• No results found

Hexagons bolagsstyrning verksamhetsåret 2006

In document Detta är Hexagon (Page 36-44)

Hexagon AB är ett svenskt publikt aktiebolag.

Ansvaret för styrning och kontroll av koncernen fördelas mellan aktieägarna på bolagsstämman, styrelsen respektive bolagets verkställande direk-tör i enlighet med svensk aktiebolagslag, gällande regelverk för aktiemarknadsbolag, Hexagons bolagsordning och andra interna kontroll- och styrningsdokument.

Hexagon har sedan fl era år tillbaka arbetat aktivt med bolags-styrningsfrågor. Transparens tillämpas i informationen gent-emot ägarna och kapitalmarknaden. Hexagon arbetar konti-nuerligt med att förfi na bolagets besluts- och styrsystem. Inom ramen för detta arbete har bolaget tydligt defi nierat ansvarsför-delningen mellan styrelse, ledning och de olika kontrollorga-nen. Hexagons bolagsstyrning illustreras schematiskt nedan.

Hexagon följer i allt väsentligt Svensk kod för bolagsstyrning (Koden). Avvikelserna fi nns angivna i tabellen till höger.

Denna bolagsstyrningsrapport har inte granskats av Hexagons revisorer.

Bolagsordning

Hexagons gällande bolagsordning antogs den 4 maj 2006.

Av bolagsordningen framgår att bolagets verksamhet är att äga och förvalta aktier i industri-, handels- och serviceföretag samt även äga och förvalta fast egendom, värdepapper, handha administrativ verksamhet åt dotterbolagen samt därmed

förenlig verksamhet. I bolagsordningen fastslås bland annat också aktieägarnas rättigheter, antalet styrelseledamöter och revisorer, att årsstämma ska hållas en gång årligen inom sex månader efter räkenskapsårets utgång, hur kallelse till årsstäm-man ska ske och att bolagets styrelse har sitt säte i Stockholms kommun. Gällande bolagsordning fi nns tillgänglig på svenska och engelska på bolagets hemsida.

Bolagsstämma

Bolagsstämman är Hexagons högsta beslutande organ vid vil-ken samtliga aktieägare kan delta. Årsstämman är den bolags-stämma där styrelsen ska lägga fram årsredovisning och revisionsberättelse samt koncernredovisning och koncern-revisionsberättelse. Hexagon kallar till årsstämma tidi gast sex veckor och senast fyra veckor före stämman. Års stämman hålls vanligen i maj månad i Stockholm.

REGEL REGEL I KODEN KOMMENTAR

2.1.2. Styrelsens ordförande eller annan styrelseledamot ska inte vara valberedningens ordförande.

För att möjliggöra en effektiv nomineringsprocess utgör styrelsens ordförande även valberedningens ordförande.

3.8.2. Styrelsen ska inrätta ett revi-sionsutskott som ska bestå av minst tre styrelseledamöter.

För att skapa en handlings-kraftig och effektiv styrelse har Hexagon valt att ha ett begrän-sat antal styrelseledamöter. Av detta följer att även revisionsut-skottet består av ett färre antal ledamöter, två ledamöter.

>

>

> >

> >

> >

V D / K O N C E R N L E D N I N G

L E D N I N G S G R U P P

O P E R AT I V V E R K S A M H E T A K T I E Ä G A R E

> >

> > >

> > R E V I S I O N S U T S K O T T

E R S ÄT T N I N G S U T S K O T T VA L B E R E D N I N G B O L A G S S TÄ M M A

R E V I S O R E R S T Y R E L S E

>

> >>

> >

> >

> >

HEXAGON ÅRSREDOVISNING 2006 BOLAGSSTYRNING

På årsstämman behandlas bolagets och verksamhetens utveck ling. Beslut fattas i ett antal centrala ärenden såsom ansvars frihet för styrelse och VD, vinstutdelning till aktie-ägarna, ersättning till styrelse och revisor, utseende av ny sty-relse fram till nästa årsstämma samt eventuella förändringar i bolagsordningen. Beslut om tillsättning av revisorer fattas vid årsstämman vart fj ärde år. I förekommande fall behandlas även frågor om till exempel incitamentsprogram, nyemissioner, etc.

