionsplan för andra ledande befattningshavare skall följa utfäst ITP-plan, respektive individuell pensionsplan i Storbritannien motsvarande lagstadgade avgifter, samt 6 procent av den fasta ersättningen exklusive bonus och förmåner. För vd skall gälla en ömsesidig uppsägningstid om sex månader, och vid uppsägning från bolagets sida utgår utöver upp-sägningslön även avgångsvederlag motsvarande 18 månadslöner att betalas månadsvis med avräkningsskyldighet mot annan inkomst.

För övriga ledande befattningshavare skall gälla en ömsesidig upp-sägningstid om sex månader. Utöver vad som anges ovan skall avgångsvederlag eller liknande ersättning som utgångspunkt inte utgå, men får – till ett belopp motsvarande högst 100 procent av den fasta ersättningen – avtalas med avseende på ägarförändringar.

Styrelsen har rätt att frångå ovanstående riktlinjer om styrelsen bedömer att det i ett enskilt fall finns särskilda skäl som motiverar det.

För närmare information gällande ersättningar hänvisas till not 3, se sidorna 52–54.

Händelser efter räkenskapsårets slut

Ny vd och koncernchef på Medivir

Styrelsen för Medivir utsåg i januari 2009 Ron Long som ny vd och koncernchef på Medivir AB att gälla från och med den 1 februari 2009. Ron Long är född 1947 och valdes in i Medivirs styrelse samt FoU- och revisionskommittén under 2007. Han har en bred och lång erfarenhet från läkemedels- och life science industrin. Ron Long är anställd på konsultbasis. Konsultavtalet stipulerar en ömsesidig uppsägningstid om tre månader fram till den 1 juli 2009 och därefter en ömsesidig uppsägningstid om en månad, vilket är en kortare uppsägningstid än vad som följer av de ersättningsriktlinjer som beslutades på årsstämman 2008. Vare sig avgångsvederlag eller pensionsavsättningar utgår enligt avtalet.

Medivir utsåg MIV-710 till läkemedelskandidat (CD) mot osteoporos (benskörhet) och osteoartrit

I Medivirs forskningsprojekt utvecklas selektiva hämmare av cathep-sin K för behandling av osteoporos (benskörhet) och osteoartrit.

I februari 2009 valdes MIV-710, en mycket aktiv och selektiv låg-molekylär hämmare, till läkemedelskandidat (CD).

Medivir skärper sitt strategiska fokus och stärker sin finansiella uthållighet

Medivirs anställda har informerats om att bolaget kommer att genomföra kostnadsbesparingar under 2009, vilket kan leda till personalminskningar. Förhandlingar med de fackliga förbunden kommer att inledas under mars 2009.

Framtida utveckling

Avgörande för Medivirs framtid är förmågan att ta fram nya läke-medelskandidater, ingå partnerskap för sina projekt och framgångs-rikt utveckla sina projekt till marknadslansering och försäljning.

Utvecklingen inom ingångna och tillkomsten av nya partnerskap kommer att ha stor inverkan på Medivirs intäkter och kassabehåll-ning. Det är dock inte möjligt att tidsmässigt precisera intäktsflödet.

Givet det utmanande affärsklimat som kommer att känneteckna 2009 har vi under februari startat en process att minska vår kost-nadsbas. Ambitionen är att sänka kostnaderna till en årlig nivå kring

sek 150m. Detta kommer att omfatta personalneddragningar, sänkta externa kostnader samt vissa projektomprioriteringar. Den fulla besparingseffekten räknar vi med att kunna se i början av 2010.

Vi kommer fortsatt lägga största omsorg på prioritera nya affärs-möjligheter för våra projekt samt vårda våra befintliga partnerskap.

Under våren 2008 tecknade Medivir ett första samarbetsavtal med GlaxoSmithKline där Medivir tar över ansvaret att marknadsföra en portfölj av deras produkter. Medivir studerar kontinuerligt möjlig-heter att knyta ytterligare produkter till oss så att vi kan fylla vår portfölj med fler läkemedel.

F ö R V A L T N I N G S B E R ä T T E L S E

42

Medivir har ett flertal partneravtal med etablerade läkemedels-bolag såväl som med mindre bioteknikläkemedels-bolag. Genom att ingå partnerskap när projekten befunnit sig i preklinisk forskning kan projekten få de personella och finansiella resurser som krävs för att snabbt nå klinisk utveckling, samtidigt som Medivir erhåller forsk-ningsstöd för sina medarbetare i projekten, vilket är en finansiell styrka.

För utförlig redogörelse av finansiella risker såsom valutarisk, ränterisk, kreditrisk och likviditetsrisk hänvisas till not 8, sidorna

För utförlig redogörelse av finansiella risker såsom valutarisk, ränterisk, kreditrisk och likviditetsrisk hänvisas till not 8, sidorna

In document ”Forskning som ger resultat.” (Page 40-45)

Related documents