• No results found

Nuvarande insamlingstjänster

In document Tekniska nämndens sammanträde (Page 39-43)

Omslagsillustration: Preben Carlsson, Windh & Co AB

2 Nulägesbeskrivning

2.2 Insamling av hushållsavfall i kommunerna

2.2.3 Nuvarande insamlingstjänster

Samtliga kommuner samlar in matavfall i papperspåsar, samt restavfall i separata taggade kärl för matavfall respektive restavfall. I Knivsta och Håbo kommuner är matavfallsinsamling obligatoriskt, medan Sigtuna och

Upplands-Bro har frivillig insamling men med miljöstyrande taxa. I Håbo finns önskemål om att frångå obligatorisk matavfallsinsamling och istället erbjuda frivilligt deltagande men med en mer miljöstyrande taxa. Knivsta har flera alternativ för kunder som sorterar bra och/eller ger upphov till liten mängd mat- och restavfall, t.ex. 140 liter tömning 7 gånger per år för permanentboende. I Knivsta och Sigtuna finns även en felsorteringsavgift som kan tas ut vid uppenbar felsortering.

Nästan alla villor och lägenheter i kommunerna är anslutna till

matavfallsinsamling utom villor som hemkomposterar och vissa fastigheter där fastighetsägaren har valt abonnemang utan matavfallsinsamling och som i så fall betalar en högre avgift enligt kommunens miljöstyrande taxa.

Ungefärlig anslutningsgrad för respektive kommun presenteras i Tabell 2.

Tabell 2 Andel villor och lägenheter anslutna till matavfallsinsamling 2017.

Anslutning

villor (%) Anslutning lägenheter (%)

Håbo 98 98

Knivsta 100 100

Sigtuna 89 83

Upplands-Bro 99 99

Insamling av förpackningar och returpapper från villor sker framförallt vid återvinningsstationer (ÅVS) i FTI:s regi. I kommunerna finns sammanlagt 43 stycken ÅVS:er. I Tabell 3 redovisas det totala antalet ÅVS:er i varje kommun samt antal per invånare.

Tabell 3 Antal ÅVS:er i kommunerna, totalt och per invånare 2017.

I Sigtuna och Upplands-Bro kommuner förekommer, utöver ÅVS:er med containrar för alla förpackningsfraktioner och returpapper, även

insamlingsplatser med containrar för enbart en fraktion, t.ex.

glasförpackningar eller returpapper. I Sigtuna är insamling av matavfall, restavfall och förpackningar obligatoriskt i den kommunala organisationens verksamheter.

Även FNI av förpackningar och returpapper i separata kärl i

avfallsutrymmen i flerbostadshus förekommer. Andelen av lägenheterna som är anslutna till FNI av förpackningar och returpapper bedöms i genomsnitt vara totalt ca 50-60 %. I Sigtuna kommun bedömer SIVAB att

anslutningsgraden är ca 50-60 %. Anslutningsgraden i Upplands-Bro är i genomsnitt ca 70 %, lägre för vissa fraktioner (50 %) och högre för andra (upp till 83 %). I Håbo kommun har anslutningsgraden uppskattats till i storleksordningen 20 %. Uppgifter om anslutningsgraden i Knivsta kommun saknas.

Grovavfall och farligt avfall samlas främst in genom ÅVC:er. I samtliga kommuner finns en stationär ÅVC där även avfall för återanvändning kan lämnas. Härutöver finns i Upplands-Bro ytterligare en ÅVC men utan mottagning för återanvändning. Dessutom finns mobil ÅVC i Håbo och i Sigtuna. I Sigtuna körs 16 turer med den mobila återvinningscentralen per år. Under 2018 kommer även en Returbil att köra på fastställd slinga i kommunen, för att samla in brännbart grovavfall, metall, inert avfall, textil, elavfall och farligt avfall.

Knivsta kommuns ÅVC är en s.k. kretsloppspark. Detta innebär att sortering och mottagning av avfall för återvinning och återanvändning samt reparation av återanvändbara saker sker på samma plats. Detta ökar förutsättningarna för att flytta avfallet högre upp i avfallshierarkin.