Årsstämma 2006

Årsstämma hölls den 4 maj 2006 i Stockholm. Totalt 70 aktie-ägare, som tillsammans företrädde 52 procent av det totala antalet aktier respektive 66 procent av det totala antalet röster, var närvarande. Till årsstämmans ordförande valdes Melker Schörling. I huvudsak fattades följande beslut vid stämman:

• Årsstämman beslutade om omval av styrelseledamöterna Melker Schörling, Maths O. Sundqvist, Ola Rollén, Marianne Arosenius och Carl-Henric Svanberg samt nyval av Mario Fontana. Melker Schörling omvaldes till styrelsens ordförande.

• Arvode till styrelsen beslöts utgå med ett sammanlagt belopp om 1 950 000 SEK att fördelas med 600 000 SEK till ordföranden, 450 000 SEK till vice ordföranden och 300 000 SEK till envar av övriga bolagsstämmovalda ledamöter som inte är anställda i bolaget.

• Årsstämman fastställde resultat- och balansräkningen samt koncernresultat- och koncernbalansräkningen, beslöt att disponera vinst i enlighet med den sålunda fast ställda balans-räkningen samt att ge ansvarsfrihet åt styrelseleda möterna och verkställande direktören.

• Årsstämman fastställde enligt styrelsens förslag utdelningen till 3,00 SEK per aktie. Som avstämningsdag för utdelningen fastställdes tisdagen den 9 maj 2006.

• Årsstämman beslutade om omval av Melker Schörling, Maths O. Sundqvist, Henrik Didner (Didner & Gerge Fonder) och Anders Algotsson (AFA Försäkring) samt nyval av Magnus Bakke (Swedbank Robur) till ledamöter av valberedningen inför årsstämman 2007, varvid Melker Schörling utsågs till valberedningens ordförande.

• Årsstämman godkände styrelsens förslag avseende ändringar i bolagsordningen föranledda av att ny aktiebolagslag trätt i kraft den 1 januari 2006.

Kommentar av styrelsens ordförande

Som ordförande i Hexagon ser jag det som självklart att styrelsens främsta roll är att arbeta för att säkerställa kon-cernens långsiktiga utveckling och i detta representera samtliga ägares intressen. Den dagliga verksamheten är ett ansvar för bolagets ledning.

Styrelsen har till uppgift att tillsammans med koncern-ledningen lägga fast strategi och inriktning, fastställa verk-samhetens operationella och fi nansiella mål samt fatta övergripande beslut om hur företagets tillgångar används för investeringar, förvärv, avyttringar och utdelningar.

Styrelsen har dessutom till uppgift att säkerställa att kon-cernen har en ledning med styrka och kompetens att ut-veckla företaget.

I styrelsen pågår ett kontinuerligt arbete för att fort-sätta utveckla Hexagon till en ledande global teknik-koncern med starka marknadspositioner inom mätteknik och polymerer. Hexagons aff ärsmodell är tydlig. Vi ska vara nummer ett eller två inom respektive strategisk verk-samhet.

Hexagons styrelse har sammanträtt 12 gånger under 2006. Särskild uppmärksamhet har under året ägnats struktur- och förvärvsfrågor. I enlighet med den strate-giska planen har avyttringen av bolag inom aff ärsområdet Hexagon Engineering inletts medan totalt fem förvärv har genomförts inom aff ärsområdet Hexagon Measurement Technologies, främst för att stärka vår position geografi skt och addera nya teknologier till vår produktportfölj.

Hexagon ska även i framtiden vara innovatören som erbjuder sina kunder världsledande produkter.

Under de år jag har varit styrelseordförande i Hexagon har bolaget utvecklats över all förväntan. Det är först och främst våra medarbetares kompetens som avgör vår fram-gång. Jag vill å styrelsens vägnar tacka Hexagons medar-betare för de enastående arbetsinsatser som gjorts under 2006. Utan er hade Hexagon aldrig kunnat fortsätta sin framgångsresa.

Stockholm i mars 2007

Melker Schörling Styrelsens ordförande

HEXAGON ÅRSREDOVISNING 2006 BOLAGSSTYRNING

• Med anledning av tvångsinlösenförfarandet av utestående aktier i Leica Geosystems, bemyndigade årsstämman styrel-sen att besluta om att öka bolagets aktiekapital med högst 800 000 SEK genom utgivande av högst 200 000 B-aktier.

Betalning för de nya Hexagonaktierna skulle därvid ske genom överlåtelse av utestående aktier i Leica Geosystems.

