• No results found

Kultur- och utbildningsutskottet

verk-samheterna kultur, barnomsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, svenska för invandrare, uppdragsutbildningen, musikskola samt kommunens måltidsproduktion.

Grundskolans, barnomsorgens, kulturens, gymnasiesko-lans och den kommunala vuxenutbildningens verksamhe-ter regleras primärt av lagar, förordningar och läroplaner medan uppdragsutbildningen och musikskolan helt styrs genom kommunala beslut.

ÅRETS RESULTAT

Årets resultat 2016 för Kultur- och utbildningsförvalt-ningen visar en positiv avvikelse med 4 604 tkr i förhål-lande till verksamhetsbudgeten. Resultatet fördelas på de olika verksamheterna enligt tabellen som följer:

Under året har det bedrivits flertalet olika verksamhe-ter för nyanlända. Genom att organisera arbetet väl och bedriva en kostnadseffektiv undervisning har det gene-rerat ett stort ekonomiskt överskott i förhållande till den ersättning som eftersökts från Migrationsverket. Förvalt-ningen har även aktivt ansökt och erhållit statsbidrag för förskole- och skolverksamhet. Detta tillsammans med en effektiv och välorganiserad verksamhet har medför att förvaltningen visar ett positivt resultat.

PERSONALSTATISTIK

61

Lärartäthet Grundskola

Antal lärare: 102,65 (antal heltidstjänster) Lärartäthet inkl. särskola (elever/lärare): 10,66 Lärartäthet exkl. särskola (elever/lärare): 10,68

2016 ÅRS INRIKTNINGSMÅL

Att vara en attraktiv arbetsgivare.

Verksamhetsmål: Den uppgivna sammantagna arbetsgläd-jen hos personalen i förvaltningen ska uppgå till minst 7,5 på en tiogradig skala.

Nyckeltal: Följs upp via personalenkät. 7,5 av 10 möjliga.

Resultat: Målet anses uppnått i alla verksamheter. Resul-taten är tagna utifrån företagshälsans enkätundersökning samt ur Qualis kvalitetsgranskning som genomförts vid GKC. Ur rapporten ” Vi upplever GKC som en trygg och trivsam skola där det råder arbetsro. Den fysiska miljön är inbjudande och väl underhållen. Det inre klimatet är behagligt och elever och personal respekterar varandra”.

Att välkomna alla till en attraktiv kommun.

Verksamhetsmål: Andelens elever som väljer GKC ska vara motsvarande 60 % av kommunens avgångselever i åk 9.

Nyckeltal: Följs upp via systematiskt kvalitetsarbete. An-tagna elever i åk 1 skall motsvara 60 % av avgångseleverna i åk 9.

Resultat: Målet är uppnått.

Att Gnosjö kommun ska vara en attraktiv kommun för alla barnfamiljer.

Verksamhetsmål: Medverka till att kommunen kan erbjuda ett attraktivt kulturutbud för alla barnfamiljer.

Nyckeltal: Följs upp via systematiskt kvalitetsarbete.

Spridningen i olika verksamhetsformer skall vara minst 60 % av inköpta tjänster.

Resultat: Målet anses uppfyllt. Kulturutbudet har under året varit brett och riktats till flera målgrupper, däribland barnfamiljer och aktiva äldre med olika kulturformer såsom musik inom olika genrer, litteratur, konst, foto, barnteater och opera. Det har utförts genom konserter, författarsamtal, föreläsningar, utställningar, teaterföreställ-ningar mm.

Att verka för ökad brukarmedvetenhet.

Verksamhetsmål: Upprätthålla en god samverkan mellan hem och skola.

Nyckeltal: Följs upp via systematiskt kvalitetsarbete. Elev-råd, föräldrastyrelse, fokusgrupper eller motsvarande skall finnas på samtliga förskolor och skolor.

Resultat: Målet är uppfyllt på de flesta enheter. Majori-teten av skolorna har föräldrastyrelser eller motsvarande.

