• No results found

Personal

In document Servicenämnden handlingar (Page 63-79)

4.2.1 Tillsvidare och visstidsanställda

Ökningen i tabellen av antalet tillsvidareanställda avser HR-service. Under året har antalet både ökat (måltidsservice 14 st) och minskat (kommuntransport -13, FM-service -4).

Totalt T3 2020 Antal kvinnor

T3 2020

Antal män T3

2020 Totalt T3 2019

Antal tillsvidareanställda 702 476 226 677

Antal tillsvidareanställda - 29 år och yngre 45 23 22 42

Antal tillsvidareanställda - 30-49 år 305 203 102 294

Antal tillsvidareanställda - 50 år och äldre 352 250 102 341

Antal visstidsanställda 17 11 6 20

Antal tillsvidareanställda årsarbetare 665 446 219 639

4.2.2 Tillsvidare och visstidsanställda

Utfall (%) T3

4.2.3 Timavlönad personal

Den stora skillnaden i antalet timmar omräknat till årsarbetare beror på pandemin och en ökning av sysselsättningsgraden för tillsvidareanställda.

Totalt T3 2020 Totalt T3 2019

Timavlönad personal - totalt antal

timmar 53 486 77 034

Timavlönad personal - totalt antal

årsarbetare 27 39

4.2.4 Sjukfrånvaro

Fördelningen mellan kort och lång sjukfrånvaro har förändrats med en mindre andel sjukperioder över 14 dagar.

Tillsvidareanställda andel kort sjukfrånvarotid

- 1-14 dagar (%) 41,2 % 42,9 % 37,1 % 28 %

Tillsvidareanställda andel lång sjukfrånvaro - 15

dagar eller mer (%) 58,8 % 57,1 % 62,9 % 72 %

4.2.5 Obligatorisk redovisning av sjukfrånvaro

Pandemin har medfört en ökad sjukfrånvaro med 0,2 procentenheter som kan jämföras med

kommunens genomsnittliga ökning på 1,5 procentenheter. Andelen sjukfrånvaro över 60 dagar har

minskat. De yngsta kvinnorna har högst sjukfrånvaro och män under 50 har lägst. De äldsta männen har

däremot högre sjukfrånvaro än kvinnor i samma åldersgrupp.

Utfall (%) T3

Summa tid med långtidsjukfrånvaro - mer än 60

dagar (%) 34,9 % 31,2 % 43 % 47,5 %

Summa sjukfrånvarotid - 29 år och yngre (%) 6,6 % 10 % 3,7 % 5 %

Summa sjukfrånvarotid - 30-49 år (%) 4,7 % 5,3 % 3,6 % 4,1 %

Summa sjukfrånvarotid - 50 år och äldre (%) 6,4 % 6,3 % 6,7 % 6,7 %

4.2.6 Chef och ledarskap

Totalt 2020 Antal kvinnor

2020 Antal män 2020

Antal tillsvidareanställda chefer 38 22 16

Antal visstidsanställda chefer 1 0 1

4.2.7 Chef och ledarskap

Minsta antal

personal/chef 2020

Mesta antal personal/chef 2020 Antal tillsvidare- och visstidsanställda personal per chef

(max-min) 8 40

4.2.8 Arbetsmiljö

HR-nyckeltal Kommentar 2020 Utfall 2020 Utfall 2019 Utfall 2018

Olycksfall

Anmälda arbetsskador är till stor del från måltidsservice och FM-service. Skär- bränn- och klämskador, fall och skada av fallande föremål är de vanligaste orsakerna.

För 2020 har arbetsmiljöarbetet fungerat bra men de flesta utbildningar har ställts in, även vissa arbetsplatsträffar (APT).

75 % 22 % 3 %

4.2.9 Sammanfattande analys

Våra medarbetare mår i stort bra och har ett högt engagemang trots att vi inte uppnådde de nivåer nämnden hade som mål. Vi har en mindre ökning av sjukfrånvaron än kommunen som helhet och andelen långtidssjuka har minskat. Högst sjukfrånvaro har kvinnor under 30 men eftersom de inte är så många blir det stort utslag i statistiken när en eller flera har en längre sjukfrånvaroperiod. Lägst är sjukfrånvaron för män under 50. Antalet medarbetare per chef varierar, i de stora verksamheterna har de flesta första linjens chefer mellan 25 och 30 medarbetare.