• För att möjliggöra inlösen av utestående optioner i sedan tidigare befi ntliga optionsprogram i Leicakoncernen, beslutade årsstämman om apportemission, varvid bolagets aktiekapital kunde ökas med högst 800 000 SEK genom utgivande av högst 200 000 nya B-aktier. Betalning för de nya Hexagonaktierna skulle därvid ske genom överlåtelse av aktier i Leica Geosystems som utgetts på grundval av de ute-stående optionsrätterna i detta bolag.

Kallelse och stämmohandlingar från årsstämman 2006 fi nns tillgängliga på svenska och engelska på bolagets hemsida.

Extra bolagsstämma 2006

Extra bolagsstämma hölls den 17 mars 2006 i Stockholm.

Totalt 41 aktieägare, som tillsammans företrädde cirka 56 pro-cent av det totala antalet aktier respektive cirka 68 propro-cent av det totala antalet röster, var närvarande. Till stämmans ordfö-rande valdes Melker Schörling.

Den extra bolagsstämman godkände styrelsens beslut av den 14 februari och den 15 mars 2006 om nyemission med företrädesrätt för de befi ntliga aktie ägarna i Hexagon. Ny-emissionen tillförde Hexagon cirka 2 700 MSEK.

Kallelse och stämmohandlingar från den extra bolagsstäm-man 17 mars 2006 fi nns tillgängliga på svenska och engelska på bolagets hemsida.

Valberedningen

På årsstämman väljs en valberedning med uppgift att inför kommande årsstämma lämna förslag till ordförande och övriga ledamöter i styrelsen, val av ordförande vid årsstämma, styrelse-arvoden uppdelat mellan ordförande och övriga ledamöter samt därtill hörande frågor. Valberedningen lämnar inte för-slag till val och arvodering av revisorer då dessa frågor ingår i revisionsutskottets uppdrag.

För att möjliggöra en eff ektiv nomineringsprocess ingår i valberedningen styrelseledamöter som också är huvudägare.

Valberedningen inför årsstämman 2007 presenteras på bolagets hemsida och består av följande personer:

• Melker Schörling (ordförande)

• Maths O. Sundqvist

• Henrik Didner, Didner & Gerge Fonder

• Anders Algotsson, AFA Försäkring

• Magnus Bakke, Swedbank Robur

För det fall det fi nns behov av att ersätta en ledamot som läm-nar valberedningen innan dess arbete är slutfört, har valbered-ningen rätt att utse en annan representant för de röstmässigt större aktieägarna att ersätta sådan ledamot.

Under året har valberedningen hållit ett protokollfört sammanträde. Ordföranden har därvid redogjort för utvär-de rings arbetet, varefter valberedningen diskuterat önsk värda för ändringar samt beslutat om förslag att lägga fram inför års-stämman 2007 avseende val av ordförande vid års-stämman, val av ordförande och övriga ledamöter av styrelsen, styrelsearvode och ersättning för utskottsarbete.

Valberedningen har brevledes kunnat nås för förslag från aktieägare. Valberedningens ledamöter har inte erhållit någon ersättning från Hexagon för sitt arbete.

Styrelsen

Styrelsen i Hexagon ska enligt bolagsordningen bestå av minst tre och högst nio ordinarie ledamöter. Ledamöter väljs årligen på årsstämman för tiden intill dess nästa årsstämma hållits.

Vid årsstämman 2006 valdes sex ledamöter, inklusive VD. Styrelsens ledamöter representerar en gedigen fi nansiell kompetens såväl som en bred internationell erfarenhet av tek-niskt orienterad industriell verksamhet. Styrelsens ordförande Melker Schörling är huvudägare i Melker Schörling AB som kontrollerar drygt 45 procent av rösterna i Hexagon. Bolagets andra största ägare, Maths O. Sundqvist, som genom bolag kontrollerar drygt 10 procent av rösterna i Hexagon, är tillika vice styrelseordförande i bolaget. Även övriga styrelseledamöter är direkt eller indirekt aktieägare i Hexagon. Detta bidrar till ett stort personligt engagemang för Hexagons utveckling.

Samtliga styrelseledamöter presenteras närmare på sidan 40 och nås på adressen till Hexagons huvudkontor.

HEXAGON ÅRSREDOVISNING 2006 BOLAGSSTYRNING

Styrelsens ansvar

Styrelsen ansvarar för att fastställa de övergripande målen för bolagets verksamhet, utveckling och uppföljning av bolagets övergripande strategi, beslut om större företagsförvärv, försälj-ningar och investeringar samt löpande uppföljning av verk-samheten under året. I övrigt ansvarar styrelsen för fortlöpande utvärdering av bolagets ledning, att det fi nns eff ektiva system för uppföljning och intern kontroll av bolagets verksamhet och ekonomiska ställning, koncernens organisation och förvalt-ning enligt aktiebolagslagen.