Inom gynmasieskolan finns det klassråd och elevråd och inom vuxenutbildningen finns vuxenstuderanderåd.

Att vara aktiv i miljö- och klimatfrågor.

Verksamhetsmål: Bidra till ökad kunskap om hållbar ut-veckling och hållbarhetsperspektivet.

Nyckeltal: Följs upp via systematisk kvalitetsarbete, elevenkät och medarbetarenkät. Alla förskolor och skol-enheter skall stödja barn och elever att bli mer handlings-benägna i frågor som gäller ”Hållbar utveckling” både ur ekonomisk, social och ekologisk aspekt. På en skala 1-10 med målet 7,5.

Resultat: Hållbar utveckling kan delas in i ekologisk-, social- och ekonomisk hållbarhet. Fokus är i detta sam-manhang lagd på social hållbarhet för GKC utifrån den mångfald av kulturer, skolformer, elevkategorier och åldrar som präglar skolan. Det yttersta målet är att vara integrationsskapande för invånarna i Gnosjö kommun.

Förskolorna arbetar på olika sätt med hållbar utveckling.

Källsortering, allemansrätt, och engagemang i skräpplock-ardagar är ytterligare exempel på aktiviteter som före-kommer i förskolan. Undervisning av ”hållbar utveckling”

Sjukstatistik

Sjukfrånvaro i timmar i % av tillgänglig arbetstid

2016 2015 2014

Totalt 5,6 6,0 5,1

Kvinnor 6,3 6,7 5,5

Män 1,4 1,9 3,1

29 år eller yngre 3,8 4,1 4,9

30 - 49 år 5,0 5,9 4,4

50 år eller äldre 6,9 6,5 6,0

Sjukfrånvaro >= 60 dgr

i % av total sjukfrånvaro 62,8 65,9 60,2

62

Verksamhetsmål: Öka andelen ekologiska råvaror i skol-måltiderna.

Nyckeltal: Uppföljning sker genom mätning av andelen ekologiska råvaror. Minst 20 % av inköpta råvaror skall vara ekologiska.

Resultat: Målet är inte uppnått.

Att värna om och utveckla det livslånga lärandet.

Verksamhetsmål: Gymnasieskolan vid GKC skall utveckla en generell och språklig kompetens så att de studerande ges möjlighet till ett livslångt lärande.

Nyckeltal: Följs upp via systematiskt kvalitetsarbete.

Andelen ungdomar som är etablerade eller studerande 2 år efter gymnasieskolan ska uppgå till 90 %.

Resultat: Målet är inte uppnått, även om Gnosjö ligger markant över genomsnittet i landet

Verksamhetsmål: Alla barn skall lämna årskurs 1 med en fungerande avkodningsförmåga (svenska).

Nyckeltal: Följs upp via schema språkutveckling i språk-utvecklingsplanen samt systematiskt kvalitetsarbete.

100 % av eleverna i årskurs 1 skall klara avkodning.

Resultat: Målet är ej uppnått, ett fåtal elever har inte fungerande avkodningsförmåga. Lå 2016/2017 börjar vi använda Skolverkets bedömningsstöd för åk 1-3 för att än bättre följa upp elevens utveckling.

Att alla kommunens kärnverksamheter skall bedrivas med god kvalitet.

Verksamhetsmål: Andelen godkända elever på Nationella prov i matematik skall uppgå till minst 93 %.

Nyckeltal: Följs upp via systematiskt kvalitetsarbete. 93 % godkända på nationella prov i matematik i grundskolan.

Resultat: Målet är uppnått i årskurs 6. En orsak till att målet inte nås fullt ut är att många av de nyanlända elev-erna har brister i språket och låg eller ingen skolbakgrund.

Verksamhetsmål: Det genomsnittliga meritvärdet för elev-erna i årskurs 9 skall uppgå till lägst 210 poäng.

