• No results found

Per-Olov Engman, kontinuerlig dialog Samordning underhåll system.

Per Kvarnefalk 17 augusti 2012

Intervjun varade i 1 timma och utfördes på SvK:s kontor i Sundbyberg. Har jobbat på

underhållssidan som enhetschef mellan 2008-2009, har jobbat på vattenfall med underhåll och jobbar idag som avdelningschef för nätutbyggnad.

Hans Dahlström 20 augusti 2012

Intervjun varade i 1 timma och utfördes på SvK:s kontor i Västerås

Hans arbetar som underhållsingenjör för ledningar område mitt sedan 2006. Han har tidigare arbetat på Vattenfall på underhållssidan.

Bertil Bartholdsson 20 augusti 2012

Intervjun varade 1 timma och utfördes på SvK:s kontor i Västerås.

Bertil Bartholdsson har arbetat på SvK sedan 98 då han började som underhållsingenjör. Han kom från Vattenfall Service där han arbetat som entreprenör mot SvK under en längre tid.

Bertil var inte med i upphandlingsarbetet inför upphandlingen 98 men var projektledare för upphandlingen 2011.

Willy Lund 21 augusti 2012

Intervjun varade i 1 timma och utfördes på SvK:s kontor i Sundbyberg.

Willy har jobbat på SvK som underhållsingenjör för stationer i område mitt/syd sedan mars 2012. Dess för innan har han jobbat på Vattenfall i 21 år där han bland annat jobbade med service och underhåll.

Kjell Hertzberg 22 augusti 2012

Intervjun varade i 1 timma och utfördes på SvK:s kontor i Sundbyberg. Innan Kjell började på SvK så arbetade han på VS. När han jobbade på VS var han projektledare mot SVKs

underhåll och han har räknat på flera utav SVKs avtal. Kjell var med från början då stamnätet rycktes ur och SvK bildades.

Gert-Ove Persson 22 augusti 2012

Intervjun varade i 1 timma och utfördes på SvK:s kontor i Sundbyberg.

Gert-Ove har jobbat på Vattenfall sedan 82 och började på SvK för två år sedan. Var med och räkna på den senaste upphandlingen åt vattenfall.

Eva Werdin 24 augusti 2012

Intervjun varade i 1 timma och utfördes på SvK:s kontor i Sundbyberg.

Har jobbat på Vattenfall innan SvK bildades, därefter jobbade hon på vattenfall som provare och slutligen tillbaka på SvK, först på driften och ny som teknikstöd. Hon var vid förra upphandlingen ansvarig för kontrollanläggningsfrågor i avtalet.

97 Mats Nyman 28 augusti 2012

Intervjun varade i 1 timma och utfördes på SvK:s kontor i Sundsvall.

Mats har jobbat på SvK sedan 2007. Han började med att jobba på kontrollanläggningar för att sedan gå över till att jobba som underhållsingenjör för stationer i norra området. Tidigare har han jobbat för One Nordic och vattenfall Service och har arbetat som entreprenör mot SvK.

Steven Kabagambe 28 augusti 2012

Intervjun varade i 1 timma och utfördes på SvK:s kontor i Sundsvall.

Började på SvK 2004. Jobbade under det andra avtalet, 2005.

Kristina Granslund 28 augusti 2012

Intervjun varade ca 30 min i fikarummet på SvK:s kontor i Sundsvall. Hon är projektledare för Statuskontroll av anläggningar.

Erik Bengtsson 28 augusti 2012

Intervjun varade i 30 minuter i fikarummet på SvK:s kontor i Sundsvall. Erik har tidigare arbetat som entreprenör ute på fältet med tele. Innan tele lyftes in fungerade Erik som underhållsingenjör för tele. Nu arbetar han som teknikstöd för tele.

Jan-Erik Bjermkvist 29 augusti 2012

Intervjun varade i 1 timma och utfördes på SvK:s kontor i Sundsvall

Har arbetat på SvK sedan 2005 och anställdes som skogsexpert för att anpassa avtalet för att få bort de många trädfel som rådde innan 2006. Idag arbetar Jan-Erik som teknikstöd för skogliga frågor. Innan arbetade han på Vattenfall Service.

Rickard Persson 29 augusti 2012

Intervjun varade i 1 timma och utfördes på SvK:s kontor i Sundsvall.

Rickard är enhetschef på avdelningen för anläggning och förvaltning.

Per Gustavsson 29 augusti 2012

Intervjun varade i 1,5 timme och utfördes på SvK:s kontor i Sundsvall. Per arbetar som Underhållsingenjör för ledningar i område Norr. Han började på SvK 2003. Innan arbetade han på Vattenfall, först med vattenkraft men sedan med stationer, även mot SvK. Per var med under upphandlingen 95, 98 och 2002.

Ulf Unander 29 augusti 2012

Intervjun varade i 1 timma och utfördes på SvK:s kontor i Sundsvall. Började jobba på SvK 2011 och arbetade dess för innan på Vattenfall.

Hans Pettersson 5 september 2012

Intervjun varade i 2 timmar och genomfördes på SvK:s kontor i Sundbyberg, dels i ett mötesrum och dels i kontrollrummet. Hans arbetar som DC-operatör sedan 2001 på SvK.