Antalet tillsvidareanställda ökade med 30 vid förra årsskiftet. Förändringar pågår hela tiden, till exempel

har 13 personer från åkeriverksamheten blivit en del i bolaget Laholmsbuktens VA AB. Måltidsservice

har tillsvidareanställt fler och FM-service har minskat genom att inte återbesätta lediga tjänster. Antalet visstidsanställda och timanställda omräknade till årsarbetare har minskat, bland annat på grund av pandemin.

Ett annat exempel på effekter av pandemin var stängningen av gymnasieskolor. Vår personal packade mat som hemarbetande elever hämtade. De medarbetare som inte hade några uppgifter arbetade i stället i äldreomsorg, grund- och förskolor. Samtidigt ökade städpersonalens uppdrag för att minska smittrisk.

En liten grupp medarbetare fick introduktion i vården för att kunna hjälpa till. En stor grupp lednings- och administrativ personal var engagerade i krisledning och krisstab med effekten att andra uppgifter fick mindre fokus. Distansarbetet och den digitala kommunikationen ökade till en hög nivå. Det är positivt men vissa uppgifter som fysiska utbildningar, samtal under sekretess och medlyssning för introduktion/utveckling har behövt särskilda åtgärder eller fått ställas in. Totalt sett har vi lärt oss otroligt mycket 2020 och visat att vi kan ställa om när det behövs.

5 Väsentliga händelser

Heltidsarbete som norm

Projektet Heltidsarbete som norm innebär en stor förändring för städverksamheten och måltidsservice.

HR-service är aktiva för att system och roller ska stödja arbetet med att erbjuda heltidsanställning för de som önskar, och nyanställa på heltid från 2021. Planeringen har startat och rekrytering av en

schemakonsult har genomförts under sommaren.

Pandemi Covid-19

Den extraordinära händelsen har påverkat våra verksamheter och servicekontoret som helhet på flera olika sätt bland annat ekonomiskt.

Inställda sommarläger på grund av pandemin är en ekonomisk förlust för oss, krisledningsnämnden har beslutat att ersätta oss med max 900 tkr för inställda läger.

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutade att införa, efter nationell rekommendation, distansutbildning för gymnasielever. Beslutet påverkar måltidsservice som tvingats stänga köken i gymnasieskolor samt ställa om för att kunna leverera portionsförpackad mat. Vi vet ännu inte vilka ekonomiska konsekvenser det kommer ge i förlängningen. En effekt av detta har blivit att hantera överbliven personal i måltidsverksamheten.

Städtjänster fått stort fokus, då FM-service har fått nya och fler uppdrag. Fyra medarbetare med vård och omsorg kompetens har introducerades inom hemvårdsförvaltningen.

Påskyndad digitalisering med distansarbete och nya digitala arbetssätt har fått positivt genomslag i hela kommunen. Det har varit högt tryck på utveckling av e-tjänster och en stor ökning från våra invånare och företagare i att använda digital service. I samband med pandemin har tekniska lösningar möjliggjort att Halmstad direkts kommunvägledning kan bedrivas på distans. Begränsningarna i antal

distansarbetarehar varit kopplade till sekretessfrågor och att kunna ge service till fysiska besökare i Rådhuset.

Under året har vi aktiverat förvaltningens krisstab för att hantera frågor relaterade till pandemin, staben har arbetat fram arbetssätt och rutiner som ska fungera framöver i särskilda händelser. Arbetet bygger på den kommungemensamma stabsmetodiken. Samtliga verksamheter har arbetat aktivt med att hantera förändringar i arbetssätt under pågående pandemi och minimera smittspridning.

6 Internkontroll

Risk Kontrollmoment Kontroll

Att kommunens

Servicekontoret följer gällande policys och riktlinjer. Nedan följer ett urval av policys/riktlinjer som berör vår verksamhet.

