• No results found

10.2 I NKOMSTER

10.2.9 Faktiska tillgångar

Vid bedömningen av om en sökande kan tillgodose sitt behov genom egna tillgångar i stället för genom försörjningsstöd bör endast sådana tillgångar beaktas som den sökande faktiskt kan förfoga över eller få tillgång till.

Som exempel på fiktiva tillgångar som inte bör påverka rätten till försörjningsstöd kan nämnas - pensionsförsäkringar som inte kan återköpas

- bankmedel som inte går att disponera på grund av villkor i gåvobrev

- fast egendom som inte kan överlåtas på grund av en bestämmelse i gåvobrev eller testamente

10.3 Realiserbara tillgångar

Om den enskilde förfogar över kontanter, banktillgodohavanden eller andra tillgångar som lätt kan realiseras, t.ex. aktier och obligationer, pensionsförsäkringar där kapitalet kan lyftas, bör dessa beaktas vid bedömningen av en sökandes behov av försörjningsstöd.

Om hjälpbehovet bedöms bli långvarigt eller om andra särskilda omständigheter föreligger, bör krav kunna ställas på att även andra tillgångar skall avyttras för att den enskilde på så sätt helt eller delvis skall kunna tillgodose sitt behov. Sådana kapitalvaror som vanligtvis finns i ett hem, t.ex. TV, video, stereo och dator bör dock i normalfallet inte påverka rätten till försörjningsstöd, under förutsättning att varornas värde är rimligt.

Vid en försäljning bör den enskilde kunna använda intäkten till att betala eventuella lån som är kopplade till det som avyttrats utan att detta medför en sänkning av försörjningsstödet.

Krav på försäljning bör endast ställas i de fall då den aktuella tillgången representerar ett betydande värde samt då intäktsöverskottet av försäljningen kan anses motivera åtgärden.

Visserligen kan en vägran att sälja en tillgång vara skäl att neka försörjningsstöd men kommunens yttersta ansvar enligt 2 kap. 1 § SoL kvarstår dock alltid. Det innebär att akuta hjälpbehov i

normalfallet inte kan vägras med hänvisning till att behovet kan tillgodoses genom att den enskildes tillgångar säljs. Är den enskilde i en akut nödsituation är han eller hon per definition i behov av omedelbart bistånd, eftersom behovet inte kan tillgodoses på annat sätt.

10.3.1 Bilar och andra fordon

Bilinnehav betraktas i de flesta fall som något som överstiger begreppet skälig levnadsnivå och ska accepteras mycket restriktivt. Dessa ärenden ska alltid föregås av en utredning där rätten till

försörjningsstöd fastställs genom att ta reda på om ett avyttrande kan tillgodose den enskildes behov. I begreppet fordon innefattas förutom bilar även båtar, motorcyklar, snöskotrar, husvagnar, mopeder etc.

För att korrekta bedömningar ska kunna göras bör värderingsuppgifter på vad fordonet skulle betinga vid en försäljning i dagsläget tas fram. Värderingsuppgifter kan inhämtas från exempelvis

ikanobanken.se, kvd.se, bilpriset.se och/eller blocket.se. I de fall sökande inte håller med om värderingen ska han/hon inkomma med egna värderingsuppgifter, t.ex. från märkesverkstad.

Eventuella kostnader för en sådan värdering kan tas upp som en godtagbar kostnad vid beräkning av ekonomiskt bistånd under förutsättning att värderingen skett i samråd med ansvarig handläggare.

Skäligt rådrum bör beaktas vid krav på försäljning av bil och andra fordon och lämplig tid anses här en månad. När ett beslut om skäligt rådrum fattas ska alltid en besvärshänvisning bifogas.

Vid krav om försäljning ska fordonets värde ställas i förhållande till de eventuella lån som är kopplade till fordonet. I de fall nuvarande värde är lägre än vad fordonet är belånat till kan inte krav ställas på försäljning. Sökande ska dock informeras om att när fordonet är avbetalat eller när värdet på fordonet överstiger det belånade värdet kommer krav på försäljning att ställas.

I följande fall bör krav om att avyttra bil inte ställas:

- Bilen är en förutsättning för att kunna ta sig till och från arbete eller annan daglig

sysselsättning. Exempelvis när det inte finns tillgång till allmänna kommunikationsmedel med rimlig turtäthet eller inom rimligt avstånd från bostaden.

- Om medicinska eller sociala skäl för behov av bil finns. Detta kan exempelvis handla om en förälder som behöver bil för att kunna ha umgänge med sitt barn.

- En våldsutsatt person där man har utrett att det finns behov av bil utifrån ett skyddsperspektiv.

- Vid sjukdom och handikapp ska läkarintyg finnas som styrker behovet av bil utifrån medicinska och/eller psykiska orsaker. Vid medicinska eller sociala skäl ska ärendet alltid lyftas på samråd.

Om villkoren för bilinnehav är uppfyllda bör värdet av bilen inte överstiga ett prisbasbelopp. Om värdet är högre bör sökande hänvisas till att byta till en billigare bil. Om den enskilde p.g.a.

funktionshinder har en specialanpassad bil bör denna godtas oavsett värde.

Socialstyrelsen har inte tagit ställning till vilket värde ett fordon kan ha utan att räknas som en

realiserbar tillgång. Av rättspraxis framgår dock att fordon, trots låga värden, ansetts vara realiserbara tillgångar.

10.3.2 Pantbelåning

Om det framkommer att sökande har pantbelåning, till exempel i inkomstdeklarationen, ska

låneinformation, med eventuell historik, begäras in. Av denna framgår vilka lån som finns/funnits och när föremålet pantsattes. Även lånebelopp framgår (den summa som sökande fick i samband med inlösen) samt kostnad för att lösa ut föremålet. Det framgår även förfallodatum, vilket kan komma att

förlängas. Om sökande inte hämtar ut sitt föremål går detta till auktion, som i vissa fall kan generera i en inkomst.

11 Revidering av riktlinjen

Dokumentet ska aktualitetsprövas i samband med ny mandatperiod. Revidering av

dokumentet sker på förekommen anledning därutöver. Socialnämnden ansvarar för revidering

Related documents