Innan har han arbetat inom andra områden i branschen och även i järnvägsbranschen. Under förra upphandlingen ansvarade han för stationsavtalet och för driftsfrågor samt för

utbildningar av stationsentreprenörerna.

98 Per Larsson, den 11 september 2012.

Intervjun varade i ca 3 timmar och utfördes på SvK:s kontor i Sundbyberg.

Per Larsson har jobbat på SVK sedan det bildades och har under hans tid på SVK varit ansvarig för tre upphandlingar. Idag är Per Larson pensionär sedan dryg ett år tillbaka.

Jörgen Remelin 12 september 2012

Intervjun varade i 1 timma och utfördes på SvK:s kontor i Sundbyberg. Jörgen arbetar som underhållsingenjör för stationer i område syd sedan 2,5 år tillbaka. Innan arbetade han på ABB service. På ABB service arbetade han mot olika beställare däribland SvK.

David Sundgren 10 oktober 2012

Intervjun varade i 1 timma och utfördes på SvK:s kontor i Sundbyberg. David är jurist och har arbetat som inköpare på SvK sedan augusti 08. Då började han genast arbeta med

underhållsupphandlingen som skulle äga rum 2011.

Lars Marketeg 10 oktober 2012

Intervjun varade i 2 timmar och genomfördes på SvK:s kontor i Sundbyberg. Marketeg började arbeta med underhåll år 1989 och då på Vattenfall. Då öppnades elmarknaden och stamnätet skulle separeras från andra nät vilket var Marketegs arbete. Han var sedan med när SvK bildades och arbetade fram det första underhållsupphandlingsunderlaget på SvK. Under 96 började han som underhållsutvecklare och 98 blev han VD för SwePol Link. Idag har SwePol Link sålts till SvK och Marketeg är pensionär men arbetar kvar med SwePol Link som konsult.

Lars Svensson 12 oktober 2012

Intervjun varade i 1 timme och utfördes via telefon. Lars började 1976 som montör och har sedan dess jobbat på Sydkraft, Elektrosandberg där han bland annat räknade på jobb. Sedan 97 har han arbetat på SvK som underhållsingenjör för ledningar i område syd.

Möten

Kontinuerliga veckomöten på måndagar

Dessa möten är för avdelningen AF och är till syfte att få alla på avdelningen medvetna och insatta i varandras arbeten under veckan. Det fans ett behov eftersom AF är utspridd över hela landet.

Styrgruppsmöte Vattenfall Service 6 september 2012

Medverkade vid ett styrgruppsmöte med Vattenfall Service. Under detta möte visades det att SvK fick visa vad VS hade gjort och inte hade gjort, inte tvärtom. Skogsbesiktningen

diskuterades och utbildningsincitamentet diskuterades. Mötet bekräftade många utav de problem som kommit fram under de intervjuer som vi utfört på SvK och hos entreprenörer.

Enhetsmöte, 30 augusti 2012

Mötet pågick i ca 3 timmar där Sundbyberg, Sundsvall, Åsbro och Halmstad var med via telefon och video. Under mötet diskuterades olika problem och åtgärder som ska utföras

99

under den närmsta tiden. Vi var med på mötet för att få en känsla av hur och varför enhetsmöten genomförs.

Kontrollanläggningsmöte, Fingrid, Statnett och SvK.

Deltog i ca 3 timmar på förmiddagen. Mötet hölls för att jämföra olika strategier för att styra underhåll och felavhjälpning på kontrollanläggningar. Mötet gav många inputs angående hur SvK i framtiden kan anpassa underhållsupphandlingen och avtalet för att säkra kvalité och kompetens i framtiden. Att mötet hölls visar också på att SvK är medvetna om problemen kring kontrollanläggning och att de vill se en förändring.

Möte angående underhållsrutiner på hemsidan.

Deltog i ca 3 timmar på förmiddagen. Mötet gick ut på att beskriva underhållsingenjörens uppgifter på ett överskådligt och aktuellt sätt på hemsidan. Vid mötet fick vi lämna de åsikter vi har fått utifrån vår undersökning. De förslag vi lämnade var uppskattade och vi fick även ännu mer insyn i arbetet i avtalet.

Dotterbolag till SvK

SwePol Link, Lars Marketeg, 10 oktober 2012

Under samma intervju som tidigare nämnts gick Marketeg genom sitt arbete på SwePol Link, hur de upphandlar entreprenörer, hur anbudsutvärderingen fungerar och hur underhållet styrs med hjälp av avtalet.

Gasturbinbolaget, Olof Selin, 17 oktober 2012

Intervjun varade i 1 timma och utfördes på SvK:s kontor i Sundbyberg. Gasturbinbolaget är ett dotterbolag till SvK men ska snart börja styras helt av SvK. Olof har arbetat som VD för gasturbinbolaget sedan 2002. Gasturbinbolaget använder sig av ett bonussystem som ersättningsform där entreprenörens vinst hänger på denna bonus. Det var ursprungligen Per Larsson som kom på detta system.