• No results found

Järnvägen Ostlänken och anknytande mellankommunala

In document Strategier för regional utveckling (Page 32-38)

5. Mellankommunala och regionala frågor i översiktsplaner

5.4 Järnvägen Ostlänken och anknytande mellankommunala

mellankommunala och regionala frågor i Linköpings

översiktsplanering

Kommunen och regionen

Linköpings kommun har idag 136 000 invånare och ökar med ca 1 000 invånare om året. År 2003 blev kommunen utnämnd till årets tillväxtkommun. Kommunen fick priset bl. a. för sitt långsiktiga ar- bete med att skapa tillväxt och för samarbetet med Norrköping.

Tillsammans har Norrköping och Linköping ca 260 000 invånare. Städerna ligger på endast 4 mils avstånd från varandra. De har stor betydelse för regionens utveckling och genom utökat samarbete kan regionen bli mera konkurrenskraftig. Städerna kompletterar varan- dra i flera avseenden och har tillsammans ett utbud som annars bara kan erbjudas i storstadsområden. Pendlingen mellan Linköping och Norrköping ökar och pendlingströmmarna mellan de båda städerna är bland de mera omfattande i landet.

Östgötaregionen är en funktionellt sammanhållen region samtidigt som den har ett allt mer utökat utbyte med Stockholmsområdet. Regionen har en befolkningskoncentration som ger goda möjlighe- ter till fortsatt utveckling av en väl fungerande regional arbets-, bostads- och studiemarknad. Regionen karaktäriseras av att det följaktligen finns två större städer med bara 25 minuters pendlings- avstånd emellan. Sett utifrån möjligheter till transporter finns det en bra grundstruktur för vägar och järnvägar, en ”rund region” som via vägar och järnvägar kan förstärka samband inom länet och utbyte med omgivande regioner. Det som utmärker regionens goda grund- struktur är ett kraftigt öst-västligt stråk med E4an och stambanan, ”mittaxeln”.

I planeringsarbetet talar man om Linköping – Norrköping som ”den fjärde storstadsregionen” och ett alternativ till Stockholm, en region som har en arbetsmarknad, ett universitet men två städer. Universitetets etablering i de två städerna har aktivt bidragit till att skapa förutsättningar för den fjärde största arbetsmarknads-

regionen. Kluster bestående av forskare och företag med tillväxtkraft har gett regionen möjligheter inom många områden. En viktig förutsättning för tillväxt i regionen är en effektiv infrastruktur. Ökad spårkapacitet och järnvägsutbyggnad av den s. k. Ostlänken (se nedan) har därmed stor betydelse för utvecklingen. Med Ostlänken blir pendlingstiden mellan Linköping och Norrköping bara 14 minu- ter.

Översiktsplanen

I Linköpings översiktsplan från 1998 är en av de viktigaste strate- gierna ”Verka för en utbyggd infrastruktur, väl fungerande bytes- punkter mellan olika trafikslag och utveckling av orter som kan sam- verka till en robust bostads-, service-, utbildnings- och arbetsmark- nad.” Översiktsplanen prioriterar utbyggnad av staden och de orter som har pendeltågstrafik. Kommunen pekar i översiktsplanen på att

den ökade rörligheten mellan regioner ger nya möjligheter, men också ökad konkurrens. Genom en förstärkt samverkan blir den to- tala dragningskraften till Östgötaregionen större än om varje kom- mun arbetar var för sig. Norrköping – Linköping har en nyckelroll i detta arbete men även mindre kommuner har betydelse.

I översiktsplanen framhålls att regionen måste vara tillräckligt stor i ett EU-perspektiv för att kunna hävda sig i konkurrensen. Snabbare förbindelser med bl. a. tåg bidrar till att större områden kan fungera tillsammans som en region. Kommunen anser i översiktsplanen att en framtida östsvensk region skulle kunna sträcka sig utanför Öster- götland och även innefatta Jönköping, Örebro och Nyköping. Sam- arbete mellan Norrköping och Linköping leder till många fördelar, t. ex. att göra regionen till ett attraktivt alternativ till de tre storstads- regionerna.

Arbete med en ny översiktsplan för staden Linköping pågår. Planen utgår från att Linköpings roll som en ”motor i regionen” bibehålles och utvecklas. Planens tyngdpunkt kommer att vara att analysera och redovisa övergripande strategier och strukturer. Genom att behandla och samordna strategiska frågor är ambitionen att skapa helhetssyn och långsiktighet i stadens utbyggnad. Översiktsplanen för staden utgår från perspektivet 200 000 invånare i kommunen utan att lägga fast något tidsperspektiv. Planen kommer också att på en mer konkret nivå behandla en utbyggnad till 150 000 invånare. Tillväxten i Linköping ses som en del av en regional expansion. Strukturstudier

Perspektivet med 200 000 invånare i Linköpings kommun skulle innebära en befolkningsökning på 50 procent. En kraftig ökning av befolkningen kräver tydliga strategier för hur Linköping ska byggas ut. Som ett underlag för det fortsatta översiktsplanearbetet har alter- nativa långsiktiga planstrukturer utarbetats. Syftet med struktur- studierna är att tidigt i arbetet med en översiktsplan för staden dis- kutera för- och nackdelar med olika grundstrukturer för den fram- tida bebyggelsen.