För styrelsen och VD fi nns en fastställd arbetsordning och instruktion, som reglerar vilka ärenden som kräver styrelsens godkännande och vilken fi nansiell information och annan rapportering som ska ske till styrelsen. Dessa behandlas och fastställs en gång per år.

Styrelsens ordförande utses av årsstämman. Ordföranden leder styrelsens arbete så att detta utövas enligt svensk aktie-bolagslag, gällande regler för aktiemarknadsbolag och styrelsens interna styrinstrument.

Hexagons riktlinjer för styrelsearbetet tillämpas även i sty-relserna för Hexagons aff ärsområden.

Styrelsens arbete under 2006

Styrelsen har under 2006 hållit 12 protokollförda sammanträ-den varav ett konstituerande styrelsemöte.

Vid samtliga ordinarie möten ger VD och representanter för bolagets ledning styrelseledamöterna information om koncer nens ekonomiska ställning och om viktiga händelser i bola gets verksamhet. Vid årets första styrelsemöte deltog bolagets revisorer och rapporterade sina iakttagelser från granskningen av koncernens interna kontroll och bokslut för 2005.

Under 2006 års styrelsemöten har bland annat följande mer väsentliga frågor avhandlats:

ANTAL MÖTEN OCH NÄRVARO 2006

NAMN FUNKTION INVALD

REVISIONS-UTSKOTT

ERSÄTTNINGS-UTSKOTT

STYRELSE-MÖTE OBEROENDE AKTIER 5

Melker Schörling 1 Ordförande 1999 - 1 12 I förhållande till bolaget och

bolagsledningen

A: 3 937 500 B: 16 805 218 Marianne Arosenius Ledamot 2004 2 - 12 I förhållande till bolaget, bolagsledningen

samt bolagets större ägare

B: 962

Mario Fontana 2 Ledamot 2006 2 - 6 I förhållande till bolaget, bolagsledningen samt bolagets större ägare

B: 20 065

Maths O. Sundqvist 3 Vice ordförande 1991 1 1 12 Ej oberoende B: 12 543 415

Carl-Henric Svanberg 4 Ledamot 1999 - - 4 I förhållande till bolaget, bolagsledningen samt bolagets större ägare

0

Ola Rollén VD och

koncernchef

2000 - - 12 I förhållande till bolagets större ägare B: 902 884

1 Ägande genom Melker Schörling AB. 2 Invaldes i maj 2006. 3 Ledamot i styrelsen mer än 12 år. 4 Avböjt omval vid årsstämman 2007. 5 Per den 31 december 2006.

14 februari 2006 Bokslut 2005, förslag utdelning 15 mars 2006 Beslut och villkor nyemission

7 april 2006 Beslut förvärv Scanlaser AB och Scanlaser AS 18 april 2006 Förslag till ändring av bolagsordning, apportemission 20 april 2006 Beslut slutlig fördelning av aktier i nyemission 4 maj 2006 Delårsbokslut kvartal ett, beslut ny kreditfacilitet 4 maj 2006 Konstituerande styrelsemöte

21 juni 2006 Beslut förvärv Mikrofyn A/S

10 augusti 2006 Beslut om nyemission med hänsyn till tvångs inlösen av kvarvarande aktieägare i Leica Geosystems Holding AG

10 augusti 2006 Delårsbokslut kvartal två 25 oktober 2006 Delårsbokslut kvartal tre

18 december 2006 Budget 2007 samt strategidiskussion

HEXAGON ÅRSREDOVISNING 2006 BOLAGSSTYRNING

Ersättning till styrelsen

Enligt årsstämmans beslut uppgår det totala arvodet till styrel-sens ordförande och styrelseledamöterna för 2006 till 1 950 000 SEK. Styrelsens ordförande erhöll 600 000 SEK och vice ordfö-randen 450 000 SEK. Övriga styrelseledamöter erhöll 300 000 SEK vardera, med undantag för koncernens VD som inte er-håller något styrelsearvode. Ingen särskild ersättning utgår till styrelseledamöter för arbete i utskott.

