• No results found

5.2.1 Översiktlig tidplan

Den formella handläggningen av vägplanen planeras ske under vintern 2014/2015.

Under förutsättning att planen har vunnit laga kraft planerar Trafikverket att påbörja utbyggnaden i slutet av 2015.

5.2.2 Tillstånd och dispenser

Följande tillstånd och dispenser bedöms nödvändiga för det aktuella vägprojektet:

Anmälan/tillstånd för vattenverksamhet

Flera av de åtgärder som planeras är att beteckna som vattenverksamhet enligt miljöbalkens 11 kapitel. Anmälan eller tillstånd fodras då allmänna eller enskilda intressen påverkas. Anmälan kommer att göras för kulvertering och omgrävning av Filsbäcken och för ytterligare något av de diken/bäckar som kulverteras inom

Filsbäckens avrinningsområde samt för omgrävning av Brantabäcken. Anmälan görs till länsstyrelsen.

Anmälan planeras för grundvattensänkning i anslutning till planskild passage vid Dalvik. Övriga grundvattensänkningar bedöms inte beröra allmänna eller enskilda intressen.

De åtgärder som planeras i Öredalsån, bl a ny bro och erosionsskydd i åfåran, har bedömts fodra tillstånd med tillhörande MKB. Ansökan ställs till Mark- och miljödomstolen.

Tillstånd för intrång i fornlämning

Tillstånd enligt kulturmiljölagen erfordras för de ingrepp som vägutbyggnaden medför i fornlämningar och fornlämningsområden. Inga markintrång får genomföras innan beslut fattats och tillståndet har vunnit laga kraft.

Dispens enligt artskyddsförordningen

Enligt Artportalens register finns en växtlokal för backsippa i nära anslutning till vägområde för lokalväg till Filsbäck. Växtplatsen har inte kunnat verifieras vid fältbesök och är därför osäker. Bedömningen är att lokalen för den fridlysta arten inte berörs och att dispens från artskyddsförordningen inte behöver sökas för att flytta beståndet till annan plats. Om nya uppgifter framkommer om backsippans utbredningsområde kommer en ny bedömning att göras.

Prövning inom ramen för fastställelse av vägplanen

Inom område som omfattas av generellt biotopskydd i jordbruksmark eller strandskydd gäller undantag från förbud vid byggande av allmän väg enligt fastställd vägplan. Syftet med områdesskydden ska ändå beaktas vid planering av vägprojektet. Länsstyrelsen ska i samband med tillstyrkan av vägplanen göra en bedömning om strandskyddets och biotopskyddets syften beaktats på ett tillfredställande sätt.

Strandskydd gäller ca 100 meter på var sida om Öredalsån. En allé, en stenmur och flera öppna diken som omfattas av generellt biotopskydd berörs av vägprojektet. De är redovisade i PM Redovisning av biotopskydd i jordbruksmark. Konsekvensbeskrivningar är redovisade i kapitel 4 Miljövärden under avsnitt Naturmiljö 4.2.

Övrigt

För eventuella upplagsplatser för överskottsmassor krävs hantering enligt 9 kap

miljöbalken med anmälan till kommunen. Om det finns risk att massorna är förorenade kan tillstånd krävas av länsstyrelsen. Flera markavvattningsföretag finns inom berört område och omprövning av dessa kan bli aktuellt. Det sker i Mark- och miljödomstolen.

Entreprenören kan i senare skede behöva göra anmälningar och söka dispenser och tillstånd för åtgärder som ligger utanför vägområdet.

5.2.3 Utbyggnad

Föreslagen utbyggnad kräver 18–24 månaders byggtid beroende på när på året entreprenaden startar. Entreprenaden kommer inte störa trafiken på befintlig Väg 44 mer än marginellt. Däremot kommer breddningen av väg 184 störa trafiken i en mycket större omfattning.

Trafiken kommer i princip löpa på befintlig väg 44 tills hela vägen är färdig, däremot är det en fördel att bygga ut väg 184 med cirkulation i ett tidigt skede så att man får en naturlig anslutningspunkt till entreprenaden i väster.

