• No results found

Lokalgata Liten

In document RIKSTENS FRILUFTSSTAD DEL 4 (Page 131-149)

De minst trafikerade stråken kan utformas med en mer intim belysning på lägre nivå. Detta markerar att större försiktighet och lägre hastigheter gäller.

För att behålla samma belysningsnivå och kvalitet och därmed det totala helhetsintrycket ska belysningsrekommendationerna från VGU följas även här.

Armaturförslag

Samma stolpar och armaturer kan användas som för lokalgator.

Variation kan skapas genom lägre stolphöjder, lägre lampeffekter och varierande placeringar. Detta ska göras genom speciell hänsyn till träd och övrig vegetation. Även pollare kan användas för belysning av vegetation och platser.

Ett alternativ till CitySoul kan vara Philips CitySpirit street. Den har ett liknande formspråk men bryter av lite för att markera den mindre skalan.

Philips city spirit

CitySoul Elipt

11

”Stigarna inom skogsområden och på längre avstånd från bostäder ska utformas med god sikt utan buskage eller annan skymmande vegetation.”

Gång- och cykelvägar i direkt anslutning till bilvägar belyses fullt ut. I anslutning till huvudgator på samma sida som gatubelysning får gång- och cykelvägen ljus genom

bakåtreflektion från trafikarmaturerna, för belysning av gång- och cykelväg på motstående sida monteras särskilda stolpar för ändamålet. Stolpar monteras i bakkant av gång- och cykelväg. Hänsyn tas här för att minimera bländning och spilljus efter samma koncept som övrig miljö, belysa inte lysa.

Gång- och cykelvägar och stigar inom skogsområdena som inte belyses kan förses med effekt- och orienteringsbelysning vid anslutningar till större vägar och vid noder och fonder. Här får också hänsyn tas till de tekniska möjligheterna att installera armaturer och matningskablar.

Armaturförslag:

Philips CitySoul mini med asymmetrisk trafikreflektor.

Samma armatur som rekommenderas för belysning av lokalgator. Styrkan på ljuskälla får avgöras efter gång- och cykelvägens placering och behov. Rekommenderad ljuskälla är metallhalogen 35 W. Vidare beräkningar får avgöra stolpavstånd och styrka på ljuskällan.

Förhandsberäkningar ger ett fullgott resultat med ett stolpavstånd på 26 meter vid en stolphöjd på 4.5 meter. På G/C vägar rekommenderas att inte använda armaturarm.

Detta för att särskilja G/C vägen från lokalgator.

Alternativt kan Wendler ”eklatec” elipt användas. En armatur med likvärdigt formspråk och funktion.

Vid orienteringsbelysning efter gångstigar kan pollare användas alternativt markstrålkastare. Rekommenderad pollare är Ray från Elektroskandia då bestyckad med LED ljuskälla. Alternativt kan Origo från AteljéLyktan användas om man vill ha en symmetrisk ljusbild.

Även vid användande av markstrålkastare rekommenderas LED-bestyckning. Detta för att säkerställa driftsäkerheten.

Utbudet av markstrålkastare och pollare är stort med likartad kapacitet. Konstruktion och hållbarhet är viktiga kriterier för val av armatur.

Philips Pompei

Pollare Ray Pollare Origo

12

av friluftsstaden kan man arbeta mer med att belysa ytor och vegetation istället för att variera i belysningsstyrka. Det kan också bli för markant och kontrastrikt att endast belysa gångstråken. En samordning med landskapsarkitekter vid anläggning av parker är en viktig del av belysningsprojekteringen.

Armaturförslag:

Efter gångstråk kan samma armatur användas som på gång- och cykelvägar, med anpassad stolphöjd och ljuskälla kan denna även användas vid belysning av öppna platser. Pollare kan med fördel användas vid belysning av vegetation tillsammans med markstrålkastare.

En intressant armatur för att belysa ytor och objekt i parkmiljö är Thorn Alumet stage. Den har 4 st små LED strålkastare som kan konfigureras till olika ljusbilder för att belysa objekt och ytor.

Belysning av olika ytor skapar en intimare känsla i parker och bidrar till parkens identitet, vilket leder till en ökad känsla av trygghet.

