• No results found

Navrhovaná opatření

In document Česká Lípa (Page 70-86)

Jak již vyplynulo z průzkumu a SWOT analýzy, je pro zvýšení návštěvnosti nezbytné zlepšit propagaci a rozšířit tak povědomí o tomto zařízení. Z tohoto důvodu je tedy třeba nejen rozšířit kulturní program a tento program dále šířit, ale také je zapotřebí zajistit finanční prostředky. Existuje možnost žádat o grant, dotaci či udělení záštity.

Nabízí se zde možnost využít například dotaci z Grantového fondu Libereckého kraje.

Výzva pro tento rok byla již ukončena, tudíž připadá v úvahu žádat o tuto dotaci na příští rok.

Informace týkající se této dotace:

- Číslo a název programu: G-11 Podpora kultury v Libereckém kraji.

72

- Správce programu: Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu.

- Předmět podpory: kulturní akce v obcích, místní kultura. Aktivní kulturní tvorba, zájmové aktivity. Národopis, tradiční řemesla, zachování místních tradic.

- Okruh žadatelů: obce, svazky obcí, fyzické a právnické osoby, občanská sdružení, neziskové organizace.

- Forma podpory: dotace neinvestičního charakteru.

- Omezení podpory:

a) Realizace projektu na území Libereckého kraje

b) Realizace projektu musí být zahájena v kalendářním roce, ve kterém byla dotace poskytnuta.

c) Žadatel nesmí využít na realizaci projektu jiné dotace z Grantového fondu Libereckého kraje.

d) Maximální výše je 40.000,-Kč.

e) Dotace bude poskytnuta pouze na vymezený účel do maximálně 80%

skutečně vynaložených nákladů.

- Spoluúčast žadatele: minimálně 20% z poskytnuté dotace.

- K žádosti je třeba přiložit i popis projektu a podrobný rozpočet.

- Právní forma: Smlouva o poskytnutí dotace z Grantového fondu Libereckého kraje.

- Přiznaná účelová dotace musí být vyúčtována do 50 dnů po ukončení realizace projektu.

Návrh projektu – Rock festival na hradě Lipý

V dnešní době jsou velmi oblíbené rockové festivaly jako je např. Rockforpeople v Hradci Králové a Kytlicích, nebo také rockové festivaly na hradech: Bezděz, Točník, Švihov atd.

V rámci uspořádání této akce lze čerpat dotaci z Grantového fondu Libereckého kraje na finanční podporu autorských práv a také žádat o Záštitu, ať už město Českou Lípu nebo Ministerstvo kultury. Záštita není finanční podpora, ale podpora propagace a medializace projektu. Tudíž v navrhovaném rozpočtu je částka na propagaci orientační ve výši 15.000kč a tato částka bude financována organizací poskytující záštitu.

73

Program navrhovaného hudebního festivalu na hradě Lipý

- 14:30 místní skupina Konec chemického posypu (přibližná cena 7 000kč) - 16:00 skupina Prohrála v kartách (15 000kč)

- 17:30 UDG (60 000kč)

- 19:00 Mňága a Žďorp (70 000kč) - 20:30 Mandrage (75 000kč) - 22:00 Sto zvířat (35 000kč) - 23:30 Vypsaná fixa (30 000kč)

Jednotlivé ceny za hudební skupiny jsou orientační a program je sestaven po konzultaci s místním ředitelem KD Crystal v České Lípě. Ceny neobsahují poplatek Ochranný svaz autorský, který tvoří zhruba desetinu částky za jednotlivé skupiny. Celkem je počítáno 30 000kč na tento svaz.

V areálu hradu budou pronajaty stánky s občerstvením, předpokládaný pronájem stánků je 8 400kč celkem. Vstupné je stanoveno na částku 150kč. V okrese Česká Lípa žije 104 300 obyvatel. Odhadovaná návštěvnost na této kulturní akci je přibližně 1 700 lidí.

V rámci této akce by byly uzavřeny dvě dohody o provedení práce. Náplní práce by bylo pomoc při pořádání a následný úklid po skončení akce a dohodnutá finanční částka by byla 700kč na osobu.

