• No results found

– KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA

iSHARES VI PUBLIC LIMITED COMPANY

DEL 5 – KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA

KALLELSE utfärdas härmed till en Extra bolagsstämma för iShares VI public limited company (”Bolaget”) som kommer att hållas i BlackRocks lokaler, Floor 1, 2 Ballsbridge Park, Ballsbridge, Dublin 4, Irland den 16 mars 2016 klockan 10.30 (Irländsk standardtid) (eller så snart därefter som Systemsammanträdet [enligt definitionen i dokumentet där denna Kallelse ingår] har avslutats eller uppskjutits) i syfte att förrätta följande ärenden:

Ordinarie ärenden

1. Att överlägga om och, om så anses lämpligt, fatta följande beslut som beslut med enkel majoritet i Bolaget:

”ATT, förutsatt erforderliga majoriteters godkännande av Systemet (enligt definitionen i Skrivelsen som utfärdades av Bolaget den 8 februari 2016 [”Skrivelsen”]) vid Systemsammanträdet (i enlighet med Skrivelsen), godkänna Systemet (av vilket ett utskrivet exemplar har presenterats för denna stämma och i identifieringssyfte undertecknats av Ordföranden) i dess ursprungliga form eller med eller underkastat eventuella ändringar, tillägg eller villkor som godkänns eller påförs av Domstolen, och bemyndiga Bolagets styrelseledamöter att vidta alla sådana åtgärder som de anser nödvändiga eller lämpliga för att verkställa Systemet”.

Särskilda ärenden

2. Att överlägga om och, om så anses lämpligt, fatta följande särskilda beslut i Bolaget:

”ATT Bolagets nya Bolagsordning antas i den form som angavs av Ordföranden och presenterades på stämman, som ersättning för den befintliga Bolagsordningen med verkan från Stämmans avslutande”.

Versala termer som används men inte definieras i denna Kallelse ska ha samma innebörd som termerna har i de dokument där denna Kallelse ingår.

På uppdrag av Styrelsen

_______________________________________

CHARTERED CORPORATE SERVICES SEKRETERARE

Daterad denna dag den 8 februari 2016 Anmärkningar:

1. Erforderligt beslutsmässigt antal vid den Extra bolagsstämman utgörs av två andelsägare i Bolaget som har rätt att rösta om den föreslagna transaktionen och som närvarar personligen eller via ombud. Om beslutsmässigt antal inte närvarar inom en halvtimme från den tidpunkt som utsetts för den Extra bolagsstämman eller om beslutsmässigt antal upphör att närvara under stämman skjuts stämman upp till samma dag, tid och plats efterföljande vecka eller sådan annan dag på sådan annan tid och plats som Styrelsen fastslår. Om beslutsmässigt antal inte är närvarande på den uppskjutna Extra bolagsstämman inom en halvtimme från den tidpunkt som utsetts för mötet, så kommer var och en av Bolagets medlemmar som närvarar vid mötet att utgöra beslutsmässigt antal.

2. Endast de andelsägare i Bolaget som är registrerade i Medlemsregistret klockan 7.00 (Irländsk standardtid) den 15 mars 2016 eller, om den Extra bolagsstämman uppskjutes, klockan 7.00 (Irländsk standardtid) dagen före den dag som utsetts för den uppskjutna Extra bolagsstämman, har rätt att närvara, tala, ställa frågor och rösta vid den Extra bolagsstämman eller, om detta blir aktuellt, eventuellt uppskjutande därav. Antalet andelar för vilka du har rätt att rösta vid den Extra bolagsstämman bestäms med hänvisning till Medlemsregistret vid

Röstregistreringstidpunkten. Ändringar i Medlemsregistret efter denna tidpunkt beaktas inte när rätten för personer att närvara och/eller rösta vid den Extra bolagsstämman bestäms.

3. Observera att du endast har rätt att närvara och rösta på den Extra bolagsstämman (eller något uppskjutande därav) om du är registrerad andelsägare. Om du har investerat i Bolaget via mäklare, distributör eller annan mellanhand bör du kontakta denna enhet för att bekräfta din rätt att rösta. En andelsägare kan utse ombud som kan närvara, tala och rösta för dennes räkning.

Ombudet behöver inte vara medlem i Bolaget.