Belysning av träd gör att det blir lättre att orientera sig i parker, vilket leder till en ökad känsla av trygghet

13

planerade rondeller. Detta kan vara ett bra sätt att skapa en god orienteringsförmåga och bli ett genomgående koncept för friluftsstaden.

Fasadbelysning av framträdande och karaktärsfulla byggnader, särskilt de äldre befintliga ger en bra effekt och lättar också upp omgivningen samt ger orienteringspunkter.

Armaturförslag:

Effektbelysning kan kräva ett varierande val av armaturer för olika objekt. Tidigare föreslagna markstrålkastare passar främst för belysning av träd och till viss del för fasadbelysning.

Problem med montering intill fasader kan göra att strålkastare på stolpar intill fasader kan vara lämpligare ibland. Passande strålkastare med användbara tillbehör såsom filter och bländskydd erbjuds från flera leverantörer.

Några förslag: Philips med Graze, Burst eller DecoFlood-sortimentet. Thorn med Contrast sortimentet eller Fergin med Meyer sortimentet. Vid effektbelysning kan LED strålkastare användas då det möjliggör användande av olika färgtemperaturer och färger på ljuset.

Bergvägg vid Kanslivägen.

Tallbestånd norra änden av Kanslivägen

Exploateringsavtalet, mellan Riksten Friluftsstad AB, nedan benämnd Säljaren, och Botkyrka kommun, nedan benämnd Kommunen, avseende detaljplan beträffande Rikstens friluftsstad del 4 nr 36-16X.

Inledning/ bakgrund

Kommunen och Säljaren har ingått ett ramavtal, godkänt av kommunfullmäktige i Botkyrka kommun 2017-06-20, nedan benämnd Ramavtalet, och enligt Ramavtalet skall Kommunen projektera och bygga ut samtliga allmänna anläggningar som är nödvändiga för genomförandet av respektive detalj-plan från och med detaljdetalj-plan etapp 4 och framåt.

Enligt exploateringsavtalen mellan Kommunen och Säljaren för detaljplanerna för etapp 1-3, har Sälja-ren på uppdrag av Kommunen projekterat och byggt ut samtliga allmänna anläggningar som är nöd-vändiga för genomförandet av dessa detaljplaner.

Säljaren kommer inte att utföra några exploateringsarbeten i egen regi inom kvartersmark utan Säljaren kommer att försälja all kvartersmark till andra byggherrar/ bolag, nedan benämnd Bolaget.

Enligt Exploateringsavtalet förbinder sig Säljaren att vid försäljning av kvartersmarken överföra Sälja-rens åtaganden i Exploateringsavtalet till Bolaget.

Med anledning av detta har Kommunen och Säljaren kommit överens om att överförandet av Säljarens åtaganden i samband med Säljarens försäljning av kvartersmarken enligt ovan, sker genom att ett sepa-rat avtal tecknas mellan Kommunen och Bolaget som förvärvar kvartersmarken av Säljaren. Säljaren ansvarar för att detta avtal biläggs avtalet mellan Säljare och Bolaget.

§ 1 Allmänna villkor

1.1. Avtalsområdet

Detta avtal omfattar åtaganden inom det geografiska område som har markerats i bilaga 1, nedan kallat Avtalsområdet.

1.2. Detaljplan

Som grund för exploateringen ska gälla förslag till detaljplan beträffande Rikstens frilufts-stad, del 4, nr 36-16X daterad mars 2018, bilaga 2, nedan kallad Detaljplanen.

§ 2 Tidplan och samordning/ Tillträdestider

2.1. Tidplan och samordning

Kommunen och Säljaren ska i god tid före upphandling av byggnation av allmänna anlägg-ningar upprätta och överenskomma om en samordnad tidplan för genomförandet av Kommu-nens och Bolagets arbeten. Kommunen tar initiativ till upprättande av tidplanen. Förslag till huvudtidplan för utbyggnad av allmänna anläggningar finns i bilaga 3.

etappindelning. Inför upphandling av utbyggnad allmänna anläggningar, ska Säljaren och Kommunen vara överens om en grov tidplan.

Tillträde till kvartersmark kan tidigast ske, när allmän plats, ledningar och gata upp till ag, är utbyggda och besiktade för varje etapp.På initiativ av Kommunen kallar Kommunen Säljaren och Bolaget till startmöte för genomgång av exploateringsförutsättningarna i god tid, minst en månad innan Kommunens utbyggnad av allmänna anläggningar påbörjas.