Utvärdering av styrelsens arbete

Styrelsen utvärderar fortlöpande sitt arbete och formerna för styrelse arbetets genomförande. Därvid beaktas bland annat hur styrelsens arbete kan förbättras, om mötenas karaktär stimulerar till öppna diskussioner och huruvida respektive ledamot aktivt deltar och bidrar till diskussionen. Genom att styrelsen består av ett litet antal ledamöter sker denna utvärdering genom löpande samtal mellan ledamöterna. Utvärderingen samordnas av styrel-sens ordförande som också löpande utvärderar de enskilda leda-möternas arbete och kompetens. Dessutom utvärderas styrelsen inom ramen för valberedningens arbete.

Styrelseutskott Ersättningsutskottet

Ersättningsutskottet har till uppgift att åt styrelsen bereda frå-gor rörande ersättning till VD och till de ledningspersoner som rapporterar direkt till VD, samt sådana andra liknande frågor som styrelsen uppdrar åt utskottet att förbereda.

Ersättningsutskottet inhämtar beslutsunderlag och syn-punkter från bland andra styrelseledamöterna, VD samt fi nans- och ekonomidirektören. Utskottet inhämtar även jäm-förande beslutsunderlag från extern konsult.

Styrelsens ersättningsutskott bestod under året av Melker Schörling (ordförande) och Maths O. Sundqvist.

Ersättningsutskottet har under 2006 hållit ett protokollfört sammanträde:

10 januari 2006 VD:s och koncernledningens anställningsvillkor

Revisionsutskottet

Revisionsutskottet har till uppgift att åt styrelsen bereda frågor rörande revisionsupphandling och arvode, ta del av planen för revisionsarbetet och rapporteringen från densamma, kvalitets-säkra bolagets fi nansiella rapportering och övrig information

samt löpande träff a bolagets revisorer för att informera sig om revisionens inriktning och omfattning. I revisionsutskottets uppgifter ingår dessutom uppföljning av de externa revisorer-nas arbete och bolagets interna kontrollsystem, uppföljning av aktuell riskbild och bolagets fi nansiella information samt andra frågor som styrelsen uppdrar åt utskottet att förbereda.

Revisionsutskottet inhämtar löpande information och besluts underlag från styrelseledamöterna, VD, fi nans- och ekonomidirektören samt bolagets externa revisorer. Utskottet tar också del av samtliga rapporter från de externa revisorerna och följer upp dessa internt och med revisorerna.

Styrelsens revisionsutskott bestod under året av Marianne Arosenius (ordförande) och Mario Fontana. Utskottets leda-möter är oberoende i förhållande till bolaget, bolagsledningen samt bolagets större ägare.

Revisionsutskottet har under 2006 hållit tre protokollförda sammanträden:

10 februari 2006 Bokslut 2005

19 oktober 2006 Inriktning revisionen 2006 29 november 2006 Revisionsarvode 2006

Ordinarie revisorer

Revisorer utses av årsstämman vart fj ärde år. Revisorerna har till uppgift att på aktieägarnas vägnar granska bolagets årsredo-visning och bokföring samt styrelsens och VDs förvaltning.

På ordinarie bolagsstämma den 5 maj 2004 utsågs revisions-fi rman Ernst & Young AB, Sverige, till revisor för perioden fram till årsstämman 2008. Ernst & Young AB besitter erfor-derlig kompetens och är medlem av FAR. Auktoriserad revisor Hamish Mabon (född 1965) fungerar som huvud ansvarig revisor. Hamish Mabon har deltagit i revisions uppdraget för Hexagon sedan 2001. Vid sidan av Hexagon har han revisions uppdrag i bland annat If Skadeförsäkring, Relacom och Delaval International. Hamish Mabon har inga aktiva uppdrag i bolag vilka är närstående till Hexagons större ägare eller VD.

Under 2006 har revisorerna utöver revisionen dessutom haft övriga uppdrag i form av arbete i samband med den före-trädesemission som genomfördes under våren 2006. I huvud-sak bistod revisorerna med granskning av emissionsprospektet.

Vid årets första styrelsemöte deltog bolagets revisorer och

rap-HEXAGON ÅRSREDOVISNING 2006 BOLAGSSTYRNING

porterade sina iakttagelser från granskningen av koncernens interna kontroll och bokslut. Dessutom har revisorerna vid tre tillfällen under året träff at styrelsens revisionsutskott.

Hexagons revisorer nås på adress Ernst & Young AB, Box 7850, 103 99 Stockholm. I not 13 framgår den fullständiga er-sättningen till revisorerna för de senaste två åren.

