• No results found

BokslutÖvrig information

Hållbarhet fortsättning

Vara Kindred

59

nationaliteter

93 %

av våra medarbetare känner att de behandlas rättvist oberoende av ålder, ras, sexuell läggning, funktionsnedsättning, roll eller kön

980 657

tilldelade aktier till våra medarbetare

Våra medarbetare är vår största tillgång, och vi är beroende av att dra till oss och behålla viktiga talanger för att leverera Kindreds strategi för att säkerställa hållbar tillväxt och intäkter.

En central aspekt i detta är att erbjuda den bästa medarbetarupplevelsen.

Vi gör stora investeringar för att skapa en utmärkt arbetsplats genom att erbjuda tillgång till en förträfflig kontorsmiljö, utbildning och utveckling för medarbetarna, konkurrenskraftig ersättning och

toppevenemang för alla medarbetare.

Kindred är en gemenskap baserad på värderingar och med en stark kultur som är byggd på engagerade medarbetare med en mångsidig bakgrund. Våra värderingar har en ledande roll i att skapa den banbrytande

kultur som krävs för att Kindred ska vara den främsta operatören på alla marknader.

Med tanke på Kindreds betydande tillväxt både vad det gäller personal, produkter och geografiska områden, måste vi alltid arbeta aktivt med att stödja och värna om vår kultur. Det gör vi genom att hjälpa våra medarbetare att kännas sig som bäst och prestera som bäst på jobbet.

Vi mäter regelbundet våra medarbetares nivå av engagemang och tillfredsställelse för att förstå vad det är som stödjer vår kultur och vad vi behöver fokusera mer på. Vårt långsiktiga åtagande är ambitiöst men vi har alltid strävat efter det bästa för våra medarbetare. Vår ambition är att bli en av världens högst rankade företag när det gäller medarbetarengagemang.

2019 Anställda per åldersgrupp (%)

A <30 år – 31 % B 31–40 år – 46 % C 41 år och över – 23 %

A

C

B

2019 Anställdas könsfördelning (%)

A Kvinna – 35 % B Man – 65 %

A

B

Bidra till samhället

GBP 226 m

i skatt generade till statliga myndigheter (bolagsskatter, moms, spelskatter)

­11,4 %

minskning av utsläpp per anställd

100 %

av våra rapporterade koldioxidutsläpp kompenserades

+85 %

ökning av medarbetare som använde sin extra betalda ledighet för att bidra till det lokala samhället

Vår långsiktiga ambition är att utrusta våra samhällen med kunskapen och resurserna som krävs för att bygga en bättre framtid.

Vi gör detta genom att fortsätta att stimulera ekonomisk tillväxt genom innovation och genom att erbjuda anställningsmöjligheter, genom att betala mer skatt för ytterligare licensierade jurisdiktioner och genom att engagera oss i meningsfulla partnerskap med lokala och globala organisationer. Vi kommer att öka vårt sociala engagemang genom ytterligare partnerskap och aktiva sponsringar, samt genom att se till att 100 procent av den energi vi köper kommer från förnybara resurser år 2023.

Kindred-koncernens koldioxidutsläpp

Ton koldioxidutsläpp

2018/19 2017/18 2016/171

Område 1 – Anläggningsdrift (ton koldioxidekvivalent) 36 38 51

Område 2 – Inköpt nätel (ton koldioxidekvivalent) 2 521 2 428 2 481

Område 3 – Indirekta utsläpp inklusive resor (ton koldioxidekvivalent) 4 049 4 092 4 688

Summa övriga materiella tillgångar 6 606 6 558 7 220

Ratio för koldioxidekvivalent (ton per anställd) 3,97 4,48 5,38

Ratio för koldioxidekvivalent (ton per miljoner GBP i spelöverskott) 7,24 7,23 9,61

1 Gibraltar (32Red) har försett oss med uppdaterade siffror för elförbrukningen 2016/17 sedan förra årets bedömning, och detta räknades om för att ta hänsyn till justeringen i den totala summan.

32 anställda på Malta använde deras företagsbetalda välgörenhetsdagar för att stödja Richmond-stiftelsen när de renoverade en av faciliteterna.

Läs mer i vår Hållbarhetsrapport

BokslutÖvrig information

Miljarder människor världen över deltar i eller konsumerar sport, och om oförutsägbarhetskomponenten i sportevenemang försvinner äventyras hela engagemanget. När de rör vadslagning är riggade matcher även ett hot mot vår bransch. Om ett sportevenemangs trovärdighet förloras kommer folk även att förlora intresset för vår

spelprodukt och så småningom kan hela sportunderhållningskedjan drabbas.