Arbeten på kvartersmark och allmän platsmark ska i största möjliga utsträckning samordnas.

Kommunen och Bolaget har samordningsansvar enligt arbetsmiljölagen inom respektive ar-betsområde enligt ovan.

§ 3 Utbyggnad av kvartersmark / Avtalsområdet

3.1 Utformning

Bolaget svarar för och bekostar samtliga arbeten inom Avtalsområdet.

Utformningen ska ske med Kvalitetsprogram daterat 2017-12-04 nedan benämnd Kvalitetsprogrammet (bilaga 4), Miljöåtgärdsprogram daterat 2003-12-19 och reviderat 2012-05-16, nedan benämnd Miljöåtgärdsprogrammet (bilaga 5) och Belysningsprogram da-terat november 2005 och reviderat 2012-05-16, nedan benämnd Belysningsprogrammet (bi-laga 6),

Innan bygglov söks ska Bolaget och Kommunen ha ett avtalsuppföljningsmöte, där Bolaget ska visa hur man följer ovanstående program, som utformning av ev. lokalgator, dagvatten-hantering, parkering mm i enlighet med bilaga 7. Bolaget ska kalla Kommunen i god tid, dock senast 3 månader innan bygglovsansökan sker.

3.2 Syn

Innan Bolagets arbeten med utbyggnad av kvartersmark påbörjas, ska en dokumenterad ge-mensam syn av närliggande vägområde utföras av Bolaget tillsammans med ansvarig väghål-lare.

Innan ovanstående arbeten påbörjas ska Bolaget även informera berörda fastighetsägare om Bolagets arbeten.

Inom Bolagets åtaganden ingår jämväl att bekosta och iordningställa eventuella skador, som orsakas av Bolaget eller någon för vilken Bolaget ansvarar, som uppstår under byggnadstiden på intilliggande fastigheter, gator och parkanläggningar inklusive gatubelysning.

Om Bolaget inte fullgör sina åtaganden äger Kommunen rätt att åtgärda brister efter Bolagets godkännande och på Bolagets bekostnad. Akuta eller allvarliga brister äger Kommunen rätt att åtgärda på Bolagets bekostnad efter samråd med Bolaget.

Före byggstart ska Bolaget på egen bekostnad sätta upp en väl synlig informationstavla, på eller i anslutning till Avtalsområdet, vilken beskriver och informerar om det aktuella exploa-teringsprojektet. Bolaget ska vidare informera närboende/närliggande fastighetsägare om ex-ploateringsprojektet i god tid innan byggstart och när så bedöms befogat under genomföran-detiden.

3.4 Teknisk försörjning 3.4.1 VA

Villkor för VA-anslutning regleras enligt Kommunens vid varje tillfälle gällande VA-taxa.

Anslutningsavgift för vatten, spill- och dagvatten ska betalas av Bolaget till VA-huvudmannen (f n Tekniska nämnden) enligt Kommunens vid varje tillfälle gällande VA-taxa.

Vid gemensamma VA-ledningar, ansvarar Bolaget för att en mätarbrunn eller motsvarande enligt publikation P100 kallvattenmätare installeras på kvartersmark så nära koppling till allmän anläggning som möjligt.

3.4.2 Vattenskydd och dagvatten

Bolaget är medveten om att delar av Avtalsområdet ligger inom vattenskyddsområde för Tullinge vattentäkt med de särskilda krav som kan ställas på anläggning och byggande med anledning av detta. T ex ska spillvattenledningar utföras med teknik som är täta under ledningarnas tekniska livslängd.

Särskild hänsyn skall därför tas till hur dagvatten hanteras inom Avtalsområdet. Bolaget svarar för att riktlinjer i Miljöåtgärdsprogrammet och Kommunens dagvattenstrategi antagen av fullmäktige 2012-11-22, nedan benämnd Kommunens dagvattenstrategi, ska följas inom kvartersmark. Dagvatten från kvartersgator får inte infiltreras utan ska efter fördröjning kopplas till Kommunens dagvattenledning.

Dagvattenlösningar ska godkännas av Kommunens VA-enhet och Miljöenhet före ansökan om bygglov.

