• No results found

Förvaltningsberättelse

In document Kort om Midelfart Sonesson (Page 33-40)

Styrelsen och verkställande direktören för Midelfart Sonesson AB (publ), organisationsnummer 556241-5322 med säte i Malmö, avger härmed årsredovisning jämte koncernredovis-ning för räkenskapsåret 2009. Om inte annat anges, redovisas samtliga belopp i miljoner kronor. Information inom parentes avser föregående räkenskapsår. Midelfart Sonessons A- och B-aktier är noterade på Nasdaq OMX Stockholm, Small Cap list.

Användning av begreppen ”Midelfart Sonesson”, ”koncer-nen”, ”bolaget” och ”företaget” avser i samtliga fall moderbola-get, Midelfart Sonesson AB (publ) och dess koncernföretag.

Verksamheten

Midelfart Sonesson är ett produktbolag inom hälsa och väl-befinnande i huvudsak verksamt på den nordiska hälsomark-naden. Koncernen bedriver utveckling, tillverkning, marknads-föring, försäljning och distribution av receptfria läkemedel, naturläkemedel, kosttillskott, hudvårds- och skönhetsproduk-ter samt hälsosamma livsmedel. Distributionskanaler är apo-tek, hälsofackhandel, dagligvaruhandel och postorder genom abonnemangsförsäljning. Koncernens försäljning består av en mix av egna och andras varumärken.

Bolaget grundades 1892 av Wilhelm Sonesson och var ett grossist- och tillverkningsföretag fram till 2001 då bolaget ändra-de inriktning till ett produktbolag inom hälsa och välbefinnanändra-de. I samband med förvärv av bolaget Midelfart AS ändrades firman, i januari 2007, från Wilh.Sonesson AB till Midelfart Sonesson AB.

Verksamheten är indelad i fem rörelsesegment, tre styck-en geografiska områdstyck-en – Sverige, Norge och Finland och två stycken rörelsegrenar – Supply och Direkt. Verksamheterna inom dessa områden har det operativa ansvaret för försäljning och leverans mot kund. Gemensamma produktutvecklings-och marknadsprojekt samt management support drivs som koncernfunktioner. Rörelsesegmenten är nya från 2009. För ytterligare information angående de fem rörelsesegmenten hänvisas till not 2 Rörelsesegment.

Marknadens utveckling

Midelfart Sonesson verkar på marknaden för hälsoprodukter i Norden med starka positioner i Sverige och Norge.

Den svenska marknaden för hälsoprodukter uppskattas till drygt 3 miljarder svenska kronor och den norska markna-den till drygt 2 miljarder norska kronor i konsumentledet. För hela Europa uppskattas marknaden för egenvårdsprodukter omsätta drygt 23 miljarder euro enligt AESGP.

Det finns starkt ökande intresse och insikt hos många om kostens betydelse för god hälsa, hur den kan förbättra mentala och fysiska prestationer samt öka det allmänna välbefinnandet.

Förutom att mer ha fokuserats på barn och den ökande ande-len äldre inom befolkningen, blir hälsoprodukter en allt viktigare del av den förebyggande behandlingen inom sjukvården. Ett tredje område som växer starkt är det ekologiska som en naturlig del i functional foods och hälsolivsmedel.

Marknaden för hälsoprodukter är innovativ och nya produkter utvecklas ständigt runt om i världen. Innehållet i pro-dukterna är ofta baserat på traditionella ingredienser men sät-ten att kombinera, förpacka samt marknadsföra dem är nya.

Midelfart Sonesson säljer sina produkter via ett antal olika kanaler där den traditionella och största är hälsofack-handeln. Därefter kommer dagligvaruhandeln som har ökat under senare år genom bl a ett större fokus på hälsolivsmedel och functional goods. Den tredje kanalen är apoteken, vilken med den pågående omreglering i Sverige bedöms som extra intressant. Bolaget har även en direkt kanal till konsument via abonnemangsförsäljning.

Internet är en allt mer viktig kanal för konsumenten att hämta information och för bolaget att kommunicera informa-tion. Här kan nämnas sociala medier med nätverksbaserade grupper såsom Facebook, bloggar och andra oberoende publiceringar.