Det är därför mycket viktigt att enskilda operatörer tar sitt ansvar gentemot samhället och vår bransch och bidrar till att bekämpa detta problem. Detta kan vi endast göra om vi arbetar i nära samarbete för att främja reglerad och hälsosam spelverksamhet som bekämpar riggning.

Ju mer vadhållningsaktiviteter som kanaliseras utanför ett reglerat system på grund av oattraktiva regleringar, desto svårare är det att bekämpa riggade matcher på ett organiserat och effektivt sätt.

Kindred tillämpar filosofin ”om du ser något, säg till”. Misstänkt vadhållningsaktivitet rapporteras alltid till följande tre instanser:

till relevant lokal myndighet, till den aktuella sportens tillsynsförbund och till The International Betting Integrity Association (Internationella föreningen för vadhållningsintegritet, IBIA).

IBIA, tidigare känd som ESSA, är integritetsansvarig för den reglerade vadhållningsbranschen och rapporterar samlade uppgifter om misstänkta vadhållningshändelser till tillsynsmyndigheter och idrottsförbund.

IBIA har ett nära samarbete med många av världens ledande idrottsförbund, som

Sportbokens månatliga avkastning och aktiva risk

Internationella olympiska kommittén (IOK), FIFA och UEFA. Dessutom har IBIA ett samarbetsavtal med spelmyndigheter för att säkerställa att relevant information delas med respektive myndighet så snabbt som möjligt. År 2019 bedömdes 183 evenemang vara misstänkta och rapporterades till myndigheterna.

Tillsammans med European Gaming and Betting Association (EGBA) och Remote Gambling Association (RGA) har IBIA även ett nära samarbete med European Union (EU) Athletes, en oberoende idrottsorganisation som representerar över 25 000 professionella idrottare i hela Europa. En uppförandekod och ett utbildningsprogram som

medfinansieras av Europeiska

kommissionen har skapats. Båda initiativen hjälper professionella idrottare och sportdeltagare att förstå och följa reglerna mot riggade matcher.

I september 2019 deltog Kindred-koncernen i den årliga arbetsgruppen för IBIA som denna gång hölls av UEFA i deras högkvarter. I oktober 2019 bjuds Kindred-koncernen in till den tredje upplagan av International Forum for Sports Integrity (Internationella forumet för sportintegritet), vilken organiserades av IOK.

I november 2019 var Kindred-koncernen värd för Sports Betting Integrity Forums kvartalsmöte i Storbritannien, som sammanför representanter för idrottstillsynsorgan, vadhållningsoperatörer, branschorgan för sport och vadhållning, brottsbekämpningsmyndigheter och spelmyndigheter för att samordna kampen mot riggade matcher.

I december 2019 lanserade Kindred-koncernen ett partnerskap med European Football for Development Network (Europeiska nätverket fotboll för utveckling, EFDN), med målet att främja fotbollens styrka som ett verktyg för social utveckling.

Kindred-koncernen kommer att arbeta med EFDN som samarbetspartner på projektet Fair Sports 4 All (Hederlig sport för alla), vilket har som mål att utbilda professionella fotbollsspelare i integritet i sportspel, för att förhindra matchriggning i de över 70 medlemmarna i EFDN:s gemenskap.

Månatlig avkastning och aktiv risk Koncernen hanterar sportbokens risker genom sina egna expertresurser och genom ett nära samarbete med sin B2B-leverantör, Kambi Sports Solutions.

Kambi använder olika riskhanteringsverktyg för att bedöma och hantera riskerna.

Man använder till exempel riskverktyg och modeller som vanligen används i investeringsförvaltningsbranschen för dynamisk övervakning av sportbokens relativa risk.

I diagrammet på sidan 28 visas sportbokens månatliga avkastning från mitten av 2003 till dagens datum (vadhållning före match och live kombinerat).

De två ytterlinjerna representerar avkastningens högsta och lägsta aktiva risk jämfört med en långsiktig genomsnittsavkastning.

Den aktiva risken mäts genom standardavvikelsen för skillnaden mellan sportbokens avkastning och genomsnittsavkastningen med ett 95 procents konfidensintervall. Ett 95 procents konfidensintervall innebär att den faktiska avkastningen i genomsnitt, under 19 av 20 månader, bör ligga mellan de två linjerna som representerar den aktiva risken.

Diagrammet nedan illustrerar att intervallet för den aktiva risken har blivit smalare över tid, vilket visar att de månatliga marginalerna har blivit stabilare. En av de största orsakerna till detta är att den relativa mängden livevadhållning i sportboken har ökat. Livevadhållning är stabilare trots att marginalen är lägre.

-2,0 %

Månatlig sportboksmarginal Standardavvikelse för aktiv risk

Jun 19 Dec 19 Jun 18 Dec 18

Related documents