Dagvatten från intilliggande naturmark till kvartersmarken ska omhändertas av Bolaget och på Bolagets bekostnad inom kvartersmark. Dagvattnet ska infiltreras och inte ha någon anslut-ning till det allmänna ledanslut-ningsnätet. Kapitel 6 och bilaga 3 i rapporten Rikstens Friluftsstad, Diken och infiltration inom DP 4, dat 2015-06-01, bilaga 8 visar var det finns ett behov av avskiljande diken för att skydda framtida bebyggelse från avrinning från högre naturmark och hur dikena kan anläggas. Bolaget förbinder sig att bygga ut och bekosta dikena där det behövs enligt kapitel 6 och bilaga 3 i bilaga 8. Bolaget förbinder sig även att ansöka om och bekosta bildandet av eventuell gemensamhetsanläggning, innan fastigheterna säljs vidare till bostads-rättsförening eller annan slutlig ägare.

3.4.3 Energi, värme

Byggnationen ska anslutas till energikälla för uppvärmning så att miljöfördelar och kostnads-effektivitet uppnås.

Källsortering av avfall ska lösas inom kvartersmark.

3.4.5 Ledningsägande bolag

Bolaget överenskommer med samtliga ledningsägande bolag om villkor för anslutning.

Bolaget svarar för utbyggnad och samordning med ledningsägande bolag vid flyttning av ledningar inom kvartersmark.

3.5 Etablering

Bolaget ansvarar för att ta fram TA-plan och arbetsplatsdispositionsplan inför varje skede.

Dessa ska godkännas av Kommunen. Bolaget ska på egen bekostnad ordna VA- och elförsörj-ning under byggtiden.

3.6 Skydd av naturmark

Under byggtiden ska Bolaget avgränsa och skydda i Detaljplanen utpekad naturmark marke-rad med grönt. Inget arbete och inga maskiner får vara inom naturmark, utan Kommunens godkännande.

3.7 Ianspråkstagande av kommunal mark

Allmän plats får inte tas i anspråk för etablering utan ett beviljat polistillstånd enligt ordnings-lagen. I samband med polistillståndet tar Kommunen ut en avgift enligt taxa för upplåtelse av allmän plats. Polistillståndet är förenat med villkor om till exempel städning, avgränsning och återställning. I det fall kommunal mark olovligt tas i anspråk utan polistillstånd ska Bolaget erlägga ett vite till Kommunen som utgår med 150 kronor per påbörjad vecka och kvadratme-ter mark som Bolaget eller dess entreprenörer nyttjar. I det fall kommunal mark inte städas från bygg- och restmaterial eller återställs enligt tillstånd efter det att polistillståndet upphört har Kommunen rätt att på Bolagets bekostnad ombesörja städning och återställande.

3.8 Kvartersanläggningar

All parkering erforderlig för bostäder och arbetsplatser m m ska av Bolaget tillskapas på kvartersmarken, i enlighet med Detaljplanen och med utformning enligt Kvalitetsprogram-met.

Bolaget förbinder sig att utföra kvartersanläggningar i takt med inflyttning, så att antalet par-keringsplatser enligt Detaljplanen är tillräckliga på kvartersmark och att grönytor och entré-vägar som är gemensamma i möjligaste mån är färdigställda vid inflyttning, varvid hänsyn dock ska tas till årstid.

Kommunens projektering av allmän platsmark. Vid utfarter från kvartersgator anlägger Kommunen en kantsten i bakkant gång- och cykelbana.

Antal parkeringsplatser ska byggas i enlighet med Kommunens gällande parkeringsprogram.

Gator och parkering på kvartersmark ska skyltas väl. Kvartersgator skyltas med gatunamn på gul botten.

3.9 Lägenheter för sociala ändamål

Bolaget ska verka för att erbjuda Kommunen att köpa eller hyra lägenheter i flerbostadshus inom Exploateringsområdet till samma villkor som övriga hyresgäster/ köpare. Lägenheterna ska användas för tillfälligt boende. Kommunen önskar varierande storlekar och att lägenheter-na är utspridda i området.

3.10 Buller

I Bolagets åtaganden ingår utförande och bekostande av eventuellt erforderliga bullerskydd-ande åtgärder, så att riktvärdena enligt Detaljplanen innehålls inom Avtalsområdet.