74

Finanční analýza kulturní akce

Tab. 7: Náklady na navrhovaný projekt

Náklady Částka uvedená v kč c) Dotace z Grantového programu Libereckého kraje 40 000

d) Sponzorský dar 5 000

Příjmy celkem 340 900

Zhodnocení kulturního programu

Tato organizace je příspěvková, tudíž cílem této organizace není generovat zisk, ale uspokojovat potřeby široké veřejnosti, rozšířit znalost této nové organizace a zvýšit spokojenost návštěvníků. Tímto návrhem by se určitě organizace zviditelnila, a jestliže by takovouto akci připravovala průběžně, dá se počítat s narůstajícím počtem diváků.

V rámci této kulturní akce se dá také navrhnout za cenu jednoho vstupného volný vstup do Centra textilního tisku, či jiné podobné nabídky.

75

Závěr

Hlavním cílem této diplomové práce bylo zanalyzovat řízení příspěvkové organizace Lipý Česká Lípa. Pro získání potřebných dat byly využity konzultace s ředitelkou této organizace, paní Bc. Jiřinou Kučerovou, další potřebné údaje byly získány z internetových stránek. V rámci závěrečné části byl zpracován průzkum, situační marketingová analýza a navrhovaná opatření, která obsahuje finanční analýzu.

Nezisková organizace tvoří nedílnou součást společenského a ekonomického prostředí a zároveň je dodavatelem celé řady služeb pro různé cílové skupiny i pro společnost jako celek. Aby mohla organizace dosahovat předem stanovených cílů, aby mohla plnit své poslání, potřebuje kvalitní strategický plán, jehož nedílnou součástí je také finanční plán.

Strategické plánování je proces, při kterém vzniká představa, čím by se měla organizace zabývat a jakým způsobem by se měla vyvíjet. Finanční plán vyjadřuje, jak budou jednotlivé činnosti a aktivity finančně zabezpečeny. Financování znamená obstarávání kapitálu a financí a jejich optimální rozmístění v organizaci.

Tato příspěvková organizace působí v daném odvětví od ledna 2011, tudíž patří mezi nově vzniklé organizace. Z průzkumu i SWOT analýzy vyplynula podstatná věc, a to že tato organizace je málo propagovaná. Lidé z České Lípy a okolí PO Lipý příliš neznají, nevědí, čím se tato organizace zabývá a nemají téměř žádné informace o jejím fungování, nabídce služeb a programu.

Organizace je závislá na provozních dotacích, které dostává od svého zřizovatele, města Česká Lípa. Prakticky lze říci, že bez těchto dotací by tato organizace nemohla fungovat, protože náklady na provoz jsou příliš vysoké. Toto zařízení proto musí hledat doplňkové činnosti, z kterých by dosahovalo profit, který pak může využít na další potřebné činnosti.

Pro zvýšení návštěvnosti, spokojenosti návštěvníků a zvýšení kvality propagace organizace

76

je zapotřebí velké množství finančních prostředků. Jednou z možných a navrhovaných variant je uspořádání větší kulturní akce, kde bude předpokládaná větší návštěvnost.

Finanční prostředky na tuto akci může PO získat žádostí o dotaci z Grantového programu Libereckého kraje a dále pak záštitou, ať už městem Česká Lípa nebo Ministerstvem kultury ČR. Vybraná dotace může být poskytnutá na částku max. 40 000kč. Je to jedna z vybraných dotací, o kterou může v rámci poskytování kulturní akce žádat. Záštitou je myšlena odborná pomoc, hlavně po mediální stránce. Tímto aktem by se tak zviditelnila organizace jako taková, včetně pořádané akce.

Účelná a vhodná propagace není v dnešní době příliš levná záležitost, proto je nutné využít všech dostupných variant. Propagaci této organizace lze zajistit přes kvalitní internetové stránky, které je třeba více zviditelnit tak, aby je potenciální návštěvníci mohli shlédnout a najít potřebné informace. Jako další možnost se nabízí propagace přes různé internetové stránky zabývající se kulturou a památkami. Těchto internetových portálu existuje velká řada a registrace památky či organizace a souvisejícího kulturního programu je levná, v některých případech zadarmo. Dále je zde možnost spolupráce s místními kulturními organizacemi typu KD Crystal, Vlastivědné muzeum v České Lípě, Sklářské muzeum v Novém Boru, Skalní hrad Sloup ve Sloupu v Čechách a další zařízení, kde si tyto organizace mohou navzájem pomoci vlastní propagací.