Aktörer på den nordiska marknaden

Midelfart Sonesson är en ledande aktör på hälso- och egen-vårdmarknaden i Sverige, Norge och Finland. Marknaden för hälsoprodukter i Norden är starkt fragmenterad. Det finns både stora och små aktörer som konkurrerar med att erbjuda konsumenterna de mest attraktiva produkterna. För många mindre aktörer är lönsamheten låg och mycket tyder på en fortsatt konsolidering i marknaden. Bland de större aktörerna återfinns bl a Orkla med Axellus, Ferrosan, Cederroth, Recip samt Bringwell.

Väsentliga händelser

Ett distributionsavtal tecknades med tyska naturläkemedels-företaget Dr Willmar Schwabe GmbH & CO KG (Schwabe), vilket innebar att försäljnings- och marknadsansvaret för Schwabes produkter i Norden togs över. Samarbetet stärkte Midelfart Sonessons ställning på naturläkemedelsmarknaden i Norden och säkrade ett starkt utgångsläge när EU:s direktiv om naturläkemedel implementeras i medlemsländerna i april 2011.

Ett avtal med Disney Consumer Products tecknades om rättigheterna att i Norden använda Disneys varumärke och karaktärerna Musse Pigg och Kalle Anka till produkter inom segmentet kosttillskott. Produktserien är avsedd för barn och där ingår tuggtabletter C-vitamin och multivitamin/mineral, tuggkapsel omega 3 samt D-droppar. Produkterna är utveck-lade av Midelfart Sonesson, som även tillverkar och packar produkterna.

Dotterföretaget HKC Egenvård AB erhöll ett partihandels-tillstånd av Läke medelsverket för lagerhållning och distribution avseende alla former av läkemedel. I samband med det statliga apoteks monopolets upphörande den 1 juli 2009 och med nya aktörer på marknaden har förberedelser gjorts för att Midelfart Sonesson ska kunna vara en del av den omreglerade partihan-delsmarknaden.

Verksamheten i dotterföretaget Bioglan AB, med kon-traktstillverkning och tillverkning av dermatologiska läkeme-del, samt några varumärken ägda av dotterföretaget Bioglan Pharma AB avyttrades den 1 september 2009 till spanska Laboratorio Reig Jofré SA. Köpeskillingen inklusive försälj-ningskostnader uppgick till 76 Mkr med en redovisad realisa-tionsvinst på 58 Mkr. Verksamheten inklusive associerande varumärken hade fram till avyttringstillfället en omsättning på

60 Mkr och ett rörelseresultat på 5 Mkr. Vid tidpunkten för avyttringen hade verksamheten 49 anställda.

Den svenska verksamheten integreras för att effektivisera och öka samordningen mellan de olika organisatoriska en-heterna. Integrationen sker stegvis och beräknas vara fullt genomförd under år 2010. Omorganisationen förväntas ge be-sparingar med 10 Mkr på årsbasis med full effekt från och med år 2011. Dotterföretagen Friggs AB, MaxMedica AB, Vitalas AB och HKC Egenvård AB samlas därmed i en gemensam svensk organisation. Ingvar Wirfelt, VD MaxMedica AB, utsågs till direktör för den svenska verksamheten och ingår i koncernled-ningen från 1 november 2009. Daniel Juhlin, VD för Friggs AB, tillträdde den nyinrättade tjänsten direktör för Affärsutveckling och ingår i koncernledningen från 1 november 2009. Anna Langåker, VD för Vitalas AB och tidigare ingående i koncern-ledningen, lämnade koncernen på egen begäran.

En avsättning på 10 Mkr för planerade åtgärder i samband med omorganisationen av den svenska verksamheten belas-tade rörelseresultatet för det tredje kvartalet 2009.

På extra bolagsstämma beslutades att dels godkänna sty-relsens beslut om nyemission med företräde för aktieägarna, dels genomföra en överföring till aktiekapitalet från övrigt tillskjutet kapital. Aktieägare i Midelfart Sonesson AB erhöll två teckningsrätter för varje på avstämningsdagen innehavd A- och/eller B-aktie och tre teckningsrätter berättigade till teckning av en ny B-aktie. Bolagsstämmans beslut innebar att aktiekapitalet ökas med 182 Mkr genom utgivande av 36 391 665 nya B-aktier till teckningskursen 3,50 kr per aktie och genom överföring av 55 Mkr från övrigt tillskjutet kapital.