3.11 Gemensamhetsanläggning, samfällighetsförening, övrig fastighetsbildning/

U-områden

Bolaget ansöker om inrättande av erforderliga gemensamhetsanläggningar för exempelvis kvartersgata, gångväg, enskilda vatten- och avloppsledningar, samt diken och

LOD-anläggningar, enligt anläggningslagen. Bolaget ska då svara för samtliga förrättningskostna-der och för framtagande av nödvändiga handlingar.

Bolaget ansvarar för drift och underhåll av den mark som ska ingå i gemensamhetsanlägg-ningen tills denna övertagits av samfällighetsförening eller motsvarande.

Bolaget ansöker om och bekostar samtliga fastighetsbildnings- och anläggningsåtgärder som berör kvartersmark. Bolaget förbinder sig vid vidareförsäljning av kvartersmark att säker-ställa att gemensamhetsanläggningar bildas. Bolaget ska tillse att till samfällighetsföreningen ska lämnas information om gemensamhetsanläggningen och dess skötsel samt om förvalt-ningsreglerna i lagen om förvaltning av samfälligheter. Bolaget ska medverka till att samfäl-lighetsföreningen tecknar erforderliga avtal med respektive huvudman för VA, el mm. Vid framtida försäljning av fastigheter ska det, i förkommande fall, i överlåtelsehandlingarna framgå de enskilda fastigheternas andel och ansvar för gemensamhetsanläggningarna.

Bolaget ansvarar för att de U-områden Detaljplanen utvisar ska säkerställas genom servitut senast i samband med fastighetsbildningen som berör kvartersmarken.

3.12 Tillstånd, lov, godkännanden

Bolaget ansvarar för inhämtning av erforderliga tillstånd, lov och godkännanden enligt

sär-3.13 Byggtrafik

Byggtrafik till och från Avtalsområdet ska ske så att minsta möjliga störningar uppkommer för de boende i Rikstens friluftsstad.

3.14 Relationshandlingar

Bolaget ska tillhandahålla Kommunen relationshandlingar avseende gator och va- ledningar på kvartersmark. De ska levereras enligt Kommunens gällande riktlinjer för relationshandlingar.

§ 4 Allmänna anläggningar

4.1 Utformning

Kommunen projekterar och bygger i egen regi ut samtliga allmänna anläggningar som är nöd-vändiga för genomförandet av Detaljplanen.

Utformningen ska ske med Kvalitetsprogrammet, Miljöåtgärdsprogrammet och Belysnings-programmet som grund.

Utfarter till lokalgata och lokal huvudgata samt förbindelsepunkt för vatten, spill- och

dagvatten bestäms av Kommunen efter samråd med Bolaget i första hand och Säljaren i andra hand, och tas fram i samband med förfrågningsunderlaget tillhörande upphandlingen av entreprenaden för de allmänna anläggningarna. Dessa uppgifter redovisas även senare i bygghandling samt på nybyggnadskarta.

4.2. Syn

Innan Kommunens arbeten med utbyggnad av allmänna anläggningar påbörjas, ska en doku-menterad gemensam syn av närliggande område utföras av Kommunen tillsammans med be-rörda fastighetsägare.

Innan ovanstående arbeten påbörjas ska Kommunen även informera närboende/närliggande fastighetsägare om Kommunens arbeten och när så bedöms befogat under genomförandeti-den.

I Kommunens åtaganden ingår jämväl att bekosta och iordningställa eventuella skador, som orsakas av Kommunen eller någon för vilken Kommunen ansvarar, som uppstår under bygg-nadstiden på intilliggande fastigheter, gator och parkanläggningar inklusive gatubelysning.

Om Kommunen inte fullgör sina åtaganden äger Bolaget rätt att åtgärda brister efter kommu-nens godkännande och på Kommukommu-nens bekostnad. Akuta eller allvarliga brister äger Bolaget rätt att åtgärda på Kommunens bekostnad efter samråd med Kommunen.

§ 3.4.1.

4.4 Tillfällig bussvändplats/ Breddning av del av Friluftsvägen

Kommunen ska på kvartersmark närmast Pålamalmsvägen, i Detaljplanen markerad med brunt projektera och anlägga en tillfällig bussvändplats.

För att bussen ska kunna trafikera Hanvedens Allé måste del av Friluftsvägen breddas, se bilaga 10. Kommunen utför breddningen i samband med utbyggnaden av allmänna anlägg-ningar.