Je zde také možnost využít venkovních reklam, jak například různých venkovních výlepových plochách a tabulích, které pronajímá město, nebo KD Crystal a také jako reklama na místních autobusových linkách MHD, ale i uvnitř autobusových vozů.

Předem stanovený cíl, zanalyzovat aktuální stav vedení příspěvkové organizace a navrhnout vhodná opatření pro zlepšení chodu organizace, a dílčí cíle se podařilo úspěšně splnit.

77

Literatura

ADAIR, J. Jak efektivně vést druhé: příručka sebezdokonalování pro manažery. 1. vyd.

Praha: Management Press, 1993, 231 s. ISBN 80-85603-40-3.

BLACK, S. Nejúčinnější propagace: Public Relations. 1.vyd. Praha: Grada, 1994. ISBN 80-716-9106-2.

DAŇKOVÁ, M. Koučování: kdy, jak a proč. Vyd. 1. Praha: Grada, 2008, 107 s. ISBN 978-802-4720-470.

DUCHOŇ, B. a J. ŠAFRÁNKOVÁ. Management: integrace tvrdých a měkkých prvků řízení.

Vyd. 1. Praha: C. H. Beck, 2008, 378 s. ISBN 978-80-7400-003-4.

DVOŘÁČEK, J. Interní audit a kontrola. 2. přepr. a dopl. vyd. Praha: C. H. Beck, 2003, 201 s.

ISBN 80-717-9805-3.

FORET, M. Marketingová komunikace: marketingový výzkum jako poznávání zákazníka, nástroje marketingové komunikace se zákazníkem, identita, kultura a image organizace, marketingová komunikace ve veřejné správě. 1. vyd. Brno: Computer Press, 2006. 443 s.

ISBN 80-251-1041-9.

HYÁNEK, V., Z. PROUZOVÁ a S. ŠKARABELOVÁ. Neziskové organizace ve veřejných službách. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2007, 293 s. ISBN 978-80-210-4423-4.

JURAJDOVÁ, H., J. ŠELEŠOVSKÝ. et al. Účetnictví, daně, audit a financování územních samosprávních celků a organizací neziskového sektoru. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2004, 132 s. ISBN 80-210-3583-8.

78

KARLÍČEK, M. a P. KRÁL. Marketingová komunikace: jak komunikovat na našem trhu. 1.

vyd. Praha: Grada, 2011, 213 s. ISBN 978-80-247-3541-2.

KOTÍKOVÁ, H. a E. SCHWARTZHOFFOVÁ. Nové trendy v pořádání akcí a událostí (events) v cestovním ruchu. Praha: Ministerstvo pro místní rozvoj, 2008. 159 s. ISBN

978-80-87147-05-4.

KOTLER, P. Marketing management. 1. vyd. Praha: Grada, 2001, 719 s. ISBN 80-247-0016-6.

KOZEL, R. Moderní marketingový výzkum. 1. vyd. Praha: Grada, 2006, 277 s. ISBN 80-247-0966-X.

KRBOVÁ, J. a J. NESHYBOVÁ. Vybrané obory kultury a masmédií: (organizace, právní prostředí a financování). 1. vyd. Praha: Vysoká škola ekonomická, 2002, 139 s. ISBN 80-245-0287-9.

LOJDA, J. Manažerské dovednosti. Vyd. 1. Praha: Grada, 2011, 182 s. ISBN 978-80-247-3902-1.

MADEROVÁ VOLTNEROVÁ, K. a P. TÉGL. Vztahy mezi zřizovatelem a příspěvkovou

organizací územního samosprávného celku od 1.4.2009. 1. vyd. Ostrava: Anag, 2009, 151 s. ISBN 978-80-726-3546-7.

MARUANI, L. Abeceda marketingu. 1. vyd. Praha: Management Press, 1995. 227 s.

ISBN 80-85603-95-0.

NAGYOVÁ, J. Marketingová komunikace. 1. vyd. Praha: Vysoká škola ekonomická v Praze, 1994. 117 s. ISBN 80-7079-376-7.

79

OCHRANA, F., J. PAVEL a L. VÍTEK. Veřejný sektor a veřejné finance: financování

nepodnikatelských a podnikatelských aktivit. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, 2010, 261 s.