Nyemissionen syftade till att stärka Midelfart Sonessons finan-siella ställning och ge bolaget möjligheten att fortsätta fokusera och förädla verksamheten samt att ta en aktiv roll i den struk-turomvandling som branschen genomgår. Nyemissionen över-tecknades med cirka 62 %, vilket innebar att garantiåtaganden inte behövde tas i anspråk. Genom nyemissionen tillfördes bolaget 122 Mkr efter emissionskostnader fram till årets slut.

På extra bolagsstämman beslutades även att, med av-vikelse från aktieägarnas företrädesrätt, utge högst 1 050 000 teckningsoptioner med åtföljande rätt till teckning av 1 050 000 B-aktier i tre program om 350 000 teckningsoptioner vardera för ledande befattningshavare och andra nyckelpersoner. Över -låtelsen av teckningsoptionerna till ledande befattningshavare och andra nyckelpersoner påbörjas i mars 2010 och kommer att ske på marknadsmässiga villkor, baserat på en beräkning enligt Black & Scholes-modellen.

Ett nytt finansieringsavtal tecknades under det fjärde kvartalet och det kommer att effektueras när emissionslikviden från företrädesemissionen influtit till Midelfart Sonesson. Det nya finansieringsavtalet medför en ny lånestruktur och innehål-ler sedvanliga åtaganden (s k covenants) samt gynnsammare villkor än befintlig finansiering. Finansieringsavtalet sträcker sig fram till och med den 31 december 2012.

Midelfart Sonesson AB ingick avtal med Hemfosa Fastig-heter AB om att avyttra industrifastigheten Järven 4 i Norrkö-ping. Köpeskillingen uppgick till 70 Mkr med beräknat tillträde under det andra kvartalet 2010. Transaktionen beräknas ge en koncernmässig realisationsvinst på 35 Mkr under det andra kvartalet 2010. I samband med avyttringen kommer dotter-företaget Vitamex Production AB att teckna ett hyresavtal på marknadsmässiga villkor i fastigheten.

Omsättning och resultat Koncernen

Koncernens nettoomsättning uppgick till 1 354 Mkr (1 458), en minskning med 7 %. Minskningen i nettoomsättningen exklu-sive valutaeffekter och strukturförändringar var 6 %.

Resultateffekter av engångskaraktär påverkade jämförbar-heten med föregående år. Rörelseresultatet 2008 påverkades positivt av en intäkt av engångskaraktär uppgående till 8 Mkr avseende omförhandlad tilläggsköpeskilling hänförlig till tidigare förvärv. Rörelseresultatet för 2009 påverkades positivt med 48 Mkr netto till följd av en realisationsvinst vid avyttring av rörelse 58 Mkr och en kostnad på 10 Mkr för omstrukturering av verksamhet. Rörelseresultatet exklusive poster av engångska-raktär förbättrades till 48 Mkr (34) och rörelseresultatet inklusive poster av engångskaraktär förbättrades till 96 Mkr (42).

Resultat före skatt uppgick till 76 Mkr (1). Justerat för poster av engångskaraktär var resultatet före skatt 28 Mkr (–7).

Förbättringen beror dels på en förbättrad lönsamhet i den underliggande affärsverksamheten och dels på lägre ränte-kostnader till kreditinstitut som en följd av lägre marknads-räntor och en lägre andel räntebärande skulder.

Årets resultat uppgick till 54 Mkr (17), motsvarande ett resultat per aktie på 0,93 kr (0,32) före och efter full utspäd-ning. I föregående års resultat ingick en skatteintäkt hänförlig till tidigare år med 18 Mkr.

Årets totalresultat uppgick till 80 Mkr (6). Totalresultatet påverkades positivt med 26 Mkr (–11) av omräkningsdifferen-ser vid omräkning av utländska verksamheter, vilket i huvudsak beror på den svenska kronans försvagning mot den norska kronan under året.

Rörelsesegment Sverige

SVERIGE

2009 2008

Nettoomsättning, Mkr 660 746

Rörelseresultat, Mkr 43 45

Poster av engångskaraktär ingående i

rörelseresultatet, Mkr –3

Antal anställda, per balansdagen 78 91

Den lägre omsättningen beror i huvudsak på reducerade volymer i grossistledet. Försäljningen till dagligvaruhandeln var fortsatt stabil, medan försäljningen till apotek under hösten var något vikande vilket var en effekt av apoteksavregleringens övergång till privata aktörer. I perioden positionerade sig dock Midelfart Sonesson som prioriterad leverantör till flertalet nya apoteks aktörer på den svenska marknaden.