Nyckeltal: Följs upp via systematiskt kvalitetsarbete. Me-av alla aspekterna genomförs kontinuerligt i grundskolan.

Om ekonomiska förutsättningar ges för miljöstationer på alla enheter kan målet uppnås.

ritvärde om minst 210 poäng i slutbetyg i årskurs 9.

Resultat: Målet är ej uppnått.

Verksamhetsmål: Vi skall med en professionell undervis-ning möta alla barn och elevernas behov.

Nyckeltal: Följs upp via systematiskt kvalitetsarbete/resul-tat. Elevernas måluppfyllelse med ett slutbetyg på lägst E i årskurs 9.

Resultat: Målet är ej uppnått.

Att Gnosjö kommun ska verka för ett rikt kulturliv.

Verksamhetsmål: Musikskolan skall erbjuda alla plats som söker.

Nyckeltal: Följs upp via antagningsstatistik. 100 % av de som söker skall få en plats.

Resultat: Målet är uppnått.

Verksamhetsmål: Kultur- och biblioteksverksamheten skall utvecklas i enlighet med det kulturpolitiska programmet och med biblioteksplanen.

Nyckeltal: Följs upp via systematiskt kvalitetsarbete. Ett riktmärke på 100 % att verksamheten utvecklas i riktning mot uppsatta mål i det kulturpolitiska programmet.

Resultat: Målet är uppnått. Verksamheten har utvecklats i enlighet med det kulturpolitiska programmet och extra vikt lagts vid att öka tillgängligheten samt satsningar på olika språkgrupper.

FRAMÅTBLICK

Oron i vår omvärld har fått till följd att det flyttat många nyanlända från Somalia och Syrien till vår kommun. Det har medfört att vi fått anpassa vår organisation till dessa förhållanden och det kräver en stor flexibilitet.

Det är glädjande att den nya förskolan kommer stå klart för uppstart i februari 2017. Förskolan har utrustats med ett tillagningskök och det kommer börja en måltidsinspi-ratör som är en del av den fortsatta utvecklingen i hela kommunen för måltidsverksamheten.

Behovet av barnomsorg fortsätter att öka i hela kommu-nen och under 2017 kommer en ny förskola i Åsenhöga med 2,5 avdelningar att börja byggas. Behovet av lokaler är även stort på fler håll i verksamheten. En ombyggna-tion skulle behövas för att anpassa lokalerna efter rådande

63

förhållanden.

Det är ytterst glädjande att GKC är populärt bland våra ungdomar och att söktrycket är stort. Vi har även sett att ungdomar från grankommunerna väljer GKC som skola.

Detta tillsammans med många vuxen- och SFI-studeran-de gör GKC till en framgångsrik verksamhet.

Kultur- och biblioteksverksamheten har utvecklats väl i kommunen. Nytt för 2017 är att det kommer hållas ett kulturting för att diskutera hur kulturverksamheten kan utvecklas ytterligare. Genom ett integrationspro-jekt som vänder sig till ungdomar kommer det starta en kulturklubb där de ska få ta del av olika kulturaktiviteter i kommunen. Materialet som används kommer översät-tas till olika språk samt kommer tolkar att närvara vid aktiviteterna.

INVESTERINGSREDOVISNING

Totalt har det genomförts investeringar för 2 362,9 tkr på Kultur- och utbildningsförvaltningen. Det har skett upp-rustning och förbättringar på flera enheter i organisatio-nen. Fördelningen av investeringar på respektive område ser ut enligt följande:

Gemensam adm: 361,2 Grundskolan: 559,5 GKC: 856,1 Barnomsorg: 526,5 Kulturverksamheten: 59,6

De investeringar som genomförts är bland annat att köket i Rosendal har uppdaterats med en ny ugn.

I Hillerstorps skola ha skolmatsalen fått nya möbler och ljudabsorberande skärmar och träslöjdssalen har fått ett nytt ventilationssystem. Samtidigt har skolan anpassats för att göras mer tillgänglig. På Bäckaskolan har både textil- och träslöjdssalarna försetts med ny utrustning.