ISBN 978-80-247-3228-2.

OSTER, S. M. Strategic management for nonprofit organizations: theory and cases. New York: Oxford University Press, 1995, 350 s. ISBN 0-19-508503-5.

PŘIKRYLOVÁ, J. a H. JAHODOVÁ. Moderní marketingová komunikace. 1. vyd. Praha: Grada, 2010, 303 s. ISBN 978-802-4736-228.

REKTOŘÍK, J. et al. Ekonomika a řízení odvětví veřejného sektoru: 2. aktualiz. vyd. Praha:

Ekopress, 2007, 309 s. ISBN 978-80-869-2929-3.

SRPOVÁ, J., V. Řehoř et al. Základy podnikání: teoretické poznatky, příklady a zkušenosti českých podnikatelů. 1. vyd. Praha: Grada, 2010, 427 s. ISBN 978-80-247-3339-5.

STRECKOVÁ, Y. a I. MALÝ. et al. Veřejná ekonomie pro školu i praxi, Praha: Computer Press, 1998, 214 s. ISBN 80-7226-112-6.

SVOBODA, V. Public relations moderně a účinně. 2., aktualiz. a dopl. vyd. Praha: Grada, 2009, 239 s. ISBN 978-802-4728-667.

SYNEK, M. a E. KISLINGEROVÁ. Podniková ekonomika. 5., přeprac. a dopl. vyd. Praha: C.H.

Beck, 2010, 498 s. ISBN 978-80-7400-336-3.

ŠKARABELOVÁ, S., J. NESHYBOVÁ a J. REKTOŘÍK. Ekonomika kultury a masmédií. 1. vyd.

Brno: Masarykova univerzita, 2007, 210 s. ISBN 978-80-210-4267-4.

80

ŠULEŘ, O. Manažerské techniky. 1. vyd. Olomouc: Rubico, 1995, 225 s. ISBN 80-858-3906-7.

ŠVARCOVÁ, J. Ekonomie: Stručný přehled. Teorie a praxe aktuálně v souvislostech. 1. vyd.

Zlín: CEED, 1999, 265 s. ISBN 80-902-5522-1.

TEPPER, B. B. Manažerské znalosti a dovednosti. 1. vyd. Praha: Grada, 1996. 110 s. ISBN 80-7169-347-2.

TRUNEČEK, J. et al. Management. 1. vyd. Praha: Vysoká škola ekonomická, 1995. 221 s.

ISBN 80-7079-929-3.

URBANCOVÁ, A. a Š. KRYŠKOVÁ. Účetnictví nevýdělečných organizací A, Ostrava: Vysoká škola báňská - Technická univerzita, 2005, 214 s. ISBN 80-248-0832-3.

VAŠTÍKOVÁ, M. Marketing služeb: efektivně a moderně. 1. vyd. Praha: Grada, 2008, 232 s.

ISBN 978-802-4727-219.

VYSEKALOVÁ, J. et al. Marketing. 1. vyd. Praha: Fortuna, 2006. 248 s. ISBN 80-7168-979-3.

Internetové zdroje

ČT24. Ceskatelevize.cz [online]. 16.2.2011. Peníze z unie pomohly otevřít českolipské muzeum textilu. Dostupné z WWW: <http://www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/115654-penize-z-unie-pomohly-otevrit-ceskolipske-muzeum-textilu/>.

KOTKOVÁ, K. I-noviny.cz [online]. 20.10.2010. Město Česká Lípa zřizuje novou

příspěvkovou organizaci. Dostupné z WWW: <http://www.i-noviny.cz/ceska-lipa/mesto-ceska-lipa-zrizuje-novou-prispevkovou-organizaci>.

81

Kulturní politika *online+. Praha: Ministerstvo kultury, 2001. Dostupné z WWW:

<http://www.mkcr.cz/scripts/detail.php?id=1286>.

Liberecký kraj [online]. 2010 [cit. 2011-10-16]. Veřejnosprávní kontroly hospodaření u příspěvkových organizací. Dostupné z WWW:

<http://odbor-kontroly.kraj-lbc.cz/page1357/verejnospravni-kontroly-hospodareni-u-prispevkovych-organizaci>.