Koncernledning

VD ansvarar för att leda och styra verksamheten i Hexagon i enlighet med den av styrelsen fastslagna strategin. VD har ut-sett en koncernledning som består av VD, fi nans- och ekonomi-direktören samt strategiekonomi-direktören. Koncernledningen svarar för den övergripande aff ärsutvecklingen och fördelningen av de fi nan siella resurserna mellan aff ärsområdena samt för fi nansie-ring och kapitalstruktur. Vid behov anlitas specialistkompetens från ledande experter inom områden såsom personal och juridik.

Bolagets aff ärsområdeschefer bildar, tillsammans med kon-cernledningen, bolagets ledningsgrupp. Regelbundna lednings-gruppsmöten är koncernens forum för att implementera koncern ledningens övergripande styrning ner till respektive aff ärsområde och i sin tur ner på bolagsnivå. Medlemmarna

ERSÄTTNING, TSEK ÅR

GRUND-ERSÄTTNING

RÖRLIG ERSÄTTNING

ÖVRIGA

FÖRMÅNER PENSIONER

ÖVRIG

ERSÄTTNING SUMMA

VD 2004 5 494 - - 824 - 6 318

2005 6 411 - - 962 - 7 373

2006 8 311 4 000 - 1 247 - 13 558

Övriga ledande befattningshavare 2004 9 704 1 630 279 2 443 38 14 094

2005 9 877 140 424 2 355 28 12 824

2006 10 132 4 091 511 3 797 - 17 284

LEDANDE BEFATTNINGSHAVARE FUNKTION ANSTÄLLD B-AKTIER

Ola Rollén VD och koncernchef

Affärsområdeschef Hexagon Measurement Technologies

2000 902 884

Håkan Halén Finans- och ekonomidirektör 2001 425 147

Gert Viebke Strategidirektör 2000 425 889

Lars Olofsson Affärsområdeschef Hexagon Polymers 1998 1 262

Hans Carlsson* Affärsområdeschef Hexagon Engineering 2000 0

* I samband med försäljningen av Johnson Metall den 31 januari 2007 lämnade Hans Carlsson sina uppdrag för Hexagon för att arbeta inom det sålda bolaget.

av Hexagons ledningsgrupp presenteras närmare på sidan 41.

Hexagons ledningsgrupp kan nås på adressen till Hexagons huvudkontor.

Hexagons aff ärsområden och dotterbolag styrs fi nansiellt efter vad de själva kan påverka, det vill säga avkastning på syssel satt kapital. Detta gör att de fokuserar på att maximera det operativa resultatet och minimera det egna rörelsekapitalet.

Hexagons organisation präglas av en tydlig decentralisering.

De enskilda cheferna tar ett övergripande ansvar för sin verk-samhet och arbetar mot klara mål.

Ersättning till medarbetare

Hexagons principiella utgångspunkt är att betala marknads-mässiga och konkurrenskraftiga löner till sina medarbetare.

Rätt person kan ha en avgörande betydelse för företagets fram-gång och en eventuell rörlig del av lönen ska vara kopplad till den resultatutveckling personen kan påverka.

För att skapa förutsättningar för att rekrytera och behålla värde full kompetens i bolaget, har optionsprogram utarbetats, som ger optionsinnehavaren rätt att ta del i en möjlig framtida värdetillväxt i bolagets aktie. Programmet syftar också till att

HEXAGON ÅRSREDOVISNING 2006

öka intresset för bolagets utveckling och stimulera en fortsatt lojalitet gentemot företaget. Vid förvärvet av Leica Geosystems fanns inom Leica-koncernen redan existerande optionspro-gram riktade till ledande befattningshavare. Konstruktionen av det program som fortfarande är utestående beskrivs i avsnittet om Hexagonaktien på sidan 28.

Förslag till riktlinjer för ersättning till ledande befattnings-havare kommer att föreläggas årsstämman 2007 för beslut.

Information till kapitalmarknaden

Hexagon ger löpande marknaden information om bolagets utveckling och fi nansiella ställning. Hexagons ambition är att tillämpa öppenhet, saklighet och hög servicegrad i den fi nan-siella rapporteringen för att utveckla förtroendet för bolaget på

Hexagon ger löpande marknaden information om bolagets utveckling och fi nansiella ställning. Hexagons ambition är att tillämpa öppenhet, saklighet och hög servicegrad i den fi nan-siella rapporteringen för att utveckla förtroendet för bolaget på

In document Detta är Hexagon (Page 36-44)

Related documents