4. Bifogat finns ett Fullmaktsformulär avsett att användas av andelsägare som inte kan närvara vid den Extra bolagsstämman (eller något uppskjutande därav). För att Fullmaktsformuläret ska vara giltigt måste detta, i undertecknat original, samt eventuella fullmakter enligt vilka det undertecknats, mottas av Bolagsjuristen på adressen Taney Hall, Eglinton Terrace, Dundrum, Dublin 14, Irland eller på JPMorgan House, International Financial Services Centre, Dublin 1 (som är Bolagets registrerade adress), eller så måste en kopia skickas per fax till +353 (0)1 216 9866 eller per e-post till blackrock@corporateservices.ie, i samtliga fall minst 48 timmar före den tidpunkt som har utsetts för den Extra bolagsstämman (eller eventuellt uppskjuten stämma) eller, i händelse av en skriftlig omröstning som sker på annat sätt än vid, eller på samma dag som, den Extra bolagsstämman eller uppskjuten Extra bolagsstämman, minst 48 timmar före tidpunkten som har utsetts för den skriftliga omröstningen. Om Fullmaktsformuläret inte returneras inom den erforderliga tidsramen leder detta till att Fullmaktsformuläret blir ogiltigt och därför kommer ditt ombud inte ha rätt att rösta för din räkning och enligt dina anvisningar.

5. På den extra bolagsstämman ska beslut fattas av stämman genom handuppräckning såvida inte skriftlig omröstning vederbörligen har begärts före, eller vid tillkännagivandet av resultatet för, handuppräckningen. Såtillvida ingen skriftlig omröstning har begärts ska Ordförandens tillkännagivande om att ett beslut har godkänts, godkänts enhälligt, godkänts av en viss majoritet, förkastats eller inte godkänts av en viss majoritet samt en anteckning om detta i protokollet för den Extra bolagsstämman utgöra ett fullständigt bevis över detta faktum utan bevis över antalet eller andelen röster som registrerats för eller mot beslutet. Begäran om en skriftlig omröstning kan dras tillbaka innan omröstningen genomförs, men endast med Ordförandens godkännande, och en begäran som dragits tillbaka ska inte anses ogiltigförklara resultatet av en handuppräckning som tillkännagivits innan begäran gjordes. Vid en skriftlig omröstning har varje andelsägare i Bolaget som närvarar personligen eller via ombud en röst för varje andel som denne innehar.

iSHARES VI PUBLIC LIMITED COMPANY

FULLMAKTSFORMULÄR FÖR SYSTEMSAMMANTRÄDE

*Jag/vi _______________________________________________________________________

på __________________________________________________________________________

är Systemandelsägare i ovannämnda Bolag och utser härmed

________________________________ eller om *han/hon inte kan, Systemsammanträdets Ordförande eller om denne inte kan, en av Bolagets styrelseledamöter eller om han/hon inte kan, en företrädare för Chartered Corporate Services på Taney Hall, Eglinton Terrace, Dundrum, Dublin 14, Irland i egenskap av Bolagsjurist, eller en företrädare för BlackRock Asset Management Ireland Limited på JPMorgan House, IFSC, Dublin 1, Irland i egenskap av Bolagets Förvaltare, som *mitt/vårt ombud för att rösta för *min/vår räkning på Systemsammanträdet som hålls i BlackRocks lokaler, Floor 1, 2 Ballsbridge Park, Ballsbridge, Dublin 4, Irland den 16 mars 2016 kl. 10.20 och vid ett eventuellt uppskjutande därav.

Ange i tabellen nedan antalet Systemandelar för varje Fond som du vill att ska läggas FÖR och/eller MOT beslutet och antalet Systemandelar för varje Fond (i förekommande fall) för vilka du vill avstå från att rösta. Om du vill rösta FÖR eller MOT ett beslut med alla dina Systemandelar i en viss Fond eller om du vill avstå från att rösta för alla dina Systemandelar i en viss Fond anger du ett ”x” i aktuell ruta i nedanstående tabell för den Fonden. Om inga specifika röstningsinstruktioner ges kan ombudet rösta eller avstå från att rösta efter eget gottfinnande.

Versala termer som används men inte definieras i detta Fullmaktsformulär ska ha samma innebörd som termerna har i dokumentet daterat den 8 februari 2016 som medföljer detta Fullmaktsformulär.

Beslut Att godkänna Systemet

Fond

3. iShares Global Corporate Bond EUR Hedged UCITS ETF

(ISIN-KOD: IE00B9M6SJ31, DE000A1W2KG9)

4. iShares Global High Yield Corp Bond CHF Hedged UCITS ETF

(ISIN-KOD: IE00B988C465)

5. iShares Global High Yield Corp Bond GBP Hedged UCITS ETF

(ISIN-KOD: IE00B8KQFS66)

6. iShares J. P. Morgan $ EM Bond CHF Hedged UCITS ETF

(ISIN-KOD: IE00B9M04V95)

Beslut Att godkänna Systemet

8. iShares MSCI Emerging Markets Minimum Volatility UCITS ETF

Undertecknat/för och på uppdrag av

TEXTA DITT NAMN ELLER NAMNET PÅ FÖRETAGET FÖR VARS RÄKNING DU FYLLER I

Related documents