Riktlinjer för upphandling och inköp: kontrollen går ut på att se huruvida verksamheterna köper tjänster och varor enligt avtal och gör upphandlingar där avtal inte finns. Kontroll har genomförts via avtalsuppföljning i

ekonomiweb. God avtalstrohet kan konstateras.

• Avtalstrohet SK: 99 %

• Avtalstrohet SM: 94 %

• Avtalstrohet IK :92 %

• Avtalstrohet KT: 95 %

Riktlinjer för måltidsverksamheten: Syftet med riktlinjerna är bl. a att:

• Måltidsverksamheten ska hålla rätt kvalitet.

• En bra måltidsupplevelse ska erbjudas.

• Verksamheten ska bedrivas på ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbart sätt.

• Måltiderna ska vara en naturlig och integrerad del i verksamheterna ur ett

• hälsomässigt och socialt perspektiv, samt inom för- och grundskolan även ett pedagogiskt perspektiv.

Måltidsservice följer satta riktlinjer. Vi arbetar för att öka den

måltidspedagogiska medvetenheten i förskolorna bland både kökets och förskolans personal. I och med det får barnen större medvetenhet om kost, råvaror och intresse för mat. I samband med måltiden kan barnen utveckla sitt språk, matematik, no-kunskap, motorik, social kompetens med mera.

Intresset för mat och matlagning kan öka i och med det. Vi arbetar också för att få till fler dialogmöten (matråd) med kunder och gäster.

Personalpolitisk riktlinje:Halmstads kommuns medarbetare ska utveckla Halmstad som hemstad, kunskapsstad och upplevelsestad. Det är en spännande utmaning som kräver medarbetare med rätt kompetens på rätt plats. Det förutsätter också ett personalarbete där vi vet vad vi vill och har en gemensam bild av hur vi ska jobba i riktning mot visionen. Human Resources (HR) handlar enkelt uttrycktom hur vi tar till vara och utvecklar de mänskliga resurserna i organisationen. Servicekontoret arbetar mycket med

medarbetarskap, kompetens och hälsa & arbetsmiljö.

Riktlinjer för service och bemötande: Halmstads kommun är till för sina invånare, företagare och besökare. Vi ser alla som söker kontakt med oss som våra kunder och vi eftersträvar att ge alla dessa bästa möjliga

bemötande och service. Servicekontoret har skapat en enhetlig servicekultur och vi skapar en bättre vardag för våra kunder, invånare och medarbetare.

Bedrivs

Uppföljning sker via måluppfyllelse av verksamhetsplanen.

Totalt 4 verksamhetsmål. Varav 4 är uppnådda.

Måluppfyllnaden = 100 %

Risk Kontrollmoment Kontroll och att anmälan sker enligt delegation Stickprov

Dokumenterad rutinbeskrivning finns i beslutad delegationsordning. De delegationsärenden som enligt delegationsordningen ska anmälas till nästkommande nämnd har också anmälts till nämnden.

Kontroll av att

Kontinuerlig kontroll av att redovisningen sköts och skickas in i tid. Om redovisning ej skickas in i tid tas kontakt med kassaansvarig. Omedelbar återkoppling till kassaansvarig vid brister.

Uppföljning av Genom rutiner t ex stickprov, benchmarking

Uppföljning sker kontinuerligt, se redovisning ovan i verksamhetsberättelsen.

Inventering av stöldbegärligt

material/gods ske enligt rutin

Att inventering finns och är uppdaterad Stickprov

En inventering finns löpande i IT-service verksamhetssystem. IT-service har inga fasta lager av varor. Kontrollinventeringar görs regelbundet, framförallt inför bokslut.

Att rutiner finns och tillämpas för att hantera hot och våld

Kontrollera beredskap för hot och våld

En handlingsplan mot hot och våld har tagits fram i förebyggande syfte med rutiner för medarbetare och chefer vid en eventuell situation.

Säkerställa att vi den personal som vistas i

skolans/barnomsorgens lokaler och att

säkerhetsklassning gör på relevant personal)

Utdrag ur belastningsregistret har gjorts vid nyrekrytering av personal som vistas i skolans/barnomsorgens lokaler.

Säkerställa

Årsbokslutet påvisar ett positivt resultat för FM-service. Det egna kapitalet år återställt och kundnöjdheten är hög.