Antalet anställda minskade beroende på en anpassning av grossistverksamheten till de lägre försäljningsvolymerna.

Norge

NORGE

2009 2008

Nettoomsättning, Mkr 382 380

Rörelseresultat, Mkr 6 –2

Antal anställda, per balansdagen 79 75

Försäljningen var under året stabil i alla kanaler. Verksamheten drabbades dock under hösten av ett återtagande av produkter

från marknaden, vilket fick en negativ påverkan både på netto-omsättning och rörelseresultat.

Supply

SUPPLY

2009 2008

Nettoomsättning, Mkr 272 274

Rörelseresultat, Mkr 58 5

Poster av engångskaraktär ingående i

rörelseresultatet, Mkr 58 –1

Antal anställda, per balansdagen 119 170

Den minskade nettoomsättningen var relaterad till avyttrade verksamheter, såväl under 2009 som 2008, som ett led i att fokusera på kärnverksamheten. Se not 4 Avyttrade verksam-heter för de avyttrade verksamverksam-heternas påverkan på rörelse-segmentets nettoomsättning, rörelseresultat och antalet anställda.

Direkt

DIREKT

Mkr 2009 2008

Nettoomsättning, Mkr 70 105

Rörelseresultat, Mkr –16 –21

Poster av engångskaraktär ingående i

rörelseresultatet, Mkr –7

Antal anställda, per balansdagen 11 14

Den lägre försäljningen berodde på att lönsamhet prioriterats framför försäljningstillväxt. Tillfredsställande var att rörelse-segmentet Direkt uppvisade ett positivt rörelseresultat under årets fjärde kvartal, som en konsekvens av en effektivisering av verksamheten.

Från och med januari 2010 ingår rörelsegrenen Direkt i det geografiska området Sverige, vilket följer den nya integrerade organisationen för den svenska verksamheten.

Finland

FINLAND

2009 2008

Nettoomsättning, Mkr 77 62

Rörelseresultat, Mkr 6 4

Antal anställda, per balansdagen 16 15

Finland uppvisade en fortsatt stabil tillväxt i alla försäljnings-kanaler.

Kassaflöde, likviditet och finansiell ställning

Kassaflödet efter investeringsverksamheten uppgick till 81 Mkr (38). Förändringen i rörelsekapitalet påverkade kassaflödet negativt med –39 Mkr (12), trots lägre kapitalbindning i varu - lager och rörelsefordringar med 48 Mkr. Försämringen i rörelse kapitalet berodde på en väsentlig minskning av rörelse-skulderna i huvudsak relaterad till leverantörsskulder. Investe-ringsverksamheten påverkades positivt med netto 75 Mkr (9) till följd av avyttringar och förvärv av verksamheter och således uppgick nettoinvesteringarna i materiella- och immateriella anläggningstillgångar till –9 Mkr (–15).

Kassaflödet från finansieringsverksamheten uppgick till –91 Mkr (–57) och utgjordes av nyemission 122 Mkr och amor-tering av lån från kreditinstitut –213 Mkr.

Likvida medel uppgick till 21 Mkr (31). Dessutom fanns vid årets slut outnyttjade krediter på 182 Mkr (21).

Den finansiella ställningen stärktes under året. Ränte-bärande skulder och avsättningar uppgick vid årets slut till 373 Mkr (570) och nettoskuldsättningen var 352 Mkr (539). Minsk-ningen beror på amortering av skulder till kreditinstitut samt på lägre utnyttjande av checkkredit till följd av likvid för avyttring av rörelse och nyemission.

Det egna kapitalet ökade till 707 Mkr (505). Förändringen i det egna kapitalet under året utgjordes av nyemission 122 Mkr, omräkningsdifferenser vid omräkning av utländska verksam-heter 26 Mkr och årets resultat 54 Mkr.

Kapitalstruktur i sammandrag

2009-12-31 2008-12-31 Genomsnittligt sysselsatt kapital, Mkr 1 078 1 101 Finansiering:

Nettoskuldsättning, Mkr 352 539

Eget kapital, Mkr 707 505

Nettoskuldsättningsgrad, ggr 0,5 1,1

Soliditeten uppgick till 53 % (35).