Lipy.cz *online+. 2011. Centrum textilního tisku - Akce. Dostupné z WWW:

<http://www.lipy.cz/web/index.php?page=ctt_akce>.

Lipy.cz *online+. 2011. Centrum textilního tisku - Historie. Dostupné z WWW:

<http://www.lipy.cz/web/index.php?page=ctt_historie>.

Lipy.cz [online]. 2011. Lipý Česká Lípa. Dostupné z WWW: <http://www.lipy.cz/>.

Lipy.cz *online+. 2011. Vodní hrad Lipý - Akce. Dostupné z WWW:

<http://www.lipy.cz/web/index.php?page=hrad_akce>.

Lipy.cz *online+. 2011. Vodní hrad Lipý – historie. Dostupné z WWW:

<http://www.lipy.cz/web/index.php?page=hrad_historie>.

Managementmania.com [online]. 2011 [cit. 2011-10-29+. Management organizace (Řízení organizace). Dostupné z WWW: <https://managementmania.com/cs/management-organizace>.

Obchodnirejstrik.cz *online+. 2011. Lipý Česká Lípa. Dostupné z WWW:

<http://ochodnirejstrik.cz/lipy-ceska-lipa-prispevkova-organizace-72090642/>.

Program Culture 2007 – 2013 *online+. Praha: Česká kancelář Culture. Dostupné z WWW:

82

<http://www.programculture.cz/cs/o-programu>.

Rada-severovychod.cz *online+. 03.12.2009. Česká Lípa v evropském pásmu textilu.

Dostupné z WWW: <http://www.rada-severovychod.cz/realizovane-projekty/ceska-lipa-v-evropskem-pasmu-textilu>.

Regionální informační servis [online]. Obyvatelstvo v okresech. 2011. Dostupné z WWW:

<http://www.risy.cz/cs/krajske-ris/liberecky-kraj/okresy/socialni-prostredi/obyvatelstvo-a-zakladni-demograficke-udaje>.

Státní kulturní politika České republiky 2009 – 2014 [online]. Praha: Ministerstvo kultury, 2008. Dostupné z WWW: <http://www.mkcr.cz/cz/kulturni-politika/statni-kulturni-politika-na-leta-2009-2014-4892>.

Turistika.mucl.cz *online+. 2011. Centrum textilního tisku. Dostupné z WWW:

<http://turistika.mucl.cz/zazitky-kultura/centrum-textilniho-tisku/>.

Turistika.mucl.cz *online+. 2011. Kultura. Dostupné z WWW:

<http://turistika.mucl.cz/kultura>.

Vztah státu ke kultuře, kulturní politika evropských zemí *online+. Praha: Univerzita

Karlova v Praze, 2004. Dostupné z WWW: http://www.mkcr.cz/scripts/detail.php?id=60>.

Živnostenský-rejstřík.cz *online+. 2011. Dostupné z WWW:

<http://zivnostensky-rejstrik.cz/lipy-ceska-lipa-prispevkova-organizace-72090642/>.

Zákony a vyhlášky

Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů.

83

Zákon č. 129/2000 Sb., o krajích, ve znění pozdějších předpisů.

Zákon č. 219/2000 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích, ve znění pozdějších předpisů.

Zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů.

Zákon č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě, ve znění pozdějších předpisů.

Zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů.

Vyhláška č. 114/2002 Sb., o fondu kulturních a sociálních potřeb, ve znění pozdějších předpisů.

Ostatní dokumenty

Kulturní dům Crystal. Výroční zpráva 2009. Česká Lípa, 2010.

Kulturní dům Crystal. Výroční zpráva 2010. Česká Lípa, 2011.

Příspěvková organizace Lipý Česká Lípa. Výroční zpráva 2011. Česká Lípa, 2012.

Hana Moudrá. Zřizovací listina. Česká Lípa. 2010.

SEZNAM PŘÍLOH

Příloha (I.) – Dotazník

PRŮZKUM SPOKOJENOSTI

Vážení,

do rukou se Vám dostává anonymní anketa, obsahující 17 otázek zaměřených na spokojenost návštěvníků příspěvkové organizace Lipý v České Lípě.

Cílem celého průzkumu je zvýšení návštěvnosti, zjištění spokojenosti a rozšíření nabízených služeb.