I kommunerna finns även olika typer av komplement till ÅVC:erna. I Sigtuna, Håbo och Upplands-Bro kommuner finns möjlighet att genom budning beställa hämtning av grovavfall vid fastigheten. I Håbo kommun erbjuds en kostnadsfri hämtning av elavfall/vitvaror per år. I Knivsta kommun sker, utöver ÅVC-systemet, insamling av grovavfall från

skolverksamheter via entreprenör som kör en slinga var fjärde vecka. Sigtuna

genomför insamlingskampanjer för elavfall två gånger per år och insamling av farligt avfall 15 gånger per år. Upplands-Bro har kostnadsfri

mobilinsamling av farligt avfall och småelektronik kvartalsvis samt kostnadsfri insamling av elavfall från flerfamiljshus månadsvis.

För villor i alla kommunerna är den vanligaste behållaren för restavfall 190 liter kärl med tömning 26 ggr/år och för matavfall 140 liter kärl med tömning 26–32 ggr/år. I flerfamiljshus är den vanligaste behållaren för restavfall 660 liter kärl med tömning 52 ggr/år. Den vanligaste

behållarvolymen för matavfall är 140 liter med samma tömningsfrekvens som för restavfall. I Knivsta kommun förekommer även 370 liters för matavfall. I samtliga kommuner utom Knivsta förekommer

underjordsbehållare som vanligtvis töms 13 eller 26 gånger/år.

2.2.4 Logistik

Bebyggelsen i kommunerna är fördelad över ett flertal tätorter och en hel del landsbygd, vilket på vissa turer kan innebära relativt långa körsträckor vid insamling av hushållsavfall:

• Håbo kommun har spridd bebyggelse med landsbygd och två tätorter - Bålsta och Skokloster.

• Knivsta kommun är långsträckt och har relativt långa körsträckor med en spridd bebyggelse förutom i tätorterna.

• Sigtuna kommun har en landsbygd med spridd bebyggelse i två riktningar med etablering av enbart verksamheter i närheten av Arlanda p.g.a. bullerstörningar.

• Upplands-Bro kommun består av en stor andel landsbygd och två större tätorter.

Den region som kommunerna tillsammans utgör är väl sammanhållen och avstånden mellan centralorterna är relativt korta. Kommunerna är ganska små till ytan där den minsta har en landareal på ca 140 km2 och den största ca 330 km2. Kommunernas sammanlagda landareal uppgår till närmare 1 000 km2. De geografiska förutsättningarna betyder förhållandevis korta körsträckor vid insamling av avfall. Både vid insamling och vid transport till mottagande anläggning kan dock trafiksituationen på vissa platser vara ansträngd, vilket måste beaktas vid planering av rutter och val av anläggningar för omlastning.

Figur 3 Håbo, Knivsta, Sigtuna och Upplands Bro kommuner.

En stor del av avfallet från kommunerna omlastas lokalt innan

vidaretransport till olika anläggningar. En betydelsefull anläggning är RagnSells avfallsanläggning Högbytorp i Upplands-Bro, där en del avfall omlastas för transport till Brista avfallsförbränningsanläggning. Avfall från respektive kommun omlastas enligt följande:

• Matavfall och restavfall från Håbo och Upplands-Bro kommuner omlastas på Högbytorp i Upplands-Bro för vidaretransport till behandling.

• Matavfall och restavfall från Sigtuna och Knivsta kommuner omlastas inte utan körs direkt till behandling.

Beträffande eventuella framtida omlastningsmöjligheter har följande noterats:

• För omlastning av grovplast och well från ÅVC i Sigtuna används Stenas anläggning i Rosersberg, där eventuellt även andra fraktioner skulle kunna omlastas.

• I Knivsta kommun finns tillgång till viss yta vid kommunens kretsloppspark där omlastning och mellanlagring av utsorterade fraktioner eventuellt skulle kunna ske.

• SIVAB äger idag inga ytor för eventuell omlastning. All markupplåtelse för avfallshantering, exempelvis för FTI:s återvinningsstationer, sker i samverkan med Sigtuna kommun.

In document Tekniska nämndens sammanträde (Page 39-43)