KIA-incidenter

Anmälningar till Försäkringskassan och AFA försäkring är inte kompletta.

Under 2020 har vi inte haft någon allvarlig olycka att anmäla till Arbetsmiljöverket.

Säkerställa att chefer inte har närstående som underställda

Kontroll av att chefer inte har närstående som anställda

Kontrollera att chefer inte har närstående som underställda. Gäller såväl befintlig personal som vid nyanställning

Verksamhetscheferna har kontrollerat att chefer inte har närstående som underställda.

Bilaga 1 Uppföljning av arbetsmiljöarbetet

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesdatum Sida

Kommunstyrelsen

2020-12-15 1(3)

Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

KS § 348 Dnr KS 2020/00034

Beslut om ansökan tillgänglighetsmiljonen 2020

Beslut

1. Kommunstyrelsen beslutar att bevilja teknik- och fritidsnämndens ansökan på 75 000 kronor för att anlägga en tillgänglighetsanpassad fiskebrygga vid Slottsmöllan.

2. Kommunstyrelsen beslutar att bevilja kulturnämndens ansökan på 435 000 kronor för att öka tillgänglighetsgraden och upplevelsen för besökare på Kulturhuset Najaden.

3. Kommunstyrelsen beslutar att bevilja barn- och utbildningsnämndens ansökan på 150 000 kronor för att utveckla delaktighet och inflytande för elever med

funktionsnedsättningar, med fokus på eleverna på Slottsjordskolans särskola.

4. Kommunstyrelsen beslutar att bevilja servicenämndens ansökan på 100 000 kronor för tillgänglighetsanpassningar i samband med nytt inpasseringssystem som ska införas i kommunens receptioner.

Ärendet

Kommunfullmäktige avsätter årligen en miljon kronor till olika projekt som ska tillföra kommunen nya erfarenheter och kunskaper när det gäller tillgängligheten för personer med olika funktionsnedsättningar. Syftet med tillgänglighetsmiljonen är att utveckla kommunkoncernens arbete med tillgänglighetsfrågor för att skapa en mer inkluderande kommun.

Tillgänglighetsmiljonen är en möjlighet för kommunala nämnder och styrelser att stärka tillgänglighetsarbetet genom att söka nya praktiska och teoretiska lösningar på konkreta tillgänglighetsproblem för personer med olika funktionsnedsättningar.

Enligt anvisningarna för ansökan om medel ur tillgänglighetsmiljonen ska Halmstads kommunala funktionsrättsråd behandla inkommen ansökan för att sedan skicka vidare till kommunstyrelsen för beslut. Under oktober-november 2020 inkom fyra

ansökningar. Ansökningarna har behandlats på mötet med kommunala

funktionsrättsrådets arbetsutskott (AU) 2020-11-11. Funktionsrättsrådets arbetsutskott har vid sammanträdet 11-11 § 5 beslutat att ställa in funktionsrättsrådet den 2020-12-10 på grund av rådande omständigheter med Coronapandemin.

Teknik- och fritidsnämnden ansöker om 75 000 kronor för att anlägga en

tillgänglighetsanpassad fiskebrygga vid Slottsmöllan. Kulturnämnden ansöker om 475

000 kronor för att öka tillgänglighetsgraden och upplevelsen för besökare på

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesdatum Sida

Kommunstyrelsen

2020-12-15 2(3)

Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kulturhuset Najaden. Barn- och utbildningsnämnden ansöker om 150 000 kronor för att utveckla delaktighet och inflytande för elever med funktionsnedsättningar, med fokus på eleverna på Slottsjordskolans särskola. Servicenämnden ansöker om 100 000 kronor för tillgänglighetsanpassningar i samband med nytt inpasseringssystem som ska införas i kommunens receptioner.

Kommunledningsförvaltningen ställer sig bakom bedömningen som det kommunala funktionsrättsrådets AU gjort gällande ansökningarna från teknik- och fritidsnämnden, barn- och ungdomsnämnden och servicenämnden och föreslår att bevilja dessa

ansökningar i enlighet med beslutsförslag punkt 1,3 och 4.