§ 5 Övriga åtaganden

5.1 Framtida avgifter

Har Bolaget till alla delar fullgjort sina förpliktelser enligt detta avtal, ska Bolaget anses ha erlagt på fastigheten belöpande ersättning för kostnader för allmänna platser med därtill hö-rande anläggningar enligt Detaljplanen.

5.2 Överföring av åtaganden

Bolaget förbinder sig att vid försäljning av hela eller del av Bolagets fastighet till andra bygg-herrar/ bolag tillse att Bolagets åtaganden i detta avtal överförs.

Vid varje vidareförsäljning ska Kommunen godkänna att en ny byggherre övertar åtaganden enligt detta avtal. Bolaget och de nya byggherrarna är solidariskt ansvariga för genomförandet fördelat efter antal byggrätter inom Detaljplanen.

Bolagets och byggherrarnas ansvar upphör efter Kommunens skriftliga godkännande om att Bolagets samtliga åtaganden enligt detta avtal har fullgjorts.

5.3 Överlåtelse av avtal

Bolaget får inte överlåta detta avtal på någon annan part utan Kommunens skriftliga godkän-nande i behörig ordning.

5.4 Tvist

Tvist mellan Parterna i anledning av detta avtal avgörs av allmän svensk domstol.

Kommunens ombud äger behörighet att företräda Kommunen inom ramen för detta avtal, dock ej när det gäller Kommunens myndighetsutövning. Bolagets ombud äger behörighet att företräda Bolaget inom ramen för detta avtal.

___________________________________________________________________________

Detta avtal är upprättat i tre likalydande exemplar varav Parterna tagit var sitt.

Tumba den 2018-……… ………. den 2018-………

För Botkyrka kommun För Bolaget

___________________________ ___________________________

Antonio Ameijenda

Mark- och exploateringschef

Solna den 2018-…………

För Riksten Friluftsstad AB

___________________________

Lars Avermalm (enligt fullmakt) Projektchef

Bevittnas Bevittnas

_________________________ ________________________

Namnförtydligande: Namnförtydligande:

_________________________ ________________________

Namnförtydligande: Namnförtydligande:

Bilaga 2 Detaljplanen 36-16X senaste dat mars 2018 Bilaga 3 Förslag till huvudtidplan dat 2018-02-19 Bilaga 4 Kvalitetsprogram senaste dat 2017-12-04

Bilaga 5 Miljöåtgärdsprogram daterat 2003-12-19 rev 2012-05-16 Bilaga 6 Belysningsprogram daterat nov 2005 rev 2012-05-16 Bilaga 7 Avtalsuppföljning

Bilaga 8 Rapporten Rikstens Friluftsstad, Diken och infiltration inom DP 4

dat 2015-06-01

Bilaga 9 Utformning utfart allmänna anläggningar Bilaga 10 Breddning av del av Friluftsvägen

Innan bygglov söks för byggnation ska ett avtalsuppföljningsmöte hållas med kommunen.

Byggherren kontaktar i god tid, senaste 3 månader innan bygglov söks, kommunens projektledare för att boka mötet. Underlag för att visa hur byggherren hanterar frågeställningar enligt nedan, ska skickas innan mötet.

Dagvattenhantering

• Lokalt omhändertagande av rent dagvatten inom kvartersmark, ska infiltreras

• Dagvatten från kvartersgator ej infiltration

• Omhändertagande av eventuellt vatten från omliggande naturmark, se utredning Diken och infiltration inom DP4, Tyréns 2015-06-01, kap 6 bilaga 3.

Täta ledningar för avlopp inom vattenskyddsområde

Slänter som påverkar kringliggande mark.

Trafik

• Utformning kvartersgata

• Utfarter (utformning och placering) mot kommunalgata

• Angöringshöjder

• Höjdsättning som påverkar kringliggande mark

• Parkering i enlighet med Kommunens gällande parkeringsprogram

Sophantering sker inom tomtmark och ska följa riktlinjer för avfallshantering som inhämtas

Sophantering sker inom tomtmark och ska följa riktlinjer för avfallshantering som inhämtas

In document RIKSTENS FRILUFTSSTAD DEL 4 (Page 131-149)

Related documents