Skolorna har även fått vagnar till de surfplattor som anskaffats till årskurs 1-3.

GKC har beviljats 1 000 tkr investeringsmedel för att uppdatera maskinparken. En maskin har införskaffats under året och ytterligare en kommer köpas in under 2017. Skolan har även utrustats med nya möbler och utbildningsutrustning.

Byggnationen av Bäckalyckans förskola har pågått under året och kommer färdigställas under nästkommande år.

Inköp av inventarier och lekmaterial har redan påbörjats och kommer fortlöpa under 2017. Utemiljön på

försko-lorna har även utrustats med bland annat solskydd.

Biblioteket har utrustats med en ny utlåningsdisk samt har konst köpts in enligt rådande konstpolicy.

64

Socialutskottet

NÄMNDEN/UTSKOTTET/AVDELNING-ENS UPPGIFTER

Socialutskottet ansvarar för vård och omsorg av äldre och funktionshindrade personer i kommunen. I socialutskot-tets ansvar ingår också individ- och familjeomsorg som berör bland annat, försörjningsstöd, barn- och ungdoms-vård, missbrukarungdoms-vård, familjefrid. Andra uppgifter som ligger inom utskottets ansvar är att vara huvudman för flyktingverksamhet och arbetsmarknadsenheten.

ÅRETS RESULTAT

Socialförvaltningen redovisar för 2016 totalt ett minus på -16,5 mkr. Varav:

Socialförvaltningen gemensamt +0,2 mkr, Arbetsmarknadsenheten + 1,1 mkr, Individ- och familjeomsorgen – 6,5 mkr, Funktionshinderomsorgen – 1,4 mkr, samt Äldreomsorgen – 9,9 mkr.

Socialförvaltningen har under året kommit med åtgärder för att komma tillrätta med de senaste årens underskott.

Bland annat har personalen engagerats via två workshops och en åtgärdsplan presenterats i juni. Rekryteringen av personal har varit svårt. Två verksamhetschefer och

tjäns-ten som utvecklingsledare har varit vakanta under delar av året. Under året har arbetet med att implementera ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete påbörjats.

Arbetsmarknadsenheten redovisar ett resultat på 1,1 mkr vid årets slut. Arbetsmarknadsenheten har haft ett fram-gångsrikt år med flera jobbskapande projekt. Ett av dessa är projektet Vidare i Gnosjö som har haft 29 deltagare under året varav 10 har gått vidare till arbete.

Försörjningsstödet uppvisar under 2016 en positiv ut-veckling och uppgick till 5,7 mkr utbetalt till totalt 793 hushåll. Ett tydligt fokus på att ge människor rätt stöd och möjligheter till egen försörjning har gett resultat.

Inom funktionshinderomsorgen har osäkerheten kring försäkringskassans hårdare bedömningar oroat under året. Ett ärende har ersättningen dragits in för från och med februari 2017. Sedan tidigare är två ärenden i rätten.

Funktionshinderomsorgen fick under året ett mycket gott omdöme i Kommunens Kvalitet i Korthet med 48/50 i betyg.

Individ och familjeomsorgens underskott beror framför allt på höga kostnader för placeringskostnader för barn och ungdomar med -1,1 mkr och för vuxna missbrukare

Verksamhetsberättelse

Verksamhetens intäkter 80,5 81,1 78,2

Verksamhetens kostnader 247,0 263,6 258

Verksamhetens nettokostnad 166,5 182,5 179,8

Kapitalkostnad 0,5 1,2 1,0

Kommunbidrag (skattefinansierad del) 167,0 167,0 162,8

Bidrag till förändring av eget kapital 0,0 -16,5 -18,1

Investeringar (netto) 0,5 1,8

Ordförande: Maria Sandberg Chef: Iréne Bengtsson

65

(tusen kronor)