Kommunledningsförvaltningen ställer sig bakom kommunala funktionsrättsrådets AU:s bedömning när det gäller att bevilja kulturnämndens ansökan men föreslår att

kommunstyrelsen beviljar kulturnämnden 435 000 kronor istället för 237 000 kronor som kommunala funktionsrättsrådets AU föreslår.

Ärendets beredning

Kommunstyrelsens personal- och ledningsutskott, 2020-12-01, KPLU § 145 Kommunledningsförvaltningen, tillväxtavdelningen i dialog med

funktionsrättskonsulent på socialförvaltningen

Kommunala funktionsrättsrådets arbetsutskott, 2020-11-11, KFR AU § 6 Servicenämnden, 2020-11-10, SN, ordförandebeslut

Barn- och ungdomsnämnden, 2020-11-04, BUN, ordförandebeslut Kulturnämnden, 2020-10-28, KN, § 103

Teknik- och fritidsnämnden, 2020-10-23, TFN, ordförandebeslut Förvaltningens förslag till beslut

1. Kommunstyrelsen beslutar att bevilja teknik- och fritidsnämndens ansökan på 75 000 kronor för att anlägga en tillgänglighetsanpassad fiskebrygga vid Slottsmöllan.

2. Kommunstyrelsen beslutar att bevilja kulturnämndens ansökan på 435 000 kronor för att öka tillgänglighetsgraden och upplevelsen för besökare på Kulturhuset Najaden.

3. Kommunstyrelsen beslutar att bevilja barn- och utbildningsnämndens ansökan på 150 000 kronor för att utveckla delaktighet och inflytande för elever med

funktionsnedsättningar, med fokus på eleverna på Slottsjordskolans särskola.

4. Kommunstyrelsen beslutar att bevilja servicenämndens ansökan på 100 000 kronor

för tillgänglighetsanpassningar i samband med nytt inpasseringssystem som ska införas i

kommunens receptioner.

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesdatum Sida

Kommunstyrelsen

2020-12-15 3(3)

Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Beslutsgång

Kommunstyrelsen beslutar enligt personal- och ledningsutskottets förslag.

_______

Justeringsdag 2020-12-17

Sekreterare Susanne Johansson

Ordförande Jonas Bergman

Justerare Jenny Axelsson

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesdatum Sida

Kommunfullmäktige

2020-12-17 1(1)

Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

KF § 118 Dnr KS 2020/00476

Upphävande av riktlinje för bisyssla

Beslut

Kommunfullmäktige beslutar att upphäva Riktlinje för bisyssla antagen av kommunfullmäktige 2008-01-31 § 7.

Ärendet

Bisysslor regleras i de centrala kollektivavtalen och i lagen om offentlig anställning, där framgår vilka skyldigheter arbetsgivaren och arbetstagaren har när det gäller bisysslor.

När bestämmelser avseende bisysslor ändras i kollektivavtalen eller lagstiftningen medför det att Halmstads kommuns riktlinje för bisysslor också behöver uppdateras.

Efter nyligen genomförd granskning av bisysslor har HR-avdelningen på

kommunledningsförvaltningen upprättat en koncernövergripande rutin för hantering av bisysslor. Rutinen beskriver vad en tillåten respektive förbjuden bisyssla är, samt

skyldigheter kopplade till bisysslor i syfte att förebygga så att det inte uppstår

tveksamheter mellan anställda och arbetsgivaren när det gäller bisyssla. Rutinen syftar också till att ge ett stöd för chefen när hen ska bedöma och besluta en bisyssla, samt beskriva tillvägagångssättet när chefen beslutar att förbjuda en bisyssla.

Eftersom bestämmelser för bisysslor regleras i lagen och avtalen och den upprättade rutinen för bisysslor beskriver hanteringen för dessa, medför det att riktlinjen för bisyssla inte längre behövs, därför är bedömningen att riktlinjen för bisyssla som beslutades av kommunfullmäktige 2008-01-31 kan upphävas.

Ärendets beredning

Kommunstyrelsen, 2020-11-24, KS § 309

Kommunstyrelsens personal- och ledningsutskott, 2020-11-10, KPLU § 138 Kommunledningsförvaltningen, HR-avdelningen

Förvaltningens förslag till beslut

Kommunfullmäktige beslutar att upphäva Riktlinje för bisyssla antagen av kommunfullmäktige 2008-01-31 § 7.