Velice Vám děkuji za Vaši spolupráci.

Instrukce k vyplnění:

- U většiny otázek lze označit jednu variantu odpovědi. Otázky s více variantami jsou označeny.

- Vaši odpověď označte zakroužkováním příslušného písmene, nebo zakřížkováním čtverečku.

Anketa

5. Jaký druh kulturního zařízení nejčastěji navštěvujete? (Lze označit více odpovědí)

a) Divadla, kina b) Hrady a zámky c) Muzea, galerie, výstavy d) Hudební koncerty e)Rozhledny, vyhlídky f) Žádné

6. Jak často navštěvujete kulturní zařízení?

a) Několikrát do měsíce b) Jednou do měsíce b) Jednou za půl roku

c) Jednou do roka e) Občas e) Nenavštěvuji ho vůbec

7. Kde nejčastěji (nejraději) hledáte informace o kulturním vyžití? (Lze označit více odpovědí) □ TV □ Internet □ Tisk (noviny, časopisy)

□ Rozhlas □ Letáky, billboardy □ Vývěsní tabule

8. S kým nejčastěji navštěvujete kulturním zařízení?

a) Sám/sama b) S přítelem/přítelkyní, manželem/manželkou

c) S přáteli d) S dětmi, rodiči e) Jiné: ...

9. Co je pro Vás důležité při výběru kulturního zařízení? (Lze označit více odpovědí)

□ Výše vstupného □ Dostupnost □ Program, nabídka služeb

□ Osobní doporučení □ Zábava □ Vzdělávání

□ Odpočinek □ Dětský program □ Jiné: ………..

10. Navštívila jste kulturní zařízení příspěvkové organizace Lipý v České Lípě?

a) Ano, Centrum textilního tisku (u ot. č. 11 odpovídejte pouze na tohoto zařízení)

11. Splnila návštěva Vaše očekávání?

Centrum textilního tisku: a) Ano b) Spíše ano b) Spíše ne b) Ne

Vodní hrad Lipý: a) Ano b) Spíše ano b) Spíše ne b) Ne

12. Jak hodnotíte výši vstupného? (Centrum tex.tisku – dospělí 70kč,hrad Lipý 50kč) Centrum textilního tisku: a) Nízká b) Optimální b) Vysoká

Vodní hrad Lipý: a) Nízká b) Optimální c) Vysoká

13. Vyhovuje Vám otevírací doba? (Hrad: letní sezóna úterý-sobota 9-17h, neděle 13-17h.

Centrum tex.tisku: únor-březen středa až sobota do 16h. Duben-září: úterý až sobota do 17h, neděle 13-17h. Říjen-prosinec: středa-sobota do 16h.)

Centrum textilního tisku: a) Ano

b) Ne, uvítal/a bych: □ otevřeno i v průběhu lednu

□ otevřeno mimo sezónu alespoň do 17hod

□ otevřeno mimo sezónu i v neděli

□ jiné: ………..

Vodní hrad Lipý: a) Ano

b) Ne, uvítal/a bych: □ otevřeno v průběhu letní sezóny i pondělí

□ otevřeno v průběhu letní sezóny alespoň do 18hod □ otevřeno v průběhu letní sezóny v neděli dopoledne □ jiné: ………..

14. Znáte kulturní programy a akce příslušného kulturního zařízení?

Centrum textilního tisku: a) Ano – Které? ………. b) Ne, neznám Vodní hrad Lipý: a) Ano – Které? ………. b) Ne, neznám

15. Viděl/a, (slyšel/a) jste reklamu na toto kulturní zařízení? (Lze označit více odpovědí) a) Ano - Kde? □ Tisk □ Rozhlas □ Internet □ Jiné ...

b) Ne

16. Jste spokojen/a s internetovými stránkami příspěvkové organizace Lipý?

a) Ano, jsem spokojen/a b) Nikdy jsem je nenavštívil/a

c) Ne – Proč? □ Poskytují málo informací □ Nelíbí se mi vzhledově

□ Nejsou přehledné □ Jsou velmi strohé

□ Jiné: ...

17. Co byste změnil/a, doporučil/a pro zvýšení návštěvnosti a spokojenosti návštěvníků:

……….……….………..

In document Česká Lípa (Page 70-86)

Related documents