Ett antal mål har satts upp för Linköpings långsiktiga utbyggnad: • Linköping en kunskapsstad

• Innerstaden ett levande och regionalt centrum • Bra centrumstruktur med fungerande lokala centra • Förutsättningar för ett integrerat och tryggt samhälle • Vackert belägna boendemiljöer

• God tillgänglighet till viktiga målpunkter för alla

• God tillgång och tillgänglighet till parker och naturområden av god kvalitet

• Begränsat transportarbete, minskad andel biltrafik och ökad andel cykel- och kollektivtrafik

33 Mellankommunala och regionala frågor i översiktsplaner

• Rimliga nivåer på investeringar och driftskostnader för gator, parker etc.

• Långsiktigt hållbara tekniska försörjningssystem

De olika målen har operationaliserats i planeringarbetet. Genom att prioritera målen på olika sätt har tre olika planstrukturer utarbetats: ”Det goda lokalsamhället”, ”Stads- och regionförstoring” samt ”Vackert och centralt boende”. ”Det goda lokalsamhället” prioriterar sammanhållna stadsdelar med minst 3000 invånare, vilket ger under- lag för skola och butik. Detta ger en decentraliserad struktur. I alter- nativet ”Stads- och regionförstoring” prioriteras den levande stads- kärnan och en minskad andel biltrafik. Befolkningen koncentreras till centrala Linköping och till orter främst utmed järnvägsstråket mot Norrköping och Mjölby samt mot Motala. I alternativet ”Vackert och centralt boende” prioriteras områden som har god tillgänglighet till stadskärnan och som är vackert belägna, t. ex. vid åar och sjöar.

Kommunens arbete med långsiktiga bebyggelsestrukturer har vidgats till att omfatta även det regionala perspektivet. Det pågår för närvarande ett arbete med att analysera hur de olika alternativa strukturerna kan stödja regionala bebyggelse- och kommunikations- stråk.

Ostlänken

Ostlänkenprojektet omfattar en dubbelspårig cirka 150 km lång järn- väg mellan Järna och Linköping. Den ska ingå i ett trafiksystem för både regionala, interregionala, nationella och internationella behov. Den ska vara anpassad till höghastighetstrafik – snabbare än dagens X2000 – som ger betydligt kortare restider än dagens. Bytes-

punkterna bör ha hög tillgänglighet och tillräckliga utrymmen för anslutande buss-, bil- och cykeltrafik. Kommunen vill utveckla nuva- rande Linköpings resecentrum till en effektiv bytespunkt mellan alla trafikslag. Banverkets framtidsplan anger att Ostlänkens första del- etapp ska vara färdigställd före 2014. Bedömt resande vid Linköpings resecentrum är idag ca 5 milj. årspassagerare och när Ostlänken är färdig drygt 10 milj. årspassagerare.

Enligt kommunens underlag skulle Ostlänken ge regionen en av- sevärt bättre tillgänglighet till andra regioner, bl. a. arbetsmarknaden i Stockholmsområdet, men också vidgade möjligheter att stärka det regionala arbetsmarknadsområdet inom Östgötaregionen och mot angränsande regioner. Invånarna får därmed ökad tillgänglighet till ett större service- och kulturutbud samt en vidare arbets-, studie- och bostadsmarknad. Kapacitetsbrist på Södra Stambanan bedöms kunna bli ett hinder för den regionala utvecklingen och för fortsatt hög kvalitet på regionaltågstrafiken i Östergötland. Ostlänken är en nyckelfråga för utvecklingen av transportstråket ”Mittaxeln”, för utvecklingen inom Östgötaregionen, liksom för utvecklingen inom en ännu mer vidgad region.

Järnvägssystemet ”Nordiska triangeln” ska underlätta framtida transporter inom Skandinavien och med kontinenten. Den ska

Grundstruktur för järnvägar och vägar i östgötaregionen med transportstråket ”Mittaxeln”.

Nordiska triangeln med Ostlänken.

Käl la: Lin k ö p in g s k o mmun . Käl la: Lin k ö p in g s k o mmun .

35 Mellankommunala och regionala frågor i översiktsplaner

förkorta transporttiderna på järnväg och väg och viktiga stadscentra ska länkas till denna infrastruktur. Ostlänken ingår som den nordös- tra delen av ”Nordiska triangeln” och har nationell och internationell betydelse.

I juni 2001 startades ett kommunalt bolag, Nyköpings – Östgöta- länken AB, med syfte att verka för en utbyggnad av Ostlänken mellan Södertälje och Linköping samt att genomföra en förstudie för pro- jektet. Ägare till bolaget är berörda kommuner i de båda länen samt landstingen i Södermanland och Östergötland.

Banverket beslutade i april 2003 att godkänna den förstudie som bolaget genomfört. Banverket har också tagit över det fortsatta arbetet med Ostlänken och går nu vidare med järnvägsutredningar för höghastighetsbanan. Banverket genomför också en förstudie för sträckan Linköpings resecentrum till en punkt i Mjölby kommun där de nya spåren kan ansluta till Södra Stambanan.

Linköping och Norrköping planerar för fyra nya regionaltågssta- tioner i anslutning till befintliga tätorter och för att bygga ut en femte station mellan städerna.

37 Några viktiga slutsatser

In document Strategier för regional utveckling (Page 32-38)

Related documents