Barn och unga 2016 2015 2014

Familjehem B o U1 5 261,1 5 470,0 4 092,2 Institution B o U1 4 111,5 3 060,5 4 438,0

Institution F o B2 0,0 648,5 0,0

Övriga placeringar 641,1 500,1 547,1

Kostnader B o U1 10 013,7 9 679,1 9 077,3

Vuxna

Institution vuxna 6 799,1 5 427,2 1 828,0

Övriga vuxenplac. 330,4 65,8 111,9

Kostnader vuxna 7 129,5 5 493,0 1 939,9

Personalstatistik

2016 2015 2014

Antal anställda 371 361 352

varav Tillsvidare 322 331 296

varav Visstid 49 30 56

Heltid 294 280 256

Deltid 77 81 96

Kvinnor 323 327 322

Män 48 34 30

Sysselsättningsgrad

medel i % 94 93 92

Medelålder 42 43 43

Antal årsarbetare 348 338 325

med -4,2 mkr. Individ och familjeomsorgen har under året haft hög personalomsättning, med bland annat två nya sektionschefer och nyrekryteringar på samtliga social-sekreterartjänster inom barn och unga. Till följd har man även haft extern personal inhyrd periodvis.

Äldreomsorgens underskott på sammanlagt 9,8 mkr fördelas på hemtjänsten – 4,5 mkr, hemsjukvården -1,7, särskilt boende -3,1 mkr, och köpta platser -0,5 mkr.

Hemtjänsten har haft en omfattande volymökning under året vilket har medfört ett ökat tryck på både hemsjukvår-den och hemtjänsten. Hemsjukvårhemsjukvår-den hade under våren svårigheter att rekrytera nattsjuksköterskor vilket gjorde att bemanningsföretag behövde användas. En kraftig ökning i behovet av korttidsplatser under hösten gav till resultat att färdigbehandlade patienter fick stanna på sjukhuset längre, vilket gav höga kostnader.

Sjukstatistik

Sjukfrånvaro i timmar i % av tillgänglig arbetstid

2016 2015 2014

Totalt 6,0 5,0 4,6

Kvinnor 6,4 5,2 4,7

Män 4,4 3,1 3,7

29 år eller yngre 5,9 2,9 2,7

30 - 49 år 5,0 4,7 4,6

50 år eller äldre 7,6 6,4 5,7

Sjukfrånvaro >= 60 dgr

i % av total sjukfrånvaro 47,0 46,1 57,8

1 Inkluderar både socialförvaltningen och flyktingverksamheten

1B o U är barn och unga 2F o B är förälder och barn

PERSONALSTATISTIK

1

Placeringar

66

2016 ÅRS INRIKTNINGSMÅL

Under 2016 har Socialutskottet haft 20 st. ordinariesam-manträden samt 3 st. extrasamordinariesam-manträden.

Att arbeta för ett effektivt resursutnyttjande där befint-lig kompetens tas tillvara.

Verksamhetsmål: Att hushålla med resurser på bästa sätt Nyckeltal: Budget i balans

Resultat: Målet uppnått inom AME. Målet är ej uppnått i resterande verksamhet

Att vara en attraktiv arbetsgivare.

Verksamhetsmål: All personal med årsarbetstid har sin önskade sysselsättningsgrad

Nyckeltal: Andel med önskad sysselsättningsgrad Resultat:100 %

Att vara en attraktiv arbetsgivare.

Verksamhetsmål: Att socialförvaltningsförvaltningen har en tydlig introduktion

Resultat: Målet är delvis uppnått. Det saknas en för-valtiningsgemensam introduktion

Att vara en attraktiv arbetsgivare.

Verksamhetsmål: Kompetensplaner för alla medarbetare Resultat: Målet är delvis uppnått.

Att verka för ökad brukarmedvetenhet.

Verksamhetsmål: Ökad användning av blanketter Nyckeltal: Antal inlämnade blanketter

Resultat: Totalt har 18 blanketter inkommit under 2016.