Beslutsgång

Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

_______

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesdatum Sida

Kommunfullmäktige

2020-12-17 2(1)

Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Justeringsdag 2020-12-21

Sekreterare Eda Kalatch

Ordförande Andreas Bergman

Justerare Jenny Axelsson Joacim Svensson

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesdatum Sida

Kommunfullmäktige

2020-12-17 1(2)

Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

KF § 119 Dnr KS 2019/00340

Riktlinje för Halmstads kommuns arbete gällande nationella minoriteter och minoritetsspråk

Beslut

Kommunfullmäktige beslutar att anta Riktlinje för Halmstads kommuns arbete gällande nationella minoriteter och minoritetsspråk, reviderad efter KTHU 2020-11-10.

Ärendet

Vissa grupper har historiskt sett varit utsatta för diskriminering och förföljelse och diskrimineras fortfarande i högre grad än andra. Därför har vissa grupper särskilt skydd i internationell och nationell lagstiftning. Sveriges nationella minoriteter och minoritets-språk är en sådan grupp och ett sådant område där det krävs mer arbete för att säkra alla människors lika värde och rättigheter.

Halmstads kommuns värdegrund bygger på alla människors lika värde. I samband med att Plan för den inkluderande kommunen togs fram så aktualiserades behovet av att ta fram en riktlinje som tydliggjorde Halmstads kommuns ansvar när det gäller nationella minoriteters rättigheter och minoritetsspråk. Det framgår också av Lagen (2009:724) om nationella minoriteter och minoritetsspråk att varje kommun ska anta en riktlinje för sitt arbete.

Kommunstyrelsen samordnar frågorna kring nationella minoriteter och minoritetsspråk i kommunen. Åtaganden i riktlinjen ska hanteras inom ansvarig nämnds/bolagsstyrelses budget för ordinarie verksamhet. Varje nämnd ansvarar för sina respektive åtaganden i enlighet med reglementena och som följer av denna riktlinje.

Ärendets beredning

Kommunstyrelsen, 2020-11-24, KS § 317

Kommunstyrelsens utskott för tillväxt och hållbar utveckling, 2020-11-10, KTHU § 118 Kommunledningsförvaltningen, tillväxtavdelningen i dialog med kommunjurist

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, 2020-08-31, UAN § 70 Kulturnämnden, 2020-06-18, KN § 72

Kommunstyrelsens utskott för tillväxt och hållbar utveckling har varit beredande i

framtagandet av förslag till riktlinje. Dialoger har genomförts med deltagare från de

nationella minoritetsgrupperna samt representanter från förvaltningar för att inhämta

erfarenheter och kunskap. Synpunkterna har varit vägledande för utformningen och

innehållet av förslaget.

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesdatum Sida

Kommunfullmäktige

2020-12-17 2(2)

Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Förvaltningens förslag till beslut

Kommunfullmäktige beslutar att anta Riktlinje för Halmstads kommuns arbete gällande nationella minoriteter och minoritetsspråk.

Yrkanden

Mariann Norell (V) yrkar att jiddisch och romani shib läggs till under rubriken 4.5 Användning av minoritetsspråk i myndighetskontakter.

Jonas Bergman (M) yrkar avslag på Mariann Norells (V) tilläggsyrkande och bifall till kommunstyrelsens förslag.

Beslutsgång

Ordföranden (M) prövar kommunstyrelsens förslag och konstaterar att kommunfullmäktige beslutar enligt detta.

Ordföranden (M) prövar Mariann Norells (V) tilläggsyrkande mot Jonas Bergmans (M) avslagsyrkande och konstaterar att kommunfullmäktige beslutar att avslå Mariann Norells (V) tilläggsyrkande.

Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

Reservation

Mariann Norell (V) reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande.

_______

Justeringsdag 2020-12-21

Sekreterare Eda Kalatch

Ordförande Andreas Bergman

Justerare Jenny Axelsson Joacim Svensson

In document Servicenämnden handlingar (Page 63-79)

Related documents