Medarbetare

Medelantalet anställda var 362 (396), vilket var en minskning med 34 anställda jämfört med 2008. Minskningen beror på en anpassning av antalet anställda till en lägre affärsvolym för några verksamheter inom koncernen och på avyttring av verksamheter. Antalet anställda vid årets slut uppgick till 316 (373). Minskningen är i huvudsak relaterad till den avyttrade verksamheten i Bioglan AB, som vid avyttringstidpunkten hade 49 anställda.

Nettoomsättning per anställd ökade med 2 % till 3 740 Tkr (3 682). Personalkostnader per anställd uppgick till 665 Tkr (600), vilket var en ökning med 11 %. Ökningen hänförs till ändrad personalmix och uppsägningskostnader i samband med omstrukturering av den svenska verksamheten.

Koncernen arbetar kontinuerligt med planeringssamtal och olika utbildnings- och ledningsprogram för att göra kon-cernens enheter till attraktiva arbetsgivare. Alla medarbetare ska erbjudas goda arbetsvillkor och möjlighet att utveckla sig.

Att få möjlighet att utveckla sig är centralt för att skapa den motivation och det engagemang som är nödvändigt för att bolaget ska bli framgångsrikt. Arbete kring arbetsmiljö och jämställdhet bedrivs inom samtliga rörelsedrivande enheter.

Andelen kvinnor uppgick till 56 % (57) vid utgången av 2009. Andelen kvinnor i bolagets styrelser var 17 % (15) medan andelen kvinnliga ledande befattningshavare uppgick till 34 % (42). Andelen kvinnor i moderbolagets styrelse var 20 % (20).

transaktioner med närstående

För transaktioner med närstående, se not 31 Närstående.

Riskfaktorer

Ett antal faktorer påverkar och kan komma att påverka verk-samheten i Midelfart Sonesson. Det finns risker beträffande

förhållanden som har anknytning till Midelfart Sonesson och sådana som saknar direkt anknytning till bolaget, men som påverkar den bransch i vilken bolaget är verksamt.

Bransch- och marknadsrelaterade risker Konjunkturpåverkan

Efterfrågan på Midelfart Sonessons produkter påverkas, liksom de flesta konsumentvaror, av det allmänna konjunktur-läget. Konsumtionsmönstren påverkas av ett antal allmänna faktorer utanför bolagets kontroll, bl a av allmänna affärsför-hållanden, räntor, valutakurser, inflations- och deflationsnivå, skatter, kredittillgång, aktiemarknadens utveckling, arbets-löshetsnivån, andra lokala ekonomiska faktorer, osäkerheter om framtida ekonomiska utsikter med mera. En mer gynnsam konjunktur får ett positivt genomslag på hushållens ekonomi, vilket vanligtvis påverkar deras konsumtionsmönster positivt.

Försäljning av egenvårdsprodukter anses historiskt ha en låg konjunkturkänslighet. En försämring i konjunkturen kan dock ändå innebära en negativ inverkan på bolagets verksamhet, resultat och finansiella ställning.

Lagstiftning och myndighetsbeslut

En betydande del av de egenvårdsprodukter som bolaget säljer omfattas till stor del, direkt eller indirekt, av lagstiftning om läkemedel eller livsmedel. Förändringar i lagstiftningen för läkemedel, myndighetsbeslut avseende kosttillskott och naturläkemedel eller ändrade alternativt indragna tillstånd kan få en stor betydelse för bolagets möjlighet att marknadsföra eller sälja en enstaka produkt eller grupper av produkter vilket kan medföra att bolagets verksamhet, resultat eller finansiella ställning påverkas negativt på ett betydande sätt.

Konkurrenter

Marknaden för Midelfart Sonessons produkter är konkurrens-utsatt med endast ett fåtal stora konkurrenter. Det kan dock inte uteslutas att konkurrens från etablerade eller nya andra aktörer ökar, vilket kan leda till prispress samt minskade marknadsandelar för Midelfart Sonesson och därmed påverka bolagets verksamhet, resultat och finansiella ställning.

Acceptans för egenvårdsprodukter

Koncernens intäkter genereras genom försäljning inom huvud-sakligen områdena kost och hälsa, naturläkemedel, förkylning samt hygien som till övervägande del är konsumentprodukter.