15 inom äldreomsorgen och tre inom individ och famil-jeomsorgen

Att verka för ökad brukarmedvetenhet.

Verksamhetsmål: Att arbeta aktivt med brukarmedverkan inom psykiatrin.

Resultat: Målet är uppnått

Att verka för ökad brukarmedvetenhet.

Verksamhetsmål: Brukarundersökningar i varje verksamhet Resultat: Målet är uppnått

Att Gnosjö kommun ska verka för ett rikt kulturliv.

Verksamhetsmål: Att det finns en variation av kultur- och fritidsaktiviteter inom funktionshinderomsorgen Resultat: Målet är uppnått

Att Gnosjö kommun ska verka för ett rikt kulturliv.

Verksamhetsmål: Att främja kultur- och fritidsaktiviteter hos deltagare i arbetsmarknadsenheten

Resultat: Målet är uppnått

Att inspirera till nya näringsgrenar

Verksamhetsmål: Att fler personer blir självförsörjande. Att AME tillsammans med IFO arbetar för att kommunens kostnader för försörjningsstöd minskar.

Resultat: Målet är uppnått

Att vara en attraktiv kommun för barnfamiljer.

Verksamhetsmål: Att utredningstiden inom barn- och unga sektionen på IFO är högst fyra månader.

Resultat: Målet är inte uppnått

Verksamhetsmål: Att samtliga barn och unga med insatser har en genomförandeplan.

Resultat: Målet är inte uppnått

Att kommunens verksamheter ska bedrivas med god kvalitet.

Verksamhetsmål: Att all personal har aktuell information om sekretess, tystnadsplikt, Lex Sarah, Lex Maria, mutor och bestickning.

Resultat: Målet är uppnått

Verksamhetsmål: Att tiden från första kontakt till besök hos handläggare inom ekonomiskt bistånd är så kort som möjligt.

Resultat: Målet är inte uppnått

67

Verksamhetsmål: Att personer med missbruk som får en insats får hjälp med stöd av beprövade metoder.

Resultat: Målet är uppnått.

Verksamhetsmål: Att arbeta med förebyggande insatser inom äldreomsorgen.

Resultat: Målet är delvis uppnått.

Verksamhetsmål: Att det finns en hög tillgänglighet hos bisståndshandläggarna.

Resultat: Målet är uppnått.

Verksamhetsmål: Att samtliga som söker biståndshandläg-gare får muntlig och skriftlig information vid utredning och beslut.

Resultat: Målet är uppnått.

Verksamhetsmål: Att vårdtagare och anhöriga ska vara nöjda med palliativ vård i livets slutskede.

Resultat: Målet är uppnått.

Verksamhetsmål: Att beviljade insatser är flexibla utifrån den enskildes behov. Att erbjuda ”vård på hemmaplan”.

Resultat: Målet är inte uppnått

FRAMÅTBLICK

Ekonomin är fortfarande i fokus för verksamheterna och att genomföra de påbörjade åtgärderna med engagemang från medarbetarna. Under 2017 kommer brukarfokusera-de förbättringsarbeten att genomföras i flera verksamheter samt utveckling av hemmaplanslösningar.

Fortsatt process för samarbete med regionförbundet för att utveckla kompetensutveckling inom försörjningsstöd och integration.

Nya vårdformer med ett ökat inslag av modern teknik utvecklas kontinuerligt och fortsatt arbete genomförs med att prova nya arbetsmetoder med hjälp av modern teknik, exempelvis utvecklandet av fjärrtillsyn.

INVESTERINGSREDOVISNING

Med det ansträngda ekonomiska läget under 2016 har förvaltningen hållit nere på investeringar. Totalt för

för-valtningen gjordes investeringar för 516 tkr. Vilket är 909 tkr lägre än budget.