Lokala störningar kommer förekomma för de boende och på det enskilda vägnätet. För närvarande ser inte Trafikverket någon anledning att inte göra alla arbeten

sammanhållet i en entreprenad.

Däremot kan det bli aktuellt med ledningsomläggningar innan entreprenaden startar av respektive ledningsägare.

Arbetena kommer slutligen planeras av den entreprenör som får entreprenaden men följande punkter är viktiga att beakta för utbyggnaden:

 Byggnadsverken kommer vara dimensionerande för byggtiden. Hänsyn ska tas till de tillstånd som krävs för att kunna starta byggnation, främst runt

Öredalsån.

 Geotekniska förstärkningsåtgärder är ej kritiska i ett tidsperspektiv, dock finns det möjlighet för entreprenören att optimera åtgärderna genom att vid bankar arbeta med tidig utläggning av bankmassor för att få ut sättningar, något som kan minska på lättfyllningen.

För att arbetena ska kunna genomföras utan att byggverksamheten i sig orsakar onödiga störningar eller skador avser Trafikverket därför att ställa krav enligt nedan i samband med upphandling av entreprenör;

 Information till kringboende är viktig för att minimera upplevda störningar från byggnadsarbetet.

 Angivna riktvärden i Naturvårdsverkets allmänna råd om buller från byggar-betsplatser ska inte överskridas. Planering av bullrande arbeten ska genomföras så att påverkan på kringboende minimeras.

 Fastigheter och eventuella brunnar i nära anslutning till byggarbetsplats ska besiktigas före byggstart. Åtgärder ska vidtas så att skador på fastigheter inte uppstår. Vibrationsmätning ska utföras där det bedöms vara risk för påverkan.

Riktvärden för vibrationer finns framtagna i svensk standard och ska inte över-skridas.

 För att minska spridning av damm ska arbetsvägar

och

massupplag där lastning och lossning sker vid behov vattnas/dammbindas.

 Gående och cyklister kommer att beredas möjlighet att passera arbetsområdet på ett säkert sätt.

 Utsättning och inhägnad ska ske av fornlämningar som inte ska slutundersökas.

Inhägnad ska ske av de stenmurar och delar av murar som ska bevaras.

Utsättning och stängsling ska även ske av de värdefulla naturområden som inte får skadas. Skyddsvärda träd som ska sparas ska skyddas från skador på stam och rotsystem. Upplag får ej ske inom trädens rotzoner, vilket minst motsvaras av trädkronornas yttre gräns.

 Kontroll att arbeten sker inom fastställt vägområde samt område för tillfällig nyttjanderätt ska genomföras.

 Schaktarbeten och anläggande av erosionsskydd i vattendrag samt omgrävning av vattendrag ska så långt möjligt genomföras i torrhet.

 Grumlande arbeten i Öredalsån ska genomföras när risken för påverkan på lek-vandrande öring är så liten som möjligt, tiden 15 september–15 november samt april–maj (romkläckning) bör undvikas.

 Åtgärder ska genomföras för att undvika risken för spill av betong i vattendra-gen vid broarbeten.

 Ett kontrollprogram för referensprovtagning av vatten i bäckar och vattendrag är framtaget. Provtagning kommer att utföras regelbundet före, under och efter byggtiden. Provtagningspunkterna är utvalda för att kunna se eventuella för-ändringar i vattenkvaliteten och för att kunna spåra orsaken till förändringen och läget där den uppstått.

 Särskild försiktighet ska iakttas vid arbeten nära Skebykärret och vattendragen, så att eventuella utsläpp från entreprenadmaskiner i form av oljeläckage och dylikt inte uppstår. Bränsletankar och förvaring av kemikalier får ej placeras i närheten av de känsliga vattenmiljöerna.

Entreprenören kan i senare skede behöva göra anmälningar och söka dispenser och tillstånd för åtgärder som ligger utanför vägområdet.

Related documents