Verksamheten är därför exponerad för konsumentsamhäl-lets inställning till hälso- och egenvårdsprodukter i allmänhet, svängningar i konsumentopinionen samt medias intresse för hälsomarknaden. För det fall negativa forskningsresultat eller liknande skulle publiceras eller negativa uppgifter lämnas i media om egenvårdsprodukter skulle detta bl a kunna medföra en negativ påverkan på bolagets verksamhet, resultat och finansiella ställning även om uppgifterna inte avsåg bolagets produkter, utan konkurrenters produkter.

Verksamhetsrelaterade risker Samarbetspartner

Midelfart Sonesson bedriver samarbeten med ett flertal partner, bl a vid produktlanseringar och utveckling av nya produkter. Det kan inte garanteras att de företag som Midelfart Sonesson redan ingått eller i framtiden kommer att ingå sam-arbets- och licensavtal med kommer uppfylla sina åtaganden

enligt ingångna avtal, vilket kan komma att ha en negativ inverkan på bolagets verksamhet, omsättning och resultat. Det kan inte heller garanteras att Midelfart Sonesson lyckas ingå samarbets- eller licensavtal på acceptabla villkor framöver.

Produktansvar

Bolaget kan under vissa förhållanden tvingas att återkalla eller återköpa produkter med defekter. Sådana återkallelser kan bli kostsamma och skada bolagets anseende samt medföra att varulager inte kan säljas. Bolaget kan även bli föremål för produktansvarskrav om bolagets produkter påstås ha orsakat skador på person eller egendom. Bolaget är försäkrat mot sådana krav men det finns inga garantier för att detta försäk-ringsskydd är tillämpligt eller tillräckligt i det enskilda fallet eller att produktansvarskrav inte av annat skäl kan komma att ha en påtagligt negativ inverkan på bolagets omsättning, resultat och finansiella ställning.

Beroende av nyckelpersoner

Midelfart Sonesson är i hög grad beroende av ett antal nyckel-personers kunskaper, erfarenheter och engagemang. Detta gäller särskilt de personer som sitter i ledningsgruppen för bolaget samt för respektive dotterföretags VD. En eventuell förlust av någon eller några av dessa personer kan ge negativa finansiella och kommersiella effekter på Midelfart Sonesson.

Förmågan att rekrytera och behålla kvalificerade medarbetare är av betydelse för att säkerställa kompetensnivån i bolaget.

Midelfart Sonesson har träffat anställningsavtal med nyckel-personer på villkor som bolaget bedömer vara marknadsmäs-siga. Trots detta finns det inte någon garanti för att bolaget kommer att kunna behålla dessa nyckelpersoner eller kommer att kunna rekrytera ny kvalificerad personal.

Kunder

Med kundkreditrisk avses risken att koncernens kunder inte fullgör sina betalningsförpliktelser. Kundkreditrisken hanteras löpande av respektive dotterbolag genom kreditkontroller och interna kreditlimiter per kund. Bankgaranti eller annan säkerhet krävs för kunder med låg kreditvärdighet eller otillräcklig kredithistorik. För åldersanalys av kundfordringarna se not 20 Kundfordringar.

Om någon eller flera av koncernens kunder inte skulle ha möjlighet att betala sina fakturor skulle bolagets resultat och finansiella ställning kunna påverkas negativt. På balansdagen förelåg ingen väsentlig kreditexponering mot en enskild kund.

Distributionsavtal och leverantörer

En betydande del av koncernens försäljning avser andra företags produkter med stöd av antingen långsiktiga dist-ributionsavtal för en definierad geografisk marknad eller löpande leveransavtal för grossist- eller detaljhandel. För att Midelfart Sonesson skall kunna sälja och leverera produkter till sina kunder är bolaget beroende av att leveranser från leverantörerna lever upp till överenskomna krav vad gäller exempelvis mängd, kvalitet och leveranstid. Felaktiga eller uteblivna leveranser kan innebära att leveransen från relevanta bolag inom koncernen i sin tur försenas, vilket påtagligt skulle kunna påverka bolagets verksamhet och omsättning negativt.

Ingen enskild leverantör av produkter anses emellertid ha en väsentlig betydelse för koncernens verksamhet. Det kan inte garanteras att Midelfart Sonesson lyckas förlänga och ingå

In document Kort om Midelfart Sonesson (Page 33-40)

Related documents