På IFO:s lokaler gjordes en ombyggnation 2015. 19 tkr av detta har hamnat under 2016. Inga övriga investeringar gjorda.

Det har investerats i ny städmaskin till särskilda boendet, till en kostnad av 89 tkr. Skyltar till Rosendal samt upp-gradering av kontorsmöbler har också skett under 2016 till en kostnad av 106 tkr.

Hemtjänsten har köpt in verktyg för lyftning, samt investerat i nya mobiltelefoner. Även hemsjukvården har investerat i nya hjälpmedel. T.ex. har en bladderscanner köpts in under året. Totalt 284 tkr.

En massagefåtölj har köpts in till dagverksamheten inom funktionshinderomsorgen till en kostnad av 18 tkr.

68

69

NYfiket i Gnosjö.

Arbetsmarknadsenhet

2016 2015 2014

Antal deltagare 132 119 109

Antal pers i

arbete/studier 50 29 25

varav anställd i kvalitetshöjande

resursjobb 5 4 4

Individ- och familjeomsorg

2016 2015 2014

Ekonomiskt bistånd/

familj och mån (kr) 7 220 5 819 6 147 Placeringar

Familjehem barn 23 21 20

Institution barn och

unga 3 8 8

Institution vuxna 14 15 8

Antal vårddygn 2 706 1 659 489

Familjehem vuxna 0 0 0

Äldreomsorg

- kostn/plats (tkr) 590,8 594,8 520,0 -kostn/plats exkl

lokalkostn (tkr) 504,3 511,9 445,5

Bäckgården

- platser 26 26 26

- beläggning % 99 97 97

- kostn/plats (tkr) 599,4 670,0 602,3 -kostn/plats exkl

lokalkostn (tkr) 504,3 557,3 506,6

Hamngården

- platser 8 8 8

- beläggning % 81,28 97 97

- kostn/plats (tkr) 775,5 670,6 655,6 -kostn/plats exkl

lokalkostn (tkr) 664,8 580,0 470,3

Hemtjänsten Beviljade timmar i

hemtjänsten 52 525 51 348 46 529

Delegerade

hemsjukvårds-uppgifter 12 725 13 177 9 732

Antal brukare/mån

i hemtjänsten 268 180 236

Beviljade timmar i

anhörigvård 2 700 2 700 3 240

Antal brukare/mån i

anhörigvård 2 2 3

Hemsjukvården

Antal inskrivna brukare 263 278 224

(u.s. - uppgifter saknas) Funktionhinderomsorg

2016 2015 2014

Personlig assistans - antal grupper med

assistansersättning 13 12 14

- antal grupper utan

assistansersättning 6 6 8

- antal tim utan

assistansersättning 11 172 11 890 15 612

Övriga LSS insatser

Ledsagarservice 8 10 13

Kontaktperson 17 17 14

Avlösarservice 0 1 1

Korttidsvistelse 11 10 10

Korttidstillsyn barn

över 12 år 3 8 5

Barn i bostad med

särskild service 1 3 2

Barn i familjehem 0 0 0

Vuxna i bostad med

särskild service 27 27 27

Daglig verksamhet

perskrets 1 o 3 26 25 26

FA K TA R U TA

70

NÄMNDEN/UTSKOTTET/AVDELNING-ENS UPPGIFTER

Avtalet med Migrationsverket avseende flyktingmotta-gande tecknades 2014 och omfattar 25 personer.

Avtalet från 2014 med migrationsverket avseende 8 platser, 4 asylplatser och 4 för permanent uppehållstill-stånd, för ensamkommande barn var aktivt under 2015.

I januari 2016 tecknades ett nytt avtal med 60 platser för ensakommande barn, varav 50 för asylsökande och 10 för permanent uppehållstillstånd. Migrationsverket har i och med sina nya ersättningsregler sagt upp samtliga avtal för ensamkommande barn och avtalet med Gnosjö Kommun upphör att gälla 31 mars 2017.

ÅRETS RESULTAT

Related documents